Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

flanse roti?

Postări Recomandate

va salut

am si eu o intrebare legata de flanse

ce efect au asupra rulmentilor niste flanse mari de 60mm de ex

problema flanselor este legata de greutatea lor sau de faptul ca se comporta ca niste pirghii, deci implicit forta de apasare asupra rulmentilor va fi mult mai mare?

multumesc frumos

Toyota RJ 70 1991 2.4 b

http://www.cert-transilvania.ro/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: flanse roti?

eu am de 40mm pe masina,de vreo 4 luni

si iam fost si iesit in teren si asfalt destul 15000 km si este ok

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

eu am de aluminiu de 32mm pe masina si in 6 luni nu am avut nici o problema cu ele, si asta in teren unde a fost fortata la maxim. Am inteles caci conteaza si greutatea lor si nu ar fi recomandate cele din otel ?! ... in acelasi timp ar fi de recomandat jante intoarse decat flanse....

am vazut flanse pe Patrol care au rupt prezoanele pe un drum banal forestier....

cred ca este discutabila problema, intradevar apar niste forte si cu cat sunt mai mari se creeaza un efect de parghie... si atunci conteaza materialul din care sunt facute, nu cred ca au un efect suplimentar asupra rulmentilor, ci mai degraba asupra prezoanelor initiale pe care se monteaza, ... ma gandesc ca practic sunt ca niste"planetare" mai lungi... si atunci este logic ca daca sunt dintr-un material usor si dur, cresterea greutatii ansamblului sa afecteze cat mai putin si rulmentii.....

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Ce parere aveti de acestea ? Le-am adus din GB, au 50 mm, si intentionez sa le montez pe Hilux-ul meu.

Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta.
Link spre comentariu

flansele mele sunt cumparate din germania si sunt din ceva aliaj de aluminiu ,ceva asemanator jantelor,nu ruginesc de loc iar toate patru nu cred ca au cantarit mai mult de 1.5 kg poate 2 kg

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Am pus flanse de 32 pe patrol si tremura toata masina..le-am dat jos pe cele din fata si tremuratul a disparut.cei de la traco mi-au spus ca e posibil din cauza uzurii in rulmenti si pivoti.maine i-au masina de la ei unde am facut reparatie capitala la puntea fata si voi monta flansele..daca tot tremura stie cineva cum sa remediez?

Link spre comentariu

Curatat bine inseamna curatat si butucul rotii, dar si centrul interior la jantelor care vine peste ele. Dupa ce montezi flansele pe butuc, strange cat mai bine prezoanele, apoi monteaza rotile. Ai grija ca piulitele prezoanelor sa fie de acelasi fel. Adica cele 6 de la flanse sa fie cele noi, iar cele 6 de la roti sa fie cele ale rotilor, nu inversa cate 2-3 prezoane de la una la alta ca e posibil sa fie de greutati diferite. Daca tot pui jantele, verifica-le sa nu fie murdare de noroi si sa fie bine echilibrate. Daca dupa toate astea inca iti mai vibreaza, da jos jantele si dule la un strungar sa le indrepte (frezeze). Nu o sa mai fie de 30mm dupa aia, o sa fie de 28 mm, da macar o sa fie bune.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Klez, ai vrut sa spui sa duca la strungar flansele, nu jantele, corect? :wink:

:ha: :ha:

Jantele, flansele, cauciucurile si nu in ultimul rand butucii la roti si discurile de frana :ha: :ha:

Da... am vrut sa spun flansele :grin: Mc :x

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

De curand am pus roti de Pajero Mk1 nichelate cu gume de iarna. Problema este ca jantele sunt inguste si nu sunt evazate suficient,mai si ating in lonjeroane la virarea maxima.

Ma gandeam sa comand niste distantiere (nu flanse) intre 5-10mm si nu sunt sigur care este grosimea maxima in conditii de siguranta maxima. Mai am o problema :grin: Cu cine vorbesc sa-mi faca 4 distantiere? :D

Link spre comentariu

In Germania primesti TUV-ul cu flanse de max. 30 mm....deci...

:hi

Putin inexact :sr

Nu conteaza grosimea flansei, latimea jentii sau a cauciucului, important este ca roata, SA NU iasa de sub aripa (overfender), sa nu frece niciunde in nici o situatie (mers drept sau virat la maxim cu incarcatura maxima admisa) si sa nu depasesti cu mai mult de 10% latimea maxima a masinii (cota trecuta in acte). :p

PATROLATOR

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

flansele mele sunt cumparate din germania si sunt din ceva aliaj de aluminiu ,ceva asemanator jantelor,nu ruginesc de loc iar toate patru nu cred ca au cantarit mai mult de 1.5 kg poate 2 kg

Mi se pare putin 2kg pentru toate patru, pentru ca eu doar ce am primit ieri flansele de 30mm pentru Pajero V60, din aliaj de Al, dar cantaresc 2kg fiecare cu tot cu piulite!!! E normal, sau...??? Inca nu le-am montat, urmeaza peste vreo saptamana. Aici pozele si detalii despre vanzator: viewtopic.php?f=6&t=9880&start=15

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Pai sa speram ca iti va raspunde cineva care are masina ca a ta si stie. Daca nu, poti incerca sa flexezi un pic si sa masori in punctele critice... M-am uitat si eu pe site si se pare ca pe stoc au numai de 38mm pentru masina ta, dar tu le poti scrie un mail in care sa intrebi tot ce te intereseaza. Si inca ceva... atentie, din ce am vazut eu, expediaza doar in Italia.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator SERGHEI-ARO

Daca nu este cu suparare ,am vazut pe aici pe forum la in moment dat o ,,schita" de executie pt flanse cu 5 gauri..Nu stiu pt ce masina era (ca nu reusesc sa dau de ea) dar ma gandesc si eu ca omul ,ca daca flansa corespunde la nr de gauri pt prindere se poate jongla din dimensiuni pt confectionarea unora care sa mearga la ARO..!!! Multumesc anticipat..

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare