Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Yabadaba dooh!

zippo

Postări Recomandate

Re: Yabadaba dooh!

Zippo....si a mea era la fel....dar i-am pus un cablu....ca la Aro.....si de atunci nu am mai avut nici o problema cu oprirea motorului :grin:

Asta ma gandesc sa fac si eu... Am recuperat un cablu de capota pe care vreau sa-l montez si sa actionez mecanismul de oprire. Gasesc eu o gaura sa-l scot catre motor... Ca am destule! :ha: :ha:

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 123
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@ Yonutz :ha: Vopsitorul cred ca a gustat ceva inainte... A vopsit tot :ha:

Alta:

O foaie de arc fata a cedat. (cine mai are de gand sa-si springuiasca arcurile ii recomand sa renunte la idee. Teapa mai mare nu exista: costa foarte mult iar la prima iesire se lasa la loc si chiar se rup!)

Skipper tocmai si-a scos cate o foaie de pe arcurile spate. Intrebare: se potrivesc foile la centrul bulon de pe spate pe fata?

La mine este vorba de foaia nr 3, cea din mijloc.

Mmmmm... NISSAN!

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

prin natura lor foile de arc lamelare se springuiesc ... , este o meserie ca oricare alta ,si exista si destule ateliere ( cu mesteri mai buni sau mai putin buni ) aproape toate utilitarele sunt pe foi ... imi pare rau ca tie nu ti-a iesit cum vroiai ...

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

Nu stiu Lucian ce sa zic. Nu sunt singurul care a patit asta. Pe de alta parte nici nu te pot contrazice cu privire la mesteri. Oricum, am luat o foaie de pe spate de la Skipper. Vestea buna este ca se potriveste perfect la centrul bulon. Era mai lunga dar dupa ce am masurat foaia rupta, am rezolvat problema cu flexul :grin: instrument indispensabil off-road-erului. Foile au aceeasi grosime, latime si diametru al gaurii centrului bulon.

Mmmmm... NISSAN!

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Asa, ca de An Nou, ma bate gandul sa mai inalt putin Nissan-ul si din arcuri, prin modificarea cerceilor. Pentru ca nimic nu este nou sub soare, are cineva vreo schita pentru chestia asta?

Ma gandesc ca in mod obligatoriu ar trebui sa schimb si amortizoarele. Ce-mi recomandati in acest sens?

Mmmmm... NISSAN!

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

prin natura lor foile de arc lamelare se springuiesc ... , este o meserie ca oricare alta ,si exista si destule ateliere ( cu mesteri mai buni sau mai putin buni ) aproape toate utilitarele sunt pe foi ... imi pare rau ca tie nu ti-a iesit cum vroiai ...

Apropo si eu caut un meserias care sprigueste arcuri sau chiar le face ca intro luna si jumate am rupt trei randuri de foi la platforma...

Astept raspuns si de la combinatul din Resita dar...(cica acolo nici musca nu misca ne...)

Editat de lion_tm77
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

A venit si momentul echiparii cu un troliu (T-Max) dar cu toate ca eram hotarat ieri sa-l montez cu ajutorul lui Darius - IVXIV, am fost nevoit sa aman pana la confectionarea unei placi pentru troliu. Calinvas, mi-a oferit o placa dar de Jeep. Ca lungime este ok, insa trebuie sa fac prea multe modificari si taieturi fara a avea in final siguranta ca troliul nu-mi va zbura la un moment dat...

Ca sa nu pierd timpul, am trecut la montarea flanselor de roti de 35 mm..

Mmmmm... NISSAN!

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

Catre casa am identificat insa o problema: la o viteza de 60 km/h volanul directia incepe sa "joace" lucru care nu se intampla inainte.

Este vreo greseala de montaj al flanselor sau al rotilor pe flanse?

Intreb asta pentru ca la montarea rotilor am observat ca nu se centrau perfect pe flansa dar am trecut cu vederea sperand ca vor fi "trase" de conicitatea piulitelor...

Prin urmare... exista un secret care-mi scapa?

Mmmmm... NISSAN!

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

Catre casa am identificat insa o problema: la o viteza de 60 km/h volanul directia incepe sa "joace" lucru care nu se intampla inainte.

Este vreo greseala de montaj al flanselor sau al rotilor pe flanse?

Intreb asta pentru ca la montarea rotilor am observat ca nu se centrau perfect pe flansa dar am trecut cu vederea sperand ca vor fi "trase" de conicitatea piulitelor...

Prin urmare... exista un secret care-mi scapa?

Prezoanele flanselor se mai "trag" in afara,ele nu sunt bagate de tot in flansa. trebuia sa le strangi ceva mai tare. Mai este obligatoriu sa le strangi pe toate dupa o zi de mers,sa se "aseze"

Link spre comentariu

Adevarul este ca am tras la piulitele de prezoane de mi-au cazut mainile... si inca nu am convingerea ca le-am strans fest. M-am gandit inca de ieri sa le mai strang inca odata dupa ce am rulat cu ele. Sau macar sa le strang la o vulcanizare cu cheia pneumatica..

Mmmmm... NISSAN!

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

la ce jante si gume ai .... sa nu ai mari pretentii , ai putea sa le mai verifici inca o data echilibrarea lor ...si sa te uti atent cat de descentrate sunt ...

.....tu acum ai scos axa de rotarie mai in afara rulmentului ....forte mari pe bara de directie ,verifica amortizorul de directie , schimba-l cu unul mai tare sau pune 2 .....

.... si toate astea in ipoteza ca celelalte bucsi si amortizoare sunt ok ...

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

Si daca tot m-am intors dupa un an jumatate de Bucuresti, acasa la Sibiu, cu toate ca prioritatile ar fi trebuit sa fie altele, am ales ca Nissan-ul sa aiba prioritate. Si a avut. Au fost taiate aripile spate, urmeaza ajustarea celor din fata pentru a permite cauciucuri mai mari si roll cage.

Problema pe care o am acum este aceea de a gasi teava cu specificatiile date de CNOR. Cei care aveti roll cage, de unde ati procurat teava?

P.S. revin si cu fotografii :grin:

Mmmmm... NISSAN!

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Jpeg, ceva? Sunt curios cum mai arata K-ul tau!

Da, trebuie sa fac zilele astea niste poze si promit ca le postez.

Am citit si topicul tau cu inaltarea. Cerceii mai lungi cu 4 cm ti-au afectat geometria cardanelor? Cam cu cat s-a inaltat masina, in sensul de: merita sa ma apuc si eu de operatiune sau o las asa cu este? Si daca da, cum arata opritoarele de cercei ca nu reusesc sa ma dumiresc nici cum!

L.E. Gata m-am prins cum e cu opritoarele, ca am cascat ochii mai bine in topicul tau :grin:

Editat de zippo

Mmmmm... NISSAN!

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

Salutare, din nou!

La mine nu a existat nici o problema in ceea ce priveste geometria cardanelor.

Am ridicat masina 4-5 cm din cercei, 4-5 cm din amortizoare si arcuri si bodylift-ul de 5 cm. Au intrat 35-uri fara absolut nici o problema si flexa binisor fara sa atinga pe nicaieri.

Sincer, consider ca ptr K160 asta-i "reteta" perfecta. Din punctul meu de vedere, bineinteles si in conditiile in care se pastreaza sistemul original de suspensie al masinii.

Trecerea la elicoidale e alta mancare de peste pe care eu n-as fi putut-o face, deci m-am limitat.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

La inceputul saptamanii, au inceput opratiunile de reconditionare a caroseriei. Imi pare rau ca nu am apucat sa fotografiez caroseria taiata, in lung, o treime...

Dar am reusit in zilele urmatoare sa fac cateva. Iata ce a iesit...

ma bucur sa vad ca mai pozat si pe mine nici macar nam observat

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare