princedarko Postat Iulie 27, 2007 Partajează Postat Iulie 27, 2007 Pt. Nissan 4x4: Iti cer scuze dar, dupa cum probabil sti, eu nu sunt roman si nu vorbesc nici nu scriu perfect in romaneste...Asa ca va cer iertare!! :cry: Oricum: Pitman arm = levier de comanda Drag link = bara de directie Tie rod = bara de conexiune Bucur poate confirma ca: -Am terminat un concurs fara bara Panhard (vezi poza) -A facut aproape 30 Km cu G-ul lui fara bara Panhard Bineinteles ca, oricum, bara Panhard nu este un component secundar al masinei si nu este de neglijat.... dar sa nu-l speriati pre mult pe Vbh!!! :ps -- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 27, 2007 Partajează Postat Iulie 27, 2007 daca nu as sti ca poza e facuta la off road as zice ca in poza sunt doi mineri matolitzi ce se pregatesc sa se incaiere utilizand niste bucati de teava de instalatie ! :grin: ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Iulie 27, 2007 Partajează Postat Iulie 27, 2007 daca nu as sti ca poza e facuta la off road as zice ca in poza sunt doi mineri matolitzi ce se pregatesc sa se incaiere utilizand niste bucati de teava de instalatie ! :grin: Luigi tare m-ai mai distrat cu minerii tai :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: Cat despre dicutata bara panhard nu cred ca reprezinta un pericol asa cum zici tu,e un periciol daca se rupe la viteze mari,dar sunt sigur ca e solicitata rau numai in teren in situatii de incrucisari maxime si nu pe drum forestier iar in astfel de situatii nu ai viteza. E drept ca solutia ta e mult mai profi da nu mai speria omul!!! Bruno eu m-as da fara nici o retinere cu masina ta :D Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bucur Postat Iulie 27, 2007 Partajează Postat Iulie 27, 2007 Sa recapitulam: Am vazut barile. 1.Bara din fata DACA bara ar avea piulita de prindere de la bucsa de conexiune mai lata, adica pe toata latimea filetului, si 2-3 cordoane de sudura la capetii bucsei de conexiune, atunci POATE ca ar tine. O vreme. Dar si asa ar concentra tensiunile la extremitatile bucsei de conexiune. In acest moment bara asta e mai slaba decit cea de fabrica. Gindeste-te la diferenta imensa de diametru dintre bucsa de conexiune si sectiunea barii care, pe linga ca e la mijlocul barii, pune suplimentar, momentul de forfecare dintre cele doua sectiuni exact in locul unde bara are diametrul cel mai mic. Chiar mai mic decit de fabrica fiindca acolo e taiata si filetata. Adica exact pe filet. Si in general barile standard se schimba cu bari "custom" fiindca sunt prea scurte sau nu rezista. Sa lamurim si asta. Daca masina va fi folosita pentru mers la padure , baut o bere, tras un joint si o besina, atunci tine fara probleme. Numai ca,........ masina asta am vazut-o la un concurs in Ungaria unde a fost jumatate din timp prin aer. Asa ca in conditii de astea nu este nici o sansa sa reziste . Barile astea sunt suprasolicitate in special cind masina "vine la aterizare" adica atinge pamintul dupa ceva vreme de mers prin aer, In momentul cind rotile cu puntea fata ajung jos, restul ansamblului, sasiu-caroserie-motor isi transmite greutatea G=mxg prin bara Panhard care greutate o suplimenteaza cu componenta de impuls aplicata la sol p=mxv si daca cumva in fata e o denivelare pe directia de aterizare, componenta asta ajunge pina la 100%. Si atunci crapa barile astea. Partea buna e ca, cele de fabrica, sunt facute deliberat moi ca sa nu se rupa, ci sa se indoaie inainte de a se rupe, sa vezi ca ceva nu e in regula inainte sa ramii fara directie. 2. Bara din spate e o gluma. Adica tot ca asta din fata dar mult mai subtire. Cit despre criticat dupa........... Cu Bruno am vorbit inainte si l-am sfatuit s-o faca "custom" dintr-o singura bucata. Ea de fapt nu trebuie sa fie "reglabila" E destul sa fie "mai lunga" Ai nevoiede bari reglabile numai la suspensia "coilover" ca sa poti seta aliniamentul de la trenul de rulare in functie de setarea de suspensiei. Ceea ce nu e cazul la Y61 in cauza. Pot confirma ca intr-adevar am terminat un concurs fara bara Panhard; numai ca aici ar mai fi de spus: S-a rupt pe cind eram primii si la max. 1 km. inainte de finish. Am terminat ziua pe 3-4 fiindca ne-au depasit toti pe curva aia de km. ramas fiindca nu mai puteam tine masina pe drum. Cei 30 de km. facuti cu G-ul i-am facut cu bara lovita rau de tot, dar O AVEAM. Cind am dat-o jos am pierdut directia cu totul. Despre poza cu "minerii matoliti gata de bataie" asa e. Ne-am obisnuit. E o greseala frecventa pe care o fac cei care vad numai poze despre concursuri si le asociaza cu cred ei despre lume si viata. "...Bucur, tie daca ti-ar face nissanu' cu toyota si mercedesu' in colaborare o masina speciala, tot ai reusi sa o rupi cumva in doua iesiri , asa ca nu imi fac mari probleme. " Asta e motivul pentru care nu au facut-o nissanu' cu toyota cu mercedesu'. Aveam nevoie sa tina un an. A trebuit s-o faca Mauri. To the limits! And beyond. Minuni se intimpla numai celor ce cred in ele! Cred in minuni. Si nu incetez s-o fac. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vbh Postat Iulie 28, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2007 Primele doua poze cu bara de la Tough Dog.Ultima e o home made si e pe masina francezului care a venit pe 4 la TAT. Filetele astea cum plm is????? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iulie 28, 2007 Partajează Postat Iulie 28, 2007 E posibil ca in ultima poza sa fie bara plina si nu teava. Si poate ca in cazul asta nu se rupe atat de usor. Asta am facut eu acum cu bara de directie. Am facut-o din bara plina. Inca nu am testat-o in teren dar este mult mai solida decat originala. Secretul poate fi materialul din care e facuta. Daca e prea tare , se rupe la un soc. Daca e prea moale , se indoaie usor. Bara mea e facuta dintr-un otel care perimte indoirea si revenirea la forma initiala. Cat despre locul unde se baga reglajul, trebuie sa fie cat mai la extremitati nu spre mijloc. Dar bineinteles ca asta depinde si de cum este locul pe masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iulie 28, 2007 Partajează Postat Iulie 28, 2007 Aici e bara indoita si locul unde s-a indoit. A fost mult mai stramba dar am mai indtreptat-o cat de cat in teren ca sa pot merge mai departe. Si asa cum e in poza am mers mult cu ea pana zilele trecute. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 28, 2007 Partajează Postat Iulie 28, 2007 Despre poza cu "minerii matoliti gata de bataie" asa e. Ne-am obisnuit. E o greseala frecventa pe care o fac cei care vad numai poze despre concursuri si le asociaza cu cred ei despre lume si viata. Ptiuuuuuuu, bine ca nu am scris in post asa cum imi venise in cap prima data cand am vazut poza.........."boschetari matolitzi la atac"..........., dupa aceea m-am gandit la "poza de grup - Piata Universitatii", dupa aia am mai indulcit-o, am fost civilizat.....am zis mineri ! Nici asa nu a placut :grin: . Cheia descrierii pozei nu era a va ironiza cu paralela intre echipa voastra si notiunea de miner= o chestie dura si barbateasca , pana la urma laudativa .........ci parodierea barei dv Pachard ca fiind o teava de instalatie ! :P Orgoliul a fost ofensat , spiritul tehnic nu s-a sesizat :oops: In rest, dpdtehnic de acord 100% cu musiu Bucur ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 30, 2007 Partajează Postat Iulie 30, 2007 am vazut si eu piesele par solide, dar daca e sa se rupa, desigur se va rupe la filet sunt sigur, ca bara nu va ma actona la fel ca cea originala, ea actionand pe un principiu de arcuire si fiind intrerupta cu o bucsa...pt pescari ar fi ca si cum se rupe un bat de carbon si se trage peste el o tava fara elasticitate asta inseamna ca actiunea nu va mai fi continua, nu neaparat ca se va rupe, dar sunt sanse mai mari. e adevarat ca dupa ce a dat jos bucur bara, masina nu mai putea fi manevrata adica lua viraj din volan si caroseria o lua in stanga de exemplu dar sasiul si rotile mergeau inainte... iar 1 km dedeplasare PE SOSEA asa, a fost pe noroc, pt ca curbele le luam din inclinatia drumului la viteza de 2 km/ora in tot cazul, ele vor tine intr-o utilizare normala, pt ca sunt mega groase si solide, iar declaratia lui bruno a fost ca nu o mai baga pe trasee nasoale ever...unde se poate oricum rupe si una de fabrica nu i-am zis...numai asta ca e cald, dar trebuia ps bucur, eu ti-am zis ca arati ciudat cu salopetele alea, dar tu "nu si nu " acuma vezi si tu de ce zice lumea si renunta dreacu la ele daca le vinzi ma intereseaza... :grin: forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Iulie 30, 2007 Partajează Postat Iulie 30, 2007 Bara mea pe spate e exact in mijloc imbinata s nu am avut nici o treaba. Si pot spune ca eu trag de masina....As pune o poza dar nu am cu ce le modifica... :cry: Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vbh Postat August 1, 2007 Autor Partajează Postat August 1, 2007 Dupa doua iesiri soft, dar cu multe incrucisari, contrapiulitele din partea superioara s-au slabit.Astazi cu ajutorul lui Tavi si sub atenta supraveghere a lui Bucur s-au ranforsat ambele bari. Oricum pentru linistea mea personala, TNT-ul va aduce doua panhard reglabile de la Tough Dog :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 2, 2007 Partajează Postat August 2, 2007 ei bruno, abia acum ai probleme te-a pus dracu sa sudezi bara, sau ceva pe bara structura materialului s-a modificat cu siguranta acum e 1 prea moale, 2 casanta ea actiona ca un arc din cate stiu, un arc nu poate fi sudat sub nici o forma orice interventie termica asupra unei piese calite e cu un mare risc sudura electrica, este cea mai periculoasa pentru ca materialele se contopesc prin topire de suprafata aparand mai multe straturi de materiale si mai multe tipuri de calire de la interior spre exterior sper sa-ti vina setul original, ca astea te lasa cand ti-e lumea mai draga era muuult mai bine sa nu le fi sudat, chiar daca se mai destrangeau pacat de atata munca si atatia bani destinati terminarii a 2 piese bune la inceput forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat August 2, 2007 Partajează Postat August 2, 2007 Imi place ca voi criticati numa dupa ce s-a facut modificarea! Am intrebat pe doua forumuri + discutii in particular cu unii dintre voi, si n-am primit nici un raspuns concret despre CUM trebuie facuta modificarea.Poate nu am vorbit cu cine trebuie.Am mare incredere in ce mi-au spus ulterior Cornel si Mauri si consider ca nu exista nici un pericol.Daca cumva se vor se vor indoi barile panhard in teren, ce kkt se va intimpla ?! O sa fie cumva primele ?? Sau cumva se va rasturna masina??? Daca as fi primit solutia corecta de la inceput, fara nici o indoiala as fi procedat in consecinta.Dar, nu am auzit nimic concret.Astazi am plecat de la Nissan cu o factura de 7300 RON in buzunar, oare doua bari panhard reglabile facute de ProComp, sau Dobinson sau plm stie, cine cit ar fi costat?? Bucur, tie daca ti-ar face nissanu' cu toyota si mercedesu' in colaborare o masina speciala, tot ai reusi sa o rupi cumva in doua iesiri :P, asa ca nu imi fac mari probleme. :twisted: vezi ce se intampla! spuneai ca avem noi ceva cu tine Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Deceneu Postat August 2, 2007 Partajează Postat August 2, 2007 Bai fratilor, mai lasati omul sa-si modifice barele alea cum vrea muschiul lui, nu-l mai imbarligati cu tot felul de teoreme, tratamente si strategii. Voi cum credeti ca sunt facute acareturile alea de le tot postati pe forum :?: , simplu, cu multa imaginatie, flex, aparat de sudura si un vecin cu strung :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat August 4, 2007 Partajează Postat August 4, 2007 Sudurile au fost facute in atelierele Factory Tubular, sudate in vid, cu plasma rece, dupa care au fost verificate pentru imperfectiuni cu raze x. Dupa care au fost testate static si dinamic, pe bancul de proba, la diferite temperaturi si solicitari, trecand cu brio toate testele. Barile intrunesc si depasesc, la momentul de fata, toate standardele rutiere, aviatice, maritime si militare!! Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat August 4, 2007 Partajează Postat August 4, 2007 Sudurile au fost facute in atelierele Factory Tubular, sudate in vid, cu plasma rece, dupa care au fost verificate pentru imperfectiuni cu raze x. Dupa care au fost testate static si dinamic, pe bancul de proba, la diferite temperaturi si solicitari, trecand cu brio toate testele. Barile intrunesc si depasesc, la momentul de fata, toate standardele rutiere, aviatice, maritime si militare!! :B :10 Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 6, 2007 Partajează Postat August 6, 2007 sunt la nivelul atins de extraterestii pe farfuriile zburataoare de ultima generatie :grin: :grin: :grin: scuze..nu am putut sa ma abtin forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate