Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum sa iti inscrii masina pe BG

Yonutz

Postări Recomandate

Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG

Nu stiu de ce insistati atat de mult cu user trecut in carte si talon. Nu a putut sa explice nimeni de ce adresa din actele de bulgaria nu este cea a romanului ci se trece adresa de bulgaria a firmei. Mai ales ca procedura de a trece un utilizator in talon presupune o declaratie scrisa a reprezentantului firmei in care se trec datele utilizatorului. De ce nu este trecuta adresa din romania pe care acesta o are si se declara o aresa pe care acesta nu o poseda. :grin:

Pentru ca numele meu acolo , prezentat politaiului , il face sa nu mai ceara procura, sa zica ca-i radiata,ca trebuia inmatriculata in 30 sau 90 de zile,etc. Pe talonul meu, e trecut numele firmei din Bg, iar pe cartea de identitate bulgareasca, e rubrica"alte persoane imputernicite legal sa conduca autoturismul". Ar trebui sa fie adresa mea din Romania , daca proprietar e o firma din Ruse?

Suntem in UE, eu am dreptul sa lucrez in Bg, asa-i? Patronul meu, bulgar, firma sau ce o mai exista ca forma de organizare, vrea sa-mi dea mie voie sa merg cu masina lui, si ca sa nu-l sun din Portugalia sau Norvegia cand ma opreste vre-un control dur, are posibilitatea legala sa ma imputerniceasca sa-i conduc masina. Ce dovada mai concreta ca eu am legatura cu dreptul de proprietate asupra masinii poate exista, cand eu sunt trecut in actele oficiale eliberate de autoritatea de inmatriculari din tara respectiva.

"Petit" vad ca in 7 mesaje incerci sa ne convingi ca tot ce stiam despre Bg e aiurea, si doar tu stii regulile "pe bune". Eu am 2 ani de mers asa, prin toata Europa, vazut de sute de camere video, oprit de vre-o 2-3 ori de politie si fara probleme; ai tu alta solutie?

Editat de flay
  • Like 1

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 929
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mda ...Flay are dreptate ...

Bagi talonu in ochi la militian sa vaza ochiul lui albastru ... negru pe alb, "numili tau acolosea pe cartela"...nu mai cere procura sau alte hartii ...:grin:

Maestre (flay), fiecare o stie pe a lui. Sa nu fim carcotasi si sa-l lasam pe petit sa-si sustina punctul de vedere (vezi am imbatranit si am si obosit, ca daca imi zicea unu asa acum cativa ani il pisdeam de nu se vedea :ha:).

Eu merg asa in "ilegalitate" de vreo 4-5 ani ... si am colindat atat tara asta romanesca (de rahat) cat si prin euroshit de mi s-a acrit cu tot cu masina mea bulgareasca... Inca sunt viu, nimeni nu m-a arestat, nimeni nu m-a amendat samd.

Sa zicem ca e bine si cum zice petit ... ca nu o scrie de fraier ce scrie ... probabil a avut si el cateva experiente "wonderhell" si daia acum saracu sufla si in iaurt ...

PS - m-a oprit militia vreo doua ierni consecutive cam des...da nu sa-mi ceara acte sau alte chestii legate de masina ci sa ma roage sa-i scot cu emceveurile din mizerie ...Si i-am ajutat ..."Vedeti boieri dumneavoastra, bulgaroiul la nevoie se cunoaste!". :ha:

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Yonuts, tu esti unul din "pionierii" inmatricularii pe Bg, cel putin pe forumul asta. Eu sunt sigur ca daca ai ales varianta trecerii tale ca utilizator pe talon, nu ai facut-o pentru ca te-a imbarligat cineva, ci pentru ca e cea mai buna solutie , poate singura care lasa politaiu cu gura cascata.De exemplu, am masina in leasing, pe Porsche, si la utilizator e trecuta firma mea,nu e situatia similara? V-a cerut vre-un politai contractul de leasing? Sa ne amintim ca exact acum un an, erau niste zvonuri foarte urate in legatura cu masinile pe Bg, iar prin primavara, seful circulatiei (parca Dinita) dadea de stire la radio ca gata, trecem la ridicat acte la ce masini au depasit 90 de zile de circulat in Ro. Eu zic ca cea mai buna treaba pe un forum, e sa ne sfatuim cum sa fim acoperiti. Ca sa facem o paralela , si rolul avocatilor este sa te ajute sa fentezi legea sau sa fii exact la limita.

Marea problema actuala este pretul asigurarilor, aici e un punct important pe care ar fi bine sa-l mai dezvoltam.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

.Ar trebui sa fie adresa mea din Romania , daca proprietar e o firma din Ruse?..... De exemplu, am masina in leasing, pe Porsche, si la utilizator e trecuta firma mea,nu e situatia similara? V-a cerut vre-un politai contractul de leasing?

Maestre (flay) nu cred ca se poate spune ca e situatie similara, ce s-ar fii intimplat daca aia iti treceau alta adresa a firmei si alt cui? Cum identifici o firma, doar cu numele?

Nu zice nimeni ca nu poti fii soferul firmei respective ci doar de ce in opinia ta nu s-a trecut adresa ta originala?

Am ridicat aceasta problema pt. ca pina acum nimeni nici macar nu pomenea acest lucru si toata lumea traia cu impresia ca totul este perfect. Un lucru este clar si nu poate nimeni sa conteste, iti este trecut numele dar ti se trece alta adresa(cea a firmei)

Editat de petit
Link spre comentariu

Yonuts, tu esti unul din "pionierii" inmatricularii pe Bg, cel putin pe forumul asta. Eu sunt sigur ca daca ai ales varianta trecerii tale ca utilizator pe talon, nu ai facut-o pentru ca te-a imbarligat cineva, ci pentru ca e cea mai buna solutie , poate singura care lasa politaiu cu gura cascata.

Yonuts, sunt curios daca atunci cand ai inmatriculat masina ti s-a explicat de ce trebuie trecuta alta adresa si nu cea pe care o ai tu in buletin?

Link spre comentariu

o parere propie si personala : mi se pare cea mai ,,TARANESCA ,, treaba sa ai numele trecut in talon.. nu inteleg rostul ??? si nici nu poate cineva cu logica sa mi-l explice...asa ca procura este THE BEST :h5

Link spre comentariu

Maestre (flay) nu cred ca se poate spune ca e situatie similara, ce s-ar fii intimplat daca aia iti treceau alta adresa a firmei si alt cui? Cum identifici o firma, doar cu numele?

Nu zice nimeni ca nu poti fii soferul firmei respective ci doar de ce in opinia ta nu s-a trecut adresa ta originala?

Am ridicat aceasta problema pt. ca pina acum nimeni nici macar nu pomenea acest lucru si toata lumea traia cu impresia ca totul este perfect. Un lucru este clar si nu poate nimeni sa conteste, iti este trecut numele dar ti se trece alta adresa(cea a firmei)

Pe talonul de la Porsche am adresa veche a firmei, de acum 2 ani, no problem.

Pe talonul de Bulgaria(cel mic , pe care-l vede politistu), este trecut la C.2.1 Numele firmei la C.3. Persoana care legal poate folosi vehiculul in virtutea unui drept legal, altul decat proprietatea( explicatia apare doar in talonul mare) , la C3.1 apare numele meu , iar la C.3.3 apare adresa firmei.

Nu apare o adresa de 2 ori; apare doar o data, si pare normal sa apara adresa firmei proprietare nu a celui imputernicit sa conduca masina ( e altfel in vre-o tara, apare adresa imputernicitului si nu a proprietarului?).

Prea multa vorbarie pentru chestia asta, acum vad ca mai suntem si tarani ca folosim, asemenea chichita, cu ce va deranjeaza pe voi, cei ce nu aveti asa ceva? Merg mai legal cei din TX, unde masina nu e declarata la fisc si platesti impozit cam cit vrei? Fiecare merge cum poate, totul e sa stau cat mai putin cand ma opreste politaiu.

Maine merg la Ruse, sa fac KAT-ul si asigurarea, sper sa scap sub 200 de Euro, va spun pretul exact dupa aia.

Editat de flay

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Ho bre, boieri dumneavoastra, nu va ambalati ...

E bine in toate felurile, dar sa fii legal ... :wink:

Editat de Astral

Link spre comentariu

Cand cumperi un auto si il inscrii pe BG sau il iei gata inscris ...ti-as recomanda asa:

1.Muta-l intr-un loc unde poti ajunge anual sa-ti platesti impozitul (incomparabil cu cel din Ro)

2.Trece-te la utilizator

3.Cauta ca anual sa-ti rezolvi celelalte acte ITP, asigurare, rovigneta

.....................................

.....................................

E bine in toate felurile, dar sa fii legal ... :wink:

Bravo Yonuts, ne-ai lamurit. Totusi ce ti s-a spus cind ai inmatriculat masina, de ce este trecuta adresa firmei si nu adresa ta din buletin?

Link spre comentariu

Nene Petit,

Sunt o categorie de oameni care o tin langa si intreaba insistent de mai multe ori acelasi lucru: aia de la militie!

Sa se consemneze:

Cand m-au trecut in talon bulgaroii mi-au zis ca apa va fi mai limpede, cerul mai albastru si iarba mult mai verde...credul am acceptat imediat ...:wink:

Nu am fost artizanul inmatricularii pe BG, nu nici pomeneala. Pe vremea cand eu am facut eu acest topic erau niste baietei destepti (asa credeau ei) ...eu i-as numi doar profitori care vindeau acest serviciu la 3x valoarea lui. Inclusiv acilisea pe forum. Adica la o inmatricualare "taxa pe informatie" era de la 500 euro in sus.

Imediat cum a aparut acest topic piata a inceput sa se regleze si preturile sa intre in normal. In urma recomandarilor mele si in urma experientelor impartasite nu am pretins si nu mi-am luat una de-un leu drept comision.M-am simtit implinit ca alti oameni si-au rezolvat problema mult mai simplu fara sa fie sa bata drumul batatorit deja de altii ...

Daca vrei detalii suplimentare ...cu placere ...oricand la o bere ...sau mai bine la o palinca ... vremea berii a trecut! :x

Link spre comentariu

Sal, din informatiile pe care le am momentan pe lista neagra a asiguratorilor sunt doar persoanele fizice bulgare desi unii asiguratori (bulstrad, interamerican ...) au in listele lor si societati comerciale. Probabil ca acum vor aparea si falsificatorii, va puteti verifica asigurarea aici http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=null&l=en

Link spre comentariu

Am fost azi la Ruse, verificarea tehnica + asigurare la Allianz, 180 de Euro la motor de 3250 cmc. Verificarea facuta pe bune, la reprezentanta Renault, curat, filmat, frane,etc.

Total dezgustat de iesirea din tara, buruieni, caini, lipsa marcajelor, dar placut surprins de cum e la bulgari, steaguri mari in bataia vantului... mai au si ei vre-o doua gropi, dar nu se compara.

Vad ca ai nostri promit sa reduca impozitele de la anul, sa vedem cand s-o aplica.

Nu stiu cati dintre dv sunt constienti ca pe un forum public sa uita tot felul de lume, si nu ar fi tocmai bine sa batem toba cu slabiciunile sau neclaritatile sistemului bugaresc de inmatriculare. V-ar mira sa apara vre-un comunicat al politiei care sa impuna niste masuri in urma inspiratiilor de aici? Ar fi o idee buna ca aceste topicuri sa fie accesibile unei categorii aparte de useri(vechime, nr de postari, apartenenta dovedita la fenomenul 4x4), cum e si pe alte forumuri.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

sa reduca impozitele zici? pai acum am vazut la protv, ca se vor mari impozitele la case in 2013, de auto n-am auzit ca n-am urmarit toata stirea.. unde ai vazut tu sa ieftineasca ceva? :no

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/anunt-important-pentru-posesorii-de-masini-statul-micsoreaza-impozitele-172448.html

E cam comfuz articolul, trebuie sa mai asteptam ceva oficial.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

sa reduca impozitele zici? pai acum am vazut la protv, ca se vor mari impozitele la case in 2013, de auto n-am auzit ca n-am urmarit toata stirea.. unde ai vazut tu sa ieftineasca ceva? :no

Din stirea de la TV am inteles ca se revine la vechea grila de impozitare.

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Tot de la tv, asta-seara, eu am inteles ca doar la case se majoreaza, la auto - nu, pentru ca, ziceau ei, au mai fost majorate in urma cu mai putin de 1 an......

Link spre comentariu

.... nu ar fi tocmai bine sa batem toba cu slabiciunile sau neclaritatile sistemului bugaresc de inmatriculare.....

Maestre (flay) credeam ca tocmai acest lucru este scopul topicului( ''Cum sa inscrii masina pe BG''), nu doar sa batem toba ci sa gasim impreuna solutii. Maestrul Yonutz spunea ca se bucura pt. reluarea discutiilor pe acest topic tocmai pentru ca ''informatiile in ceea pe priveste aceasta procedura sunt usor trunchiate sau date cu pipeta din x sau y motive''. Cand ai facut transferul de la pf la firma pt. a intra in legalitate decizia ai luat-o si datorita informatiilor de pe acest forum; nu cred ca este onest ca ceilalti sa nu aiba aceeasi sansa doar pt. ca nu au vechime sau posturi.

Despre 4x4, sunt hotarit 99% pe un MUSSO 2.3 benzina( m-a lovit nebunia GPL :grin: ), imi trebuie pt. tractare si asta are carlig de 3,5 tone.

Sincer, daca nu vreti sa mai postez aici nu o sa o mai fac. Dar credeti-ma ca am peste 4 ani experienta in Bulgaria, mai ales in inmatriculari :wink: ,

Editat de petit
Link spre comentariu

Nu stiu cati dintre dv sunt constienti ca pe un forum public sa uita tot felul de lume, si nu ar fi tocmai bine sa batem toba cu slabiciunile sau neclaritatile sistemului bugaresc de inmatriculare. V-ar mira sa apara vre-un comunicat al politiei care sa impuna niste masuri in urma inspiratiilor de aici? Ar fi o idee buna ca aceste topicuri sa fie accesibile unei categorii aparte de useri(vechime, nr de postari, apartenenta dovedita la fenomenul 4x4), cum e si pe alte forumuri.

Desi observatia ta e foarte corecta (e normal sa ne protejam interesele) totusi hai sa ne uitam putin in urma.

Toti am plecat de la un covrig de dacie sau mai stiu ce alta ragalie. Impreuna am incercat si in multe cazuri am si reusit sa ne imbuntatim cunostintele impartasindu-ne experientele. Din aceste experiente toti au avut de castigat.

Acum sa dam timpul inainte in prezent. Cu siguranta aproape toti facem acum diferenta intre un pasionat si un nene care doreste sa puna roti mari, bari de fier si alte minuni doar ca sa intareasca sfarcurile presupusei copiloate.

Nene Petit,

Nimeni nu iti constesta experienta mai ales intr-un spatiu virtual unde argumentele ar deveni insuficiente in acest caz in care nu ne cunoastem personal.

Pe de alta parte, nici eu si nici Flay nu suntem maestri. Eu de exemplu, ma pricep la gatit (orice pun pe discul incins devine mancabil - asta o zic ptr cunoscatori si cobaii ce i-am avut la masa si care inca nu au decedat :ha:), dar departe de a ma numi maestru.

Ptr tractat alege o masina diesel din gama japonezelor "forte" (mult mai fiabila)...si de preferat in 5 usi daca pui pe platforma chestii mari ...

Link spre comentariu

La solicitarea mai multor useri (ptr ca efectiv nu am timp sa stau de vorba cu fiecare) o sa pun aici numar de telefon din Bulgaria. Pe tip il cheama Nico ...si vorbeste romaneste. Nr lui de telefon este 0764.373.002. Insistati daca nu raspunde, vorbeste foarte mult la telefon.

Va poate ajuta in urmatoarele probleme:

-inscrieri, radieri, prescrieri auto

-ITP, asigurari

-infiintat societate

-rezidenta

-platforma

etc

Toate serviciile sunt la preturi corecte, fara magarii si fara riscuri. Cel putin pana acum.

Lucreaza la parcul auto vis-a-vis de KAT-ul Ruse.

Ultimele preturi cu care am lucrat cu el ca sa va faceti o idee:

-un itp este 25-40 euro in functie de auto

-asigurarea variaza de la 105 euro pana la 250 euro (in functie de capacitatea cilindrica, tip auto etc)

Impozitul anual este intre 0.8 leva si 1 leva/calul putere in functie de administratia locala

-inmatricularea pe persoana juridica (firma) cu romanul trecut la utilizator de la 370 euro (all inclusive - adica inmatriculare, KAT, asigurare valabila si numere de circulatie)in sus in functie de mai multi factori (stiti si voi)

Timpi de reactie:

-o inmatriculare poate dura doua zile la Ruse

-formalitatile de ITP & asigurare se rezolva in maxim 1 ora cu masina in cauza de fata.

Ce vreau sa fie foarte clar la toata lumea sa nu exista discutii: recomand pe tipul asta DAR nu garantez ptr el. Mie mi-a rezolvat de fiecare data toate problemele foarte elegant dar si eu de fiecare data am fost cusher cu el.

Puteti sa spuneti ca sunati din partea mea sau puteti pur si simplu sa-l sunati din partea voastra. Imi este indiferent.

Acest post este unul pur informativ si rog a nu se considera reclama sau drept un post ptr atragere de foloase materiale. Daca moderatorii considera ca numarul de telefon nu trebuia trecut aici, rog a se sterge acest numar (nu intreg postul) si o sa incerc sa-l dau in limita timpului disponibil celor care au nevoie de el!

Link spre comentariu

La solicitarea mai multor useri (ptr ca efectiv nu am timp sa stau de vorba cu fiecare) o sa pun aici numar de telefon din Bulgaria. Pe tip il cheama Nico ...si vorbeste romaneste. Nr lui de telefon este 0764.373.002. Insistati daca nu raspunde, vorbeste foarte mult la telefon.

Tot la el am fost si eu saptamana trecuta pentru revizie si asigurare si colaborez cu el de anul trecut de cand "am legalizat" relatia cu masina mea. E roman si vorbeste si bulgareste;a mers cu mine la revizie,am stat o ora la rand, baiat serios.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Are careva idee la o masina inmatriculata pe Bulgaria pot fi probleme daca pui folie pe geamuri. Care geamuri le aproba bulgarii pentru innegrit si cu ce fel de folie?

Multumesc

Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata,

Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea

Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata

Link spre comentariu

Are careva idee la o masina inmatriculata pe Bulgaria pot fi probleme daca pui folie pe geamuri. Care geamuri le aproba bulgarii pentru innegrit si cu ce fel de folie?

Multumesc

SAL

... cand am inmatriculat eu mitza (02.2012), era un BG (cred) cu un pajero scurt (englezoi) la "ITP" cu toate geamurile foliate si nu a avut probleme ... nu stiu care sunt conditiile ...

PS: masina era alba cu folie neagra tuci, ... arata bine :wink:

Link spre comentariu

SAL

... cand am inmatriculat eu mitza (02.2012), era un BG (cred) cu un pajero scurt (englezoi) la "ITP" cu toate geamurile foliate si nu a avut probleme ... nu stiu care sunt conditiile ...

PS: masina era alba cu folie neagra tuci, ... arata bine :wink:

Hai sa reformulez sa fiu mai specific. Sa zicem ca e foliata sau o infoliez eu acum. Bulgarii cer sa ai folie autorizata si daca da ce fel de autorizatiee valabila?

Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata,

Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea

Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare