Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

tractiune JEEP Wrangler 2005 pareri

stefanmatyce

Postări Recomandate

Salut!

De curand un prieten si-a cumparat un jeep wrangler din 2005 masina poate fi vazuta la linkul ( viewtopic.php?f=28&t=7647 )de unde a fost si cumparata .

Cand a cumparat-o proprietarul i-a atras atentia la tractiunea 4x4 si i-a spus ceva de genu : "tractiunea 4x4 se cupleaza doar pe zapada sau in noroi adica doar in momentul in care patineaza si ca nu este voie sa se mearga cu 4x4 pe asfalt deoarece se rup satelitii " .

Eu nu pot sa cred asa ceva si de aceea va cer un sfat sa sa confirmati aceasta treaba (in cazul in care este adevarat).Din cate stiu eu sateliti sunt facuti special pentru ca rotile sa aiba posibilitatea de a se roti cu viteze diferite mai ales in curbe unde roata de pe interior are o viteza mai mica decat cea din exterior.

Aceasta teorie cu ruperea satelitilor stiu sigur ca este valabila in momentul in care masina este dotata cu diferential blocabil si acesta este blocat in momentul deplasari pe drum cu aderenta .

Voi ce parere aveti? are Jeep-ul altfel de transmisie ?

Astept parerile voastre

stefan

Dilema a inceput cand ne-am bagat intr-un noroi si prietenul meu nu a cuplat 4x4 decat dupa ce a inceput sa patineze .Problema e ca dak era noroiul ceva mai mare si s-ar fi oprit in el sa cupleze 4x4 va dati seama ca distractia se transforma in chin.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: tractiune JEEP Wrangler 2005 pareri

Asa este

pe drum cu aderenta buna ( asfat ) folosesti tractiunea 2WD, iar in zone cu aderenra scazuta 4WD

In noroi poti avea probleme cu orice tip de tractiune, trebuie sa iti pui pe masina anvelopele aferente si poti sa mergi si 2WD

sau poti sa le ai pe toate si tot acolo sa ramai

S-a mentinut tipul asta si la noul Wrangler JK

Pe Cherokee KJ mai era ceva de genul 4WD Part-Timem tranfera pe puntea fata pana la 50%, cu asta se putea merge si pe zone cu putina aderenta

JK
Link spre comentariu

perfect adevarat!

avand in vedere ca are un sistem de tractiune 4WD - part time si nu exista diferential central - in momentul in care se cupleaze 4WD (Hi sau Low) - se transmite tractiune de la motor si catre puntea fata direct din cutia de transfer - astfel puntile se vor roti cu aceeasi viteza

aici intervin niste factori:

- puntea fata de obicei are mai multa aderenta pt ca se afla sub motor - ceea ce inseamna ca este o greutate mai mare care o apasa - comparativ cu puntea spate bineinteles;

- rotile fata daca nu patineaza - si mai ales in cazul virarii acestora - cauta sa se invarta cu aceeasi viteza rotatie data de cutia de transfer - astfel roata din exteriorul virajului va incerca sa faca mai multe rotatii pe cand cea din interiorul virajului mai putine - neputand sa faca un numar de rotatii diferite (stanga / dreapta) o sa se acumuleze tensiune care duce la topaiala rotilor pe drum sau si mai rau la ruperea planetarelor - in cazul extrem bineinteles - dar usor de realizat in cazul de fata

trebuie clar stiut ca pe drum cu aderenta - trebuie mers in 2WD - iar trecerea sa se faca numai in momentul in care aderenta scade si se poate permite patinarea rotilor - oricum se poate trece din 2WD in 4WD in mers pana la viteza de 85 km/h - dar numai in cazul in care rotile ambelor punti se invart cu aceeasi viteza (adica nu in cazul in care esti blocat undeva si patineaza rotile spate iar cele din fata stau pe loc - atunci cuplarea trebuie sa se faca dupa oprirea completa a rotilor)

RUBICON - always ready to race ...

Kamikaze Off-Road Club

Link spre comentariu

Nu bag mana in foc pentru cei 85 km/h, o sa ma interesez intr-un manual de utilizare

Mai repede corelez cei 85 km/h cu viteza maxima de rulare in 4WD nu cea de schimb din 2Wd in 4WD, care e recomandata undeva la 5 km/h

JK
Link spre comentariu

asa este! vezi si in manual - pana in 85 km/h poti sa muti din 2WD in 4WD fara nici o problema si viceversa bineinteles

din 4WD Hi in 4WD Lo - atunci trebuie sa fii in neutru

RUBICON - always ready to race ...

Kamikaze Off-Road Club

Link spre comentariu

Salut omule,

stiu masina, caci probabil ti-a spus fostul proprietar ca am venit de la Bucuresti sa o vad ca vroiam sa o cumpar, o stie si Robert Tutuianu din Piatra Neamt ...

1. poti sa te dai de sa rupi cu masinuta asta si in 4x4 si in 4x4 low, fara probleme si fara sa iti faci probleme de viteza, in 4x4 merge f bine si cu 120 la ora.

nu are rost sa cuplezi in 4x4 H decat pe zapata, noroi, nisip... etc...drumuri accidentate, iar in 4x4L pe drumuri f accidentate, ea in 2x4 merge f bine.

NU E INSA o masina pe care sa merite sa o modifici sau sa o bagi in OffRoad, eventual sa-i iei niste cauciucuri bune, si cam atat. Las-o asa cum e si bucura-te de ea, este modelul de 2.4 litrii si speram sa se comporte macar apropiat de cel de 4 litrii, dar se pare ca nu are nici o legatura modelul Sport cu modelele Sahara sau Rubicon de 4 litrii ( in afara de caroserie :grin: ) ... ( din acest motiv nu am cumparat-o nici noi ), altfel e o masina super de vacante si plimbari.... mai greu de oras, deoarece mananca intre 17 si 20%, in afara e OK ca merge pe un consum de 11-12% la peste 90-100 km/h.

2. daca o sa ti se para ca ai o senzatie ca masina e instabila la viteze mari stai linistit ca e doar o senzatie.

3. trebuie sa te duci cu ea sa-i faci geometria si sa-ti verifice cineva bucsele la directie ( cred ca cam trebuie inlocuite ), deoarece are niste vibratii cam aiurea si de asemenea ceva joc in volan.

4. oricum, la cat ai dat pe ea face fiecare banut, mai ales daca ai firma si poti sa-ti decontezi TVA-ul, masina e intretinuta aproximativ OK, si are cateva dotari suplimentare puse de dealerul din germania de unde provine ( probabil ti-a spus si Claudiu de ele, ca de la mine le stia )

daca mai ai intrebari sau vrei sfaturi poti sa-mi dai un PM sau sa ma suni, tel meu il gasesti la rubrica "cartea de telefon"

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

PS: ce au spus si superalfi si userjk este perfect adevarat...

Link spre comentariu

Vizitator Clubul4x4Mania

whahahhahahahahahahahaahah.

TARE

nu merge in 4x4 ca rupi satelitii ???

Cat timp nu ai blocant cuplat sau autoblocant pe fata poti da in ea pana crapa motorul ala mic de 2.4 si satelitii nu ii vei sparge DECAT daca exista o problema sau a existat candva si fostul proprietar te 'avertizeaza' sa nu faci ceva care ar arata cat de devastata e masina pe care tocmai a vantuto.

lol, crapa satelitiii............ :ha: :P :g

Link spre comentariu

Salut!

De curand un prieten si-a cumparat un jeep wrangler din 2005 masina poate fi vazuta la linkul ( viewtopic.php?f=28&t=7647 )de unde a fost si cumparata .

Cand a cumparat-o proprietarul i-a atras atentia la tractiunea 4x4 si i-a spus ceva de genu : "tractiunea 4x4 se cupleaza doar pe zapada sau in noroi adica doar in momentul in care patineaza si ca nu este voie sa se mearga cu 4x4 pe asfalt deoarece se rup satelitii " .

Eu nu pot sa cred asa ceva si de aceea va cer un sfat sa sa confirmati aceasta treaba (in cazul in care este adevarat).Din cate stiu eu sateliti sunt facuti special pentru ca rotile sa aiba posibilitatea de a se roti cu viteze diferite mai ales in curbe unde roata de pe interior are o viteza mai mica decat cea din exterior.

Aceasta teorie cu ruperea satelitilor stiu sigur ca este valabila in momentul in care masina este dotata cu diferential blocabil si acesta este blocat in momentul deplasari pe drum cu aderenta .

Voi ce parere aveti? are Jeep-ul altfel de transmisie ?

Astept parerile voastre

stefan

Dilema a inceput cand ne-am bagat intr-un noroi si prietenul meu nu a cuplat 4x4 decat dupa ce a inceput sa patineze .Problema e ca dak era noroiul ceva mai mare si s-ar fi oprit in el sa cupleze 4x4 va dati seama ca distractia se transforma in chin.

Salut,

Draga Stefane,

Inainte de parerile noastre era o regula ... de bun ... "Bun venit"!

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Astept parerile voastre

stefan

Buna ziua si tie! :grin:

Asteptam si noi ca sa treci pe la sectiunea cu Regulamentul Forumului si sa te conformezi cu ce scrie acolo. :rules

Link spre comentariu

salut imi cer scuze ca nu m-am prezentat dar momentan stau si admir masinile altora din lipsa de bani..... probabil de paste o sa vina si la mine iepurasu cu ceva 4x4 si atunci o sa am cu ce sa ma prezin....

multumesc de raspunsuri oricum masina nu este a mea ....iar proprietaru va fi initiat in ale forumului cel tarziu sambata cand ii voi arata linku.

Link spre comentariu

SAL.SPUNE-I PRIETENULUI TAU CA MASINA A AVUT CEVA PROBLEME LA TRANSMISIE SI DE ACEEA A LUAT-O CU 8000.IN PLUS ARE DE BAGAT BANI IN EA PT A MERGE OFF-ROAD.INTR-ADEVAR S-A BUCURAT CA E INMATRICULATA ,DAR DACA VREA OFF-ROAD ARE DE SHIMBAT MULTE SI IN FINAL MOTORUL.O MASINA CU CARE VREI SA TE DAI PE DEALURI NU SE ALEGE DUPA ZGARIETURI SI DUPA CAT E DE CURATA TAPITERIA.EXPERIENTA INSEAMNA MUTE IESIRI, ZILE PIERDUTE IN ATELIER SUB MASINA ,INFORMATII CULESE DE UNDE POTI SI FOARTE MULTI BANI CHELTUITI.

Link spre comentariu

O MASINA CU CARE VREI SA TE DAI PE DEALURI NU SE ALEGE DUPA ZGARIETURI SI DUPA CAT E DE CURATA TAPITERIA.EXPERIENTA INSEAMNA MUTE IESIRI, ZILE PIERDUTE IN ATELIER SUB MASINA ,INFORMATII CULESE DE UNDE POTI SI FOARTE MULTI BANI CHELTUITI.

:g :g :g

foarte bine zis...

P.S. Da' chiar trebe sa tipi??

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

Gata dupa o minima prezentare ma simt si eu in regula ca tot omu :grin:

Apropo de directie.. am sesizat si noi niste vibratii urate mai ales cand treci peste praguri de asfalt .

masina urmeaza sa fie incaltata cu ceva cramponat dar inca nu se stie ce....

dak mai cunoaste cineva ceva defecte i-as ramane recunoscator deoarece masina va fi dusa in service ca sa se schimbe ce este necesar..

Link spre comentariu

Esti cam grabit si nu este bine. Pui "cramponate". Ptr. ce ? O duci in service sa schimbi ce este necesar.DAR ce vrei de la aceasta masina pana la urma. Daca vrei sa o lasi de oras, atunci da, schimbi ce este necesar.Daca o vrei ptr. teren, lucrurile vor sta cu totul si cu totul altfel. Nu te mai intrebi de noi vibratii , ci o iei de la zero cu totul. Si pe acest forum ai material de documentare slava Domnului . Succes !

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

SAL.SPUNE-I PRIETENULUI TAU CA MASINA A AVUT CEVA PROBLEME LA TRANSMISIE SI DE ACEEA A LUAT-O CU 8000.IN PLUS ARE DE BAGAT BANI IN EA PT A MERGE OFF-ROAD.INTR-ADEVAR S-A BUCURAT CA E INMATRICULATA ,DAR DACA VREA OFF-ROAD ARE DE SHIMBAT MULTE SI IN FINAL MOTORUL.O MASINA CU CARE VREI SA TE DAI PE DEALURI NU SE ALEGE DUPA ZGARIETURI SI DUPA CAT E DE CURATA TAPITERIA.EXPERIENTA INSEAMNA MUTE IESIRI, ZILE PIERDUTE IN ATELIER SUB MASINA ,INFORMATII CULESE DE UNDE POTI SI FOARTE MULTI BANI CHELTUITI.

eu stiam de 9000 si ceva daca nu chiar 9500.... dar asta nu conteaza....

masina doar trebuie dusa putin in service si cam atat, are doar niste pb minore care se pot remedia usor.

pt partea cu Off-Road-ul..... stai linistit si nu te baga, caci nu poti sa o faci de Off-Road fara minim 10.000 euro.... e modelul "chel" care pt o prima parte ar trebui sa-i schimbi motorul, cutia de viteze ( si transmisia) , puntile....dupa care tre sa incepi sa bagi bani pt echipare si ce include asta....

masina e super OK asa cum este, dar nu este un model de la care poti sa incepi sa o prepari.... altfel, amicul tau nu mai ajungea sa o cumpre, caci am fost 2 inainte :grin: ...

ce poti sa faci, este doar sa-i iei niste gume de teren... BFGoodrich M/T sunt suficiente.... si sa-si faca vacantele la mare si la munte cu ea ( decapotata cand e cazul )... mai mult nu poti sa ceri de la ea ca nu ai de unde

eu sunt la al 2-a Wrangler preparat si dat in OffRoad cu el...si ceva ceva cred ca am invatat si vazut o gramada de posibilitati la ele.... dar nu la modelul asta... :sr

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare