Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Muntii Sureanu 15 martie

night bird

Postări Recomandate

Duminica dimineata, somn,numar telefon necunoscut, nu raspund, bag picioarele. Suna iar, de data asta cunoscut, bla bla, bla, Ok, ma'mbrac si vin.

Graba, sufa, telecomanda troliu, bocanci, lopata..... deja iesim de pe asfalt, cuplez MRL-urile, intru in apa, ups, am fost prea relaxat, apa a trecut peste capota, a ajuns la parbriz si mi-a facut o trezire a la carte, cu apa rece, chiar daca doar de partea cealalta a parbrizului.. Opaa, baietii astia vorbesc serios...

Cateva minute mai tarziu, urcam deja pe un drum de pamant, pe niste serpentine prietenoase evaluand cu coada ochiului ravenele promitatoare care se "varsau" in drum.

In fata Bogdan, cu un Frontera/Simex 31 , eu cu Y61/gume de asfalt 31 :ang4 ...altfel spus, unu ciung si unu schiop... Pe masura ce urcam, zapada devenea tot mai mare, iar peisajul tot mai hibernal. Hotarat lucru, asta nu-i tocmai o primavara obisnuita, e chiar o iarna care a uitat sa mai plece. As fi luat-o la suturi sa ne scapam de ea, da mi-am uitat bocancii la birou(graba), iar cu pantofii nu prea-mi vine sa-i dau suturi iernii...

Cateva opinteli, cateva manevre pe care eu le-as numi"punct si de la capat" , serpentine, balti, noroaie care patau frumusete de zapada care sclipea in soarele de primavara si, am ajuns in satul, Ursici.

Gospodarii razlete, imprejmuite de mai multe randuri de garduri, clai de fan, oi, caini si cate un cal, toate risipite pe zapada care sclipea de-ti lua ochii. Culmi de deal domoale, marginite de rape adanci, proiectate pe un fundal cu Retezatul, Vf Godeanu, valea Streiului.. In orice directie te-ai fi uitat, puteai sa-i dai frau liber privirii, ca nu se izbea de nimic care sa-ti zgarie retina..

M-a frapat frumusetea unui sat cu case suficient de departate una de alta, incat sa nu-si atinga "aurele" proprii, jenandu-se cu ceva astfel, m-a frapat "fotogenia" unui sat fara stalpii si firele de curent care mutileaza orasele noastre si in care se incurca chiar si sufletele celor care urca la ceruri, mi-au fost dragi cainii, care desi eram straini, ne-au primit prieteneste, cum de altfel ne-au primit si oamenii locului, care intradevar traiesc greu, dar care ar putea foarte bine sa ne planga ...ei pe noi, pt viata tampita pe care o traim(alergati de ambitiile materiale si sociale)

Un colt de Romanie autentic, un wallpaper al obarsiei noastre, un mod de viata independent, in care criza nu poate urca fiindca nu are drum de acces.

Romani calzi, cu pacea locurilor in priviri, ne-au servit cu bucate din gospodaria proprie, cu visinata de'a lor, cu Baaalmos'u

lor, si cu o portie de siguranta, siguranta ca adevarata Romanie inca mai exista, dar s-a retras in munti.

Rogu-va fain, n-o alungati si de'acolo.

"De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani

"Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Muntii Sureanu 15 martie

....Unul din cele mai frumoase si sensibile posturi de pe acest forum !

"Un colt de Romanie autentic, un wallpaper al obarsiei noastre...","Romani calzi, cu pacea locurilor in priviri...", de mare inspiratie !

Iar pozele facute sunt intru-totul potrivite celor scrise !

FELICITARI ! :1

Link spre comentariu

Super asa ar trebui prezentata Romania :bravo

si apropos mainile unde sunt masinile?

You can wake up a man who is asleep, but you cannot wake up a man who pretends to be asleep.

Mitsubishi Pajero 3.5 V6 - de open. Club T44

Link spre comentariu

Mersi dragilor...

Pai, asta am vazut, asta am fotografiat,

Asta am simtit, asta am scris...

P.S. Pozele sunt facute cu telefonu, iar postprocesarea nu intra in discutie. ...e un fel de "siliconare" a imaginii, in opinia mea.

Masinile? o sa postez si ceva cu masinile.

"De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani

"Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene

Link spre comentariu

iar postprocesarea nu intra in discutie. ...e un fel de "siliconare" a imaginii

Care e diferenta intre:

a) a pune un filtru warming pe lentila si a-l adauga in post procesare?

b) a pune un flitru ND grad pe lentila si a-l crea in postprocesare?

c) a modifica din aparatul digital contrastul si a-l ajusta in postprocesare?

d) a modifica saturatia din aparatul digital si a o ajusta in postprocesare?

e) a schimba curbele de culoare (picture styles) in aparatul digital sau in postprocesare?

Link spre comentariu

adevarata Romanie inca mai exista, dar s-a retras in munti.

Rogu-va fain, n-o alungati si de'acolo.

:bravo :hi

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare