Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

pabibabum...sfaturi va rooggg!

Vizitator ego_99

Postări Recomandate

Vizitator ego_99

desi, mai mult ca sigur, veteranii sunt cat se poate de plictisiti de astia ca mine asa...apar din senin, nepregatiti, pun intrebari uzuale si, mai mult decat atat, o fac foarte des...ei bine, injunghiati-ma, scuipati-ma, pot sa ard si pe rug...dar, din nou, am nevoie de sfaturi...am desfacut Rocky-anul, ca de, ce sa fac si eu, si vreau si eu cateva sfaturi in legatura cu:

a) cardane: exista cardane foarte strong? adica ceva pentru off-road, sau merg pe cele vechi, curatate vopsite etc.?

b) ce diferential mi-ar coafa mai bine "frigiderul"?

c) tot citesc despre anumite produse "DANA"...ce sunt? calitate?

d) sper ca nu m-am repetat cu ceva, dar nu am prea vazut discutii despre daihatsu, ceea ce ma pune intr-o lumina sceptica..dar, vorba mosului, daca moare, moare!

Multam inc-odata celor care ma ajuta sa fac pasi, dar mai usor ca ma doare c*r-ul... :grin: pace :h5 :p

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: pabibabum...sfaturi va rooggg!

desi, mai mult ca sigur, veteranii sunt cat se poate de plictisiti de astia ca mine asa...apar din senin, nepregatiti, pun intrebari uzuale si, mai mult decat atat, o fac foarte des...ei bine, injunghiati-ma, scuipati-ma, pot sa ard si pe rug...dar, din nou, am nevoie de sfaturi...am desfacut Rocky-anul, ca de, ce sa fac si eu, si vreau si eu cateva sfaturi in legatura cu:

a) cardane: exista cardane foarte strong? adica ceva pentru off-road, sau merg pe cele vechi, curatate vopsite etc.?

b) ce diferential mi-ar coafa mai bine "frigiderul"?

c) tot citesc despre anumite produse "DANA"...ce sunt? calitate?

d) sper ca nu m-am repetat cu ceva, dar nu am prea vazut discutii despre daihatsu, ceea ce ma pune intr-o lumina sceptica..dar, vorba mosului, daca moare, moare!

Multam inc-odata celor care ma ajuta sa fac pasi, dar mai usor ca ma doare c*r-ul... :grin: pace :h5 :p

a. Multe piese de la Daihatsu sunt de provenienta Toyota. Inclusiv cardanele. Daca crucile si culisantele nu au jocuri, greseaza-le bine si lasa-le asa.

b. Diferential blocabil.

c. DANA sunt de regula punti destinate in special masinilor americane. De exemplu Jeep Wrangler iesea din fabrica cu punti DANA 30 si 35. Daca vrei sa pui roti mai mari si sa te apuci de offroad, atunci aceste punti nu prea rezista si se inlocuiesc cu punti superiore cum sunt DANA 40, 44 sau chiar 60 si 70. Cu cat e numarul mai mare cu atat mai heavy duty sunt puntile.

d. Mai sunt oameni care au preparat Daihatsu. Oricum . Modelul Rocky nu e greu de preparat.

Totul depinde de ce fel de offroad vrei sa faci si de cati bani esti dispus sa investesti.

Link spre comentariu

Vizitator ego_99

o cruce cardanica e rupta pentru ca nu a fost cardanul gresat...abia l-am scot pentru ca era fffff ruginit...d-asta intrebam daca sa-l schimb sau sa=l repar...am observat ca nu e greu de modificat un daihatsu si d-aia am facut intrebari, pentru ca cine stie, cunoaste...eu sunt la inceput si d-aia va tot stresez cu intrebari...thank you for cooperating :grin:

Link spre comentariu

o cruce cardanica e rupta pentru ca nu a fost cardanul gresat...abia l-am scot pentru ca era fffff ruginit...d-asta intrebam daca sa-l schimb sau sa=l repar...am observat ca nu e greu de modificat un daihatsu si d-aia am facut intrebari, pentru ca cine stie, cunoaste...eu sunt la inceput si d-aia va tot stresez cu intrebari...thank you for cooperating :grin:

Nu are nimic daca e ruginit la exterior.

Schimba-i crucile si curata-i culisanta, greseaza totul bine si e ok.

Link spre comentariu

Vizitator ego_99

pai nu la exterior e ruginit...culisanta era muci si dintii sunt destul de tociti...astazi i-am scos uleiul si cum o ardeam eu pe sub masina, am descoperit ca prinderea cardanului in cutie (nu stiu cum se numeste, o sa-i fac o poza) este zdrelita rau si e de la cardanul spate, desi mie crucea de pe fata mi s-a rupt...in fine...mi-ar trebui un atelier bun de tinichigerie, care sa aiba si sablare pentru ca e dezastru...nu stiu cum e cu omologarile, pentru ca as intra eu cu flexul in el, pentru ca idei am, dar nu stiu unde ma impotmolesc...am renuntat deja la bord si nu stiu cat de legal este...in fine...are cineva idee pe la ce bani se gaseste tabla aceea striata?

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Tabla striata 2,5 mm aprox 200 ron coala de 2 mp. Pentru preparari intreaba-l pe celentanu adrian ( Gogu) are 2 preparate cu care s-a dat inclusiv in extrem

Pentru accesorii te putem ajuta si noi (offroadmania) cu chituri de inaltare, gume, jante, distantiere, si multe altele

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare