Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Zgomot cutie de viteza ptr y60-rd28t

adriantm

Postări Recomandate

va rog frumos sa ma ajutati cu aceasta informatie:

-la relantiu se auzea un zarzanit la cutie,dc calcam ambreiajul tecea asa ca am dat cutia jos si am schimbat toti rulmentii(aproape toti,au mai ramas 2-3 rulmenti cu ace,dar aia erau buni),vre-o 2 sincroane aveau putina uzura dar in rest nimic,

-PROBLEMA:am pus sus cutia si face la fel,nu mai inteleg nimic,tot se mai aude acel zarzanit si cand calc ambreiajul tace,in rest cutie functioneaza perfect fara caraieturi,

-tot kitul de ambreiaj este nou,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: ajutor!zarzanit cutie de viteza ptr y60-rd28t

S/a mai discutat pe undeva pe forum problema asta. Este jocul de la priza cutiei si nu este nici un fel de problema. La mine face asa de catva ani buni si nici macar nu ma intereseaza.....

Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu

Nu prea stiu ce sa zic, mai ales pt ca spui ca ai schimbat toti rulmentii!!!! Nu pot decat sa-ti atrag atentia ca unii rulmenti au specificatii speciale, sunt rulmenti cu cote de joc marit C3-pt ca acestia sa se "aseze" dupa pozitia arborilor. Deci trebuie rulmenti ORIGINALI! E drept ca poti gasi si neoriginali, dar desi au acelasi cod , nu au aceleasi specificatii de montaj! De aici ............pot aparea probleme! Deci , ai folosit rulmenti originali au ba?

punctual, la intrebarea dvs pot numaai sa fac observatia ca zgomotul descris provine fie de la priza de ambreiaj (rulmentul mare) sau de la rulmentul cu ace din placa principala ce face legatura intre cele doua sectiuni ale trenului mobil. Pt lamuriri suplimentare ....0724.nissan

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

este din bucsa de bronz care mentine priza directa centrata in vibrochen

este o bucsa de bronz care se schimba...din an in paste

la ce schimbari ai facut tu in cutie, nu cred ca se mai pune problema de rulmenti sau altceva din cutie

daca nu ai schimbat acea bucasa de bronz, recomand cu insistenta SA NU O SCHIMBI decat daca ai si alte treburi la ambreaj

nu merita sa iti bati capul atata cu ea

in cel mai rau caz, daca e f f f rau, poate sa iti prinda paca discul miscat un pic si atunci face ca toti draci si poate sa iti rupa discul de ambreaj, dar sansele sunt minime si chiar recomand sa o lasi asa si sa pui muzica mai tare pana la prima interventie la ambreaj, cand o schimbi si pe aia

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

la ce schimbari ai facut tu in cutie, nu cred ca se mai pune problema de rulmenti sau altceva din cutie

daca nu ai schimbat acea bucasa de bronz, recomand cu insistenta SA NU O SCHIMBI decat daca ai si alte treburi la ambreaj

in cel mai rau caz, daca e f f f rau, poate sa iti prinda paca discul miscat un pic si atunci face ca toti draci si poate sa iti rupa discul de ambreaj, dar sansele sunt minime si chiar recomand sa o lasi asa si sa pui muzica mai tare pana la prima interventie la ambreaj, cand o schimbi si pe aia

Nu are bucse de bronz in arborele cotit, are rulment pe ace !

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Nu are bucse de bronz in arborele cotit, are rulment pe ace !

eu aici am vazut ca e bucsa...spre sfarsitul povestii

http://www.patrol-gr.net/trucs86.php

si mai jos e poza

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

-revin cu noutati: acesta este trenul fix de la un terano 2 si aceasta este piesa defecta la mine in cutie-are joc mare si de acee imi zarzane(asa mi-a spus mecanicul),piesa incercuita cu rosu,

-referitor la rulmenti ,proprietarul acestui terrano si-a comandat rulmentii cei mari la nissan si i-au adus tot rulmenti SKF in cutie cu stanta nissan

-ce sa fac?cutia o voi deschide cand o sa gasesc acea piesa sau trenul fix in stare f buna si dc cineva stie sau are va rog sa ma anuntati

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Si al meu a zornait cam trei ani, dupa care a plecat sa mai zornaie si la altul si nu s-a plans nimeni de nimic. Odata ce ai revizuit cutia si rulmentii sunt ok las-o in pace probabil ca e un joc un pic mai mare la priza si intra in rezonanta la turatia de relanti atunci cand turatia e prea mica . Bafta.

Tico

BMW 525d

Mercedes 412

Terrano2 2.7 TD

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Daca mai conteaza.....am aflat ca in cutie se inlocuia uleiul la ficare 40k,dar tot nu am aflat care cutie e mai 'mica' .Ma bucur ca ti-ai rezolvat defectul , poti sa spui ce ai inlocuit si ce avea uzura si cam in ce masura era uzat la zarzanitoare ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare