Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimbare autoturisme in autoutilitare?

dulceanu ionel

Postări Recomandate

Am tot auzit pe aici de auto 4x4 inmatriculate ca autoutilitare si vreau sa intreb care auto merg tranformate .Care sunt avantajele si dc se merita efortul?Din cate stiu eu impozitul este mai mic la autoutilitare dar in schimb asigurarea este mai mare.Poate ne explica cineva care a facut asa ceva.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Schimbare autoturisme in autoutilitare?

Am tot auzit pe aici de auto 4x4 inmatriculate ca autoutilitare si vreau sa intreb care auto merg tranformate .Care sunt avantajele si dc se merita efortul?Din cate stiu eu impozitul este mai mic la autoutilitare dar in schimb asigurarea este mai mare.Poate ne explica cineva care a facut asa ceva.

Eu am modificat din autoturism in autoutilitara pentru ca a scazut impozitul de la 24 de milioane/an la 8 milioane/an. Asigurarea sigur nu a crescut cu aceeasi diferenta.

Nu mai stiu cat e asigurarea la masina mea acum.

Toyota Landcruiser HJ60 , 4000 cc.

Link spre comentariu

Asigurarea ar fi la autoutilitare pina in 2300kg .... 528 ron P.F si 1.128 ron P.J. pe un an de zile....si in ambele cazuri ar fi mai scumpa asigurarea facuta dupa cilindree la peste 2001cm3.

La valoarea de 2301-3500kg asigurarea autoutilitarelor depaseste cu appx 200 ron asigurarea facuta la autoturisme dupa cilindree de peste 2001cm3.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Se poate transforma si cu 4 usi dar o sa fie numai de 2 persoane.

Nu stiu cat costa taxa la rar.

Daca ai 7 locuri in talon (ex:patrol,toyota) pot ramane 5 locuri.

"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu

Am gasit pe net la calculul impozitelor - masa totala autorizata de pana la 12 t: 25 RON/ 200 cmc.

Eu acuma la patrol de 2,8 platesc vreo 950 ron si conform calcului as plati 350.Este o reducere substantiala.

In schimb la asigurare se plateste in plus cam 250 ron.Calcul final:600 ron (reducerea de la impozit)-250 ron(asig mai mare)=350 ron avantaj.Mai ramane de luat in calcul cat costa la RAR modificarea.Oricum astia cu motoare de peste 3000 cc vor iesi f.mult in avantaj.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Eu zic sa stai calm cu 2,8 ala......nu merita nici pe departe transformarea.......

Merita la cei cu 3000 in sus,...4.2,sau mai mult....eu am 3.3 sii autoutilitara,dela 1900lei la 500 si un pic parca,dar calcule meschine de la 500 la 300 nu-si au rostul aici......da,merita la un 4.2,la 5.0 cu virf si indesat dar asa......de ce nu o vinzi? I-ti iei altceva.....mai mic....

Eu stiu ca-i un forum pt toata lumea dar ...sunt oameni care au bagat in masini peste 10 mii si oameni care au 4x4....este un forum comun dar chiar asa.......scurt de final...eu am dat 600 E atentie pt a fi autoutilitar......

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Peste da,dar sper ca nu se ajunge la mai mult sau chiar egal,ca asta-i tendinta acum,ce vrei,bani la buget,taxe mari,asigurari la fel,poate cred astia ca se folosesc in anumit scop productiv si pun o taxa si pe astea.....sa vezi atunci....nu stiu daca se pot transforma si innapoi.....

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

@florum

1. Se monteaza un panou separator intre bancheta din spate si fundul masinii

2. Lucrarea se face la un atelier autorizat RAR care iti face si un proiect ptr asta

3. Cu lucrarea si proiectul se merge la RAR si cei de acolo fac omologarea artizanala si schimbarea acaretului din autoturism 7 locuri in autoutilitara sau camion-autoutilitara 5 locuri + bena

4. Se platesc taxele aferente si cu noua incadrare (schimbarea tipului auto in CIV) se merge la sectia financiara si se stabilieste noul impozit

Toata povestea asta cu manopera si taxe atelier , RAR samd poate sa se situeze intre 500-1000 EURO! Atentie insa ca numai cateva ateliere pot face asemenea lucrari si proiecte de modificare! :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare