Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

O problema in urma schimbarii lichidului de racire la Td5

stanley

Postări Recomandate

La Defender 90 Td5 an 2004, acum un an cu ocazia reviziei am schimbat printre altele si lichidul de racire (am cumparat cantitatea necesara de la Premium Auto). Cu ocazia aerisirii circuitului am umblat la acel ventil dispus sus in fata pe furtunul gros si din cauza neatentiei, acel umar mic din plastic in care se insurubeaza capacelul (si care era prins in furtunul de cauciuc cam superficial) a cazut in circuit. Ulterior am facut o improvizatie, am pus un dop sigur fixat prin mansonare cu o banda adeziva lata, nu este problema cu etansarea, imi fac probleme doar dpdv al acelei mici piese din plastic care a ajuns undeva in circuit, evenimentul a fost acum un an si pana acuma nu am avut probleme.

Pot fi linistit ca nu mai are ce sa se intample?

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: O problema in urma schimbarii lichidului de racire la Td5

Ar fi bine sa dai lichidul jos, si sa comanzi alt furtun, ca nu stie ce va fi la vara si cit de bine va tine dopul respectiv;daca tot ai facut asta, poate e bine sa incerci sa clatesti sistemul de racire cu un furtun cu apa curenta ca dopul ala sigur a infundat ceva(cel mai probabil e in radiator, ceea ce nu e chiar grav, dar nu se stie niciodata pe unde ajunge).

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Ar fi bine sa dai lichidul jos, si sa comanzi alt furtun, ca nu stie ce va fi la vara si cit de bine va tine dopul respectiv;daca tot ai facut asta, poate e bine sa incerci sa clatesti sistemul de racire cu un furtun cu apa curenta ca dopul ala sigur a infundat ceva(cel mai probabil e in radiator, ceea ce nu e chiar grav, dar nu se stie niciodata pe unde ajunge).

Pentru golirea complecta a lichidului de racire, la motorul Td5 exista un buson si la partea inferioara a blocului motor (in afara de cel de la partea inferioara a radiatorului)?

Multumesc pentru punctul de vedere!

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu

Nu stiu cum e cu busoanele, eu cind am golit am umblat la conductele acelea din partea inferioara a motorului;s-ar putea ca la Defender sa fie diferit de Disco.Oricum nu se goleste tot sistemul, mai ramin citiva litri(scrie in manual citi) in "calorifer" si altele.Se completeaza cu lichid concentrat avind in vedere ca vei avea apa in loc de lichid dupa clatire.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare