colonelu Postat August 15, 2007 Partajează Postat August 15, 2007 (editat) Face parte din autovehiculele multifunctionale - purtatoare de echipamente de lucru, care se mai numesc UNIMOG - UNIversal MOtor Gerat - purtator de dispozitive cu motor (in traducere aproximativa). Constructiv, pentru a raspunde unor solicitari deosebite de autovehiculele obisnuite - aceste produse au o serie de solutii tehnice speciale, cum ar fi: - motor Diesel supraalimentat cu racire intermediara Euro III, cu 6 cilindri în linie; cilindree de 6500 cmc, cu putere de 280 kW la 2200 rpm, si cuplu de 1160 Nm la o turatie de 1600 rpm. - cutie de viteze mecanica, cu 16 trepte, - care permit o viteza de deplasare între 80 -90 km/h. - transmisie la cele 4 roti în mantale de protectie presurizate cu posibilitatea blocarii diferentialelor din mers; puntile fata si spate tip portal si suspensie pe arcuri elicoidale. - instalatie de frânare hidraulica, dublu circuit, asistata pneumatic; cu discuri la cele 4 roti. - sasiu elastic care permite decalarea cu pana la 30 grade între axe, la trecerea unor obstacole dificile. - priza de putere la 1000 rpm, dispusa posterior Discurile de frana sunt mari ÅŸi au sistem propriu de curatire si placutele de frana nu conÅ£in azbest. Un echipament special pentru off-road este sistemul ABS cu 4 senzori (cate unul pentru fiecare roata) care poate fi dezactivat. Suspensia axei, care se face prin intermediul arcurilor elicoidale ÅŸi teava de reactie fac posibil ca rotile să fie în contact permanent cu solul pe teren accidentat. Rotile din spate rulează pe urma rotilor din fata, beneficiând astfel de o rezistenta mai mica la inaintare si o tractiune mai buna. Cu ajutorul sistemului tirecontrol (dotare militara) poti să reglezi presiunea din pneuri în timp ce conduci. Scazand presiunea din anvelope se previne scufundarea Unimog-ului pe teren mlastinos si marind aderenta si evitand să ramai blocat. Blocarea diferentialelor poate fi activata pneumatic în timpul mersului. Aceasta garantand că pot fi depasite cele mai dificile situatii atat timp cat una din roti are aderenta suficienta si poate face fata unei rampe cu o înclinare de 45°. Editat Februarie 21, 2010 de MagnuM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat August 15, 2007 Partajează Postat August 15, 2007 Asa ceva se conduce nu B sau cu C Cit costa o asemenea jucarie ... aproximativ ??? Salutari, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
colonelu Postat August 15, 2007 Autor Partajează Postat August 15, 2007 Avand peste 7,5 tone se conduce cu PC categ. C. Costa intre 8500 si 12000 Euro in functie de cum reusesti sa inchei licitatia cu armata germana, elvetiana sau austriaca. Am gasit la licitatie si asa ceva (vezi foto) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
colonelu Postat August 15, 2007 Autor Partajează Postat August 15, 2007 Preturile sunt intre 3800 si 8900 euro. Acest Pinzgauer fiind aproape nou (1200 km) era cel mai scump adica 15600 Euro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crysst Postat August 15, 2007 Partajează Postat August 15, 2007 G arata beton.... Nissan Patrol 3.3 SD Audi A4 1.9 TDI Mitu L200 2.5 DI-D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Postat August 15, 2007 Partajează Postat August 15, 2007 Colonele, n-ai gusturi rele !... :grin: Vad ca stii ce sa alegi, ai putea fi lejer GENERAL !... :roll: :grin: 8) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
colonelu Postat August 15, 2007 Autor Partajează Postat August 15, 2007 Oooh ! Mutumesc Mugurel dar prefer sa raman fruntas la sat. Pot sa spun ca ma pricep putin la masini intrucat " la baza" sunt inginer de autovehicule rutiere si dupa aia politist rutierist. Respecte !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Postat August 15, 2007 Partajează Postat August 15, 2007 Total de acord !... :grin: Decat codas la oras / mai bine in satul tau FRUNTAS !... :roll: :grin: 8) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat August 16, 2007 Partajează Postat August 16, 2007 Domnilor , pe unii ii apuca nebunia cu jocurile de noroc , pe altii cu pariurile sportive, altii cu sexul frumos.... Eu in ultimul timp sunt innebunit dupa masini 4x4. Jinduiesc dupa un G sau un Pinzgauer , dar deabia mi-am luat Toyota .... La anu' cind schimba HOTII taxa poate fac un efort iau un credit si mai cumpar ori un G sau un Pinzgauer . Sper sa nu ma dea nevasta afara din casa... :P Salutari, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat August 16, 2007 Partajează Postat August 16, 2007 Domnilor , pe unii ii apuca nebunia cu jocurile de noroc , pe altii cu pariurile sportive, altii cu sexul frumos.... Eu in ultimul timp sunt innebunit dupa masini 4x4. Jinduiesc dupa un G sau un Pinzgauer , dar deabia mi-am luat Toyota .... La anu' cind schimba HOTII taxa poate fac un efort iau un credit si mai cumpar ori un G sau un Pinzgauer . Sper sa nu ma dea nevasta afara din casa... :P Salutari, Calinvas sper sa reusesti dintot sufletu :D dar cel mai greu este sa treci de nevasta :P cind aude ca mai vrei o jucarie o panta de 40 grade o sa ti se para pepsi :D Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat August 16, 2007 Partajează Postat August 16, 2007 O sa ma duc la un curs de hipmoza :twisted: poate reusesc. Oricum de nevasta mai trec ... TAXA ma cam omoara , astept cu nerabdare sa vad ce timpenie o sa mai scoata guvernul. Salutari, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 16, 2007 Partajează Postat August 16, 2007 Domn colonel....280 de cp....280kw..cam mult....chiar si ptr varianta militara....parerea mea :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
colonelu Postat August 16, 2007 Autor Partajează Postat August 16, 2007 Da Marius, asa este. Va prezint scuze pentru dezinformare. M-am uitat in Fahrzeugebrief si are 136 KW. Oricum la ce demultiplicari are, scoate ceva forta. O sa postez cateva poze peste o saptamana daca reusim sa-l inmatriculam. Ma gandesc sa-i punem o placa de beton brut in partea din spate a benei intrucat gol, la franare brusca are o usoara tendinta de derapare si in teren de a patina mai frecvent ca si cand ar fi incarcat. :pr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat August 16, 2007 Partajează Postat August 16, 2007 136 kW = 185 CP Are ceva putere! 8) :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihnea_vlad Postat Octombrie 3, 2009 Partajează Postat Octombrie 3, 2009 Re: Daimler Benz UNIMOG 1300 L varianta militara Off topic : Ma puteti indruma Unde as putea gasi de cumparat un Pintzgauer 6x6 ? De preferabil intr-o stare cat mai buna? Si daca as avea toti dintii cariati ... tot as mai zambi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alegros Postat Aprilie 14, 2010 Partajează Postat Aprilie 14, 2010 Re: Daimler Benz UNIMOG 1300 L varianta militara Am vazut la firmele de curatenie si dezapezire asemenea utilaje dar mai mici: stie cineva ce model sunt si daca se pot conduce cu B? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alegros Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 Re: Mercedes-Benz UNIMOG 1300 L varianta militara Avand peste 7,5 tone se conduce cu PC categ. C. Costa intre 8500 si 12000 Euro in functie de cum reusesti sa inchei licitatia cu armata germana, elvetiana sau austriaca. Am gasit la licitatie si asa ceva (vezi foto) Va salut cu respect! Imi puteti da adresa site-ului cu autovehicule militare (ma intereseaza un Unimog) comercializate de armata germana prin licitatii? Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Re: Mercedes-Benz UNIMOG 1300 L varianta militara Draga "calinvas" te anunt ca "HOTII" au anuntat astazi public, ca vor mari taxa de poluare. Cel mai probabil de la anu', nemultumirea fiind ca inca nu se vand suficiente masini noi, raportul fiind cam de 4/1 masini sh/masini noi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Re: Mercedes-Benz UNIMOG 1300 L varianta militara Draga "calinvas" te anunt ca "HOTII" au anuntat astazi public, ca vor mari taxa de poluare. Cel mai probabil de la anu', nemultumirea fiind ca inca nu se vand suficiente masini noi, raportul fiind cam de 4/1 masini sh/masini noi. Nu te supara ai raspuns la un mesaj din 2007 cred ca intre timp Calin si a cumparat masina visurilor sale. 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Mai 10, 2010 Partajează Postat Mai 10, 2010 Re: Mercedes-Benz UNIMOG 1300 L varianta militara :old Mai bine mai tarziu dacat niciodata!!! :ha: Oricum raspunsul este actual.:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate