Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Doua pedale pt frana?

Petre Niteanu aka bullbar

Postări Recomandate

Am vazut la un Suzuki, la concursul de la Ursus, o masina care avea doua pedale de frana! Bineinteles ca am incercat sa vad care e jmekeria, dar a venit nenea proprietarul si s-a uitat urat la mine ca ma holbam prin habitaclu (eu par asa mai pusti al strazii cand ies la d'astea) mi s-a facut cumva rusine si nu am mai intrebat nimic. Imi puteti explica ce si cum se face cu alea doua pedale, cum anume se folosesc? (bineinteles ca inteleg ca se apasa si apoi masina se opreste! mai mult de atat daca se poate!)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Doua pedale pt frana?

Un fel de "blocantul saracului"

Daca nu ai blocaj pe diferential si iti patineaza o roata, apesi frana de pe partea respectivei roti, iar cuplul se transmite la cealalta roata.

Sau mai foloseste la viraje foarte stramte intre copaci.

Link spre comentariu

se foloseste pe principiul de virare a tancului... :ha:

pai normal ca poti sa le folosesti pe sosea....apesi pe amindoua odata si frineaza toate patru rotile daca apesi doar una frineaza ambele roti pe o parte

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Poate o fi un sistem adaptat de la Mercedes. Eu la ambele am pedala de frana de picior normala, plus inca o pedala pt frana, in stanga, care e de fapt frana de mana. Daca le-as apasa pe ambele in timpul mersului, cu siguranta m-as da cu capul de parbriz :).

"Mila pentru animale este in mod esential legata de bunatatea caracterului. Oricine e crud cu ele, nu poate fi bun fata de oameni." Arthur Schopenhauer
Link spre comentariu

de fapt sant trei pedale de frana, cea originala plus inca doua separate pentru fiecare roata din spate

in general se monteaza la masinile cu cutie automata, altfel ai avea 5 pedale si nu-ti ajung picioarele :ha:

la automata e misto ca poti sa franezi pe o parte si sa dai gaz in acelasi timp si castigi timp in curbele ac de par , mai ales la trial

Link spre comentariu

sist de franare dubla se adreseaza 90% la masinile de rally-raid cu cutii automate sau triptronice, la virajele starnse trebuie sa fii Paganini pt a ocoli pomu' si a sch treapta de viteza inferioara.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

de fapt sant trei pedale de frana, cea originala plus inca doua separate pentru fiecare roata din spate

in general se monteaza la masinile cu cutie automata, altfel ai avea 5 pedale si nu-ti ajung picioarele :ha:

Eu am vazut pe un suzuki care avea cutie normala. Deci patru pedale! Hai, ca trebuie sa-l stiti, ca doar este dintre voi, adica mai vechi in offroad si mai pasionati...Avea 4 pedale. Nu cinci, nu trei, ci 4!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare