Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ce parere aveti de amortizoarele ohlins

padres

Postări Recomandate

Re: ce parere aveti de amortizoarele ohlins

Nu am auzit cä ar fabrica si pentru masini, doar pentru motociclete in special Cross, unde dominä piatä la fel cum Bugati dominä piata automobilisticä cu mare avans.

TOTI din scena Motocross se ling dupä Öhlins, fiind foarte scumpe le primesc putini.

Firma mea favoritä moto,Husqvarna, a detinut pänä in anul 2007 un contract de colaborare pentru mono telescop de spate, telescop care apartinea standard in orice Husqvarna.

Acum nu se mai väd in aparatele de serie noi ale firmei amintite, ceea ce prea bine ar putea sä insemne cä firma BMW, care a cumpärat Husqvarna in Ianuarie 2008 nu mai colaboreazä cu Öhlins.Mare päcat.

Caut oameni cu interese comune, morale.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La rally raid 90% din masini sunt echipate cu Ohlins. De asemenea, la fel de apreciate sunt Donerre si Reiger.

In offroad, Tomacat-ul polonez (tehnica Land Rover) foloseste amortizoare Ohlins.

Din punctul meu de vedere cred ca se poate folosi amortizorul de raid si in offroad. Poate doar schimbate setarile (majoritatea au recipient suplimentar pentru gaz).

Cu toate astea sunt si eu curios de o explicatie tehnica daca se pot sau nu folosi amortizoare de raid in offroad, si completarea, daca exista diferente intre amortizorul de raid si cel de offroad.

Cu stima,

Andrei

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu

Din punctul meu de vedere cred ca se poate folosi amortizorul de raid si in offroad. Poate doar schimbate setarile (majoritatea au recipient suplimentar pentru gaz).

Cu toate astea sunt si eu curios de o explicatie tehnica daca se pot sau nu folosi amortizoare de raid in offroad, si completarea, daca exista diferente intre amortizorul de raid si cel de offroad.

In principiu se poate folosi un amortizor de raid in off road la fel cum poti folosi si o masina de strada pt off road si anume fara sa ai prea mari pretentii de la ea/el

Va merge dar va avea un randament foarte scazut

Amortizoarele de raid au o cursa mai scurta si sunt mult mai tari decat amortizoarele folosite la off road

Amortizoare din raid trebuie sa faca fata la viteze mari si drumuri nu foarte diferite ca si suprafata deci un regim de lucru

Un total alt regim de lucru il au amortizoarele din off road care nu trebuie sa aiba ca si caracteristica principala (generala) stabilitatea masinii la viteze ridicate, ci sa tina pe cat posubil roata pe sol indiferent de inclinatia solului , suprafata de rulare, pozitia caroseriei fata de sol sau fata de roti, in plus sa aiba o destindere destul de usoara si rapida pentru a permite celor 4 roti sa aiba aderanta constanta prin contact permanent cu solul

Cele de la raid sunt ceva mai tari pe destindere si mai moi pe compresie.

Inchei prin a repeta ca cel mai important aspect este cursa mult mai lunga la amortizoarele folosite in off road, lucru pe care un amortizor de raid nu l va putea face nicodata indiferent de setari

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare