Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

panhard reglabila

vbh

Postări Recomandate

da.........dar:

1. pt tendoane nu e recomandat sistemul reglabil pt ca:

- filetul e concentrator de tensiune si amorsa fisurilor, deci ai o rezistenta mult diminuata a tendonului din cauza sist de reglare. In plus ruperea unui tendon pe sosea poate duce la accidente ff urate

- chiar nu ai nevoie de asa ceva. Solutia tendonului reglabil se aplica doar la masinule cu coil-over , deci cu arcul pe amortizor, unde, daca modifici asieta masinii ( = inaltimea) trebuie sa reglezi si tendoanele pt a nu atinge rotile in caroserie si pt a regla unghiul la cardanul spate prin rotatia corespunzatoare a puntii.

2. iti recomand ca acestea sa fie cu 10 mm mai lungi pt a imprima puntii spate rotatia necesara adaptarii unghiului de cardan spate, si pt a evita ca rotile spate sa atinga in caroserie . Valoarea e "ginita" dupa mai multe incercari si te satisface inclusiv daca pui anvelope de 35 "

3. Daca tot te apuci, fa unele ranforsate, alea stok sunt niste tevi nenorocite care se rup rapid in teren !!!! Baga si bucse OME in ele.....si problema e inchisa.

4. La bara Pachard se schimba treaba. Acolo chiar ai nevoie sa fie reglabila fata/spate si musai ranforsata pe spate . Din barile reglabile reglezi ca puntile sa fie in axa masinii, stiut fiind ca dupa kitul de susp OME masina merge un pic stramb.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da.........dar:

1. pt tendoane nu e recomandat sistemul reglabil pt ca:

- filetul e concentrator de tensiune si amorsa fisurilor, deci ai o rezistenta mult diminuata a tendonului din cauza sist de reglare. In plus ruperea unui tendon pe sosea poate duce la accidente ff urate

- chiar nu ai nevoie de asa ceva. Solutia tendonului reglabil se aplica doar la masinule cu coil-over , deci cu arcul pe amortizor, unde, daca modifici asieta masinii ( = inaltimea) trebuie sa reglezi si tendoanele pt a nu atinge rotile in caroserie si pt a regla unghiul la cardanul spate prin rotatia corespunzatoare a puntii.

2. iti recomand ca acestea sa fie cu 10 mm mai lungi pt a imprima puntii spate rotatia necesara adaptarii unghiului de cardan spate, si pt a evita ca rotile spate sa atinga in caroserie . Valoarea e "ginita" dupa mai multe incercari si te satisface inclusiv daca pui anvelope de 35 "

3. Daca tot te apuci, fa unele ranforsate, alea stok sunt niste tevi nenorocite care se rup rapid in teren !!!! Baga si bucse OME in ele.....si problema e inchisa.

4. La bara Pachard se schimba treaba. Acolo chiar ai nevoie sa fie reglabila fata/spate si musai ranforsata pe spate . Din barile reglabile reglezi ca puntile sa fie in axa masinii, stiut fiind ca dupa kitul de susp OME masina merge un pic stramb.

Multumesc de sfaturi, ai idee unde ar ajunge costurile la asa ceva? (bari fata/spate+tendoane) Si inca ceva, daca imi vine mintea la cap si nu ma mai dau cu patrolu pe dealuri ci il tin doar de tura, mai are rost sa fac aceste modificari?

Link spre comentariu

1. bara Pachard fata ramane aia originala, dar se taie si se pune un ball joint SKF filetat in bara, ce-ti lungeste acaretu cu pana la 50 mm= destul. Scapi cu 100 E costul la SKF }+ prelucrarea barii Pachard originale

2. Pai.....la tura se rup astea !

Trimite-mi pe nissan@nissan4x4.ro adresa ta de mail si o sa-ti trimit un catalog de accesorii 4x4 pt Nissan in care o sa poti vedea in poze cam cum ar trebui sa-ti faci tendoanele si Bara Pachard

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Boieruleeeeeeeeeeeee, ce-ai inadit matale acolo nu e bara Pachard ci bratul Pitman ................. adica bara aia ce face legatura intre caseta de directie si fuzeta din dreapta................ma insel cumva?

Am urmatoarele observatii:

1. Bara pe care ai folosit-o matale nu e de Partol Y61 ci de Y60. Aia de Y61 are la unul din capete un cap de bara ce e filetat in brat de unde reglezi pozitia la volan, adica cam ce ai facut matali acum.

2. Daca imi aduc eu cine aminte de la cursul de Rezistenta Materialelor, o bara supusa la incovoiere , asa cum e bratul Pitman, are efotul maxim la jumatatea bratului. Pai tocmai acolo ai facut dumneata inaditura aia ! Ce te costa sa o faci spre unul din capete, caz in care ii scadeai stresul cu 80-90% ??????????????????

3. Respectuos iti recomand sa abandonezi lucrarea periculoasa facuta si sa-ti cumperi o bara Pitman de Y61.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Boieruleeeeeeeeeeeee, ce-ai inadit matale acolo nu e bara Pachard ci bratul Pitman ................. adica bara aia ce face legatura intre caseta de directie si fuzeta din dreapta................ma insel cumva?

Am urmatoarele observatii:

1. Bara pe care ai folosit-o matale nu e de Partol Y61 ci de Y60. Aia de Y61 are la unul din capete un cap de bara ce e filetat in brat de unde reglezi pozitia la volan, adica cam ce ai facut matali acum.

2. Daca imi aduc eu cine aminte de la cursul de Rezistenta Materialelor, o bara supusa la incovoiere , asa cum e bratul Pitman, are efotul maxim la jumatatea bratului. Pai tocmai acolo ai facut dumneata inaditura aia ! Ce te costa sa o faci spre unul din capete, caz in care ii scadeai stresul cu 80-90% ??????????????????

3. Respectuos iti recomand sa abandonezi lucrarea periculoasa facuta si sa-ti cumperi o bara Pitman de Y61.

corect!

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu

In prima poza e bara panhard de pe fata, iar in urmatoarele doua cea de pe spate care e si mai subtire.Barile au fost taiate pe portiunea unde erau drepte altfel nu se putea face imbinarea.Amindoua sunt barile originale de pe Y61 si sunt barile care leaga puntea de sasiu.
Link spre comentariu

Ok, am inteles, o poza era pt bara Pachard fata iar cealalta prezenta bara Pachard spate, si nu bratul Pitman.

Pt bara Pachard fata nu am comentarii........, stiu ca bara fiind cotita , nu o poti innadi decat pe zona dreapta. Eu unul am ales alta solutie, pt a evita solicitarile mari de la mijlocul barei am taiat capul articulatiei de pe sasiu si am montat un balljoint SKF, reglabil, intr-o zona in care solicitarea la incovoiere ( cea mai periculoasa) e minima si articulatia e supusa numai la tractiune si compresiune, la care are rezistenta maxima. In plus fiind plasata sus , e mai ferita de praf si noroi. Am cu articulatia asta peste 100.ooo km si numeroase iesiri. Vezi poza atasata

Pt bara Pachard spate:

- inaditura la mijloc e neinspirata deoarece:

a. solicitatea la incovoiere pe zona aia e maxima, in plus bara Pachard de spate e si asa firava, fiind o teava chioara, o mai slabesti cu sectionarea si filetarea

b. nada se intersecteaza cu capacul de diferential spate, bara Pachard baleind la mai putin de 10 mm de capacul ala. In momentul cand montezi kitul de inaltare distanta asta se micsoreaza, poti ajunge in situatia cand la o solicitare mare pe laterala a masinii, Pachard-ul spate se curbeaza usor, loveste/freaca de carcasa gupului spate si...........poc ! In momentul ala nu mai ai controlul masinii.

Eu unul am optat pt confectionat alta bara Pachard de spate, ranforsata si reglabila, reglajul fiind montat sus, prinderea pe sasiu, articulatia fiind pe bucsa, asta pt ca balljointurile SKF nu rezista in zona de spate, le omoara noroiul

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

.......... si cum statea el asa, s-a gindit:

"Cum oare as putea eu sa-mi complic viata cit mai grav?"

"Ia sa inventez o bara panhard neransforsata si cu imbinare pe mijloc"

avantaje ar fi destule:

nu mai pot merge cu ea pe teren

nu mai am motive sa spal masina de noroi

pot sa iau curbele muuult mai la stinga decit mai la dreapta

daca ii pun o greutate mare pe bara cobor centrul de greutate a masinii

esti nebun daca cumva crezi ca aia tine in teren!

Domnilor va invit sa facem pariurile!

1.0maxim in doua "iesiri" se rupe

altcineva?

To the limits! And beyond.

Minuni se intimpla numai celor ce cred in ele!

Cred in minuni. Si nu incetez s-o fac.

Link spre comentariu

.......... si cum statea el asa, s-a gindit:

"Cum oare as putea eu sa-mi complic viata cit mai grav?"

"Ia sa inventez o bara panhard neransforsata si cu imbinare pe mijloc"

avantaje ar fi destule:

nu mai pot merge cu ea pe teren

nu mai am motive sa spal masina de noroi

pot sa iau curbele muuult mai la stinga decit mai la dreapta

daca ii pun o greutate mare pe bara cobor centrul de greutate a masinii

esti nebun daca cumva crezi ca aia tine in teren!

Domnilor va invit sa facem pariurile!

1.0maxim in doua "iesiri" se rupe

altcineva?

:D :lol: :lol: :D

Link spre comentariu

Imi place ca voi criticati numa dupa ce s-a facut modificarea! Am intrebat pe doua forumuri + discutii in particular cu unii dintre voi, si n-am primit nici un raspuns concret despre CUM trebuie facuta modificarea.Poate nu am vorbit cu cine trebuie.Am mare incredere in ce mi-au spus ulterior Cornel si Mauri si consider ca nu exista nici un pericol.Daca cumva se vor se vor indoi barile panhard in teren, ce kkt se va intimpla ?! O sa fie cumva primele ?? Sau cumva se va rasturna masina??? Daca as fi primit solutia corecta de la inceput, fara nici o indoiala as fi procedat in consecinta.Dar, nu am auzit nimic concret.Astazi am plecat de la Nissan cu o factura de 7300 RON in buzunar, oare doua bari panhard reglabile facute de ProComp, sau Dobinson sau plm stie, cine cit ar fi costat??

Bucur, tie daca ti-ar face nissanu' cu toyota si mercedesu' in colaborare o masina speciala, tot ai reusi sa o rupi cumva in doua iesiri :P, asa ca nu imi fac mari probleme. :twisted:

Link spre comentariu

...Bucur, tie daca ti-ar face nissanu' cu toyota si mercedesu' in colaborare o masina speciala, tot ai reusi sa o rupi cumva in doua iesiri :P, asa ca nu imi fac mari probleme. :twisted:

:ga

Link spre comentariu

bai baieti cred ca ar trebui sa va calmati!

aici nu cred ca cineva ar dori raul alcuiva,fiecare isi spune parerea proprie fara a incerca sa critice ,in final fiecare face ce vrea cu masina si bani lui

poate ca bucur a fost prea direct asupra subiectului dar trebuie sa recunoastem ca are ceva experienta prin coclauri(cel putin fata de mine)

nisan 4x4 a dat o varianta de modificare adevarata

vbh. pe ce naiba ti-au luat aia de la servis 7300ron

nu vreau sa intru in discuti contradictori si sper ca nu am suparat pe nimeni

va salut cu respect :be

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu

vbh. pe ce naiba ti-au luat aia de la servis 7300ron

pentru mici setari, adica schimbat ambreiaj, parbriz, capeti de bara, rulmenti homocinetici, curea alternator+intinzator, schimb de uleiuri si filtre si alte maruntisuri

Link spre comentariu

Eu am vazut barele si cred ca vor tine. Proiectarea nu a fost excelenta dar executia si materialele folosite sunt ok (poate prea masive).

Pt. Nissan 4x4

Pitman (sau mai bine zis pitman arm) nu este o bara: este bratul de la caseta de directie.

in romaneste, chestia aia se cheama levier de comanda ! Totusi verifcand pe google, trebuie sa-ti dau dreptate, levierul de comanda=bara Pitman. Atunci care ar fi denumirea corecta pt bara dintre caseta de directie si fuzeta din dr?

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Imi place ca voi criticati numa dupa ce s-a facut modificarea! Am intrebat pe doua forumuri + discutii in particular cu unii dintre voi, si n-am primit nici un raspuns concret despre CUM trebuie facuta modificarea.Poate nu am vorbit cu cine trebuie.Am mare incredere in ce mi-au spus ulterior Cornel si Mauri si consider ca nu exista nici un pericol.Daca cumva se vor se vor indoi barile panhard in teren, ce kkt se va intimpla ?! O sa fie cumva primele ?? Sau cumva se va rasturna masina??? Daca as fi primit solutia corecta de la inceput, fara nici o indoiala as fi procedat in consecinta.Dar, nu am auzit nimic concret.

1.Nu doresc nici eu nici altii sa te enervam, ci numai sa te constentizam de pericolele la care te supui singur. Daca vrei sa inveti ceva GRATIS din experienta noastra bine, daca nu....treaba ta ! Pana la urma daca tu nu tii la pielea ta ..............

2.Da , daca se rupe bara aia te poti rasturna, asta pt ca desi e pe spate , o sa vezi ca masina ramane fara directie, asta ti-o spune unu care deja a patit-o, din fericire la numai 30km/h........si nu a fost placut.

Succes

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare