Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

KitschARO..., M-461???

Tractozaur

Postări Recomandate

Definitie

Kitsch este un termen care provine din limba germană şi denotă stil prost, de prost gust, deseori în legătură cu diletantism artistic. De obicei kitsch se foloseşte în legătură cu obiecte pseudo-artistice de prost gust, faţă de stiluri cu adevarată valoare artistică şi estetica sofisticată.

Am luat decizia sa deschid acest topic, dupa ce in numai o zi mi-a fost dat sa vad ochilor pe strada doua M-uri pur si simplu, consider eu..., mutilate! :ang2 :ang1

Nu uitati (pentru ca sunt convins ca or sa fie unii care or sa strige in gura mare ca fiecare face ce vrea cu masina lui!) un kitsch, daca e kitsch, RAMANE TOT UN KITSCH!

Eu aici nu ma refer la M-uri modificate cu bun gust (cum este spre exemplu, M-ul lui semaca!!! vezi foto mai jos) ci ma refer la cele care conform definitiei sunt "de prost gust..., faţă de stiluri cu adevarată valoare artistică şi estetica sofisticată."!!!

Deasemenea as dori sa ne limitam la M-uri vazute si fotografiate de noi direct de pe strada si nu poze de pe internet.

In continuare va voi prezenta cum trebuie sa arate un M in stare originala (M-ul lui Viorel Burcea, secretarul clubului Aro M-461 Club Romania), un M modificat dar cu bun gust (M-ul lui semaca) si un adevarat kitsch, un M modificat grosolan si de un mare prost gust!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: KitschARO..., M-461???

Si kitsch-ul nr. 2..., asta are provenienta de la armata, dovada stau cele doua prinderi la bara spate si la pragul drept se poate vedea talpica pe care era asezata antena mare (cea care se prelungeste)

Link spre comentariu

Fii si tu mai tolerant....niste amarasteni....cine stie in ce conditie erau cand le-au cumparat si au fost obligati sa la vopseasca, fiecare dupa buzunarul lui (vezi poza...)....modificarile se vede ca nu au fost facute de dragul modificarii....cand am fost in muntii Orastiei, prin `96, oamenii de acolo m-au dus cativa km buni cu un IMS care era alimentat cu motorina printr-un furtun de cauciuc dintr-un bidon de plastic de 10l amplasat la picioarele pasagerului din dreapta.....

daca erau in genul daciei de mai jos..... :ha:

De IMS-ul auriu ce zici? :ha:

Iar in link-ul de mai jos mi se pare ca se atinge apogeul.....

http://www.4tuning.ro/gal/displayimage. ... =661&pos=0

Link spre comentariu

IMS ul auriu e un Gaz 69 toata ziua

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

A lu'Ovidiu nu e prea tare modificat,Dragos,proprietarul anterior l-a cumparat"cascarabetit".Masina s-a incercat a fi adusa spre normal.Acum ,ca a aparut inscriptia SEMACA pe ea..( :twisted: )...oricum e o masina decenta si poate s-or gasi si niste rame de usi pt.ea.Merita! ..Amindoi.Si e unul dintre putinele IMS participante activ la off-road.

Am pus si eu niste "super-IMS". :P

enjoy !

IMPOTRIVA VINATORII , IMPOTRIVA ASASINILOR DE ANIMALE !
Link spre comentariu

Laure ai dreptate :grin: , M-ul lui Ovidiu (Don Semaca :hi ) este super activ in off-road cu modificari minime-minime, in sensul ca este un M original care merge in teren asa cum l-a facut mamitica lui :ha: la Campulung cu motor benzinar L25 si cutie originala si am fost foarte incantat sa vad ca la ultima noastra iesire din 15 martie "Acei oameni minunati si masinile lor..., alergatoare!" a facut fata cu brio, mergand cot la cot cu masini super preparate! :bravo Semaken :1

Concluzia..., se poate sa ai un M "traznet", fara sa-l impopotonezi de tip balcanic..., sau indian??? :ha: :ha: :h5

Ideea acestui topic este de a evidentia kitsch-urile, acele M-uri care din indiferent din ce motiv, au fost modificate cu prost sau foarte mult prost gust!!!

Cat despre restul M-urilor modificate pe care le-ai postat :grin: ..., mi-eeee rau deja! :ha: :ha: :uameni

Link spre comentariu

Mul lui Semaka a demonstrat ca n-ui place asfaltul , CI LA NOROI . :rsp :rsp

tel 0763325967

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

multumesc pentru cuvintele si gandurile frumoase vis-a-vis de M-ul meu ! Fac si eu ce pot si...sincer ...nu e usor sa incerci sa tii pasul cu masinile moderne. De fiece data cand ies cu el fac un fel de fitness...body building...plm, ca nici eu nu stiu cum se cheama sportul care-l practic eu cu M-ul :ha: si...nici nu stiu care pe care-l abuzeaza... :ha: Intr-adevar singura modificare notabila este troliul...chiar am nevoie de el...

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

multumesc pentru cuvintele si gandurile frumoase vis-a-vis de M-ul meu ! Fac si eu ce pot si...sincer ...nu e usor sa incerci sa tii pasul cu masinile moderne. De fiece data cand ies cu el fac un fel de fitness...body building...plm, ca nici eu nu stiu cum se cheama sportul care-l practic eu cu M-ul :ha: si...nici nu stiu care pe care-l abuzeaza... :ha: Intr-adevar singura modificare notabila este troliul...chiar am nevoie de el...

Da puteai pune unul mecanic cu priza de putere din cutia de viteze original de pe TV?

Puteai, dar nu ai vrut si te-ai zgarcit...asa iti trebuie, sa il puna oamenii acuma la sectiunea de KitchAro...

:ha:

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

AB05UIF -Am vazut si eu masina aceea , proprietarul are un atelier de tinichigerie-de aceea s-a ajuns la modificarile acelea,oricum daca vroia sa restaureze M-ul in ideea de a-l face original la calitatea finisajelor (vopsitorie,pregatire pentru vopsire)care le-a facut iesea unul super! Mecanica era luata integral de pe un Nissan-motor, cutie, punti,etc.Cu siguranta a vrut sa iasa un Buggy nu un M..... nici nu stiu cum e trecut in talon

Acum urmeaza altul. :hi .AB05GWJ... cu asta sa fiti blinzi(de Semaca v-ati luat ca are troliu, asta a fost M-ul meu)Masina era vai de capul ei adevarul a fost ca tot eu am adus-o in acea stare(sasiu rupt,arcuile erau varza,cutia nu se impaca cu mersul inapoi si viteza 1,etc) dupa mii de km de drumuri forestiere. Prin 2003 m-am apucat de reparat la ea si prin 2004 la sfirsitul anului am incheiat.Am vrut sa iasa ceva mai haios,si totul a fost facut de mine: rep mec, tinichigerie si chiar si desenele acelea Masina am vindut-o prin martie 2006 Astea fiind spuse va dati seama ca cer circumstante atenuante si rog nu dati tare!!!! slp

Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....
Link spre comentariu

UFF! :f2 pina la ora asta am scapat ieftin!!>> :er netesalat! :wi

Dar ma astept in continuare! :bx Nu adoptati :3 spuneti-va parerile ,asta e !

Link spre comentariu

No, apai daca ase era moda la vremea ceea, insamna ca ase era fain... :)

Ce am io sa-ti reprosez, este, "Da di ce-ai vandut-o ha, au doara n'ai avut tu ce manca?!"

Scuzati regionalismele :grin:

:h5

"De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani

"Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene

Link spre comentariu

Mie UIF-ul ala imi cam place. Nu ca masina de teren, mai degraba ca o masina de showroom, dar imi place. Asta pentru ca imi pare ca a fost lucrat cu migala si fantezie.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Personal, si mie imi place UIF-l.Depinde acum din ce punct de vedere il privesti.Daca il privesti ca pe un M, intradevar este un Kitsch.Daca il privesti ca pe o creatie auto,eu zic ca este reusit.Si intradevar lucrat cu atentie. sigur ar fi cistigat un premiu intr-un concurs de genul "Pimp my ride" sau luati masina asta si sa vedem de ce sinteti in stare sa faceti din ea.

Link spre comentariu

oameni buni/nebuni

discutia asta e un taciune in care din cand in cand se mai trezeste un proaspat inflacarat descoperitor de noi pasiuni clasice si originale sa sufle

s-a mai discutat subiectul de prea multe ori ,daca va reamintiti o discutie de genul acesta de pe dtrn a dus la furtuni in pahare cu plecari si trantiri de usi din partea unor membri

era in mare voga curentul masinilor ''originale'' acum cativa ani sunt convins ca va amintiti ce preturi se vehiculau si ce discutii aprinse

ca orice curent s-a dus dracului si interesul de asemenea. se reflecta in pretul la care a ajuns bietul ims

ca sa nu o mai lungesc va reamintesc ca nu te poti pune cu gustul nimanui asa cum nu poti impune gustul tau nimanui

ceea ce mi se pare insa de prost gust total este cand eu nu ma intreb ''ce am facut eu pt ims in ultimii 30 de ani?-merit eu sa imi dau cu parerea?''

tin sa va amintesc ca masina asta a ajuns cunoscuta nu datorita celor cativa restauratori de kaki original care au aparut acum maxim 7-8 ani ci celor multi care l-au tinut pe sosele care l-au expus zilnic timp de 30 de ani ,daca ne mai gandim ca majoritatea utilizatorilor l-au folosit pt ca le era vital si nu doar din moft/impresii/patriotism nascut odata cu curentul nu cred ca suntem careva in masura sa criticam masina cuiva

asa ca kitch/clasic/original/modificat-in interesul masinii este sa fie pe strada cat mai mult timp sa fie vazuta si folosita

cred cu tarie ca decat un original inchis pe covor in garaj mai bine 3 kitch-uri pe sosea folosite zilnic vor aduce un beneficiu imaginii aceste minunate masini

Link spre comentariu

Exact aceeasi controversa exista in lumea moto intre a pastra o motocicleta clasica in stare originala sau de a o "chopperi".Victime predilecte erau IJ-urile si Simson-urile.

Cred ca pana la urma e destul de simplu: daca utilajul e in stare buna e un sacrilegiu sa il modifici, dar daca e in stare tehnica precara, originalitatea s-a dus oricum. In cazul asta gradul de modificare depinde de fantezia si priceperea modificatorului. Aici intervine pana la urma problema: fantezie au multi, dar indemanare si pricepere tehnica mult mai putini, asa ca multe din exemplarele sortite modificarilor fie sucomba "pe masa de operatie", fie se transforma in kitschuri infioratoare.

Am omis o chestie. Multi dintre cei care se apuca de restaurat sau modificat nu realizeaza cat de multi bani necesita o asemenea operatie, si cand incep sa priceapa, aplica principiul romanesc al lui "merge si asa", iar rezultatul final e pe masura. Ce se intampla in multe cazuri cu asemenea exemplare? Sunt vandute in stare semifinisata sau terminata sa-si bata altul capul cu ele. Ma bucur cand mai vad cate o restaurare sau o modificare reusita. Asta se intampla in cazul unor persoane care au ingropat in vehicolul respectiv mult mai multi bani decat ar putea recupera vreodata prin vanzare.

Samurai incepator
Link spre comentariu

@vstef Bullbarul acela ,era facut din conducte recuperate de la un transformator de curent-erau racitoarele de ulei! Doua zile am muncit la el!! Cauciucurile erau pe 16', Nu am pus foarte mari fiindca atunci in acea perioada am plecat de la firma la care am lucrat(exploatari forestiere) la o firma din oras,Aveam ceva Michelin 225/70/16 cred, ma ajutau mult ca rulam pe asfalt circulam aproape zilnic Exceptiile erau iarna ca ingheta si sufletul in mine!!!

@ night bird L-am vindut findca era greu sa-l mai tin in parcare ,in acea perioada imi cumparasem loganul,a fost o perioada in care am fost plecat mult de acasa la niste cursuri ,nu era timp sa mai ies cu el,a mai venit si barza... si era chiar greu sa ies undeva cu el,prelata nu era decit pentru locurile din fata, in fine nu am rezistat foarte mult dupa ce l-am vindut ca numai dupa 2 luni l-am gasit pe Taca', care e mai usor de tinut pe linga casa(impozit,RCA,etc..) si sunt foarte multumit de el!

Link spre comentariu

Bravo Zep 1 :h5 ! Sint total de acord cu tine. Sa nu uitam diferenta dintre automobilul ca moft, fita, hobby, etc. si automobilul ca necesitate.Cine reuseste sa aiba un autoturism 100 % original bravo lui dar sa nu ii huleasca totusi pe cei care, autoturismul pentru ei reprezinta o necesitate si il mentin in stare de functionare asa cum pot.

Link spre comentariu

Cred ca de hulit e doar situatia in care un vehicul clasic, functional in stare originala, e schimbat numai de dragul de a aduce un aport personal. Acolo chiar este o pierdere, nu sunt atat de multe ramase in stare bunaa si "mortul de la groapa nu se mai intoarce". Cine achizitioneaza un clasic cumpara cu el si o responsabilitate ca, daca e posibil, sa pastreze "utilajul" si spre bucuria altora. Deseori e si un castig in asta, o masina originala e mai valoroasa ca una modificata, cu cat raman mai putine, cu atat sunt mai valoroase cele ramase. In cazul M-urilor vad ca mai e un avantaj: cele originale se pare ca se comporta mai bine in teren.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Va rog sa nu va inflacarati si sa nu va certati (in viitor ma refer)! :ha: :ha: :ha:

Ce am vrut eu cu acest topic, a fost sa postam poze "penale" cu kitsch-uri si atat si nimic mai mult..., nu vreau sa ne luam dupa cum spunea PYZ nici de cei care au un M si pentru ei reprezinta o necesitate si il mentin in stare de functionare asa cum pot si nici sa-i ridicam in slavi pe cei care au posibilitatea sa mentina automobilul ca moft, fita, hobby, si care reusesc sa aiba un autoturism 100 % original, departe de mine gandul asta...

Pur si simplu nu vreau sa comentam decat ceea ce se incadreaza, repet, la aceasta definitie a kitsch-ului: Kitsch este un termen care denotă stil prost, de prost gust, deseori în legătură cu diletantism artistic. De obicei kitsch se foloseşte în legătură cu obiecte pseudo-artistice de prost gust, faţă de stiluri cu adevarată valoare artistică şi estetica sofisticată. sau daca vreti chiar un pic mai detaliat si pe intelesul tuturor: Kitsch-ul este cea mai largă categorie sau gen artistic, reprezentând arta simplificată ieftin şi adesea produsă în serie, care apelează la stridenţă, artificiu, zgomot şi pompă pentru a reţine atenţia, pentru a zgâlţâi simţul, pentru a satisface fără probleme şi consecinţe, pentru a fi fără prea multă bataie de cap sau filozofie.

Atat si nimic mai mult..., ah si nu uitati, va rog! :grin:

:less

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare