Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Hummer H1

bogthebat

Postări Recomandate

Re: Hummer H1

Am si eu cateva poze cu ceva mai mare ca si un H1;:grin:

IMG00035-20110329-1055.thumb.jpg.08512d95371afd4aa9e1d00dfe708f38.jpgIMG00034-20110329-1055.thumb.jpg.76005fa77878272caef5aebcc5d2b38f.jpgIMG00036-20110329-1055.thumb.jpg.13302b529cd05868366aa8a27e09ecbf.jpgIMG00037-20110329-1055.thumb.jpg.8759beadc5baecd369953ce3049408e5.jpgoare cum se comporta in 'teren'?:ha:

Oricum este super inalt 'utilajul' iar eu cu un amarat de seat toledo,cred ca intram lejer pe sub el :ha:

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 80
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am si eu cateva poze cu ceva mai mare ca si un H1;:grin:

[ATTACH=CONFIG]102281[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]102282[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]102283[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]102284[/ATTACH]oare cum se comporta in 'teren'?:ha:

Oricum este super inalt 'utilajul' iar eu cu un amarat de seat toledo,cred ca intram lejer pe sub el :ha:

Presupun ca acel utilaj prezentat de tine nu are nici o legatura cu off-road-ul, chiar daca este posibil sa fie 4x4, este unul folosit in agricultura, cred mai exact ca este folosit pentru irigatii.

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Da,asa este;nu este masina de teren,dar este masina 'in teren',sau pt teren:ha:;Nu stiu exact ce face in domeniul agricol,dar cu siguranta este mai mare ca un H1;

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

Sunt diferente destul de majore intre H1 Army si cel Civil. Anumite componente facute pentru cel Army sunt foarte scumpe dar cu "life time guaranty", cunosc pe cineva de la reprezentanta care a spus ca varianta de strada este nici pe jumatate din cea originala Army.

SAAB policy "We believe that safety means avoiding accidents. Not just surviving them."
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Ca intotdeauna ce e pt armata nu e pt populatia civila:) cum si Halogenul a fost inventat si aplicat in armata in al doilea razboi mondial si pe masini civile a fost folosit abia prin anii70-80...si exemplele pot continua, totusi daca doriti ceva detalii despre H1 cred ca ar merita intrebati baietii de la BGS ca ei au cateva parca si le folosesc destul de des cel putin una o stiu ca e pe post de atelier mobil si cap tractor :) la competitiile din CNOR macar ca sursa de informare ar fi interesant de vorbit cu ei.

eu nu am dar mi-ar placea sa detin una in varianta militara dar la ce motor are cred ca impozitul ar fi enorm :) asa ca... scuze de off topic:)

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Domnilor, va spun eu. Nu e o masina 4x4, nu e nici un camion , ci este o masinarie de razboi data dracului. Eu conduc asa ceva din 2000 si pana acum nu m-a mai impresionat nicio alta masina ( poate warriorul ). Pana in 2006 cand l-am cunoscut pe gabi nicolae , nici nu stiam ce e reductorul si la ce floseste. Asta pt ca aveam nevoie. H 1 urca pe hi peste tot cu lejeritate. Nu am avut nicio data cauciucuri de extrem pe nici una din ele, dar am treccut prin locuri pe unde nicio masina de extrem nu trecea ( si asta la proba ). Masina ( ca orice dealtfel ), are limitele ei, doar ca sunt greu de atins. Cand a condus-o gabi prima data si a pus-o pe greu, a fost surprins sa vada ca masina urca la 800 de ture pe acolo pe unde nicio masina de extrem nu a putut. L-a impresionat dar a spus ca nu intra in padure , pe potecile inguste. Si asa mi-am lut luat jeep, o alta reusita a americanilor :))

Pretul e mare dar total justificabil. Diferentele dintre humvee si h1 sunt minore. Cel miltar e mai spartan si mai ieftin. Exact, mai ieftin.

Cel pe banzina l-am condus in state si e slab. Spunea un coleg ca cele militare au motoare de 6.2 Din cate stiu eu, nu este asa. Eu am condus unul militar si are motorul diesel ( fara turbo ) de sase litri, care este mai slab. Asta se intampla cu cele vechi. Acum toate au motorul de 6,5 l TD.

Am fost cu ea la multe dezastre si nu te lasa nici cum. Dar daca vrei sa o strici, reusesti.

Eu sunt si voi ramane un fan H1

Link spre comentariu

Am fost cu Bogdan la niste umanitare... Confirm! E un tanc, iar eu asa masina nu am mai vazut! De fapt, de atunci sunt indragostit iremediabil de H 1. Da' nu iese la loto..:old. Apopo, salut, Bogdan!:h5

"Umblati cu bine!"
Link spre comentariu

Bogdane imi permit sa te contrazic, ca cele militare au motoare de 6.2 D aspirate. Este in Orsova un m1008 cu aceasta motorizare pe care l-am condus. S-au facut in 1984-1986 si au motoare ce pot functiona cu kerozin. Datorita fiabilitatii: bloc dublu-grosime, 8 biele (nu biela-bieleta), supape cu miez de sodiu (pt temp foarte mari), pistoane forjate, etc, etc,... aceste motoare de 6217 cmc diesel s-au pus si pe Hummve. Exista kit-uri de turbo de la "Banks" care ridica cei 155 cp la 200 cp, cuplu semnificativ mai mare, 1 litru mai putin/100km (de parca ar mai conta la 11-20%, dar totusi...); anduranta scade sub 50%... Armata a folosit apoi 6.5TD, dar mult mai putin fiabil si cu multe probleme.

Intradevar motoarele astea nu prea au limite de urcare-tractiune indiferent de pozitia cutiei de transfer (high-low), doar sa fie aderenta si SPATIU.

Oricum, senzatia motorului chiar si diesel este ... :wink: ...

Numai bine !!!

Link spre comentariu

supape cu miez de sodiu (pt temp foarte mari),

Trebuie sa fie o greseala Na este unul din cele mai instabile metale din Tabelul lui Mendeleyev ( el in contact cu aerul practic explodeaza) de aceea nici macar ca element de aliere nu se poate folosi

Scuze de corectie in rest superdesriere

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Renault a folosit pe modelul Renault 19 (benzina 1900 cu 4 cil transversal) aceste supape cu miez de sodiu.

De ex. francezii au fost primii care au folosit prin anii 70' pe Citroen farurile ce "urmeaza" curba, dar erau comandate prin niste cabluri si dereglarile datorate intinderilor cablurilor erau prea deranjante. Apoi dupa 2000 au bagat BMW la X5 cu comanda 'asistata' electronic... denumindu-le 'primele faruri adaptive'... Francezii nu trebuie subestimati... Sunt foarte buni(e) la unele...

" Nu mai lua viata asa in serios - la urma urmei, oricum nu scapi viu din ea !!! "
Link spre comentariu

...De ex. francezii au fost primii care au folosit prin anii 70' pe Citroen farurile ce "urmeaza" curba, ... Francezii nu trebuie subestimati... Sunt foarte buni(e) la unele...

Au fost introduse pe Citroen DS, in 1967. impreuna cu suspensia hidropneumatica

Puch 280GE
Link spre comentariu

Hai ca m-am documentat

Supapele sunt cu miez de azotat de Na ( acesta nu mai este metal ci o sare) este folosit pentru dispersia mai buna a caldurii rezultata in momentul arderii combustibilului . La aceasta temperatuara azotatul devine lichid si preia caldura pana la urmatorul ciclu preda si asa mai departe

0747967945

Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

NU s-a mai postat de aproape un an pe aici.

Totusi inca nimeni de pe forum nu detine un H1 cu care sa se mandreasca?

Editat de Astral

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

E o masina rara si destul de scumpa la achizitie second hand mai ales acum ca a iesit din productie. Cine o cumpara nu o face pentru concursuri, e mult prea masiva pentru asa ceva. Dupa parerea mea este o masina de colectie.

Link spre comentariu

Daca e asa de laudat de unii, ca ar fi peste multe masini de extrem, ma intreb de ce nu este macar unul in campionat?

Pentru ca in Romanica concursurile sunt facute pentru un anumit ecartament.....

P.S. da` vreun Unimog ai vazut?

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Stie cineva daca prin armata noastra au ajuns ceva specimene de H1?

Parca vazusem ceva la o parada dar nu sunt sigur ce gen de H1 erau.

Crazy about good old cars with tons of... personality :wink:
Link spre comentariu

Pentru ca in Romanica concursurile sunt facute pentru un anumit ecartament.....

P.S. da` vreun Unimog ai vazut?

Da eu am concurat pe un Unimog 406 in 2008 in campionat.Problema nu este de ecartament mai degraba de raport greutate/putere+ ca daca ramai undeva nu te mai poate salva nimeni decat un TAF Al meu avea 3200 kg complet echipat cand la Mures 2008 am cazut in apa 4 trolii trageau de mine

24062008042.thumb.jpg.4c99a0af7c7c1dc8e50a2fc98fa99aba.jpg

Editat de Unimog

0747967945

Link spre comentariu

Buna ziua !

H1 vine de la mama lui cu roti independente si transmisie finala tip portal la toate patru colturile. Discurile de frana sunt pozitionate pe flansele de iesire din fiecare grup, adica nu la roata, ceva asemanator cu Oltcit-urile existente la noi.

Mai jos aveti detalii, unele cam lucioase, intr-adevar:

210770525_H1schematicfrontview.thumb.jpg.cc6c458fbe7ecd6f2922e03099ed17f7.jpg 617933480_H1blingsuspension.jpg.b36c62567916fc3114beeba090eaad33.jpg 482048600_H1rearsuspenion.thumb.jpg.21adc840db1e6ec8e513be4aeffd4581.jpg

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare