NeRv1 Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 Salutare tuturor, Ma numesc Daniel si sunt din Suceava. Tot timpul mi-am dorit un 4x4 pentru munte, off road..etc Acum cateva zile am achizitionat un Mitsubishi Pajero 2800 TD din 1994 in 5 portiere, cutie automata, de care sunt f incantat. Specific ca masina este din Anglia(cu volan pe dreapta). Trebuie sa merg sa o aduc de acolo. Acuma..intrebarile urmeaza cam asa: - la momentul actual masina arata ca este cuplata tractiunea spate si nivelul de ridicare M. Cum trebuie sa fie de obicei?Tractiune fata, spate sau 4x4? Cand si in ce situatii se foloseste in general? - prietenul care a fost si mi-a luat-o a spus ca dupa ce a facut vreo 50 km cu ea cand s-a dat jos sa alimenteze mirosea foarte tare a cauciuc ars, verificand a vazut ca provenea de la roata dreapta fata care era si fierbinte. Vreo idee? - vreau sa ii montez troliu. Am gasit acolo troliu la aprox 1500 Ron(nemontat) Unde as putea sa montez in RO, cat m-ar costa troliu, montat, sau eventual tot pachetul.Am gasit ceva interesant pe net. Un tip si-a modificat bara ca sa il pun a mai frumos, pun aici un link sa va faceti o idee http://www.lepaj.co.uk/Modifications%20-%20bumper.htm. - daca as vrea sa schimb volanul de pe dreapta spre stanga ce m-ati sfatui? Sa caut pe cineva care poate face aceasta operatiune?(eventual cunoasteti)? sau sa o port asa vreo 2-3 ani pana am sa am posibilitatea achizitionarii uneia cu volan pe stanga? - ma gandeam sa ii pun un Snorkel, stiu ca e o intrebare ciudata pentru unii..dar daca as monta asa ceva si m-as baga cu ea prin apa pana pe la jumatate..ar intra apa in masina? - ce cauciucuri ar fi propice pentru aceasta masina, ma refer ce dimensiuni mai ales ca vreau sa o scot si off road? Va multumesc mult de tot O zi buna Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnok Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 Re: Incepator, idei, sfaturi... :W ,...un mic sfat daca se accepta ...toate raspunsurile tale se gasesc in cadrul acestui forum...de la utilizare suspensie ,reductor,etc pana la ce fel de gume sa pui pe masina...fara suparare dar daca iti rezervi 2 ore de citit pe forum o sa gasesti raspunsurile si sunt sigur ca o sa gasesti si alte probleme rezolvate pentru viitor sau viitoare probleme si/sau intrebari ...dupa care daca mai ai probleme sau intrebari ori nu ai inteles pe deplin ceva vei fi ajutat cu mult drag... p.s.ca sa intelegi de ce zic asta ex:- ce cauciucuri ar fi propice pentru aceasta masina, ma refer ce dimensiuni mai ales ca vreau sa o scot si off road? - pai depinde de buget,daca vrei sa o si inalti (suspensie sau body lift)daca esti dispus sa o coafezi(adica flexu-n aripi)procentul off-on road , confort etc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 Re: Incepator, idei, sfaturi... Asa.... pe scurt: 1. Normal e tractiune spate. 4X4 il folosesti la teren, zapada, polei etc. Pe asfalt e foarte indicat sa mergi doar cu tractiunea spate. 2.Probabil masina a stat ceva timp pe loc si s-a blocat nitel etrierul dreapta fata. Se rezolva cu un cric, o cheie de roti si o cheie de 19 (cred) si un tub de spray cu ulei/vaselina. 3.Troliu poti monta cum vrei tu atata timp cat locul din fata iti permite. 1500 ron e un pret ok. Gasesti si in Suceava unde sa-l montezi, nu trebuie sa bati km prin tara. 4.Lasa-te pagubas la schimbarea volanului ca ii triplezi valoarea masinii. Ai sa te obisnuiesti si cu englezoaice. 5.Snorkel-ul iti protejeaza motorul de apa, nu masina. Daca tu ai intra cu masina pana la jumatate in apa si nu ti-ar intra apa in masina.... ai fi ca o barca. Chiar e indicat sa deschizi nitel geamul cand intri in apa mare ca sa se umple mai repede. 6.Maxim 31/10.5/R15 (echivalent 265.75.R15) BFG MT sau copie alta copie Simex &. Trage o fuga pe la prezentare membri ca asa e frumos si citeste si :rules O zi buna si bafta la Pajeros. OMU'e inainte de toate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRv1 Posted March 16, 2009 Author Share Posted March 16, 2009 Re: Incepator, idei, sfaturi... Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile prompte , sincer sa fiu nu ma asteptam chiar asa rapid:). Da, sfaturile normal ca se accepta mai ales ca eu am fost cel care v-am rugat sa ma sfatuiti, ajutati. Am sa acord niste timp sa citesc tot ce trebuie si sper sa ma acomodez repede. Da, ma gandeam eu ca ar creste pretul..o tin asa mai ales ca am experienta cu englezoaice. Am stat 5 ani acolo. Stiu ca la noi multi nu is de acord cu masini cu volan pe dreapta, din cauza accidentelor...etc Unii au dreptate, vin toti cei suferinzi de figuri si cu capu du fetiscane ,uita ca mai sunt si altii pe drum. Oricum desi am numai 26 ani ma consider deja ,,trecut prin astea. Am achizitionat masina pentru placerile mele personale:) si nu pentru a face naveta cu ea. De abia astepot sa o aduc si sa o bag in paine:)) Va multumesc mult Bafta Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnok Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 Re: Incepator, idei, sfaturi... apoi klezule omu s-a prezentat aici/...masina e 2.8...merg 33 lejer dar cu frezari...daca bugetul permite da schimbai volanul pe stanga(ori daca faci mai mult off cu ea nare sens),snorkel eu zic 50% da si 50% nu are rost, asta iara in functie de ce vei face cu masina...sunt multe de zis...flanse ,bl,proiectoare,a doua baterie...chestii pe care doar citind pe forum si le poate pune in ordine...zic eu iar p.s.: klezule ...acu imi cazu fisa -- ia dute mataluta cu nerv1 la o bere si povestiti mai pe indelete...:))) asa ca intre concitadini ca e mai simplu , nu crezi ? :h5 :h5 :h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRv1 Posted March 16, 2009 Author Share Posted March 16, 2009 Re: Incepator, idei, sfaturi... Da, aveti dreptate..nu stiu daca are rost momentan de snorkel. Pt moment am mai facut comanda de niste proiectoare de acoperis. Cat despre chestia cu berea sunt de acord :) Pt cateva sfaturi dau eu o bere cu cea mai mare placere. Mi se pare ca sunteti din Gura Humorului daca nu ma insel, nu? Trec frecvent pe acolo si sunt vreo 2-3 4x4 care imi atrag privirea tot tiPoate ne auzim intr-o zi daca sunteti de acord. Eu stau chiar in Suceava oras Numai bine, o zi buna Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 Re: Incepator, idei, sfaturi... In Gura Humorului sunt mai mult de 15 masini modificate bine, cu toate ca populatia e 15% fata de SV.... probabil pentru ca ei sunt mai aproape de munte :grin: In Suceava cred ca sunt vreo 3 masini de toate... Eu tot din SV oras sunt. Da un tel la 0745.91.31.61 (dupa ora18) si ne-om intalni la un paharel de vorba. apoi klezule omu s-a prezentat aici/...masina e 2.8...merg 33 lejer dar cu frezari...daca bugetul permite da schimbai volanul pe stanga(ori daca faci mai mult off cu ea nare sens), Eu am spus ce intra pe masina asa....mai stock. De intrat sigur intra si 38"-uri, dar pe langa ele mai intra si flexul, kit de suspensie, jante, flanse, transmisie HD si directie HD. A... si vreo 5000 E numa asa......de inceput :grin: OMU'e inainte de toate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sxn Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 Re: Incepator, idei, sfaturi... :W cauta in forum... O|||||||O wrangler JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maresalul Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 Re: Incepator, idei, sfaturi... Bine ai venit sucevene!!!!! :h5 Sper sa ajung in curand in Suceava(ca tot sunt de acolo :hi ) si poate facem o iesire baieti :h5 http://jurnal4x4.blogspot.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRv1 Posted March 16, 2009 Author Share Posted March 16, 2009 Re: Incepator, idei, sfaturi... Da Klez, am sa te contactez. :happy Baieti, multumesc mult de primire...deja ma simt ca acasa :h5 bbb - nici o problema. Eu pe 3 merg sa imi aduc masinuta , deci de pe 10 incolo sunt pregatit sa mergem .. :banana Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts