soimu Postat Mai 13, 2009 Partajează Postat Mai 13, 2009 toti stim bubele..., am vrea sa fie fiabila ca o japoneza sau un G, am vrea sa fie usoara ca un samurai si incapatoare ca un patrol, inalta ca un unimog si confortabila ca o toyota... dar nu e, ea e un aro sau M... totusi, ar fi interesant sa ne spunem ofurile si cum leam rezolvat ...credem noi cel mai bine incep eu transmisia ... slaba pt ca sa pun totusi grup spate blocabil am schimbat puntea cu una de aro dupa ce am studiat problema ceva vreme, am decis ca cea mai solida solutie e puntea de aro cu "planetare americane" care au fost puse pe ultimele modele de aro. e cu 5 cm mai lata ca cea de aro normal, sunt cele mai groase planetare facute de aro, au caneluri marunte franele... groaznice, cele cu tambur nu au fost nicioata de incredere caut sa pun discuri, inca nu am avansat decat in achizitie de piese alte pareri va rog, cat mai serioasa discutia, fara bancuri forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Mai 13, 2009 Partajează Postat Mai 13, 2009 Re: ce nu e bun si unde putem imbunatati acareturile noastre ro Singurul aspect de care sunt nemultumit e legat tinichigerie,Tabla de proasta calitate,prost lucrata si peste masura de prost protejata.In cazul meu am doua caroserii de A10,dar ambele au probleme comune. Pe parte mecanica inca se mai gasesc piese si solutii,zic ca nu e asa grav ca si in cazul caroseriei. Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Mai 13, 2009 Partajează Postat Mai 13, 2009 Re: ce nu e bun si unde putem imbunatati acareturile noastre ro eu am in cap sa-mi iau un aro si cum tot aud ca toate te cam lasa , ca nu sint fiabile si ca tre, sa inlocuiesc motrtul cu unul de.. si transmisia cu una de.., ma tot gindesc n-ar merge sa imbrac sasiul si mecanica de LR cu o caroserie de aro si rezolv astfel problema fiabilitatii si a pieselor de schimb, ca tot tin un defender de pomana. astept argumentele pro fi mai ales contra de la cei care au stat cu nasul in aro ca eu n-am ideee decit de lr, lada si mg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudop Postat Mai 13, 2009 Partajează Postat Mai 13, 2009 Re: ce nu e bun si unde putem imbunatati acareturile noastre ro Daca nu umbli cu roti mai mari de 31" transmisia rezista... eu cel putin am avut un singur defect la transmisie in 2ani : o planetara rasucita- torsionata (da, cam ciudat, nu am apucat sa-i fac poza, dar s-a rasucit in zona canelurilor ce intra in mrl ) Alta problema care a aparut ca urmare a mmof: un brat inferior indoit, nu tare, dar destul cit sa strimbe si urechile de prindere de sasiu... abia zilele astea am reusit sa indrept partial doar, cit sa intre un brat "nou' la loc. Partea buna: cu ambele defecte am mers bine mersi aproape jumate de an, si am mai iesit si la cite un noroi incaltat cu simecsi :grin: Din problemele clasice: inventiile care inginerii Aro le-au numit pivoti - niste erori dupa opinia mea, pt ca practic e imposibil sa ai pivoti fara joc la suspensia fata. La pivotul inferior am nascocit (doar teoretic) un sistem care sa rezolve problema jocului : un capac filetat care sa stringa rotula, si asa, pe masura ce uzura creste, poti stringe capacul si sa elimini jocul periodic, pina cind rotula nu mai este "destul de sferica" Sistemul asta este si la capetele de bara de UAZ, care prin minune cica s-ar potrivi si la Aro... inca nu am ajuns sa pun mina pe un set de astea rusesti care se "string" dar pina la urma nu ma las. La pivotii superiori inca nu am gasit ceva simplu, doar sa faci o inginerie complicata si sa-i schimbi cu totul cu alti pivoti "normali" de la alta masina... dar asta inseamna brat modificat, fuzeta modificata... cam multa treaba :twisted: Totusi, daca ai rabdarea sa pui la punct un Aro, sa rezolvi cumva detaliile problematice, poti face o masina relativ functionala :grin: Eu cel putin nu am fost dezamagit de ciuveiul meu. Acum sunt materiale mai avansate, bucsi de poliuretan gresabile, care merg numai bine la bratele suspensie fatza... capete de bara mai bune, si rezolvata cumva problema cu pivotii. La fel si cu partea de tinichigerie: o restaurare facuta cu simt de raspundere si materiale de calitate, mai rezolva din problema ruginii... Tabla folosita la caroserie a scazut in calitate pe masura trecerii timpului, si am gasit caroserie din 90 mai buna decit una de 2003. Mai conteaza foarte mult intretinerea... Caroseria de Aro are foarte multe colturi ascunse, unde noroiul sta ani de-a rindul nederanjat, tine umezeala, si in mod natural, rugina isi face de cap. Cum ziceam am vazut Aro dinainte de 90 care erau intregi la tabla, dar erau curate, cu vaselina si ulei prin cotloane, etc.. daca lasi masina cu noroi de pe un an pe altul, normal ca se distruge. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 Re: ce nu e bun si unde putem imbunatati acareturile noastre ro nu ma intereseaza sa fac offroad in sensul strict al cuvintului, dar in general bag ture lungi, pe drumuri sau foste drumuri, noroi , etc. deci nu extrem, masina poate sa ramina standard, dar nici nu am chef si nici posibilitatea de a ma pune cu cheia pe ea la fiecare 20 000 km. sper sa ma tina macar ca un defender ca a fi fiabil ca un LR serie nu pot decit sa visez. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Mai 14, 2009 Autor Partajează Postat Mai 14, 2009 Re: ce nu e bun si unde putem imbunatati acareturile noastre ro 2.000 km fara reparatii e o nazuinta a fiecaruia 20.000 km fara reparatii este o utopie imposibil de atins ...cel putin nu la aro forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudop Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 Re: ce nu e bun si unde putem imbunatati acareturile noastre ro Am mers asta vara peste 2000km intr-o sapt. si nu am patit nimic :grin: In schimb, mai mult de 10000km nu cred ca poti merge fara sa se desfaca ceva, fara sa schimbi 2 pivoti acolo, sau sa ramii fara frina de mina, etc, samd. Cum zicea Soimu, 20000km fara sa pui mina pe scule, imposibil de atins. Ar trebui sa luam un interviu tipului care a facut super-calatoria in jurul lumii cu un 244 cu motor toyota, sa ne spuna la ce interval de km scotea trusa de scule :grin: Oricum, de cind am luat Aro, mi-am descoperit talentul ascuns de mecanic, si culmea ca nu m-am plictisit inca... poate mai incolo cind chiar nu o sa mai am timp de prostii de astea, o sa imi iau si o masina fiabila :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 Re: ce nu e bun si unde putem imbunatati acareturile noastre ro pai de asta ma gindeam sa pun caroseria pe defender. nici asta nu-i mai breaz, dar in conditii normale faci vreo 50000 fara chestii majore. ma gindeam s-o pun pe mecanica de LR serie 2a sau 3 dar motorul e cam subnutrit, insa pina acum nu m-a lasat si are 4 africi la activ plus nenumarate vagauni din europa. la def am schimbat cutia de doua ori, restul e insa beton, macar ca-i din 87. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudop Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 Re: ce nu e bun si unde putem imbunatati acareturile noastre ro Pai atunci cauta un Aro cu motor de toyota.. e bun si ala de pejo, dar e mult mai zgomotos. Si iei numai puntile si suspensia de defender, ca sa pastrezi sasiul... Acum depinde, ce o sa prefere mecanicul care va face grozavia :grin: Sa adapteze o caroserie pe un sasiu de LR sau sa adapteze punti pe sasiul de Aro.. Eu inclin spre punti, mai ales daca ampatamentul nu e indentic cu LR (si banuiesc ca nu e) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 Re: ce nu e bun si unde putem imbunatati acareturile noastre ro Am condus mult M, Aro24,A10.4. La Aro problemela apar la suspensia fata,Daca era sa fi fost acolo o axa altfel satea problema. La axa spate daca este ulei de calitate, reviziile la roti se fac in amanunt nu are ce sa pice. Bucsile ,bolturile de fixare a bratelor, pivotii stim ca sunt piese consumabile,crucile la cardane,capetele de bara,daca se greseaza periodic, ori atunci cind situatia se impune-cind circulam mult pe drumuri forestiere cu balti si noroiul pina in bara, le gresam mai des se si vedea cum iasa nisipul si apa din pivotii inferiori Frinele zica ca sunt eficace pe uscat dar cind sint ude,sunt inexistente in sensul de mers cu spatele,de remediat se poate remedia prin demontarea talerilor si montare de discuri si etrieri. De motorizare zic ca D127 duce destul de mult,e zgomotos,mai lenes, dar e mai putin pretentios ca celelante variante Aro care-l plimbam eu era un243,cu motor de CL,nu am prea avut probleme cu mecanica intre revizii si alea le faceam la sezon, primavara si toamna, nu la KM,raritate cind reparam ceva serios la el intre acele revizii si mergeam zi de zi si zi lumina.Prietenii care aveau BV pe ele schimbau mai des pivoti si cruci la cardan. la M m-au suparat rau pivotii aia pe fata,am pus noi,am bucsat pivoti cu bronz grafitat..degeaba! pina nu am pus rulmenti nu le-am dat de cap. La M mai era problema motorul ,atunci -prin 94-99, era D115 pe el,din cauza ca motorul avea baia aceea mare de fonta am suplimentat foi in arcurile fata (Am ridicat sasiul de fata altfel baia se aseza pe punte),asfel au probleme cu cardanul fata care lucra la alte unghiuri. A10 mi-a placut cel mai mult ca tinuta de drum,este mai rapid,mai manevrabil decit 24, mai putin obositor, dar nu am avut decit de foarte putine ori directie OK!,in citeva zile de coclauri isi si faceau joc capetele de bara. La A10 de il am acum din cauza ca nu am gasit atunci capete de bara noi, am cumparat capete de dacia papuc am demontat din ele rotulele si conurile din teflon si le-am montat in capetele vechi.Se prezinta destul de bine-deocamdata! Si la toate -M, A24,A10- problema care se rezolva cel mai greu era caroseria, La toate chiar si la M, era problema cu suportii din partea fata,isi faceau joc acele bucsi de cauciuc si de acolo se fisura masca fata,podul pedalier. Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 Re: ce nu e bun si unde putem imbunatati acareturile noastre ro Sa mai dezmortesc acest topic ... fiecare cu ce are, am ARO si pot zice ca e de suflet, probabil si in privinta acestui aspect m-am apucat sa dau viata unui alt A10... sper sa-l duc pina la sfirsit acest proiect,...sincer vad zilnic Nissan,Toyota,etc..masini dedicate off road, masini cu valoare mult mai mare in teren decit Aro, dar nu ma incinta la fel de mult ca un Aro..chiar daca la acel Aro care il vad e cocosat de atita hamaleala sau ros de rugina, :sr zic ca e mult mai usor de tinut pe linga casa si mai ieftin de reparat. Pot zice ca am habar de mecanica numai ca am inceput cu M, Aro.. stiu vre-o citiva care se dau cu alte marci care sunt in trend, dar nu habar ce e un surub si ce e o piulita... :P Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
semaca Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 Re: ce nu e bun si unde putem imbunatati acareturile noastre ro @nicuN : " la M m-au suparat rau pivotii aia pe fata,am pus noi,am bucsat pivoti cu bronz grafitat..degeaba! pina nu am pus rulmenti nu le-am dat de cap" cum adica rulmenti??? poti preciza cum ai facut? Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006 Membru Club T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: ce nu e bun si unde putem imbunatati acareturile noastre ro @nicuN : " la M m-au suparat rau pivotii aia pe fata,am pus noi,am bucsat pivoti cu bronz grafitat..degeaba! pina nu am pus rulmenti nu le-am dat de cap" cum adica rulmenti??? poti preciza cum ai facut? e treaba interesanta am si eu la una din homocinetici rulmenti in loc de bucsa de bronz treaba sta cam aa se iau 4 rulmenti de punte de dacie papuc spate (doar aia mai mici , ca am inteles ca sunt 2 dimensiuni) se da jos fuzeta si se largeste in strung locasul de la suportul pivotului (partea mai mare din ansamblul pivotului de ims, cel care intra in "bila aia mare") si dupa unde trebuie sa intre camasa de la rulmentul (conic de felul lui) de dacie in interiorul rulmentului intra pivotul perfect (partea ce intra pana acum in bucsa aia de bronz) deci partea de sus a pivotului o tii originala, partea cu bucsa de bronz o inlocuiesti cu rulment conic si trebuie sa ii largesti locul in fuzeta cat sa intre in locul partii cu bronz... simplu si cred ca util nu am facut operatiunea pt ca nu cred ca e cazul, daca ai pivoti buni nu cred ca se uzeaza asa repede incat sa merite operatiunea, dar sigur e ieftina si trainica forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nan florin Postat Septembrie 26, 2009 Partajează Postat Septembrie 26, 2009 Re: ce nu e bun si unde putem imbunatati acareturile noastre ro Pe primul meu M am avut si eu pivotii pe rulmenti , insa la viteza daca dadeam intr-o groapa sau vreo denivelare incepea directia sa vibreze de zici ca se imprastia toata masina, asa ca am trecut inapoi la bucsi. o alta modificare pe care am facut-o am montat disc de ambreiaj de SR-114 M (canelurile se potrivesc perfect) insa am fost nevoit sa strunjesc din interiorul placii de presiune pentru a intra cutia cu arcuri de la disc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate