Patrolator Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 (editat) :ft Pentru cei interesati sa-si faca singuri modificari la masini, prezint aici documentatia barii facute de mine. Editat Ianuarie 9, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 (editat) Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designed & handmade by VIO :hi . Editat Ianuarie 9, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 (editat) Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designed & handmade by VIO :hi . Editat Ianuarie 9, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 (editat) Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designed & handmade by VIO :bannana . Editat Ianuarie 9, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 (editat) Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designed & handmade by VIO :ypu . Editat Ianuarie 9, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GPScu Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designet & handmade by VIO :bravo Arata ff bine lucrarea doar cu o singura exceptie placa de troliu . Mi se pare prinderea slaba . Estetic e ok , dar in forta nu prea cred ! :h5 tel 0763325967 Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designet & handmade by VIO Foarte frumoasa si reusita lucrarea ...Mda, in locul celor doi suporti "U" care tin locul de placa de troliu cred ca era mai potrivita o tabla groasa (gen tava) prinsa intre cele doua brate ale sasiului! Ce piulite s-au folosit? Sper ca din acelea cu frana ...Daca s-au folosit piulite normale se recomanda sudarea lor de surub ptr a preveni desfiletarea sau slabirea (in special a celor care prind troliul)! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutzt Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designet & handmade by VIO misto lucrarea si executia. nu imi place ca ai folosit bullbarul vechi care strica designul tau simplu. p singuta bara gen cea a lui Lipoveanu ar fi aratat mult mai bine. si scutul cred ca are o tona :grin: oricum , felicitari!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
winetou 007 Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designet & handmade by VIO Faina lucrare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
evgheny Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designet & handmade by VIO Pentru cei interesati sa-si faca singuri modificari la masini, prezint aici documentatia barii facute de mine. Stimati colegi si prieteni , n-ati inteles ideea Omul a postat toata operatiunea pentru a da idei doritorilor de modificari,nu pentru a fi criticat sau laudat. De altfel, este o lucrare reusita , ca o fi materialul prea moale sau piulita stramba, asta doar timpul si practica ne va spune . ''parerea mea'' :bravo Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 (editat) Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designed & handmade by VIO :hi Continuare: Editat Ianuarie 9, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designet & handmade by VIO Ai folosit inainte de operatiune masina in teren? Aveai unghi de atac bun? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 (editat) Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designed & handmade by VIO :bannana . Editat Ianuarie 9, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 (editat) Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designed & handmade by VIO :ft ... Editat Ianuarie 9, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designet & handmade by VIO In sensul prinderii numarului, puteai sa renunti la partea cu cablu. In teren il scoteai, pe strada..faceai klak si-l puneai la loc! Ca sa nu mai stai cu klakul prin teren! :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designet & handmade by VIO Felicitari. :bravo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designet & handmade by VIO Super tutorialul, cel putin pe mine ma ajuta pe viitor. Asteptam si bara spate :bannana Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 (editat) Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designed & handmade by VIO Foarte frumoasa si reusita lucrarea ...Mda, in locul celor doi suporti "U" care tin locul de placa de troliu cred ca era mai potrivita o tabla groasa (gen tava) prinsa intre cele doua brate ale sasiului! Ce piulite s-au folosit? Sper ca din acelea cu frana ...Daca s-au folosit piulite normale se recomanda sudarea lor de surub ptr a preveni desfiletarea sau slabirea (in special a celor care prind troliul)! :h5 Da ma gindisem si eu, dar dupa o discutie cu doi colegi de serviciu (ingineri in constructia de masini) si o simulare a fortelor pe calculator (este doar, printre altele, specificul firmei noastre) am ajuns la concluzia ca o placa metalica care sa se apropie de rezistenta la torsiune (in comparatie cu doua profile "U" paralele), la care o solicita troliul, trebuia sa fie de cel putin 10mm grosime, ceea ce are dezavantajul masei (Kg) si al faptului ca-ti ramine tot namolul acolo. Daca se observa modul in care sint construite, in ziua de azi, masinile insasi, se va observa ca se merge tot mai mult pe principiul consructiei osului (in sectiune) adica materiale subtiri, usoare, dar care sa formeze unghiuri. Sau uitati-va la macarale. Todeauna o teava va fi mai rezistenta decit o bara de aceeasi diametru cu toate ca e de 3-4 ori mai usoara. Amintiti-va de orele de tehnologie si rezistenta materialelor... . Referitor la Materialul de fixare (suruburi si piulite) sint toate cu taria minima 8.8 (cele de M12, verticale, care pozitioneaza bara pe suportul troliu) si 12.9 (cu filet fin-1mm) cele care fixeaza bara de sasiu, de suport si suportul de sasiu. Toate sint zincate si asigurate mecanic sau chimic (LOCTITE). Incerc sa spun ca m-am straduit sa-mi fac cit mai bine "temele" si sa nu neglijez nimic. Dar cum teoria nu se potriveste todeauna cu practica s-ar putea sa am surprize, vom vedea. Invatam din greseli. Ceea ce pe mine ma ingrijoreaza insa este blocul troliului insasi, pe care il vad eu cedind primul, nu am experienta cu trolii, dar aia puteti voi sa-mi spuneti, daca ati auzit ca vreodata sa se fi rupt (crapat) corpul ala turnat al troliului. cu stima PATROLATOR Editat Ianuarie 9, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 (editat) Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designed & handmade by VIO misto lucrarea si executia. nu imi place ca ai folosit bullbarul vechi care strica designul tau simplu. p singuta bara gen cea a lui Lipoveanu ar fi aratat mult mai bine. si scutul cred ca are o tona :grin: oricum , felicitari!! :hi Si mie imi place mai mult bullbarul lui LIPOVEANU (caruia ii multumesc inca o data pe aceasta cale ca m-a inspirat cu prinderea scutului) dar eu asta am avut. Pacat ca nu avem in firma o masina de indoit teava. Scutul are exact 11,9Kg + inca cca. 0,4Kg cele doua "picioare" de teava patrata care-l prind de sasiu + vopseaua. PATROLATOR :p Editat Ianuarie 9, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 (editat) Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designed & handmade by VIO Ai folosit inainte de operatiune masina in teren? Aveai unghi de atac bun? :hi Da, foarte bun. Nu am frecat niciodata cu bara in nici o situatie, iar acum unghiul e si mai bun. E drept ca mijlocul barii a iesit acum putin mai inafara (7-8 cm) decit inainte, capetii insa sint mai inauntru. Si bara noua ( in partea ei cea mai lata-mijloc) e cu 5 cm mai ingusta decit originalul. Diametral opus a fost cu bara din spate si cirligul, care ma faceau sa mor incet, dar aia e alta poveste care o sa o pun in alt topic. PATROLATOR :h5 Editat Ianuarie 9, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 (editat) Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designed & handmade by VIO In sensul prinderii numarului, puteai sa renunti la partea cu cablu. In teren il scoteai, pe strada..faceai klak si-l puneai la loc! Ca sa nu mai stai cu klakul prin teren! :h5 :hi Si daca-l scot unde-l pun? La mine in masina fiecare mm patrat are destinatia lui. Pina si panourile laterale sint decupate si incastrate "dulapioare". Sub scaune e "full". In compartimentul picioarelor fiecare loc disponibil e umplut cu invertor 220V, trusa medicala, Extinctoare. Podeaua portbagajului e impartia in doua etaje, iar plafonul dublat. In compartimentul motor am scule, compresor, adoua baterie piese de rezerva etc. In roata de rezerva e materialul de tractat (sufe, ocheti, etc), iar in lada de pe acoperis e materialul de campare. Noi calatorim in masina asta scurta 3 persoane, cu echipament pt 3-4 saptamini.Poate nu folosesc troliul niciodata, dar daca, desprind nr. si-l las acolo, nu mai umblu incolo si-n coace sa-i gasesc loc. Cind am rulat cablul la loc fac "KLACK" si-i dau gaz, ca-i scurt concediul, si tre`trait la "maxim". PATROLATOR :h5 Editat Martie 30, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 (editat) Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designed & handmade by VIO Super tutorialul, cel putin pe mine ma ajuta pe viitor. Asteptam si bara spate :bannana :h5 Cu prima ocazie cind mai am timp liber, vine si documentatia cu bara spate si suportul rotii de rezerva (care de altfel am si facut-o inaintea barii din fata). Promit! PATROLATOR Editat Ianuarie 9, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boczarionut Postat Mai 16, 2009 Partajează Postat Mai 16, 2009 Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designet & handmade by VIO In sensul prinderii numarului, puteai sa renunti la partea cu cablu. In teren il scoteai, pe strada..faceai klak si-l puneai la loc! Ca sa nu mai stai cu klakul prin teren! :h5 :hi Si daca-l scot unde-l pun? La mine in masina fiecare mm ptrat are destinatia lui. Pina si panourile laterale sint decupate si incastrate "dulapioare". Sub scaune e "full". In compartimentul picioarelor fiecare loc disponibil e umplut cu invertor 220V, trusa medicala, Extinctoare. Podeaua portbagajului e impartia in doua etaje, iar plafonul dublat. In compartimentul motor am scule, compresor, adoua baterie piese de rezerva etc. In roata de rezerva e materialul de tractat (sufe, ocheti, etc), iar in lada de pe acoperis e materialul de campare. Noi calatorim in masina asta scurta 3 persoane, cu echipament pt 3-4 saptamini.Poate nu folosesc troliul niciodata, dar daca, desprind nr. si-l las acolo, nu mai umblu incolo si-n coace sa-i gasesc loc. Cind am rulat cablul la loc fac "KLACK" si-i dau gaz, ca-i scurt concediul, si tre`trait la "maxim". PATROLATOR :h5 Eficienta maxima cu fiecare milemtru patrat folosit, inca o lucrare excelenta facuta felicitari Patrolator :1 Patroll Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
styuk Postat Mai 28, 2009 Partajează Postat Mai 28, 2009 Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designet & handmade by VIO arata super bara,la fel si scutul!FELICITARI :bravo http://jurnaldeghidon.blogspot.ro/ Never ride faster than your guardian angel can fly:ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudop Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: Bara fata+troliu PATROL K160, designet & handmade by VIO Ceea ce pe mine ma ingrijoreaza insa este blocul troliului insasi, pe care il vad eu cedind primul, nu am experienta cu trolii, dar aia puteti voi sa-mi spuneti, daca ati auzit ca vreodata sa se fi rupt (crapat) corpul ala tunat al troliului. Da, se poate rupe corpul troliului numai daca suportul din bara se torsioneaza la efort. A patit colegul Klez, dar nu e fost ceva deosebit de grav, se rup efectiv "excrescentele" alea unde vin suruburile de fixare pe suport. In cazul tau e chiar interesanta solutia, pt ca nu o sa retina o lopata de noroi cum fac "tavile" clasice pt troliu si ai si citeva kg in minus. Singurul lucru care l-as face in plus daca m-as apuca sa iti "clonez" suportul, sunt 2 intarituri intre cele 2 traverse pe care vine troliul, exact in dreptul suruburilor ce tin corpul troliului de suport. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate