micu cristian Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 salut! la al meu terrano II, 2.7tdi, de cateva luni, se aude cateodata o bataie ritmica, la ralanti, pe liber, din zona cutiei de viteze, in special cand e rece motoru=>cutia=>ambreiaju. daca apas ambreiaju, inceteaza, iar cand plec de pe loc, la fel, motor/cutie reci, atunci cand cupleaza ambreiaju, se aude un zbarnait ca de arc eliberat de tensiune . la badsi au zis ca asa fac toate dupa un nr de km, ca cica arcurile din discul de ambreiaj sunt subdimensionate, se slabesc si bat si chiar daca schimb ambreiaju, o sa se auda iar, la un moment dat. explicatia lor pare plauzibila, mai ales ca la cald nu se mai aude=se dilata arcurile, da' am zis sa va intreb si pe voi pt ca am mai primit sfaturi pertinente de aici. intrebarea este:se futizeaza ceva prin cutia de viteze daca o mai las asa o vreme, pedala debraiaza aproape de podea, deci oricum va trebui sa schimb ambreiaju in curand, problema e...cat de curand! astept sfaturi. multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 Re: bate ambreiajul...sau cutia?! ai aici solutia .... viewtopic.php?f=30&t=7457&p=105720#p105720 manopera..tot pe aici o gasessti ... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 Re: bate ambreiajul...sau cutia?! daca debraiaza jos inseamna ca ambeiajul e inca "flacau". Cand tine foarte sus inseamna ca este .........."pensionabil" ! ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 Re: bate ambreiajul...sau cutia?! vrei vestea buna sau aia proasta vestea buna e ca nu o sa mai bata mult vestea proasta e ca atunci cand se "duce " ce e cu "joc"...nu numai ca te las ain drum, dar mai ai riscul sa "duca " si alte piese asa ca ...la ultima intrebare a ta, eu rasund cu "desfa ambreajul sa vezi ce e...de cum ai primii bani disponibili" forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdiOnWeb Postat Martie 27, 2009 Partajează Postat Martie 27, 2009 Re: bate ambreiajul...sau cutia?! salut! la al meu terrano II, 2.7tdi, de cateva luni, se aude cateodata o bataie ritmica, la ralanti, pe liber, din zona cutiei de viteze, in special cand e rece motoru=>cutia=>ambreiaju. daca apas ambreiaju, inceteaza, iar cand plec de pe loc, la fel, motor/cutie reci, atunci cand cupleaza ambreiaju, se aude un zbarnait ca de arc eliberat de tensiune . la badsi au zis ca asa fac toate dupa un nr de km, ca cica arcurile din discul de ambreiaj sunt subdimensionate, se slabesc si bat si chiar daca schimb ambreiaju, o sa se auda iar, la un moment dat. explicatia lor pare plauzibila, mai ales ca la cald nu se mai aude=se dilata arcurile, da' am zis sa va intreb si pe voi pt ca am mai primit sfaturi pertinente de aici. intrebarea este:se futizeaza ceva prin cutia de viteze daca o mai las asa o vreme, pedala debraiaza aproape de podea, deci oricum va trebui sa schimb ambreiaju in curand, problema e...cat de curand! astept sfaturi. multumesc! Salut ! Ma intitulez Stan patitu` si inaite sa te apuci de aruncat cu bani citeste si urmatorul topic viewtopic.php?f=11&t=5935 Daca vrei mai multe detalii 0726499910 ! https://serviceautobragadiru.business... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Martie 27, 2009 Partajează Postat Martie 27, 2009 Re: bate ambreiajul...sau cutia?! poate fi bucsa de la priza directa, dar din pacate nu se poate schimba decat prin demontarea ambreajului bucsa nu are treaba cu debraierea la podea...deci e praf si ambreajul bucsa aceea nu cauzeaza nici un zgomot cand motorul e in sarcina...deci daca se aude si atunci e de la altceva..care chiar te poate lasa cand nu e cazul poate sa fie arc -arcuri rupte din disc...care pot lasa bucatele care fac praf discul si placa poate fi niturile slabite de a disc...si cand ala e prins descentrat de placa face ca toti draci si se rupe repede poate fi placa praf in cutie nu cred ca e, dar merita verificat ...adica scos uleiul si daca sunt bucati mari in el...desfacuta si ea sa nu platesti de 2 ori manopera...ca tot acolo ajungi forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdiOnWeb Postat Martie 27, 2009 Partajează Postat Martie 27, 2009 Re: bate ambreiajul...sau cutia?! Soimu` de acord , eu sugerez numai sa schimbe si bucsa aia daca tot desface . Mai ales ca e destul de ieftina (parerea mea este ca bucsa aia ar trebui bagata in `kitul care se schimba obligatoriu la desfacerea ambreiajului`) https://serviceautobragadiru.business... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Martie 27, 2009 Partajează Postat Martie 27, 2009 Re: bate ambreiajul...sau cutia?! Soimu` de acord , eu sugerez numai sa schimbe si bucsa aia daca tot desface . Mai ales ca e destul de ieftina (parerea mea este ca bucsa aia ar trebui bagata in `kitul care se schimba obligatoriu la desfacerea ambreiajului`) asa ar fi bine... si eu am patit tot ca si tine, dar ca la mine se bloca bucsa in vibrochen si nu stiam de ce face urat cand rulam, eram in viteza dar calcam ambreajul acum sa oprit, nu l-am desfacut dar aia era sigur problema e ca nu gasesti bucsa aia decat greu (la Y60) si cand e data jos cutia...parca nu ai sta 2 saptamani sa vina la comanda ar fi bine sa fie in kit forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
micu cristian Postat Martie 28, 2009 Autor Partajează Postat Martie 28, 2009 Re: bate ambreiajul...sau cutia?! merci pt pareri... in mers nu se aude nimic, nici in sarcina, nici la rulaj constant, cand calc ambreiaju iar nu se aude nimic, doar pe liber, la ralanti si nici atunci permanent. am mai observat ca atunci cand bate, daca imping usor in maneta schimbatorului, ca si cum as baga in viteza, orice viteza, dar fara sa dabraiez, tace, iar dupa aia, de multe ori nu mai bate. oricum, daca e dupa cum zice nissan4x4 si ambreiaju care tine jos e inca flacau, cred ca mai trag de ea o vreme, in functie de $$$. iar in cutie am schimbat uleiu recent si in afara de pilitura obisnuita care se lipeste de magnetul busonului, n-am gasit nimic ingrijorator. totusi, o vizita d-lui doctor Luigi tot am sa-i fac, pentru o consultatie live. multam' inca o data! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate