Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ambreiaj Niva

alex2

Postări Recomandate

La revizia de 20000 ,,mecanicii"de la Afumati au lasat ambreajul in presiune au urmat ceva trasee dificile si a mirosit a ambreaj . Am mers la un mecanic a dat drumul la maxim la cursa dar tine foarte putin sus la capatul cursei si de citeva ori in sarcina si turata mai agresiv am simtit cum patineaza ambreajul.Rugaminte ,de unde si ce ambreaj recomandeti nu conteaza pretul ci calitatea?,si daca e complicat de schimbat ambreajul ,mecanicul meu e bun dar nu a schimbat la niva pina acum iar la reprezentanta nu mai merg.Multumesc
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ambreaj Niva

La revizia de 20000 ,,mecanicii"de la Afumati au lasat ambreajul in presiune au urmat ceva trasee dificile si a mirosit a ambreaj . Am mers la un mecanic a dat drumul la maxim la cursa dar tine foarte putin sus la capatul cursei si de citeva ori in sarcina si turata mai agresiv am simtit cum patineaza ambreajul.Rugaminte ,de unde si ce ambreaj recomandeti nu conteaza pretul ci calitatea?,si daca e complicat de schimbat ambreajul ,mecanicul meu e bun dar nu a schimbat la niva pina acum iar la reprezentanta nu mai merg.Multumesc

Ca si furnizor iti recomand , sursa neobosota din Obor, eu am luat un disc frantuzesc, de care sunt foarte multumit, ca si mecanic, poti sa vorbesti cu cei de acolo si te indruma ei, in ceea ce priveste ambreiajul, stiam ca este hidraulic si se auto regleaza, eu cu al meu nu am nici o prb. iar la abordari mai dificile le fac un gaz maxim, intotdeauna cu avant, si functie de situatie cu reductorul pe pozitia de High.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Toti fabricantii de kituri ambreaj au in oferta si kitul de Niva . Am folosit Borgo Frantuzesc 470 ron , acum am trecut pe Sachs .

Referitor la raminerea sub presiune a ambreajului , de vina este lichidul de ambreaj(frina). Dizolva garnitura si obtureaza orificiul de revenire a lichidului in pahar . Sfat - spala instalatia si schimba lichidul cu Dot 4 - Castrol . Daca ai posibilitate , schimba si garniturile din cil. ambreaj si receptor cu o marca consacrata , pe care le poti procura de la Autonet s-au alte firme angross de piese .

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Am rezolvat ,am pus ambreaj ,Sachs" cu tot cu manopera 800 ron a durat manopera mai bine de jumatate de zi, Sint fericit Daca rezolv si troliu merg pe coclauri fara emotii .

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Eu am consumat in 2 zile un kit original de ambreaj. Intre timp am nituit ferodo de calitate pe discul ras. nici asta nu a tinut. De jumatate de an ma Sachs. Pret triplu fata de cel rusesc darinca nu a mirosit nici odata, de atunci am eliminat problema de ambreaj. Pot recomanda si voua.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator RallyZone

am schimbat ambreajul la niva mea in cluj 200 ron si 5 ore de lucru, daca stiam ca-i asa de simplu o faceam eu in fata blocului, si economiseam banii pentru un plin :P

Link spre comentariu

sachs am pus si eu ,comandat la o firma de piese din arad ,am uitat sa mai fie o grija pt mine ambreiajul , am sckimbat garniturile la cilindru si pompa rusesti originale ,si am pus dot 4 , nu conteaza marca ,important e sa nu amesteci marcile cand completezi

tot atunci am sckimbat si rulmentii in cutie si am redus 25% din zgomot

am rezolvat problema personal pe un canal in garajul unui prieten! blocul meu nu e dotat cu rampa sau elevator!:ha:

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Vizitator RallyZone

acum as stii sa schimb si eu ambreajul in 2 ore .

ca nu ai decat 4 suruburi la planetare si inca 8 la cutie si ai ajuns la ambreaj.

super simplu...

oricum am platit 250 ron (manopera omului, benzina pana la atelier si un kent8 :P )

:uameni:uameni:uameni

Link spre comentariu

acum as stii sa schimb si eu ambreajul in 2 ore .

ca nu ai decat 4 suruburi la planetare si inca 8 la cutie si ai ajuns la ambreaj.

super simplu...

oricum am platit 250 ron (manopera omului, benzina pana la atelier si un kent8 :P )

:uameni:uameni:uameni

:al ce planetare omule?

de niva vorbesti?

:hl

de cardane , juguri , cabluri ,scuturi ,cuplaje elastice , carcasa de la interior,si multe altele nu ai ajuns?,nu mai vorbesc de scule ca ti trebe 3 prelungitoare lungi si cruce la tubulare sa ajungi la suruburi motor-cutie!

pana si cilindrul receptor are 2 suruburi si un arc

nu cumva mecanicul tau numai ti a decompresat discul si a spus ca a desfacut?

la ansamblul asta sigur nu sunt atasate planetare !

Link spre comentariu

Vizitator RallyZone

il am in porbagaj, am stat langa el, in jur la 4-5 ore a durat totul.

a desfacut 4 suruburi a scos planetarele.

a descafuct cutia de transfer din 6 sau 8 suruburi.

si cutia normala

a schimbat discul, rulmentul si placa si le-a pus toate la loc.

mai greu a fost cand a pus cutiile la loc ca erau grele, dar ajutat de un alt om le-a pus sus, bagat ulei si noapte buna.

dupa cum spuneam, acum cred ca in 2 ore l-as putea schimba si fara groapa sau elevator, doar cu un cric hidraulic

Link spre comentariu

OK ! dar te rog accepta un singur sfat , : cand o faci sa nu fii singur si sa nu ai un singur cric , bafta !

ma duc sa mi montez planetarele !:wink:

Link spre comentariu

Ca tot veni vorba de ambreiaj...Am schimbat si eu de curand tot kitul de ambreiaj.Am pus SACHS si merge. Doar ca la vreo 2 zile dupa ce l-am pus am fost la un off road. Ce-i drept am plecat de pe loc intr-o panta cam abrupta cu mult noroi si nu a patinat discul, a plecat relativ usor,fara sa dau pe reductor,doar ca am vazut iesind fum prin orificiul din capota....sa fi fost de la ambreiaj? Mentionez ca nu am simtit in interior miros de ambreiaj asa cum am simtit in conditii aproape similare cand aveam ambreiaj rusesc si cand a trebuit sa las masina cu usile deschise vreo 10 minute pt ca nu mai puteam sta in ea! Poate-mi poate da cineva un sfat...am fost dupa la un mecanic si mi-a spus ca nu a observat nimic slabit la ambreiaj....acum merge fara probleme,dar ma intreb...ce-o fi fost cu fumul ala...sa fie din alta parte???

IULY
Link spre comentariu

il am in porbagaj, am stat langa el, in jur la 4-5 ore a durat totul.

a desfacut 4 suruburi a scos planetarele.

a descafuct cutia de transfer din 6 sau 8 suruburi.

si cutia normala

a schimbat discul, rulmentul si placa si le-a pus toate la loc.

mai greu a fost cand a pus cutiile la loc ca erau grele, dar ajutat de un alt om le-a pus sus, bagat ulei si noapte buna.

dupa cum spuneam, acum cred ca in 2 ore l-as putea schimba si fara groapa sau elevator, doar cu un cric hidraulic

Tiii, ce tare esti! Nu vrei un job de mecanic la mine in service? Daca tu schimbi singur si fara elevator un ambreiaj in 2 ore, adica faci 4 ambreiaje pe zi....... poti veni de maine la treaba ! Te astept

Editat de nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Ca tot veni vorba de ambreiaj...Am schimbat si eu de curand tot kitul de ambreiaj.Am pus SACHS si merge. Doar ca la vreo 2 zile dupa ce l-am pus am fost la un off road. Ce-i drept am plecat de pe loc intr-o panta cam abrupta cu mult noroi si nu a patinat discul, a plecat relativ usor,fara sa dau pe reductor,doar ca am vazut iesind fum prin orificiul din capota....sa fi fost de la ambreiaj? Mentionez ca nu am simtit in interior miros de ambreiaj asa cum am simtit in conditii aproape similare cand aveam ambreiaj rusesc si cand a trebuit sa las masina cu usile deschise vreo 10 minute pt ca nu mai puteam sta in ea! Poate-mi poate da cineva un sfat...am fost dupa la un mecanic si mi-a spus ca nu a observat nimic slabit la ambreiaj....acum merge fara probleme,dar ma intreb...ce-o fi fost cu fumul ala...sa fie din alta parte???

stai linistit ! nu s a ars decat vasilina uleiul si toate scurgerile ce le a luat pe maini mecanicul la demontare si montare si le a lasat pe esapament ,daca ai umblat la antigel si s a scurs scoate aburi deabea cand se incalzeste

si nu te lauda ca nu a trebuit sa folosesti reductorul de greu !!!... NU REDUCTORUL TREBUIE PROTEJAT CI AMBREIAJUL !deci foloseste reductorul cat mai des in situatii de forta !

Link spre comentariu

Vizitator RallyZone

nissan4x4 fara mijto si bascalie, am stat langa omul care a schimbat ambreajul si am vazut cat este de "complicat"

nu ma tenteaza sa lucrez pentru nimeni niciodata, imi ajunge cat produc eu !

dar cine stie, poate am sa vin o data sa te vizitez

Link spre comentariu

sachs am pus si eu ,comandat la o firma de piese din arad ,am uitat sa mai fie o grija pt mine ambreiajul , am sckimbat garniturile la cilindru si pompa rusesti originale ,si am pus dot 4 , nu conteaza marca ,important e sa nu amesteci marcile cand completezi

tot atunci am sckimbat si rulmentii in cutie si am redus 25% din zgomot

am rezolvat problema personal pe un canal in garajul unui prieten! blocul meu nu e dotat cu rampa sau elevator!:ha:

Spuneti-mi si mie de unde cumparati kitul ambreiaj si garniturile astea si cat costa, ca m-am procopsit si eu. (A treia oara). Sa vedem cine ma tracteaza, c-am lasat-o in intersectie...

Link spre comentariu

nissan4x4 fara mijto si bascalie, am stat langa omul care a schimbat ambreajul si am vazut cat este de "complicat"

nu ma tenteaza sa lucrez pentru nimeni niciodata, imi ajunge cat produc eu !

dar cine stie, poate am sa vin o data sa te vizitez

Una este sa Stai si sa Privesti, ala e sa pui mana sa faci!

Te astept oricand !

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Una este sa Stai si sa Privesti, ala e sa pui mana sa faci!

Te astept oricand !

schimbat kit ambreiaj , inlocuit garnituri la piston ambreiaj, inlocuit garnituri la pompa ambreiaj , confectionat rezervor lichid ambreiaj (ca normal ca s a rupt mustucul la cel de plastic :ypu), schimbat placute fata , inlocuit toti rulmentii si simer la cutie ,schimb ulei filtru motor, schimb ulei grupuri ,gresat cardane ,inlocuit suruburi cardane ,inlocuit futun pe la gpl , nervi si scule specifice ..........o zi demontat o zi montat

:aleu ma incadrez in serv tau?

asta daca sanatatea o sa mi mai permita, ... sau timpul ...:old

Editat de teo pes
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

cand am umblat in cutie mi am scos pe format A3 figurile din manual , si am vizionat pe yutube filmul de cateva ori si a mers perfect , nu desfacusem niciodata lada !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare