Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suspensie OME ?

Vizitator dan c

Postări Recomandate

Re: kit ome

La ce masina? 3 usi? 5 usi? Ar fi indicat schimbarea bucselor din bratele longitudinale (caster kit) pt. corectarea unghiului la cardanul fata. Daca masina e scurta, s-ar putea sa nu fie de ajuns si ar mai trebui niste flanse la traversa pe care se sprijina cutia de viteze.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca vrei sa pui masina de spalat pe OME sigur "nu o sa-ti intre" si in plus, chiar daca prin absurd (neaparat cu body lift) or sa-ti intre pana la urma ... o sa te bata nevasta-ta cu matura ca i-ai taiat masinii de spalat din aripi sa-i vari 35-uri! :ha: Daca ne spui si noua ce marca de masina este poate reusim sa te si ajutam ...ca sa stii ca Mama Omida nu si-a facut INCA un cont pe club4x4 (sau poate are si nu vrea sa intervina cine stie ...prefera sa stea chibitza) sa ne ghiceasca despre ce masina e vb.... :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Daca e lunga: arcuri (4), amortizoare (4), amortizor de directie, trimpack-uri

Daca e scurta: idem cu lunga + chitul inaltare CV (cutie)

Daca vrei sa pui si restul de bucsi tot OME trebuie sa iei in calcul intretinera ulterioare a acestora!

Link spre comentariu

Daca e scurta: idem cu lunga + chitul inaltare CV (cutie)

Cutia de viteze se coboara. Flansele respective se baga intre sasiu si traversa pe care se sprijina cutia, ordinea fiind (de jos in sus): traversa, flansa, sasiu.

http://1.1.1.4/bmi/www.patrol-gr.net/im_forum/rehausse/calboitetrav2jv.jpg

Link spre comentariu

care este rolul flanselor dintre cutie si sasiu?

sa inteleg ca tot ansamblul motor + cutie o sa stea sub alt unghi?

ce zice producatorul despre aceasta situatie? :grin: este afectata ungerea in motor + cutie?

Link spre comentariu

patrol y61 3l

Zi omule de care: scurta sau lunga. Nu e nici o rusine daca e scurta, ca si eu am 2 scurte si ma folosesc foarte bine de ele. Daca e lunga, cu atit mai bine, ca poti lua mai multi oameni prin spate. Aici e ca la doctor, daca vrei sa te ajute cineva, trebuie sa spui tot. Asteptam cu nerabdare raspunsul: scurta sau lunga???

Link spre comentariu

care este rolul flanselor dintre cutie si sasiu?

sa inteleg ca tot ansamblul motor + cutie o sa stea sub alt unghi?

ce zice producatorul despre aceasta situatie? :grin: este afectata ungerea in motor + cutie?

Nu. Motorul si cutia vor ramine in acelasi plan, dar cu 5 cm mai sus. Se modifica unghiul cardanelor. Cel din spate, fiind mai lung, nu este afectat in mare masura. Cel din fata, care este mai scurt, poate fi sursa unor vibratii neplacute si nesanatoase. Apar uzuri premature ale crucilor, si mai exista si pericolul sa se rupa in mers. Prin coborirea cutiei, se urmareste pastrarea unghiului cardanului in parametrii specificati de producator. Ce povestesc eu aici, este valabil la o inaltare din suspensii +5cm. Daca se sare de 5 cm, mai trebuie umblat si la barile panhard (inlocuite cu reglabile), schimbat furtune frine (daca se baga distantiere intre sasiu si caroserie), etc.

Link spre comentariu

Nu. Motorul si cutia vor ramine in acelasi plan, dar cu 5 cm mai sus. Prin coborirea cutiei, se urmareste pastrarea unghiului cardanului in parametrii specificati de producator.

nu cred ca vor fi in acelasi plan ... asta doar daca se intervine si asupra tampoanelor de la motor...dar aceastea nu se modifica...

daca se coboara cutia, automat motorul se "ridica" cu 5 cm...corectati-ma daca gresesc...

Link spre comentariu

Nu. Motorul si cutia vor ramine in acelasi plan, dar cu 5 cm mai sus. Prin coborirea cutiei, se urmareste pastrarea unghiului cardanului in parametrii specificati de producator.

nu cred ca vor fi in acelasi plan ... asta doar daca se intervine si asupra tampoanelor de la motor...dar aceastea nu se modifica...

daca se coboara cutia, automat motorul se "ridica" cu 5 cm...corectati-ma daca gresesc...

Ca sa nu povestim discutii, hai sa stabilim datele problemei. Eu vorbesc de schimbarea suspensiei. Arcuri+telescoape. In acest caz, toata masina (sasiu+caroserie) este ridicata fata de punti cu aceiasi distanta.

Nu vorbesc de body-lift, ca acolo apar alte probleme. Oricum, nu sunt fun al acestei variante, in concluzie, stiu prea putine despre asta. Desi, si in acest caz, atit motorul cit si cutia ramin pe sasiu. Se ridica numai caroseria.

Link spre comentariu

Ca sa nu povestim discutii, hai sa stabilim datele problemei. Eu vorbesc de schimbarea suspensiei. Arcuri+telescoape. In acest caz, toata masina (sasiu+caroserie) este ridicata fata de punti cu aceiasi distanta.

vorbim doar de ansamblul motor + cutie

am inteles ca prin kitul OME se ridica sasiul cu tot ce tine de el (motor + cutie, caroserie...)

considerand ansmblul o parghie, daca modificam punctul de sprijin de la cutie (se coboara cu 5cm), automat partea cealalta se ridica cu aprox. 5cm sau se indoaie de la jumate :grin: , ca alte optiuni eu nu vad...

eu tot nu cred ca ansmblul ramane in acelasi plan (orizontal) daca se coboara cutia de viteze....

Link spre comentariu

kitul de cutie aliniaza cardanul spre puntea din spate ... care este permanent folosit .... cel din fatza nu este deloc afectat unghiul este total nesemnificativ ptr el...la fel cum este si unghiul motor-cutie rezultat .... ulei in motor e destul , masina suporta inclinatii foarte mari , in toate planurile ... mai invatzati si voi din experientza altora.... daca 1000 de masini au facut modificarea asa si nu au fost probleme... asta este.... iar vreti sa inventati voi roata... :uameni

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

Cu +5cm din suspensie masina merge foarte bine in conditiile in care nu te mananca in cur sa-i pui roti mari! Se ridica putin centrul de greutate dar per ansamblu masina merge foarte bine daca nu depasesti dimensiunea 33' la gume! La +5 au intrat si 34-uri dar cred ca masina era ok doar ptr poze ...

Parerea mea este ca daca vei pune si bodylift ... masina va deveni foarte instabila ...atat in teren cat si pe sosea mai ales cu gume de noroi! Spatiul destinat rotilor la Y61 este destul, dar cred ca daca ai cocota caroseria pe BL atunci cu siguranta s-ar impune flanse ptr a compensa in stabilitate si eventual jante mai late! Si in plus fata de toate astea ceea ce zicea predecesorul meu Srevni!

Link spre comentariu

kitul de cutie aliniaza cardanul spre puntea din spate ... care este permanent folosit .... cel din fatza nu este deloc afectat unghiul este total nesemnificativ ptr el...

Dupa un +5cm la un y60 a aparut o vibratie la cardanul ... fata. L-am dat jos, si am dat o tura pe soseaua de centura. Nu a mai vibrat nimic. L-am pus la loc, si, iar a aparut. M-am dus inapoi la mester si mi-a explicat faza cu unghiul. Vrei sa spui ca mesterul la care am fost, povesteste discutii???

Link spre comentariu

kitul de cutie aliniaza cardanul spre puntea din spate ... care este permanent folosit .... cel din fatza nu este deloc afectat unghiul este total nesemnificativ ptr el...

Dupa un +5cm la un y60 a aparut o vibratie la cardanul ... fata. L-am dat jos, si am dat o tura pe soseaua de centura. Nu a mai vibrat nimic. L-am pus la loc, si, iar a aparut. M-am dus inapoi la mester si mi-a explicat faza cu unghiul. Vrei sa spui ca mesterul la care am fost, povesteste discutii???

poate puntea ta de pe fata nu are unghiul corespunzator ... aici ar trebui sa renunti putin la unghiul negativ al geometriei ...

cardanul de pe spate ar tipa primul .... ca este mult mai scurt ca cel din fata ....

cardanul poate sa vibreze daca ai joc in culisanta ....

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

nu mai induceti oamenii in eroare! eu i-am facut sapt trecuta body lift masinii mele (tot y61 scurt) si nu e deloc instabila!!! daca ai de gand sa faci body lift, ai grija la radiator si in spate, la rezervor, furtunul tb prins din nou. bafta! si app, intra 35-uri;) 33-uri intra fara nicio modificare, am incercat! (nu banuiesc nimic, am incercat)

Cu +5cm din suspensie masina merge foarte bine in conditiile in care nu te mananca in cur sa-i pui roti mari! Se ridica putin centrul de greutate dar per ansamblu masina merge foarte bine daca nu depasesti dimensiunea 33' la gume! La +5 au intrat si 34-uri dar cred ca masina era ok doar ptr poze ...

Parerea mea este ca daca vei pune si bodylift ... masina va deveni foarte instabila ...atat in teren cat si pe sosea mai ales cu gume de noroi! Spatiul destinat rotilor la Y61 este destul, dar cred ca daca ai cocota caroseria pe BL atunci cu siguranta s-ar impune flanse ptr a compensa in stabilitate si eventual jante mai late! Si in plus fata de toate astea ceea ce zicea predecesorul meu Srevni!

Link spre comentariu

@adrianudeanu

De cat ai pus BL, banuiesc ca 5cm+ ...Si ce faci cu masina pe care ai inaltat-o? 35-uri fara rapoarte modificate pe un Y61 (chiar si scurt) = randament de cacat!

Masina este foarte stabila, cand sta pe loc in parcare si in poze...ia incearca un viraj mai strans undeva la 50km/h+ si vb dupa aia ... Ia mergi cu 100km/h+ drept (cu 35-uri chiar va fi destul de greu) si spune-ne si noua cam care e senzatia? Decolezi?

Inca un lucru ...da, pe Y61 stock intra 33-uri ... in teren insa, la flexari "mai maxime" cam dai cu curul de ele!

Link spre comentariu

Domnu Lucian, masoara-ti cuvintele te rog... multumesc ...

Este punctul meu de vedere nu din auzite ...am probat... ai vreo problema cu asta? Demonstreaza!

Link spre comentariu

@yonutz

:) eu am mers cu patrol pe 35-uri si nu e deloc cum spui tu;) masina e stabila in teren si cum spui si tu (aici iti dau dreptate, e stabila si cand sta pe loc:); nu te pot contrazice ptr ca nu am vazut vreo masina care sa fie instabila in parcare: :sr ). Fuge de rupe si fara rapoarte modificate! (am mers cu a bunului nostru coleg Lipoveanu si...masina se comporta super contrar tuturor celor spuse pe forum, cf carora "cu 35-uri, fara rapoarte modificate, nu te misti din loc"! Si inca ceva, am mers duminica cu a mea pe autostrada cu 150:) si nu e cum zici, sta la fel pe sosea (ca inainte de bodylift).

de 55 l-am facut:)

Link spre comentariu

Nu ma cheama Lucian ...

Pe 35-uri (culmea sa fie si MT-uri) si BL nu cred ca este posibil sa mergi cu 150km/h cu Y61! Nu te contrazic insa ...ca nu am fost cu tine in masina! Pe 35-uri masina nu cred ca are cum sa sara de 130km/h chiar si in coborare!

Pe vremea cand Y61-ul meu era stock la un motor de 2.8 , cu gume standard 275/75/16 de asfalt, maxim ce am putut scoate de la ea pe autostrada in D a fost 170km/h(nu ce indica pe bord 180km/h+ ci ceea ce indica pe Garmin)! Cu 33-uri gume de asfalt si cu OME+5 fara BL si cateva fieratanii in plus nu prea a sarit de 135-140km/h!

De asemenea am observat o usoara instabilitate peste 100km/h la virajele foarte stranse sau schimbarile bruste de directie, asta in conditiile in care am revizuit absolut tot la masina punand numai piese noi: directie, suspensie, roti, jante, echilibrare etc etc

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare