stanley Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 In complectare la mesajul de bun venit postez cateva poze si vreau sa mai fac un scurt comentariu referitor la parerile postate in forum privind utilitatea unui Land Rover Defender 90. Masina mi-am putut permite sa o cumpar noua pe leasing in 2004 de la Premium Auto, optiunile suplimentare au fost ABS+ETC, roti aliaj 235/85R16M+S, parbriz incalzit, geamuri electrice, pretul final DDP a ajuns pe la 30500 euro Ulterior am investit mult in ea (pe parcurs, in limita banilor), fara a mai socoti zilele si noptile petrecute in garaj, am ajuns la cca 16000 euro, dotarile originale sunt scumpe, dar va spun sincer ca a meritat din plin totul! Un rand de 6 roti BF Goodrich MT (foarte importante!), troliu WARN, bara fata si praguri laterale otel speciale cu gauri pentru cric, protectii diferentiale, scut duraluminiu, cric high-lift ARB cu toate accesoriile, consola spate pentru roata de rezerva fixata de caroserie (menajeaza balamalele usii), proiectoare ceata si 4 buc. proiectoare distanta (toate originale LR, deosebit de performante, foarte practice in teren dar si pe sosea, farurile masinii nefiind grozave). un portbagaj original si alte 2 din inox artizanale, volan sport (foarte important, datorita lui am putut ridica si scaunul pe 4 tampoane de cauciuc pentru a nu mai sta cu picioarele prea flexate), am tapitat cu piele neagra,am imbunatatit confortul termic prin placare sub captuseala si podul cu izolir (foarte important iarna),tot felul de elemente de inox si aluminiu la bord si la interior, lampa spate pentru tabara si cel mai interesant accesoriu - un cort Maggiolina rigid cu captuseala dubla, avand aceiasi lungime cu cea a acoperisului, perfect si pe ger si pe soare, deosebit de confortabil pt. 2 persoane, noaptea nu te mai gandesti ca vine ursul! Si era sa uit de copertina in forma de L cu 3 stalpi prinsa de masina buna si la ploaie si la soare . In concluzie, Defender 90 este o masina care se preteaza extraordinar la a fi imbunatatita si dotata, dar te rasplateste din plin si devine prietenul tau de nadejde! Iar din punct de vedere al comportamentului, in primii 2 ani am folosit-o ca masina unica! Datorita suspensiei cu arcuri spirala si a talonului inalt al cauciucurilor (ma refer la cele M+S nu la MT-uri) care daca nu sunt umflate la presiunea maxima contribuie si ele la suspensie, rulajul la distanta , mie cel putin, nu mi s-a parut de loc inconfortabil, mai ales dupa ce am pus volanul sport si am putut ridica cu ceva scaunul ne mai fiind nevoit sa tin picioarele flexate. In fiecare vara merg la mare la camping si dupa 850km nu ma simt de loc epuizat. Insist privind comportamentul in oras si pe sosea, deoarece am vazut pareri care critica masina la acest capitol. Intr-adevar, datorita rapoartelor cutiei, demarajul este lent, dar o data lansata masina, reprizele sunt incredibil de hotarate. Viteza optima pe sosea este 90-1ookm/h. Motorul Td5 cu pompa injector se spune ca este mai fiabil decat actualul motor in 4 cilindri de origine Ford.Ca sfat privind folosirea, nu trebuie fortat la rece iar dupa un rulaj mai puternic la oprire este recomandat sa mai lasi motorul sa functioneze pe relanti (face bine turbinei). Iar privind comportamentul in teren, cu MT-uri (dimeniunea normala) si fara sa am diferential blocabil pe spate, doar cu diferentialul central blocat, ajutat si de ETC, cu reductorul pe scurt, condusa cu bun simt si fara graba, te scoate din orice situatie dificila. Pana acuma nu am fost nevoit sa folosesc troliul de si am bagat-o in noroaie adanci si am urcat pe pante dificile cu pietre. Bineinteles ca o intretin foarte atent, singur ii gresez crucile cardanice si verific nivelul lichidelor la diferentiale, reductor si cutie. La tipul de off-road moderat pe care l-am practicat eu, masina si-a facut din plin datoria. Cu 2 persoane si un caine, in interiorul unui Defender 90 ramane suficient loc sa iei cu tine, in afara necesarului tehnic (si sunt destule!), in plus tot ce-ti poate face viata placuta intr-o expeditie la munte! Singura problema tehnica a fost in perioada de garantie cand am schimbat pompa de la ambreiajul hidraulic deoarece picura foarte putin sub pedala, puteam sa o las asa dar am zis sa profit de garantie, acuma este OK Aceste randuri se adreseaza in special celor care au intentia de a-si procura o masina de teren si se gandesc, poate, cu nehotarare si la un Defender. Sunt dispus sa ofer orice sfat privind intretinerea si folosirea unui Land Rover Defender Din pacate, datorita unor probleme de sanatate cu spatele (iar folosirea si intretinerea unui Defender iti cam solicita spatele!), dupa 5 ani si 45.000 km m-am gandit sa o vand impreuna cu cealalta masina a mea si sa raman cu o masina de teren unica, poate fara aptitudinile in teren ale unui Defender, dar asta este o alta problema. Daca se va intampla acest lucru (deocamdata este o perioada improprie pentru vanzare), sunt convins ca o voi regreta din tot sufletul. Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Martie 22, 2009 Autor Partajează Postat Martie 22, 2009 Re: Defender 90 SW Td5 Mi-am permis sa mai postez cateva poze Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 Re: Defender 90 SW Td5 Extraordinar Defenderul in toate privintele enumerate de tine , se vede din poze ca e o masina (scumpa ce`i drept :grin: ) care permite absolut orice modificare :1 Sa`l stapanesti sanatos cu multe sute de mii :x de km :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 Re: Defender 90 SW Td5 Belea masina! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lszabi Postat Martie 23, 2009 Partajează Postat Martie 23, 2009 Re: Defender 90 SW Td5 Felicitari! :1 Arata extraordinar masina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Martie 23, 2009 Partajează Postat Martie 23, 2009 Re: Defender 90 SW Td5 Super tare masina. Seamana cu a lui @pitonul. Pacat ca vrei sa o vinzi. Merita sa te duca peste 300.000 km. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
khumall Postat Martie 23, 2009 Partajează Postat Martie 23, 2009 Re: Defender 90 SW Td5 superba masina,de fiecasre data cand o vad parcata opresc si salivez pe langa ea prin timisoara,arata si mai bine acum decat in poze datorita proiectoarelor cu care e impodobita. imi pare sincer rau ca o vinzi ! traim in romania si asta se si vede! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CYO Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: Defender 90 SW Td5 :1 O masina pe cinste! Shake N' Bake !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 Re: Defender 90 SW Td5 superba masina,de fiecasre data cand o vad parcata opresc si salivez pe langa ea prin timisoara,arata si mai bine acum decat in poze datorita proiectoarelor cu care e impodobita. imi pare sincer rau ca o vinzi ! Stiu ca o visezi si noaptea in somn Elemer (@khumall) dar sti ca odata si odata tot te vei "imbogati" cu un LR :h5 Este exceptionala masina :1 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 Re: Defender 90 SW Td5 Arata super masina. Multa sanatate si spor la vanzare. :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 Re: Defender 90 SW Td5 Absolut superba masina :1 ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HARY Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 Re: Defender 90 SW Td5 super acaretul ,felicitari :hi :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobo Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 Re: Defender 90 SW Td5 felicitarile mele pentru munca si timpul depuse in pregatirea masinii :1 . sper cu timpul sa reusesc si eu (ma-rog sa reusesc financiar ca de-fapt acolo e toata problema :) ) sa imi echipez defenderul. mi se pare foarte interesanta culoarea masinii. e destul de apropiat de keswick green-ul meu, insa e interesant modul in care intr-o anumita lumina masina se vede ca si cum ar fi neagra si cand e lumina puternica e verde :). imi pare rau ca sanatatea nu va mai permite sa continuati utilizarea defenderului. sper sa reusiti sa-l vindeti unui pasionat care sa aprecieze masina si munca depusa. :sr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Martie 25, 2009 Autor Partajează Postat Martie 25, 2009 Re: Defender 90 SW Td5 Multumesc tuturor pentru aprecieri, mi-au mers la inima! Postez ultimele poze Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator thunder_bb Postat Aprilie 22, 2009 Partajează Postat Aprilie 22, 2009 Re: Defender 90 SW Td5 Minunata masina, foarte faine poze.Succese maxime. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate