Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

l200 4x4 h

padres

Postări Recomandate

-am facut proba cand nu aveam planetara fata pe 4x4 h nu puteam pleca de pe loc caci trnsmitea cuplu doar pe fata.

-nu inteleg pt ca in carte la super select 2008 scrie ca la 4x4 h transmite cuplu 50 50 dar se schimba in functie de aderenta ,eu cred ca n la 4xd4 h trebuie sa transmita cuplu la puntea care are aderenta ,dar practic nu a fost asa.

de ce ?

-pe 4x4 ''central lock ''pleca de pe loc caci tragea spatele ,planetara fata fiind rupta.

-iesirile in Natura cu cei dragi sunt cele care imi incarca bateriile

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: l200 4x4 h

Cred ca se comporta normal dupa parerea mea, sper sa nu spun prostii... cel putin din punct de vedere mecanic... nu stiu acum electronica masinii ce ar trebui sa faca in acest caz, dar daca luam mecanica "babeste" masina se comporta normal. Deci, sa presupunem un 4x2... cand sta pe loc in caz de lipsa de aderenta? cand patineaza una din cele 2 roti motrice. ok. Un 4x4 la fel, e destul sa pierzi complet aderenta pe una din cele 4 roti motrice si stai pe loc... cu diferential central blocat, stai pe loc in momentul in care patineaza cate o roata de pe fiecare punte... daca ai avea blocabil si pe spate, ai sta pe loc daca ar patina toata puntea spate si o roata de pe fata; daca ai avea blocabil si pe fata, ai sta pe loc daca ar patina toate 4 rotile. E logic ce spun, sau bat campii? Eu asa stiu ca functioneaza, mecanic vorbind. Cu sistemele electronice care distribuie forta la celelalte roti cand una pierde aderenta se schimba problema...

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Prietene daca ai super select atunci este absolut normal pt ca prima treapta adica 4h nu blocheaza centralul si atunci adica se comporta ca si 4wd de la toyota LC ,pt a bloca centralul tu trebuie sa cuplezi cea dea doua treapta adica 4hlc si atunci o sa vezi ca masina se misca.

in 4h cuplul se plimba intre roti si poate ajunge 100% pe o singura roata cum ti intampla tie,pt ca nu este dif central blocat care sa imparta cuplul 50 50 intre punti

Link spre comentariu

-eu inteleg e corect ce spuneti voi ,dar de ce nu da cuplu puntii care nu patineaza sprea a putea iesi

-eu am citit ca 4h functioneaza la super select prin vascocuplu paralel cu dif central care normal ca e liber la 4h.

-logic ar fi ca vascocuplu sa dea puterea la puntea care nu patineaza altfel e degeaba cred eu.

-eu mai am un kangoo 4x4 si e tot cu vascocuplu si daca patineaza spatele da puterea catre puntea fata,merge pana la 100 % spre fata daca patineaza sever .

-iesirile in Natura cu cei dragi sunt cele care imi incarca bateriile

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

[youtube:3n1ibjz0]

[/youtube:3n1ibjz0]

cam asa sta treaba cu vascocuplajul .... daca vrei putere la roata care are aderenta trebuie sa intervina electronica.

cum vad eu ca au gandit cei de la mitsubishi ..... de ce sa puna electronica ca sa transfere puterea intre roti in pozitia 4h cand ai optiunea de 4hlc care blocheaza centralul si puterea este distribuita in mod egal intre cele 2 punti. daca nici asa nu merge iti mai ramane varianta cu reductor, central blocat si spatele blocat... nici asta nu merge .. apelezi la un coleg sau la troliu.

problema care o ridici tu si compari ce ai pe mitsu cu ceea ce ai pe kangoo este ca mitsu nu s-a obosit sa se foloseasca de electronica daca iti ofera posibilitatea de a bloca manual centralul.

logic ar fi sa transmita puterea catre rotile cu aderenta dar numai cu ajutorul electronicii.

ceea ce zic ei in carte este una si din pacate realitatea este alta.

Eu nu am varianta cu super select si de multe ori incercam sa obtin de la ei sau din carte cateva informatii dar se pare ca sunt paraleli cu realitatea .... tot eu am invatat in timp cum se comporta si cum transmite puterea catre roti. NU te mai baza pe ce scrie in carte sau ce iti zic cei de la reprezentanta.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare