Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

La 2000m in Muntii Calimanului- Vf.Retitis

terrano

Postări Recomandate

Drum forestier , apoi montan cu cateva stanci in mijlocul drumului in rest no problem pentru un 4x4 de teren. Am vazut si o Fabia coborand (tarandu-se pe burta :grin: ) Pe drumul intre Toplita si Borsec la vreo 8 km dupa Toplita la stanga se intra pe valea Lomasului , 28 km si se ajunge la 2000m, la cabana meteo. Se poate cobori spre Vatra Dornei, pe acolo drumul e mult mai scurt dupa vreo 10 km se gaseste drum asfaltat care ducea mai demult la fosta extractie de sulf Calimani. A fost inchis din cate stiu in 1995. Invers e mai nasol din cate stiu , la mina este paza si te lasa sa urci catre varf numai cu aprobare de la Vatra Dornei unde se afla sediul fostei exploatari.

Suzuki Jimny 1,3, an1999

Nissan Terrano II, 2,7 TDI, an2001

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

foarte faine poze.nanuk are dreptate,ar trebui sa mergem si noi pe acolo.

o gramada mare mare de fier vechi si un samurai verde......

Viata s-ar putea sa nu fie petrecerea pe care ai sperat-o,dar daca tot suntem aici,sa dansam.....

Link spre comentariu

O sa va mai pun ceva poze , peisajul e foarte fain, salbatic si apropo foarte usor de ajuns sus vara. In afara de Balea oare mai exista locuri unde poti ajunge cu aproape orice fel de masina la 2000 metri altitudine? Precum v-am zis dinspre Vatra Dornei e o joaca de a ajunge sus, pana la mina este asfalt si de acolo inca 10 kilometri drum pietruit dar bun, fara probleme. Singura problema este bariera de la mina , acolo sunt paznici si nu te lasa decat daca ai aprobare.(cum se obtine , asta nu stiu, dar merita incercat poate va lasa sa treceti). Din cealata parte e de trei ori mai lung drumul e si mai greu, acolo masinile mici au probleme dar se pot descurca nu zic ca nu, pe vremuri am urcat si eu cu o Skoda120, si am scapat doar cu o toba gaurita :D

Suzuki Jimny 1,3, an1999

Link spre comentariu

O sa va mai pun ceva poze , peisajul e foarte fain, salbatic si apropo foarte usor de ajuns sus vara. In afara de Balea oare mai exista locuri unde poti ajunge cu aproape orice fel de masina la 2000 metri altitudine? Precum v-am zis dinspre Vatra Dornei e o joaca de a ajunge sus, pana la mina este asfalt si de acolo inca 10 kilometri drum pietruit dar bun, fara probleme. Singura problema este bariera de la mina , acolo sunt paznici si nu te lasa decat daca ai aprobare.(cum se obtine , asta nu stiu, dar merita incercat poate va lasa sa treceti). Din cealata parte e de trei ori mai lung drumul e si mai greu, acolo masinile mici au probleme dar se pot descurca nu zic ca nu, pe vremuri am urcat si eu cu o Skoda120, si am scapat doar cu o toba gaurita :D

La Omu (2506) :dr2 :dr1

MItubishi Pajero V6 3OOO
Link spre comentariu

V-am mai promis poze, astea sunt facute in 2003, atunci am ajuns sus cu skoda. Oricum masina actuala nu a vazut inca atata munte nici pe departe cat a vazut fosta mea skoditza (prima dragoste). A fost un adevarat catarator.

Suzuki Jimny 1,3, an1999

Link spre comentariu

cum se poate cumpara o casa sau ceva in orasul parasit?ma intereseaza real .

si pe mine!

si pe mine!

Toyota FJ40 - 4,2 - benzina

Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007;

Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99,

Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86,

Tico SX '99

scuter Kimco 49 cmc

Ocean Kayak - Malibu Two XL

www.orr.ro

Link spre comentariu

Centrul lor este in vatra Dornei, de acolo se obtine si autorizatia de a trece de bariera, la sediul Exploatarii Miniere Calimani.

http://www.crainou.ro/?module=displayst ... ormat=html

"În acest an, mamutul poluării sucevene, Exploatarea minieră Călimani, va intra într-un amplu proces de ecologizare > Lucrările costă 600 miliarde de lei vechi, finanţarea fiind asigurată de Banca Mondială, printr-un credit guvernamental

După o lungă perioadă de demersuri, în cursul acestui an vor începe primele proceduri de ecologizare a Exploatării miniere Călimani. ÃŽn zilele ce vin, în Monitorul Oficial va fi anunÅ£ată data selectării executantului, licitaÅ£ia desfăşurându-se sub egida Băncii Mondiale, finanÅ£atorul lucrărilor. Exploatarea de sulf din Călimani este ultima dintr-un ÅŸir de trei mari probleme istorice de mediu din judeÅ£ul Suceava, alături de „bomba chimică” Metadet ÅŸi cele 40,2 tone de pesticide de la DirecÅ£ia Fitosanitară Suceava, neutralizate deja. "

Suzuki Jimny 1,3, an1999

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare