dulceanu ionel Postat Aprilie 26, 2009 Partajează Postat Aprilie 26, 2009 Azi mergand cu masina(patrol Y60) am obs ca nu prea mai aveam pedala la ambreiaj,norocul meu ca era prin apropiere garajului.Am desfacut capacul de la pompa si am obs ca nu mai aveam lichid.Am completat cu lichid si am facut pedale sa vad ce ce intampla si am identificat buba,era cilindru de la cutie(cred ca au obosit garniturile).Operatiunea in sine de schimbare cred ca nu este asa complicata.Maine o sa comand un set de garnituri.Problema este ca dc tot ma apuc sa umblu nu ar fi bine sa schimb si garniturile la pompa?Merge un anumit tip de lichid sau unul normal?Trebuie sa tin cont de ceva anume la montare si aerisire?Multumesc anticipat pt sfaturile pe care o sa le primesc.Bine ca nu eram pe coclauri. :banana Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Aprilie 27, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Re: Pompa ambreiaj Dc tot o sa am de lucru la ambreiaj o sa schimb si uleiul in cutie dar problema este ca nu au astia gl4 si numai gl5.As pune gl5 pt ca ma gandesc ca este superior lui gl4.Oare cat ulei intra la cutie? Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
viji Postat Aprilie 27, 2009 Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Re: Pompa ambreiaj vezi in manual http://support.gpx.ro/index.php?dir=manuale%20auto/nissan%20patrol/ NISSAN NAVARA D40 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GOGANU24cm Postat Aprilie 27, 2009 Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Re: Pompa ambreiaj daca tot te apuci sa skimbi ...........fa-o ca lumea..............cumpara in jur de 14L de ulei transmisie si skimba peste tot (diferentiale 8.4L, cutie transfer 1.9L, cutie viteze 3.9L). Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 27, 2009 Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Re: Pompa ambreiaj pai vezi ca GL4 e ptr cutia de viteze iar GL5 ptr diferential....daca pui GL5 in cutie....s-ar putea sa ai ceva probleme deoarece nu prea se intelege cu brozul din care sunt facute sincroanele.... :grin: in legatura cu inlocuitul garniturilor la cilindrul receptor....vezi intai ce uzura este in cilindru...ca daca e uzura pronuntata...mai bine schimbi cilindrul vechi cu unul nou :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Aprilie 27, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Re: Pompa ambreiaj Ms.pt sfaturi sunteti promti ca de obicei.Astia de la piese auto import s-au uitat pe catalog si mi-au zis ca sunt 2 cutii de viteze una in care incape 1,9 l si una 3,9 l dar de fapt una ere cutia de transfer si cealalta cutia de viteze.O sa caut ulei gl4 pt cutie dar problema este ca nu au pe stoc dar poate pe comanda. Intre timp a mai aparut o problema la pompa de apa(cand este rece curge picatura chinezeasca) iar la cald nu mai curge.Se gaseste chit de reparatie(rulment+prestupa)sau trebuie sa ma pregatesv de una noua? Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Aprilie 27, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Re: Pompa ambreiaj Acuma in cutia de viteze am un ulei ordinar(asa am cumparat-o) si oare deasta imi cam carie mie vitezele Pt Goganu:ai dreptate pt ca oricum trebuie sa fac acest lucru(cand cumperi o masina sh te apuci de schimbat uleiurile filtrele si curelele) Pt.Marius: inca nu am demontat cilindru dar maine cand imi vine comanda la garnituri vad si starea cilindrului. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 27, 2009 Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Re: Pompa ambreiaj acum 3 ore am fost la Carrefour si aveau ulei si GL4 si GL5...Castrol....Texaco...Mobil...ma mir ca nu ai gasit Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Aprilie 27, 2009 Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Re: Pompa ambreiaj Pai ce n-ai spus azi nimic :grin: . Daca nu ai gasit ne auzim maine ca mai am eu 9L pe stoc GL4. :h5 "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GOGANU24cm Postat Aprilie 27, 2009 Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Re: Pompa ambreiaj @dulceanu.........ai grija cu pompa apa........patrolalele sunt cunoscute pt chiuloasa lor cam pretentioasa (adika se sparge repede).......si daca tot te bagi sub ea........cumpara niste vaselina (vreo 6 cutii la 400gr) si greseaza tot ce poti si are gresor........pe parcurs te vei obisnui cu mecanica :ha: :ha: P.S...... si mie imi caraie vitezele.....barem sa fii tu norocos sa fie din cauza uleiului din cutie dar mai degraba e ambreiaju obosit (numai debraiaza bine ) sau un sincron - doua......... Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Aprilie 28, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2009 Re: Pompa ambreiaj Sunt obisnuit cu mecanica(am avut aro camioneta :ca )si un gresor mi-a ramas de la ea.Cred ca am si sincroane obosite mai ales la a-doua pt ca sare din viteza cand o slabesti si de la 1 la 2 o mai pacalesc dar de la 3 la 2 fara cariala nu merge. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Aprilie 28, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2009 Re: Pompa ambreiaj acum 3 ore am fost la Carrefour si aveau ulei si GL4 si GL5...Castrol....Texaco...Mobil...ma mir ca nu ai gasit Nu am inceput sa caut doar am intrebat la astia cu piese auto(parca sunt frizeri) dar se pare ca am rezolvat-o are fratele nostru antar si o sa iau de la el. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 28, 2009 Partajează Postat Aprilie 28, 2009 Re: Pompa ambreiaj Pe tot sistemul de ambreiaj (disc, placa, rulment, cilindru, pompa) ORT are preturi speciale prin parteneriat cu un furnizor de piese...Daca te impotmolesti undeva sa zici! Avand in vedere ca masina a plecat de la unul din membrii ORT te putem ajuta cu placere! :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Aprilie 28, 2009 Partajează Postat Aprilie 28, 2009 Re: Pompa ambreiaj .As pune gl5 pt ca ma gandesc ca este superior lui gl4. Nu se pune. Daca vrei sa ai masina mult si bine, baga doar ce recomanda producatorul. Sunt si uleiuri "prea bune" pt. o anumita masina. In circuitul hidraulic al ambreiajului bagi lichid de frina DOT 3. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Aprilie 28, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2009 Re: Pompa ambreiaj Pe tot sistemul de ambreiaj (disc, placa, rulment, cilindru, pompa) ORT are preturi speciale prin parteneriat cu un furnizor de piese...Daca te impotmolesti undeva sa zici! Avand in vedere ca masina a plecat de la unul din membrii ORT te putem ajuta cu placere! :h5 O sa tin minte ce mi-ai zis.La ambreiaj sper sa nu fie probleme. Am gasit un ulei gl4 marca ford.Nu cred ca are importanta marca daca uleiul are specificatiile necesare.La unele uleiuri era specificat si gl4 si gl5. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Aprilie 28, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2009 Re: Pompa ambreiaj Am rezolvt cu cilindru ambreiaj,mi-au venit garniturilr si le-am montat.Nu ma asteptam sa fie asa de usor.Cilindru arata chiar bine.Mai mult mi- luat operatiunea de spalare a instalatiei pt uleiul vechi era de un albastru inchis cu depuneri fine.Marele avantaj la masina asta inalta este ca incapi sub ea lejer.Este buna tare la pescuit vara la 35 grade cand stai la umbra(asta cand nu trage pestele) :shrk :shrk .Ulei gl 4 inca tot nu am gasit.Pompa de apa am dat comanda. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boczarionut Postat Mai 8, 2009 Partajează Postat Mai 8, 2009 Re: Pompa ambreiaj Salutare dulceanu ionel, mai intai de toate felicitari pentru masina, am vazut-o prin galati apoi stiu doua depozite de uleiuri in galati Valvoline in spatele blocului turn de pe str. portului si Petro Canada in incinta foste fabrici fam sau spalatoria de pe domneasca vis-a-vis de azilul de batrani. S-ar putea sa gasesti aici orice ce fel de ulei doresti :wink: . Spor la lucru Patroll Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Mai 11, 2009 Autor Partajează Postat Mai 11, 2009 Re: Pompa ambreiaj Salutare dulceanu ionel, mai intai de toate felicitari pentru masina, am vazut-o prin galati apoi stiu doua depozite de uleiuri in galati Valvoline in spatele blocului turn de pe str. portului si Petro Canada in incinta foste fabrici fam sau spalatoria de pe domneasca vis-a-vis de azilul de batrani. S-ar putea sa gasesti aici orice ce fel de ulei doresti :wink: . Spor la lucru Ms.frumos dar am gasit ulei tot valvoline si acuma ma chinui sa desfac busonul de la cutie(ala de la golire) este intepenit si nu vrea sa se desfaca nici mort(nici la cheie si nici la dalta).Eu ma gandeam ca la cald ar merge dar un meserias mi-a zis ca nu este o idee buna deoarece cutia esrte din aluminiu si busonul din fier iar la incalzire cedeaza filetul de pe cutie.O sa deschid separat un topic sa vedem si noi cam cati galateni ne strangemi pt ca sa ne organizam si noi mai bine cu intalnirile,iesirile(îi invidiez pe altii in privinta asta) Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Mai 11, 2009 Partajează Postat Mai 11, 2009 Re: Pompa ambreiaj ma chinui sa desfac busonul de la cutie(ala de la golire) este intepenit si nu vrea sa se desfaca nici mort(nici la cheie si nici la dalta).Eu ma gandeam ca la cald ar merge dar un meserias mi-a zis ca nu este o idee buna deoarece cutia esrte din aluminiu si busonul din fier iar la incalzire cedeaza filetul de pe cutie. Am avut si eu un patrol siliconat din buson pina-n cutia cu relee. Unul din fostii proprietari il folosea pe post de submarin :grin: La ala, busonul de golire de la CV, era intepenit grav de tot. Am reusit sa-l desfac cu cheie dinamometrica cu coada de 1,5m, presata de jos in sus cu un cric hidraulic sa nu sara sa fugareasca patratul din buson. In prealabil, l-am tot ciocanit sa se desfaca spirele, insa degeaba. Fierul si aluminiul, lasate impreuna vreme indelungata se "lipesc" singure. E ceva reactie chimica. Bafta mare! I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Mai 11, 2009 Partajează Postat Mai 11, 2009 Re: Pompa ambreiaj Un sfat ... Desfa prima data busonul de umplere... sa nu ai surpriza sa golesti cutia si sa nu ai pe unde umple la loc ! Vezi ca a mai fost un topic pe aici cu un buson din asta nabadaios, ce-i drept de la diferentia si nu de la cutie - s-au descris mai multe metode de desfacere si acolo. Spor la treaba! Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Mai 11, 2009 Autor Partajează Postat Mai 11, 2009 Re: Pompa ambreiaj Un sfat ... Desfa prima data busonul de umplere... sa nu ai surpriza sa golesti cutia si sa nu ai pe unde umple la loc ! Vezi ca a mai fost un topic pe aici cu un buson din asta nabadaios, ce-i drept de la diferentia si nu de la cutie - s-au descris mai multe metode de desfacere si acolo. Spor la treaba! Busonul de umplere s-a desfacut usor dar ala de golire nu vrea.Am înteles ca filetul este pe con pt etansietate si nu trebuie strans foarte tare si mai prezinta si urme de lovire(de pe la iesiri).Maine sunt programat la un atelier si poate reusesc sa-l dau jos. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 13, 2009 Partajează Postat Mai 13, 2009 Re: Pompa ambreiaj salutare , eu as incerca reducerea diamerului busonului prin inghetare, dar e riscul (cred , ca nu ....)sa aiba de suferit magnetul din buson .am folosit procedeul la rulmentii de la arborii care aveau lagare mai exotice ...., si a mers bine . butelia am luat-o de la skf , cu azot dar cred ca merge si altceva, ce-ti pica ,numa' nu cu oxigen , daca nu ,la stirile de la ora 19..... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Mai 13, 2009 Autor Partajează Postat Mai 13, 2009 Re: Pompa ambreiaj salutare , eu as incerca reducerea diamerului busonului prin inghetare, dar e riscul (cred , ca nu ....)sa aiba de suferit magnetul din buson .am folosit procedeul la rulmentii de la arborii care aveau lagare mai exotice ...., si a mers bine . butelia am luat-o de la skf , cu azot dar cred ca merge si altceva, ce-ti pica ,numa' nu cu oxigen , daca nu ,la stirile de la ora 19.....[/quote Am rezolvat problema azi elegant.Am gaurit surubul de scurgere,am dat drumul la ulei ,l-am gaurit cu spiral de 11,am dat filet de 12,am pus surub su saiba,calti pt etansare un pic de silicon si gata. Inainte sa fac aceste operatiuni am mai incercat cu o dalta neascutita sa dau busonul jos si nimik,nu vrea .Metoda cu inghetarea nu stiu dc ar fi mers pt ca aluminiu nu are aceeasi rezistenta ca fierul si dc ar fi cedat avea alta problema mai mare.Am bagat ulei gl4 si cutia se misca mai bine dar tot imi carie vitezele 2si3(cred ca este obosita).Trag si eu de ea cat pot si cand cadecaut una buna second-hand pt ca nu stiu dc se merita s-o repar. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 13, 2009 Partajează Postat Mai 13, 2009 Re: Pompa ambreiaj se ingheata numai busonul, si cit mai repede se incearca desfacerea.! bine ca ai rezolvat-o, dar magnetul ? de unde ai cumparat uleiul ,ca poate sunt mai dezghetati baietii ? personal nu am pus dalta si ciocanul niciodata pe o carcasa turnata, ca nu am atita curaj,sper sa nu ajung pina acolo, buna ideea cu usa dubla!!!! ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate