Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

turatie motor la schimbarea vitezelor

padres

Postări Recomandate

Re: turatie motor la schimbarea vitezelor

Am citit undeva ca pentru un condus economic ar trebui ca la un diesel sa nu depasesti 2000 rot/min iar la un benzinar 3000 rot/min. Pentru prestatii bune ar fi ideal sa schimbi la turatia de cuplu maxim, turatie care e specificata in datele tehnice ale masinii si care de obicei e cuprinsa intre doua valori, minima si maxima.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 5 săptămâni mai târziu...

Re: turatie motor la schimbarea vitezelor

nu cred ca se poate specifica o turatie standard la care sa schimbi viteza la masina. aceasta depinde de greutatea masini, forma drumului (panta, rampa sau drept) etc etc

eu cu al meu reusesc sa scot consum intre 9.5 si 11 % in oras....

regimul de schimb la mine este intre 2000 si 3000 de turatiii .... cel mai des fiind in jurul valorii de 2500. intotdeauna incerc sa schimb viteza la o turatie care sa imi permita ca in momentul accelerarii in treapta respectiva sa simt ca masina are putere de tractiune ( sa nu o simt ca ''tremura'' ) ... mai bine zis ca motorul are cuplu la turatia respetiva.

Mai mult la L200 treapta a 3-a ii ceva mai lunga asa ca in treapta a 2-a trebuie turat ceva mai mult sa ajunga in treapta a 3-a la o turatie considerabila sa poata accelera masina usor.

Am gasit la un moment dat un grafic cu cuplul si puterea la L200 .... care vad ca nu mai dau de el acuma ... am sa il caut si il postez .... iti vei da seama cam pe unde trebuie lucrat motorul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare