petit Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG 52. (As amended - SG, No. 85/1963 and No. 53/1973) Fees shall be paid by owners of cars, motor carts, motorcycles, scooters, motor and other boats, ships and aircraft 55. (As amended - SG, No. 36/1979) Fees shall be collected by tax authorities and shall be paid in as revenue to the respective municipal council or mayoralty which has a budget, at the residence of the owner of the transportation vehicle. http://archive.bild.net/legislation/docs/5/fin21.html Obligatia de plata a proprietarului autoturismului Art. 144. (1) The ownership of the vehicles shall be transferred by a written contract. (2) (suppl. SG 43/02) In case of transferring the ownership of registered automobiles, of registered trailers with capacity over 10 tonnes, of registered wheel tractors and of registered motorcycles with volume of the engine over 350 cubic cm the signatures of the parties must be notary certified. Art. 145. (1) For change of the ownership of registered vehicle the right ceding party shall present within two weeks to the office which has issued the registration plate copy of the contract for transfer of the ownership with the data for the acquirer. (2) The acquirer of a registered vehicle shall be obliged to present, within two weeks, to the office of registration at the place of residence, copy of the contract for the acquired property together with the data for the right ceding party. http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/8714091D-3F2D-4C6E-9544-90BA1F8D2C9C/0/04_Law_Trafic_EN.pdf Contractul notarial si obligatia de a anunta vinzarea-cumpararea Editat Decembrie 13, 2012 de petit Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Respect fata de munca prestata de tine pina acum. Tot ce vreau este sa intelegeti ca este dificil sa fii 100% legal in Bulgaria. Unele compromisuri care se fac pentru un pret mai mic nu sunt intodeauna justificate. Iti promit ca de maine, daca nu chiar din seara asta iti argumentez tot ce spun cu litera legii bulgaresti. Tot ce te rog este sa fii fair play si sa recunosti daca am sau nu dreptate. LE- poti inscrie masina la fiscul roman pe baza contractului de vz-cp in vederea inmatricularii Ma tatutule stii unde ma doare pe mine de legea bulgareasca? Ie multe fete pacilea ... :ha: Nu zice nimeni ca ie 101% legal dar ... Masina e inmatriculata ptr a putea circula cu ea? Este ... Am taxele platite sa pot circula: ITP, asigurare, carte verde, rovigneta etc? Am ... Imi platesc mai devreme sau mai tarziu taxele locale privind acea masina ? Mi le platesc ... Am drept de folosinta al acelui auto prin indiferent ce mijloc legal? Am ... Am drept de circulatie in UE si NON-UE? Am... Nu datorez nimic statului roman atata timp cat conditiile de mai sus sunt indeplinite? Nu datorez ... Nu datorez nimic statului bulgar atata timp cat conditiile de mai sus sunt indeplinite? Nu datorez ... Atunci? Despre ce sa mai vorbim? De satisfactia ca nu dau statului roman anual nimic ptr masina asta? De satisfactia ca am platit mult mai putin decat mi-ar fi luat statul roman la prima inmatriculare? Crezi ca intereseaza pe cineva legea bulgareasca, care oricum nu are aplicabilitate pe teritoriul Romaniei unde folosim 99,99% din timp aceste masini? Nu cred ... N-am ce sa-ti demonstrez nici eu tie si nici tu mie ... Atata timp cat tu n-ai fost fairplay fata de noi de la inceput cand ai demarat "infiltratiile si discutabilitatea inmatricularii pe BG" (desi tu vinzi astfel de servicii) aici mascate de un oarece interes hobby 4x4 care de fapt s-a dovedit a fi cu totul altceva la final, crezi ca ar fi corect sa crezi sa-ti datorez eu ceva de acest gen tie? Eu zic ca n-ar fi chiar fair ... Sa fim sanatosi ...si eu si tu ...iar userii acestui forum sa aleaga dupa liberul lor arbitru solutia la aceasta "problema" care cred ca-i avantajeaza cel mai bine ... Asta e solutia ... Poti scrie orice doresti, in acest topic va ramane DOAR informatia ...restul va fi mutat in altul ... :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
petit Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Ma tatutule stii unde ma doare pe mine de legea bulgareasca? Ie multe fete pacilea ... :ha: Nu zice nimeni ca ie 101% legal dar ... Masina e inmatriculata ptr a putea circula cu ea? Este ... Am taxele platite sa pot circula: ITP, asigurare, carte verde, rovigneta etc? Am ... Imi platesc mai devreme sau mai tarziu taxele locale privind acea masina ? Mi le platesc ... Am drept de folosinta al acelui auto prin indiferent ce mijloc legal? Am ... Am drept de circulatie in UE si NON-UE? Am... Nu datorez nimic statului roman atata timp cat conditiile de mai sus sunt indeplinite? Nu datorez ... Nu datorez nimic statului bulgar atata timp cat conditiile de mai sus sunt indeplinite? Nu datorez ... Atunci? Despre ce sa mai vorbim? De satisfactia ca nu dau statului roman anual nimic ptr masina asta? De satisfactia ca am platit mult mai putin decat mi-ar fi luat statul roman la prima inmatriculare? Crezi ca intereseaza pe cineva legea bulgareasca, care oricum nu are aplicabilitate pe teritoriul Romaniei unde folosim 99,99% din timp aceste masini? Nu cred ... N-am ce sa-ti demonstrez nici eu tie si nici tu mie ... Atata timp cat tu n-ai fost fairplay fata de noi de la inceput cand ai demarat "infiltratiile si discutabilitatea inmatricularii pe BG" (desi tu vinzi astfel de servicii) aici mascate de un oarece interes hobby 4x4 care de fapt s-a dovedit a fi cu totul altceva la final, crezi ca ar fi corect sa crezi sa-ti datorez eu ceva de acest gen tie? Eu zic ca n-ar fi chiar fair ... Sa fim sanatosi ...si eu si tu ...iar userii acestui forum sa aleaga dupa liberul lor arbitru solutia la aceasta "problema" care cred ca-i avantajeaza cel mai bine ... Asta e solutia ... Poti scrie orice doresti, in acest topic va ramane DOAR informatia ...restul va fi mutat in altul ... :h5 Hai sa le luam pe rind: De ce se face mai intai procura si apoi contractul de vz-cp? ''Valabilitatea unei procuri este stabilita numai de parti. Ele pot limita durata procurii, indicand expres in procura perioada de timp sau pot stipula o durată nedeterminată. De exemplu: pentru administrarea afacerilor. Imputernicirea dată se poate stinge prin revocare de catre mandant (cel care imputerniceste), prin renunţarea mandatarului ori prin moartea, punerea sub interdicţie ori insolvabilitatea sau falimentul uneia dintre părţi, conform art. 1552 C. civ. sau prin cauzele generale de stingere a obligaţiilor contractuale (prin executare, prin expirarea termenului stipulat etc.). Mandantul poate revoca unilitaral împuternicirea, chiar dacă este cu termen sau cu titlu oneros şi chiar poate să ii ceara mandatarului (cel imputernicit) să-i restituie procura, conform art. 1553 C. civ. Prin urmare, valabilitatea procurii tine strict de vointa partilor.'' http://notariat-tineretului.net/procura/care-este-valabilitatea-unei-procuri-sau-imputerniciri-notariale deoarece valabilitatea ei se termina in momentul executarii mandatului (tu vinzi masina) sau obiectul mandatului nu mai este in posesia mandantului(bulgarul vinde masina tie sau altcuiva). In momentul intocmirii contractului de vz-cp tu ca si proprietar dispui de bunul dobindit ( nu mai ai nevoie de procura). Masina este inmatriculata? da, dar conform legislatie noastre esti obligat in termen de 40zile(parca) sa o treci pe numele tau. Am asig., itp. etc ? Da dar doar primul an deoarece legea asigurarilor stipuleaza ca proprietarul sau imputernicitul acestuia(ceea ce tu nu mai esti) poate sa incheie polita de asig. (nu neg ca poti face contract de asig. si fara proprietar dar aceasta este lovit de nulitate in momentul in care se constata nerespectarea legii; vezi problemele la plata a despagubirilor bulgaresti) ((legal nu poti face decit asigurare pe numele tau in vederea inmatricularii, pe seria de sasiu)) Imi platesc taxele? Tu ca si rezident al romaniei trebuie sa platesti taxele la admin locala, folosirea procurii pentru a declara autoturismul pe numele vechiului proprietar poate atrage sanctiuni penale.Oricand el poate dovedii vanzarea autoturismului si v-a fii exonerat de la plata acestor contributii(de aceea te lasa pe tine sa te duci si sa declari auto la fisc si nu o face el) Am drept de folosinta? Ai :grin: , dar acest drept ti-l da contractul de vz-cp nici decum numele tau trecut in talon Am drept de circulatie in eu? Ai atita timp cat ai o asig valida Statului roman datorezi impozit din momentul cumpararii dar nu datorezi nimic statului bulgar P.S. In postul urmator voi atasa extrasul din legea asigurarilor; e prea tirziu acum:ang3, cea cu obligativitatea transcrierii auto pe numele cumparatorului nu cred ca mai e cazul, iar cea cu obligativitatea platii impozitului de catre proprietar am postat-o mai sus Cu putin noroc pe 21.12 scapam de toate problemele, altfel ..... :ha: Editat Decembrie 14, 2012 de petit Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Am si eu doua intrebari. Una pentru @petit: De ce scrie Ploiesti la locatie si nu Ruse? A doua e pentru toata lumea. De ce faceti contract de v-c intre firma si utilizator? Daca faci acest contract cum mai declara firma masina la fisc daca nu mai e a ei? Sau imi scapa mie ceva? Multumesc! Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Masina este inmatriculata? da, dar conform legislatie noastre esti obligat in termen de 40zile(parca) sa o treci pe numele tau. 30 de zile este termenul ... si nu se intampla nimic daca nu o declari in cele 30 de zile ...cel mult o amenda de 100 de lei la fisc. Am asig., itp. etc ? Da dar doar primul an deoarece legea asigurarilor stipuleaza ca proprietarul sau imputernicitul acestuia(ceea ce tu nu mai esti) poate sa incheie polita de asig. (nu neg ca poti face contract de asig. si fara proprietar dar aceasta este lovit de nulitate in momentul in care se constata nerespectarea legii; vezi problemele la plata a despagubirilor bulgaresti) ((legal nu poti face decit asigurare pe numele tau in vederea inmatricularii, pe seria de sasiu)) Asta e legea in Romania ...daca in Bulgaria nu ar fi legal ...atunci nu s-ar putea face! Cu nulitatea iti zic eu - te inseli amarnic. Cunosc eu un caz in care cel care a fost lovit de o masina "bulgareasca" mai "veche de un an" si-a luat banii de la asigurari ...ce-i drept mai greu (aproximativ 6 luni)...dar si ia luat! Imi platesc taxele? Tu ca si rezident al romaniei trebuie sa platesti taxele la admin locala, folosirea procurii pentru a declara autoturismul pe numele vechiului proprietar poate atrage sanctiuni penale.Oricand el poate dovedii vanzarea autoturismului si v-a fii exonerat de la plata acestor contributii(de aceea te lasa pe tine sa te duci si sa declari auto la fisc si nu o face el) Ce lege te obliga sa declari in Romania la taxe si impozite o masina pe care o folosesti si o ai "inchiriata" sau ai drept de folosinta asupra ei si este inmatriculata pe numele altcuiva? Ce lege spune ca e ilegal in Bulgaria sa declari aceeasi masina si chiar sa platesti si impozite in baza imputernicirii? Am drept de folosinta? Ai :grin: , dar acest drept ti-l da contractul de vz-cp nici decum numele tau trecut in talon Se ia caz concret ... Am masina inchiriata prin rent-a-car de la o societate bulgara. Circul cu ea. Cine imi da acest drept? Am drept de circulatie in eu? Ai atita timp cat ai o asig valida Statului roman datorezi impozit din momentul cumpararii dar nu datorezi nimic statului bulgar Atata timp cat Romania = UE si Bulgaria = UE ...regulile privind libera circulatie si tranzitia bunurilor sunt cam aceleasi. P.S. In postul urmator voi atasa extrasul din legea asigurarilor; e prea tirziu acum:ang3, cea cu obligativitatea transcrierii auto pe numele cumparatorului nu cred ca mai e cazul, iar cea cu obligativitatea platii impozitului de catre proprietar am postat-o mai sus Ce garantie am ca propietarul masinii se va duce si va plati acei bani statului bulgar drept impozit si nu ii va baga in buzunar? Platindu-i direct la directia de taxe si impozite bulgare AM GARANTIA ca acei bani au ajuns unde trebuie avand un control mai mult decat SUFICIENT asupra situatiei. Caz concret - in fiecare an intrebam cat e impozitul si lasam bani ptr asta ...Dupa doi ani am ajuns la concluzia ca propietarul n-a dat un leu la stat. M-am dus si am "reglat" eu situatia. Concluzia ...ce faci tu cu mana ta ... :wink: Cu putin noroc pe 21.12 scapam de toate problemele, altfel ..... :ha: Daca iti doresti sa mori ai mai multe variante ...Nu iti trebuie apocalipsa ...Pe de alta parte n-ar fi rau sa dea putin apocalipsa printre bisnitarii care aproape iti sar in fata masinii la vama, la RAR si pe cei care au impanzit internetul cu totul felul de prostii legate de inmatricularea BG... Ptr a demonta cele deja probate in acest topic de aproape 4 ani trebuie sa vi cu argumente foarte serioase si demne de luat in seama. Atat eu cat si multi useri de pe acest forum am depasit de foarte mult timp etapa in care credeam ca o "pastila" de x lei iti va mari scula cu pana la 10cm in doar cateva ore. Pe de alta parte atat eu cat si multi useri nu simtim nevoia sa hapuim aceasta "pastila". Suntem destul de "dotati" by default si unii dintre noi destul de patiti sa mai credem in zane pe cai albi! Dupa cum observi gradul de inteligenta ai userilor acestui forum depaseste cu mult media celor pe care tu ii "salvezi" vanzandu-le o inmatriculare "cum trebuie" dar normal ...mai scumpa! Poti incerca in alte medii unde poate vei avea mai mult succes. Dar aici ceea ce vrei tu sa faci te asigur ca cel putin in ceea ce ma priveste ...NU TINE! Ca tine au fost si altii ... au venit si au plecat ... Ceea ce poate n-ai inteles ...este ca ... In acest topic imi impartasesc cu userii acestui forum experienta inmatricularii si a altor formalitati in BG ...Nu am sugerat niciunde ca drumul care il urmez eu e singurul corect si pe care ar trebui sa-l urmeze toti... Nici pomeneala! Citeste cu atentie si o sa vezi ...NU PROMOVEZ nici un fel de serviciu ... si pe NICI UN INMATRICULATOR pe BG. Am prezentat datele de contact ale celor cu care lucrez eu la cererea mai multor useri ...atata tot! Atata timp cat informatia e buna si administratorii acestui forum considera ca va ajuta userii... probabil ca va ramane! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Am si eu doua intrebari. Una pentru @petit: De ce scrie Ploiesti la locatie si nu Ruse? A doua e pentru toata lumea. De ce faceti contract de v-c intre firma si utilizator? Daca faci acest contract cum mai declara firma masina la fisc daca nu mai e a ei? Sau imi scapa mie ceva? Multumesc! N-ai inteles ...domnul petit a venit in comunitate undercover ... daca era sincer si scria de la inceput Ruse atunci ... nu mai avea credibilitate (ce gandeam despre el? ...e doar alt bisnitar de inmatriculari si atat). Avand in vedere ca l-am "intaratat" si s-a "autodenuntat" adica a zis singurel cine este si cu ce se ocupa si mai ales cam ce interes are pacilea pe forum ... cred ca ar fi de bun simt sa-si schimbe macar locatia. Stiam din prima clipa cand a postat aici ...cine este si cu ce se ocupa si nu ma indoiam decat de momentul cand va veni clipa sa "muste" decisiv!... L-am lasat sa vad pana unde e dispus sa mearga... :wink: La a doua intrebare ..cred ca domnul petit ar fi cel mai in masura sa-ti raspunda ...:wink: Si mie mi se pare cam aiurea ...si tot in categoria celor care n-am inteles ma incadrez deci sa asteptam cu nerabdare raspunsul ...la aceasta dilema. 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG O sa vin si eu cu o informatie sper folositoare. mentionez ca a mai fost postata si in alt topic de mine dar cred ca ar fi buna si aici: http://eisoukr.guaranteefund.org/ Un site unde verifici daca asigurarea este valabila si tot istoricul asigurarii acelei masini de la inmatriculare pana acum. 1 Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG LE- legea privind chitanta exista deja dar nu se aplica, urmeaza ca de la 01.01 bulgarii sa ia masuri in a se aplica GRESIT! La RAR acum inginerii au doua optiuni de completat in raport in ceea ce priveste impozitul: 1.Ca au vazut chitanta de impozit. 2.Ca au facut o copie dupa chitanta si o ataseaza la dosar. De la 01.01 va exista doar o singura optiune! A doua din pacate ... Atat pozele masinii cat si datele impreuna cu rezultatele verificarii ITP pleaca la Sofia in sistemul central prin intermediul internetului... in urma carora vine un "raport" care spune ca masina a trecut sau nu ... Toate datele sunt transpuse atat pe cartonasul A5 cat si pe cel de tip "carte de vizita" pe care le primiti la ITP. Exista situatii cand sistemul central poate bloca statia RAR si masina pe rampa din diverse motive. Adica organizarea KAT-ului bulgaresc este oarecum similara cu cea a RAR-ului romanesc cu mentiunea ca in acest moment inginerii nu sunt atat de exigenti. Mai ales daca firma de inmatriculari are un contract cu ei. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
petit Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Art.184(3) The insurance contract shall contain: 1. The names, the appellations respectively, and the addresses of the parties; 2. Contract’s subject; 3. The insurance risks covered; 4. The contract’s term, the beginning and the end of the insurance coverage’s period inclusive; 5. The insurance amount or the manner of its assessment; 6. The insurance premium or the manner of its assessment, as well as the timeframes and the procedure for its payment; 68 7. The amount of the participation with own funds, should such participation be agreed upon between the parties; 8. The names and address of the insurance intermediary should the contract be concluded through an intermediary, and in the case of an insurance agent – the number of its identification document as well; 9. The date and place of contract’s conclusion; 10. Parties’ signatures !!!!! ............................................ Obligation to Declare Art. 188. (1) (Suppl. – SG, iss. 97 in 2007) Upon conclusion of an insurance contract, the insured person, his/her proxy or his/her insurance broker shall be under the obligation to accurately and comprehensively declare all substantial circumstances which are known to him/her and are of relevance to the risk. ..................................................................................................................... Intentional Inaccurate Declaration or Reticence Art. 189. (1) In the case where a person insured has consciously made an incorrect declaration or has withheld a circumstance, in the presence of which circumstance an insurer would not have concluded a contract if aware of this circumstance, an insurer may terminate the contract. The insurer may exercise this right within a one-month period as of coming into knowledge of the said circumstance. (2) In the case under Para. 1, an insurer shall retain the paid part of the premium, and shall have the right to demand that it be paid for the period until the contract’s termination. (3) In the case where a consciously or inaccurately declared or withheld circumstance is of such nature that an insurer would have concluded the contract, but under different terms, the insurer shall have the right to demand its modification. This right may be exercised within a one month as of coming into knowledge of the above circumstance. In the case where the insured does not accept the proposal of modification within a two-week period as of its receipt, the contract shall be terminated, involving the consequences under Para. 2. (4) Where in the cases under Para. 1, an insured event occurs, an insurer may fully or partially refuse to pay insurance payment or an amount only where the inaccurately declared or withheld circumstance has affected the occurrence of the event. Where the circumstance under Paras. 1 or 3 has only had influence causing increase of the amount of damages, the insurer may not refuse payment, but may reduce it in accordance with the ratio between the amount of the premium paid and the premium which is to be paid according to the real insurance risk. http://nbbaz.bg/Libraries/Norms-En/INSURANCE_CODE.sflb?download=true De ce s-a platit dauna in cazul numit de tine il gasesti aici: http://nbbaz.bg/Libraries/Norms-En/Internal_Regulations.sflb?download=true Ce am avut de spus am spus, fiecare face cum crede de cuviinta. @Marse - sunt din Ploiesti si stau acasa 3-4 zile pe sapt., restul 3-4 zile la Ruse Editat Decembrie 14, 2012 de petit Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG OK ... Extras de aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59106-Regulile-casei& 2.d. Limba oficiala a forumului este limba romana Cu exceptia sectiunilor speciale internationale, limba folosita pe forum va fi limba Romana, cu respectarea regulilor gramaticale ale acesteia. Nerespectarea acestor prevederi se va sanctiona verbal, si/sau cu avertisment. 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Azi mi-am inmatriculat un Pajero 3.0 V6 24v la fratii nostrii afaceristi. A fost ingramadeala, dar am razbit. Am avut usoare emotii pt. ca primele 2 litere din serie erau semi-clare. Am plecat la 5 din constanta, la 7 eram la coada pentru ca la vama am avut masini in fata care ba aveau nr. expirate acum un an, ba nu aveau seria de sasiu...etc. La 8:30 au deshis portile. A fost si comisia prezenta si toate cele. La 10 si un pic am intrat in rand, la 11:50 aveam nr. si actele. La 12:30 plecam cu contractul, procura si restul. M-a costat 350 eur. felia bulgarului si 50 eur firimiturile romanului. Banii i-am dat o data cand am primit actele si masina in BG si restul in Ro. Daca era sub 125kw era 300 + 50. Masina am dus-o pe roti. Constanta - Dobrich 100km din care 38 in BG. De la anul, pentru masinile mai vechi de 10 ani se propune ITP odata la 6 luni. Asigurare+ITP anual ~ 340 eur. deoarece bulgarul meu, are f multe masini si de la anul se incadreaza la alte praguri de asigurare. Inca se mai pot face ITP-uri prin corespondenta. ~80eur. Am la mine actele unuia din Buc pe care trebuie sa i le predau, daca nu ma credeti. Bulgarul nu stia de vre-o modificare asupra taxelor ce intra in vigoare de la anul. Per total am fost foarte multumit. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
petit Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Asigurare+ITP anual ~ 340 eur. deoarece bulgarul meu, are f multe masini si de la anul se incadreaza la alte praguri de asigurare. . In primul rind felicitari, totusi trebuie sa tii cont de un lucru: pretul asta de 340e iese cu asig. Lev-Ins in timp ce ceilalti asiguratori au scoruri de 500e + Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG In primul rind felicitari, totusi trebuie sa tii cont de un lucru: pretul asta de 340e iese cu asig. Lev-Ins in timp ce ceilalti asiguratori au scoruri de 500e + Si care e problema cu Lev-Ins? 1 Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
petit Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Si care e problema cu Lev-Ins? Sa nu creasca si ei preturile la nivelul celorlalti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Am explicat mai sus procedura de la ITP-ul bulgaresc ...procedura la care am asistat live de mai multe ori. Mai mult ...cred ca aceasta procedura poate fi confirmata de mai multi... Nu stiu cum naiba putem sa credem noi asemenea tampenii ... "Inca se mai pot face ITP-uri prin corespondenta. ~80eur." Adica ...Logic: ITP = inspectia tehnica periodica. Adica o autoritate verifica fizic daca masina mai corespunde tehnic sa mai circule pe drumurile publice. Cum se poate face asta LEGAL prin corespondenta? Se trimit mostre de tabla sau eprubete cu fum la plic? Haideti oameni buni ... chiar si cei care avem enorm de multe pene pe spate si exagerat de multa ciunga in par ...cred ca ne-am prinde ...ca nu orice zburatoare vopsita frumos ...poate fi porumbel .... ITP-ul in statie costa 30-35 leva, e vandut cu aproximativ 25-30 euro de catre aia care inmatriculeaza ...DAR cu masina prezenta in statie. Rezonabil as spune eu. Cel care se vinde cu 80 sau 100 de euro pe langa faptul ca e mult mai scump ...mai e si ...ilegal (fals). As vrea sa pastram acest topic ...ca fiind unul folositor. Adica cum poti sa-ti inmatriculezi, faci ITP-ul, platesti asigurarea, platesti impozitul la o masina in BG LEGAL . Restul "posibilitatilor si facilitatilor" pe langa lege sincer, nu cred ca vor fi de folos celorlalti colegi. @petit As aprecia daca interventiile tale aici ar fi ontopic si nu in ultimul rand ... mai putin "pro-business"! Multumesc. 3 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Am explicat mai sus procedura de la ITP-ul bulgaresc ...procedura la care am asistat live de mai multe ori. Mai mult ...cred ca aceasta procedura poate fi confirmata de mai multi... Nu stiu cum naiba putem sa credem noi asemenea tampenii ... "Inca se mai pot face ITP-uri prin corespondenta. ~80eur." Adica ...Logic: ITP = inspectia tehnica periodica. Adica o autoritate verifica fizic daca masina mai corespunde tehnic sa mai circule pe drumurile publice. Cum se poate face asta LEGAL prin corespondenta? Se trimit mostre de tabla sau eprubete cu fum la plic? Haideti oameni buni ... chiar si cei care avem enorm de multe pene pe spate si exagerat de multa ciunga in par ...cred ca ne-am prinde ...ca nu orice zburatoare vopsita frumos ...poate fi porumbel .... ITP-ul in statie costa 30-35 leva, e vandut cu aproximativ 25-30 euro de catre aia care inmatriculeaza ...DAR cu masina prezenta in statie. Rezonabil as spune eu. Cel care se vinde cu 80 sau 100 de euro pe langa faptul ca e mult mai scump ...mai e si ...ilegal (fals). As vrea sa pastram acest topic ...ca fiind unul folositor. Adica cum poti sa-ti inmatriculezi, faci ITP-ul, platesti asigurarea, platesti impozitul la o masina in BG LEGAL . Restul "posibilitatilor si facilitatilor" pe langa lege sincer, nu cred ca vor fi de folos celorlalti colegi. @petit As aprecia daca interventiile tale aici ar fi ontopic si nu in ultimul rand ... mai putin "pro-business"! Multumesc. Si eu as aprecia cu o steluta postarea ta ...dar nu mere !!! You must spread some Reputation around before giving it to Yonutz again. 3 Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Schultz Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Yonutz, tot ce nu-ti convine tie inseamna ca nu este on-topic??? Daca sunt oferite niste info tu ii dai in cap ca nu sunt in romana care este limba oficiala a forumului??? Pai si ce ai vrea sa faca acum, sa stea sa iti traduca tie niste pagini din internet ca sa fii happy? (na, baneaza-ma ca am folosit engleza). Mai lasa si pe altii sa zica ceva ca nu esti castigat la loto pe forumul asta. De Milka si smecherul ei de Plamen nu mai zici nimic? Ca Plamen are proprire pe bunuri de ani de zile prin hotarare judecatoreasca si nu poate sa instraineze masinile, pentru ca nu si-a platit impozitele??? Asa ca cine are masina pe la Milka sa aiba grija cum o mai are, na on-topic. Editat Decembrie 29, 2012 de Schultz 2 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Shultz, Sezi bland pe craca ta... ca daca citesti atent am tot informat cu privire la cei doi. Prima data cand s-a deschis acest topic, se vindea acest serviciu acesta cu 800-1000 de euro si eu am venit aici si v-am zis ca se face cu 500 euro. Acum se fac inmatriculari cu 380 euro indiferent ca masina e cu volan pe dreapta sau cu volan pe mijloc. Ce nu e bine? Atat in acest topic cat si in unul dedicat in urma cu aproximativ noua luni cand am fost atentionat ca ar fi niste nereguli in legatura cu cei doi: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?70660-In-atentia-celor-care-au-inmatriculat-pe-filiera-Milka-Plamen Dar asa e cand te dai pe alte forumuri si aici vii sa arunci doar cu cacat ... iti intra parul in ochi si nu vezi prea mult inainte...:grin: Ptr linistea ta sufleteasca n-am pretins, luat niciodata una de-un leu din aceste tranzactii. Ba mai mult NIMENI nu m-a avantajat/recompensat in vreun fel urmare a recomandarilor mele ...nici aia de inmatriculeaza si nici aia care au inmatriculat ... Cat despre samsarii de inmatriculari - voi fi la fel cu ei. Vin sa ne dea informatie, IN LIMBA ROMANA, ca asa e regulamentul aici ...ii voi respecta... Vin sa bage stangi, fitile ...ii radem ...sa-si faca propriile lor topicuri si afaceri unde vad ei cu ochii. Cu zisu si tacutu ...tac si vorbesc cand vor muschii mei. Pana una alta ... toti care dati cu laturi... in afara faptului ca va implicati activ cam in toate cancanurile de pe acest forum nu prea e mare lucru de capul vostru. Un bun exemplu: da click pe userul tau si vezi cam ce topicuri ai deschis aici ...:wink: Acestea fiind spuse ...fara resentimente, iti doresc din suflet SARBATORI FERICITE si tie! :wink::h5:cl consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
petit Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Cat despre samsarii de inmatriculari - voi fi la fel cu ei. Vin sa ne dea informatie, IN LIMBA ROMANA, ca asa e regulamentul aici ...ii voi respecta... Vin sa bage stangi, fitile ...ii radem ...sa-si faca propriile lor topicuri si afaceri unde vad ei cu ochii. :wink::h5:cl @Yonutz Nu am vazut din partea ta nici un link sau o lege, fie ea in limba romana,engleza sau bulgara; tot ce ai scris sunt niste povestioare sau niste pareri bazate pe logica care nu au nici o acoperire pe lege. Ce crezi tu sau ti-au spus altii nu intodeauna are acoperire juridica. Daca m-am apucat si am pus lege pe forum(fie ea si in engleza) tu ma cataloghezi samsar. Zici ca nu ai nici un interes si nu ai nimic de castigat din ceea ce faci, dar nu ai raspuns cand te-am intrebat cat ti-a luat bulgaru ca te-a ajutat cu actele; sau pentru tine serviciile lor sunt gratis ??? Editat Decembrie 29, 2012 de petit 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2012 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG @petit "Povestioarele bazate pe logica" de pe forum = experienta impartasita cu voi Nu ma declar megacunoscator ...si nici nu sugerez cuiva sa urmeze calea urmata de mine. Am insiruit aici in topic niste proceduri prin care am trecut eu pas cu pas fie ca e vorba de inmatriculare, de ITP, de asigurare sau de partea cu impozitul. N-am spus ca garantez un vreun fel ca aceasta cale (filiera probata de mine) ca este cea mai dreapta sau cea mai ieftina. Nu. Fiecare isi alege unde sa inmatriculeze si mai ales cat sa plateasca. Odata ce o odata ce o filiera a devenit nesigura sau discutabila am renuntat imediat la ea si am anuntat si aici. Ca sa-ti raspund la intrebarea care te roade ... Bulgarul care m-a ajutat cu actele nu mi-a luat nici un ban in afara de taxele platite adica: -o inmatriculare = de la 330 euro pana la 380 euro (toate taxele incluse) n-am platit niciodata mai mult. -o revizie + asigurare = 200 euro la un motor mare (25 euro ITP + 175 asigurare) sau 135 euro la un motor mic (25 euro impozit + 110 euro asigurare), 30 euro = ITP autoutilitara, samd. Oficial la statie ITP-ul costa in jur de 30-35 leva deci bugarul castiga la asta undeva in jur de 25-30 leva (15 euro). Din asigurare bulgarul castiga in jur de 8-10% din valoare. O procura = 50-60 euro (platita de mine la notar cu chitanta). Cred ca bulgarul castiga undeva la 10 euro din asta. Una peste alta din toata povestea asta bulgarul cred ca are un adaos de aproximativ 35-40 euro/masina, un adaos rezonabil as zice atat ptr el cat si ptr cel care beneficiaza de serviciile lui. -pregatirea actelor ptr plata impozit = gratis -plata impozitului 10 leva/an - 80 leva/an platit personal cu chitanta. Nu cred ca te-am catalogat samsar ...cred ca ti-ai asumat aceasta calitate singur. :sc Editat Decembrie 30, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Schultz Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Shultz, ... Dar asa e cand te dai pe alte forumuri si aici vii sa arunci doar cu cacat ... iti intra parul in ochi si nu vezi prea mult inainte...:grin: ... Ca de obicei cand nu ai ceva mai bun de spus incepi sa vorbesti prostii, pe langa. Ia zi tu pe ce alte forumuri ma mai dau eu? Ca sunt curios daca nu cumva mini-me scrie singur fara sa stiu eu pe cine stie unde, altfel tu esti cel care arunca doar cu cacat. Sau asta cu alte forumuri este placa pe care o pui la toata lumea cand nu iti convine ceva? Si chiar daca ar fi asa... care ar fi problema? Sarbatori fericite si tie. ...da click pe userul tau si vezi cam ce topicuri ai deschis aici ...... Uite ca nu m-am gandit niciodata la asemenea ineptie, asa ca am facut acum asta si tot nu inteleg care e problema ta - sunt de acord ca trebuie sa ajutam comunitatea (am si facut asta imi dau seama urmarind posturile pe care le am) si chiar as vrea sa ma inveti care sunt lucrurile pe care le-am gresit... Oricum este o aberatie sa iti cer tie, mai ales tie, voie sa fac ceva, asa ca ma scuzi ca ma dau pe forumul tau (si cum pe altul nu ma dau), imi cer scuze si promit sa nu te mai deranjez niciodata, sa ramai doar tu si cu cei care te admira. Editat Decembrie 30, 2012 de Schultz 2 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
petit Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG file_653.doc In atasament este declaratia catre fiscul bulgar care se completeaza pt. declararea unui autoturism. In afara de asta mai aveti nevoie de copie a cartii de identitate a masinii, copie cu traducere a contractului de vz-cp, iar daca nu sunteti proprietar imputernicire notariala din partea acestuia. Atentie mare ce semnati si declarati pt ca exista o atentionare in respectiva declaratie: ''o declarație falsă este susceptibilă de a urmăririi penale în baza art. 255 și art. 313 din Codul Penal,, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Micha Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Pare putin offtopic, dar ratiunea inscrierii unei masini pe Bulgaria este ca sa poti circula cu ea in Romania. Statul se straduieste sa ne impiedice iar noi va trebui sa gasim o modalitate de a avea acte in asa fel incat sa il contracaram. Proiect OuG - Modifificare OuG 195 v 2013.pdf 5. După alineatul (2) al articolului 35 se introduce un nou alineat, alin. (2¹), care va avea următorul cuprins: „(2¹) Persoanele cu domiciliul ori reşedinţa în România care conduc pe drumurile publice un vehicul înmatriculat într-un alt stat sunt obligate să înmâneze poliţistului rutier, la cererea acestuia, alături de documentele prevăzute la alin.(2) un document doveditor al titlului cu care este deţinut vehiculul, însoţit de o traducere legalizată în limba română, a acestuia.” 6. Alineatul (4) al articolului 82 se modifică şi va avea următorul cuprins: „(4) Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul ori reşedinţa în România, pot fi conduse pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului sau de la data înscrierii în evidenţa autovehiculelor şi remorcilor înmatriculate în alte state.” Sursa: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_32320/Permisul-auto-ar-putea-fi-suspendat-pentru-cei-care-nu-isi-achita-amenzile-de-circulatie.html#.USeaqR3LqSo Editat Februarie 22, 2013 de Micha Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Daca citesti tot ai sa vezi ca: De la aceasta regula ar fi exceptate doar patru categorii de autovehicule si anume: cele conduse de persoanele mentionate in certificatul de inmatriculare; cele cu care se efectueaza, in conditiile legii, transport rutier public de marfuri sau persoane ori, dupa caz, transport in regim de inchiriere sau serviciu de inchiriere; cele conduse de persoane aflate in raporturi juridice de munca cu persoanele mentionate in certificatul de inmatriculare /care au calitatea de asociat, actionar sau administrator, dupa caz, in raport cu persoanele mentionate in certificatul de inmatriculare; cele utilizate in baza unui contract de leasing. GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Micha Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Da, am citit tot inainte sa postez: - asadar trebuie sa am masina cea bulgareasca pe numele meu de roman sau - sa imi fac firma cu bulgarul si sa umblu cu actele alea doveditoare dupa mine sau - sa o cumpar de la bulgar in leasing. Ar fi super sa cumperi o masina cu numere bulgaresti in leasing chiar daca vanzatorul e persoana fizica. Rata la leasing ar putea fi exact impozitul bulgaresc pe masina aia, asta ca sa fii cu toate actele beton. Iar daca nu, leasing de 1 euro pe an timp de 100 de ani. Editat Februarie 22, 2013 de Micha Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate