Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum sa iti inscrii masina pe BG

Yonutz

Postări Recomandate

Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG

Salut dragi colegi,

Are cineva cunostinte la Vrata .

Nu am siguranta ca bulgarul meu a trecut masina la Fisc si as vrea sa verific.

Din cate am inteles ,aceasta verificare se poate face doar in orasul unde masina e inscrisa .

Multumesc!!!!

Editat de raresmih
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 929
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Singurul mod sa afli sigur daca masina ta e trecuta sau nu la fisc este sa te duci pana acolo! :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Singurul mod sa afli sigur daca masina ta e trecuta sau nu la fisc este sa te duci pana acolo! :h5

Ma gandeam la o varianta mai simpla ,sper sa nu fie singurul mod cel preentat de tine,mai incerc ,poate gasesc pe cineva care are cunostinte la Vrata.

Merci oricum!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

N-am nicio treaba cu blogul, nu e al meu:

http://bloghita.info/inmatriculare-bulgaria/

Se pare ca rezumatul e corect.

Multumesc pt fat ,nimic nou nu am gasit:))

Concluziile sunt cele mai tari ,foarte bune pt cei care vor sa citeasca povestea acestui intelept:

"Ca si concluzie finala, voi spune doar atat: UNICA si SINGURA VARIANTA IN CARE TE POTI GANDI LA INMATRICULAREA IN BULGARIA ESTE DACA VREI NEAPARAT O MASINA CU MOTOR MARE (ca sa scapi de plata impozitului aberant din Romania) SAU DACA VREI SA CONDUCI O MASINA EURO 3 sau EURO 4 ADUSA DE AFARA. IN REST, INMATRICULAREA IN BULGARIA ARE NUMAI DEZAVANTAJE."

Ce masini vor Romanii ???Euro 3 si 4 ,iar pt munte motor mare :)))))

Stima ,foarte tare blogul nu pot sa ma abtin din ras :))))))))

Link spre comentariu

N-am nicio treaba cu blogul, nu e al meu:

http://bloghita.info/inmatriculare-bulgaria/

Se pare ca rezumatul e corect.

Rezumatul o fi corect, dar "viata bate filmul", adica pe romaneste, e mai bine sa ai masina pe BG......:wink:

Rezumatul meu ar suna asa :

- atata timp cat justitia da verdicte de returnare a taxei pe banda rulanta nu mi se pare normal ca legea respectiva sa mai existe - pur si simplu e un non-sens ! O institutie a statului (justitia) contesta decizia altei institutii a aceluiasi stat (parlamentul) si, culmea, mai e si pusa in aplicare, taxa fiind returnata !! Asta efectiv e bezna mintii !!!

- atata timp cat taxa luata de stat este mai mare de X ori decat valoarea unei masini, nu mi se pare normal;

- atata timp cat atata timp cat pentru aceleasi masini alte state europene iau taxe infinit mai mici, nu mi se pare normal ce se intampla in RO;

- atata timp cat taxa pentru masinile mai noi, mai nepoluante, nu mi se pare normal;

- atata timp cat banii din taxa nu se regasesc in NICI UN PROIECT DE PROTEJAREA MEDIULUI, nu mi se pare normal;

- atata timp cat exista scutiri de la aceasta taxa si de la impozit pentru politicieni, nu mi se pare normal - aveti impresia sa policienii astia corupti, indiferent de culoarea politica, care au in familie sau pe firma nu-stiu-cate masini, super-masini, cu super-motoare, platesc vreun leu impozit ?!?? Ia ganditi-va putin cu ce masina defileaza TOTI politicienii, si mai nou, inaltii prelati ai BOR.....

...........

Deci, blogerul ala, Ghita sau Gica, sa ma pupe-n cur.....

Link spre comentariu

Eu cred ca are dreptate cu non-euro si euro 1 si 2 prin comparatie cu 3 si 4.

Sa va dau un exemplu:

- Freelander benzina din 1999 deci Euro 2 are timbrul de mediu de 800 euro (motorina e 1350)

- Freelander benzina din 2001 deci Euro 3 are timbrul de mediu de 3000 euro (motorina e 5000)

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/calculator_taxe/taxa_timbru_2013.html

E clar ca pentru euro 3 nici macar nu ma sinchisesc sa cumpar masina daca nu are timbrul platit sau daca tin neaparat, clar o inmatriculez in Bulgaria. Dar in cazul unei plati de 800 euro nu e mai bine sa imi inscriu masina aici si sa stau linistit ca nu sunt la mana unui politist gata sa imi ia talonul doar ca asa vrea el si dupa aia sa cheltul sute de euro doar ca sa il recuperez pe undeva prin Bulgaria, sa ma trezesc cu vreo surpriza din partea celui inscris pe talon, plus nesiguranta cu legile bulgaresti, ca cine stie cat o mai tine si la ei sau nesiguranta legilor romanesti care se chinuie sa inventeze ceva doar sa nu mai pot circula cu ea.

Parca la 800 euro as scapa de stresul asta.

Apropos de ce zicea Astral mai sus: daca eu cumpar o masina la care taxa de mediu de dinainte de 2013 a fost platita, eu inmatriculez masina si in timp ce eu sunt inmatriculat cu ea fostul proprietar isi recupereaza taxa? Eu practic nu mai pot vinde masina dupa aceea daca timbrul costa 5000 Euro.

Sa nu imi ziceti sa o inmatriculez pe Bulgaria si sa o vand asa ca ar fi chiar culmea sa cumpar o masina cu numere romanesti si sa o inscriu pe Bulgaria. Chiar daca e culmea e o solutie, nu? :banana

Link spre comentariu

[

- Freelander benzina din 2001 deci Euro 3 are timbrul de mediu de 3000 euro (motorina e 5000)

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/calculator_taxe/taxa_timbru_2013.html

Exemplu personal:

-Freelander motorina din 2006,euro 3,taxa veche 3500E,timbrul de mediu-9485E

In ambele cazuti,timbrul este mai mare decat valoarea reala a masinii. Unde este logica?

Si mai este o chestie: pe taxa veche, "valoarea poluarii" costa 3500 de E,acum 9500E Ce s-a schimbat la masina dupa data de 15 martie?Motorul e acelasi, nu l-am modificat! :grin:

Link spre comentariu

@raresmith Cum ai ajuns sa o inscrii la Vrata? Nu era mai aproape Ruse?

Merg la Vanatoare in Zona Gorj si VL -Horezu ,masina sta acolo in zona:) ,rar o duc la capitala:)

Link spre comentariu

Am cumparat acum cateva luni un Mitsubishi Pjaero SWB 2500 cc din 1991, inmatriculat in Anglia. As vrea sa o inmatriculez in Bulgaria deoarece in romania nu-mi permit. Vreau sa o folosesc mai mult la iesiri ocazionale. Din cate am inteles e mai bine sa fie inmatriculata pe o firma si eu sa fiu trecut ca utilizator. Ma poate ajuta cineva cu cateva detalii si eventual cei care au inmatriculat deja masini in bulgaria sa ma invete si pe mine cum trebuie sa fac. As fi foarte recunoscator daca m-ar ajuta cineva, eventual si un pret estimativ. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Am cumparat acum cateva luni un Mitsubishi Pjaero SWB 2500 cc din 1991, inmatriculat in Anglia. As vrea sa o inmatriculez in Bulgaria deoarece in romania nu-mi permit. Vreau sa o folosesc mai mult la iesiri ocazionale. Din cate am inteles e mai bine sa fie inmatriculata pe o firma si eu sa fiu trecut ca utilizator. Ma poate ajuta cineva cu cateva detalii si eventual cei care au inmatriculat deja masini in bulgaria sa ma invete si pe mine cum trebuie sa fac. As fi foarte recunoscator daca m-ar ajuta cineva, eventual si un pret estimativ. Multumesc anticipat.

Eu am masina inmatriculata asa la userul de aici de pe forum Gepetto si din cate stiu prima inmatriculare cu tot cu taxele pe primul an si asigurare este cam 500Euro.

Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata,

Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea

Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata

Link spre comentariu

Undeva in topicul asta aproape de sfarsit ...exista un numar de telefon ...si mai ai si alte variante ...desigur ...

Filiera se pare ca este una ok ... Eu am masini inmatriculate in acel fel ...cu care circul fara probleme. Am facut inclusiv transfer de pe mine ...pe alta persoana ...

Cu toate astea, inainte de toate, ca sa fiu bine inteles...ca intotdeauna facerea de bine ...devine invariabil futere de mama ... eu nu garantez nimic ptr nimeni! Asta ca nu mi se aduca ulterior nu stiu ce acuze ...ptr nu stiu ce chestii inchipuite ... Poti sa-i spui omului ...ca vi din partea mea, a ta ...a lui Bill Gates ...imi e egal! :h5

Ultima inmatriculare de acum cateva luni ...s-a facut cu 400 euro ... cu tot tacamul ...si cu totul in regula...

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Stie sa imi spuna cineva daca este un regim special la inmatricularea unei camionete cu sarcina max. 7500 kg? Mi-a spus cineva ca ar trebui licenta de transport.

Multumesc

don't worry, be happy
Link spre comentariu

Salut

Eu am avut o masina inmatriculata in Bulgaria pe persoana fizica si nu am avut nici o problema la controalele politiei romane.

Masina era inmatriculata la Varna si prima revizie am facut-o tot acolo cu ajutorul unui nene.

La a doua revizie m-am dus la Sabla, foarte aproape de granita, dar deoarece nu am putut sa demonstrez ca proprietarul avea impozitul platit nu am reusit sa fac ITP, asa ca m-am dus tot la Varna la acelasi nene.

La cele inmatriculate pe firma se poate plati impozit anual si obtine o chitanta in acest sens ?

Cei care au masinile inmatriculate prin Gepetto ii platesc anual impozit pe masina ?

Cu aceste masini inmatriculate pe firma se poate iesi din tara ?

A fost cineva implicat in vreun accident in tara sau afara cu o astfel de masina ?

Multumesc

Link spre comentariu

Eu am masina la Gepetto, platesc la el taxele aferente, impozitul si asigurarea - e firma cu sediul in BG si punct de lucru in RO. ITP se face acum in RO si e pe 2 ani ( in BG e valabila doar un an). Mai platesti taxa de drum si pa. Sibur ca poti iesi din tara, ai procura pe numele tau ca reprezentant al firmei.

Niciodata nu esti destul de paranoic...
Link spre comentariu

Eu am masina la Gepetto, platesc la el taxele aferente, impozitul si asigurarea - e firma cu sediul in BG si punct de lucru in RO. ITP se face acum in RO si e pe 2 ani ( in BG e valabila doar un an). Mai platesti taxa de drum si pa. Sibur ca poti iesi din tara, ai procura pe numele tau ca reprezentant al firmei.

Salut

Procura este reprezentant firma sau utilizator masina ?

Se mai face si act de vanzare cumparare intre firma si proprietar ?

ITP se poate face la orice statie sau numai la RAR ?

Cam la cat ajung toate cheltuielile pe an pt 2500 -3500 cc ?

Multumesc

Link spre comentariu

Masina era inmatriculata la Varna si prima revizie am facut-o tot acolo cu ajutorul unui nene.

La a doua revizie m-am dus la Sabla, foarte aproape de granita, dar deoarece nu am putut sa demonstrez ca proprietarul avea impozitul platit nu am reusit sa fac ITP, asa ca m-am dus tot la Varna la acelasi nene.

Un ITP "aranjat" nu inseamna intotdeauna un impozit platit. Doar chitanta in mana ta e dovada ca acel impozit e platit.

La cele inmatriculate pe firma se poate plati impozit anual si obtine o chitanta in acest sens ?

Da ...intai se declara ...dupa aia se plateste impozitul. Impozitul ca valoare indiferent de capacitatea cilindrica este nesemnificativ. Si DA, se da chitanta. Indiferent cand si cat platesti. Chitanta are stampila de la primaria bulgareasca din localitatea de unde este inregistrata masina.

Cei care au masinile inmatriculate prin Gepetto ii platesc anual impozit pe masina ?

Cred asa ...cel mai in masura sa-ti raspunda la intrebarea asta e chiar ...Gepeto.

Cu aceste masini inmatriculate pe firma se poate iesi din tara ?

Fara nici un fel de problema. Trebuie sa exista o conexiune pe acte intre tine si masina. Si ar fi bine ca procura (imputernicirea sa fie tradusa intr-o limba de circulatie internationala ...ex: engleza.

A fost cineva implicat in vreun accident in tara sau afara cu o astfel de masina ?

Procedura este identica cam peste tot in spatiul UE. Adica intelegere amiabila daca nu au rezultat victime sau accident de mai mult de doua masini sau alte cazuri la militie cu tot tacamul.

Singurele chestii la care sa fi atent:

1.Pe cartea verde a masinii sa fie trecuta tara unde se produce accidentul. Daca e taiata sau lipseste esti direct raspunzator de mai multe

2.Asigurarea masinii sa o verifici online la maxim o luna de la data intrararii ei in vigoare ...sa fie in regula.

Link spre comentariu

Procura este reprezentant firma sau utilizator masina ?

Asta n-am inteleso.

Se mai face si act de vanzare cumparare intre firma si proprietar ?

Normal da dar ala nu are nici o legatura cu actele care trebuie sa le prezinti la control (cel mai bine este sa nu il arati).

ITP se poate face la orice statie sau numai la RAR ?

ITP-ul se face in Romania numai la RAR, este destul de scump (am inteles ca 250 lei si am inteles ca inginerii cam fac figuri) si atentie, nu e valabil decat pe teritoriul Romaniei.

Cam la cat ajung toate cheltuielile pe an pt 2500 -3500 cc ?

Daca te referi la cheltuielile anuale nu cele legate de inscriere taxele sunt cam asa ...

1.Asigurare in jur de 150-200 euro / an. Depinde de societatea asiguratoare . Daca ai dauna (ai lovit pe cineva) asigurarea iti creste. Nu stiu algoritmul de lucru ...dar am vazut ca la unele se tripleaza ...la un moment dat.

2.ITP in Romania ...250 lei / valabil 2 ani??? (nu sunt sigur de informatia asta dar asa am inteles de la colegi)

2.ITP (KAT) in Bulgaria ... 25 euro / autoturism valabil 12 luni si 30 euro / autoutilitara valabil 6 luni

3.Impozitul anual: din cate am inteles se calculeaza asa ... 0.8 leva / kw +/-15% in functie de mai multe criterii.

Link spre comentariu

Salut Ionutz

Prompt si detaliat, ca de obicei.

Stiu ca a aranjat la ITP ca sa nu imi ceara adeverinta de impozit , tocmai de aceea nu mai vreau sa o inmatriculez fara sa am si chitanta de impozit. Aceasta este singura problema a celor pe Bulgaria, impozitul.

Oscilez intre a plati timbru sau a inscrie pe Bulgaria, dar daca tot inscrii o masina pe Bulgaria atunci macar sa aiba 3500-4000 cc, sa te bucuri de niste CP adevarati.

Multumesc

Link spre comentariu

Daca tot vorbim de 4x4 ...caii putere au importanta lor este foarte adevarat...dar din punctul meu de vedere ...altele ar trebui sa primeze cand alegi o astfel de masina si mai ales stii si ce urmeaza sa faci cu ea.

• Like 1

Link spre comentariu

Asta n-am inteleso.

Cotizo a spus ca poate iesi din tara pentru ca are Procura de Reprezentant Firma si am intrebat daca asa se numeste procura, adica difera de cea de drept de utilizare / vanzare ca in cazul persoanelor fizice ?

Cam la cat ajunge taxa de inmatriculare pentru 2500-3500 cc pt ca am vazut pe un post de al lui Gepetto ca s-ar fi modificat de curand.

Incerc sa pun in balanta cheluieli Bulgaria - Romania , ca noi toti de altfel.

Multumesc

Link spre comentariu

Daca tot vorbim de 4x4 ...caii putere au importanta lor este foarte adevarat...dar din punctul meu de vedere ...altele ar trebui sa primeze cand alegi o astfel de masina si mai ales stii si ce urmeaza sa faci cu ea.

Asta este off-topic dar il stergi tu dupa aceea. Scuze.

Daca ai de mers 1000 de km pana in zona montana ai nevoie si de niste cai in plus.

Daca nu ai o pasiune pentru diesel ai nevoie si de niste centimetri cubi in plus.

Daca n-ar fi vorba de taxe si consum cred ca majoritatea ar alege benzina peste 3000 cc. Americanii stiu de ce :)

Fiecare ne punem in balanta ce avem nevoie, pe undeva facem si vreun compromis si ne luam ceva care sa ne satisfaca.

Link spre comentariu

Ca sa intelegi cum stau lucrurile cu BG ... eu toate masinile de teren le am inregistrate acolo. Motivul e unul simplu: taxele aberante din Romania.

Si am inceput sa fac asta cu mult inainte ca altii sa stie ...ca exista si aceasta sa-i zicem ...oportunitate.

Acum o luna, ultima data cand am inmatriculat o masina ptr un bun prieten (a se intelege aici ca NU ma ocup cu asa ceva sau ca fac lobby vreunuia care se ocupa de asta - doar seruiesc niste informatii SI ATAT)...o inmatriculare cu tot cu asigurare pe un an era in jur de 400 euro ptr un 3000cmc. Acum nu stiu cat este, dar in luna mai cand voi prelungi actele la doua masini ...o sa intreb si o sa actualizez aici.

Pe firma ai un fel de delegatie. Pe persoana fizica natural este sa ai o procura ...ptr ca intre doua persoane fizice nu se poate face alt tip de act delegativ.

Toate acestea intarite de faptul ca esti trecut la utilizator pe talonul masinii.

Cu astea in vigoare n-ar trebui sa ai nici un fel de problema la nici un punct de trecere al frontierei sau pe drumurile oricarui stat ...

Link spre comentariu

Tabel calcul impozit Bulgaria

Pentru un autoturism cu o putere de:

37 KW inclusiv se vor percepe - 0,34 leva pentru fiecare KW,

peste 37 KW până la 55 KW inclusiv - 0,40 leva pentru fiecare KW,

peste 55 KW până la 74 KW inclusiv – 0,54 leva pentru fiecare KW,

peste 74 KW până la 110 KW inclusiv – 1,10 leva pentru fiecare KW,

peste 110 KW - 1,23 leva pentru fiecare KW,

În funcţie de anul fabricaţiei, taxa se înmulţeşte cu următoarele coeficiente:

peste 14 ani vechime - coeficientul 1,

între 5 şi 14 ani inclusiv - coeficientul 1,5,

până în 5 ani inclusiv - coeficientul 2,8.

Varianta in limba engleza http://www.minfin.bg/document/1915:1

Exemplu Pajero 96 2.8td 125cp/92kw -> 92 x 1.10 x 1 = 101,2 leva ~ 53 euro

Land Cruiser 2002 3.0d 163cp/120kw -> 120 x 1,23 x 1,5 = 221,4 leva ~ 114 euro

Tuareg 2010 5.0 v10tdi 313cp/230kw -> 230 x 1.23 x 2.8 = 792,12 leva ~ 406 euro

Editat de petit
  • Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare