leor Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 am nevoie de cateva indrumari | informatii despre 2,5-ul de 116 CP (care dupa cum am vazut pe net ici pe colo a inceput sa apara din 2002 , sper sa nu ma insel ) - daca cineva a avut/are sau stie ceva info, am rugamintea sa impartaseasca cateva impresii despre ea - cata masa maxim autorizata are voie sa tracteze? Multam fain si anticipat! :) HIRE ME! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD Nu ai CI? Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
leor Postat Mai 14, 2009 Autor Partajează Postat Mai 14, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD nope ... ca mai trebe si masina :P incerc sa ma orientez spre un 4x4 si dupa ceva timp (exagerat de mult) m-am indreptat spre Mitsu, insa o conditie esentiala este ca acaretu sa stie sa traga dupa el 1,8 - 2 to ma rog, dupa aia vin celelalte conditii esentiale :ha: , de aceea am intrebat daca cunoaste cineva masina si poate da ceva info ... HIRE ME! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD Am eu. Modelul cu 5 usi si 7 locuri, 2,5 Tdi 116 CP, cutie manuala 5+1. Masa remorcabila e de 3500kg. Din cate stiu eu se fac din 2000, iar in 2003 s-a facut facelift si s-a adaugat mai multa electronica. A mea e 2002. Daca te mai pot ajuta cu ceva, cu placere, dar tine cont ca si eu o am din martie, nu o cunosc inca prea bine. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Swiby Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD Eu cred ca Mitsubishi Pajero Classic 2.5 TD este MK2-ul care a reintrat in 2002 in fabricatie. Masa maxim autorizata a masinii este de 2650 kg, remorcabila fara sistem de franare 750 kg si remorcabila cu sistem de franare 3300 kg. Atentie insa ca masele insumate ale ansamblului masina + remorca sa nu depasasca 3500 kg, in caz contrar se intocmeste dosar penal pentru conducere fara permis pentru categoria respectiva. Se iau in considerare masele maxim autorizate, in speta pentru permis de conducere categoria B se ia in considerare masa maxim autorizata a autovehiculului si a remorcii - 3650 + 750 remorca fara dispozitiv de franare = limita cat. B. * chiar daca nu este vorba de masina pe care am mentionat-o, regula sumei maselor se aplica oricum. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD http://it.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Pajero Aici gasesti o mica istorie a modelului Pajero. Din pacate e in italiana, dar nu e greu de inteles. Modelul meu este V60 (nu stiu MK2 ce este, sorry) si s-a fabricat din 1999 pana in 2006, cu facelift in 2003. Si acum cateva date CORECTE: - Masa maxim autorizata a masinii este de 2760 kg - Masa maxim autorizata a ansamblului masina+remorca este de 6160 kg - Masa maxima autorizata a remorcii cu dispozitiv de franare 3300 kg - Euro 3 (... aceste date sunt copiate din talonul meu, cu mentiunea ca masina e inmatriculata in Italia) [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
leor Postat Mai 15, 2009 Autor Partajează Postat Mai 15, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD ba da Swiby ... asta este modelul despre vroiam lamuriri si intradevar cred ca s-a produs din 2002 pana in 2005 am uitat insa sa precizez ca ma interesa Mitsu in 3 usi, precum cel de aici daca masa maxim auth este 2650 ( nu stiu la care model: 3 sau 5 usi - oricum conteaza mai putin pentru ca oricum depasesc B-ul), iar remorcurtza va fi un anhanger de 2 persoane care are cel putin 1,8, imi trebe clar nitica scoala pentru upgrade la permis @Tavi: multumit de cei 116 CP? cum stai cu consumul? am vazut ca ai cui ... daca ai tractat ceva cu ea spune-mi te rog cum se comporta Multumesc de raspunsuri HIRE ME! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD Te rog sa iei de bune datele din ultima mea postare in ceea ce priveste masele pentru ca sunt copiate din talon. Cred ca si pentru modelul in 3 usi sunt valabile, dar nu cel din linkul tau, ala este modelul classic, nu V60 ca al meu. In rest... de cei 116 CP sunt multumit, i-ar mai fi trebuit o treapta de viteza in schimb, dar oricum nu e o masina de gonit pe autostrada. Consum mediu 10%, in conditiile in care datele date de constructor sunt urban: 13,4 extraurban: 9,2 mixt: 10,8. Inca nu am mers cu remorca dar am rulota si dupa ce ies prima data o sa-ti impartasesc impresii. Dar sunt sigur ca se comporta exemplar, am mai avut si un Range Rover si stiu cum e. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
leor Postat Mai 15, 2009 Autor Partajează Postat Mai 15, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD Sigur ca iau de bune datele transmise de tine. Multumesc frumos. Cand am zis in postul anterior ca, "conteaza mai putin", ma refeream la faptul ca deja imi facusem doua idei clare: - masina dpdv legal poate sa tracteze cat doream eu - aprox 2 to - nu imi este suficient B-ul Daca esti multumit de putere atunci este super. Ma gandeam eu ca este ok pentru ca, din experienta (de la fostul serviciu) cu o mazduta B2500 ( 110 CP ), am ramas cu o impresie ff buna: pentru distante lungi extrem de prietenoasa (stabilitate, consum) la viteze maricele 140 km/h (desi putea mult mai mult dar crestea consumul), iar in teren pe la Cuca Macaii nu ma lasat niciodata (fie noroi / zapada mare / bolovanis) Acuma revenind la Mitsu, pe langa remorcare, as vrea sa ies cu el in teren destul de des (de asta m'am gandit la modelul in 3 usi); nu extrem (adica de'a dreptul), dar sa ajung cam pe unde imi propun deci ... cateva pareri despre el dupa ce lasa asfaltul in spate? HIRE ME! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Swiby Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD leorr, modelul specificat de tine are masa max, autorizata de 2510 kg, remorcabila fara dispozitiv de franare 750 kg si remorcabila cu dispozitiv de franare 2800 kg. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD Legat de off-road cu Mitsu... lumea pare multumita pe aici pe forum, iar daca rasfoiesti un pic la iesiri prin poze si filmulete o sa vezi pe unde sunt capabile sa treaca... [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
leor Postat Mai 15, 2009 Autor Partajează Postat Mai 15, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD @Swiby: multzam; daca cu dispozitiv de franare este 2800, atunci ma incadrez si mai ramane si ceva loc @Tavi: ma apuc de rasfoit :) ... sper insa sa aflu mai multe de modelul asta de care sunt interesat (Cassic-ul de 2,5) HIRE ME! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
locdeparcare Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD http://it.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Pajero Aici gasesti o mica istorie a modelului Pajero. Din pacate e in italiana, dar nu e greu de inteles. Modelul meu este V60 (nu stiu MK2 ce este, sorry) si s-a fabricat din 1999 pana in 2006, cu facelift in 2003. Si acum cateva date CORECTE: - Masa maxim autorizata a masinii este de 2760 kg - Masa maxim autorizata a ansamblului masina+remorca este de 6160 kg - Masa maxima autorizata a remorcii cu dispozitiv de franare 3300 kg - Euro 3 (... aceste date sunt copiate din talonul meu, cu mentiunea ca masina e inmatriculata in Italia) Din stanga alegi limba engleza si s-a rezolvat neintelegerea. :) Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD :bravo arhitect, cum eu stiu bine italiana nu m-am gandit sa caut si in alta limba, dar in engleza vad ca e chiar mai complet. :g [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
leor Postat Mai 16, 2009 Autor Partajează Postat Mai 16, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD ... pare ca asta ar fi [youtube:1i0v31xi] [/youtube:1i0v31xi] HIRE ME! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Mai 17, 2009 Partajează Postat Mai 17, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD Exact :) [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flash4x4 Postat Mai 17, 2009 Partajează Postat Mai 17, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD Asa e a mea dar modelul lung! Vezi ca sunt si cu motoare de 2800 cmc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
leor Postat Mai 17, 2009 Autor Partajează Postat Mai 17, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD ... am inceput sa ma mai luminez :ypu am vazut in semnatura ta MK2 ; facand o analogie cu Nissan-ul (Y60, Y61), inseamna cumva ca MKII este varianta mai noutza? si daca ce am spus mai sus este adevarat (cel putin asa sper), uitandu-ma la diverse foto, am vazut ca ar avea semnalizatoarele pe fata de culoare alba , spre deosebire de cealalta care le are galbene; asa o fi? acuma ... lasand la o parte: - impozitul mai mult decat dublu in cazul in care inscrii masina aici - consumul mai maricel, comparand 2500 cu 2800, intrebarea este: se merita cmc in plus? ... in mod evident plus-ul e un plus, dar am mai citit pe aici si sunt opinii care lauda 2500-le HIRE ME! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Mai 17, 2009 Partajează Postat Mai 17, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD Pai daca vrei sa cari o remorca de 2 tone, eu iti sugerez 2800-le, care, culmea, cred ca in sarcina iti va consuma la fel ca cel de 2500. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flash4x4 Postat Mai 17, 2009 Partajează Postat Mai 17, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD AIci nu stiu sa te luminez! In afara de modelele noi, cele rotunde si autoportante, Mitsubishi a mai facut Pajero in 3 variante: 1. Pajero MK1 care are arcuri lamelare pe spate, mai patratos 2. Pajero MK2 care are arcuri elicoidale pe spate, farurile rotunde si aripile drepte 3. Pajero MK2,5 care are aceeasi mecanica, aceleasi motoare dar are Aripile arcuite si pe fata si pe spate, farurile acelea patrate etc In privinta celor 2 motoare ce pot sa iti spun e ca Vali, Babu a avut unul de 2,5, si l-a vandut si si-a luat de 2,8 ca era prea puturos. Adevarul e ca 25 de cai in plus se simt la 140 de caluti Impozitul este 830 de ron parca, nu stiu la 2,5 dar eu zic ca merita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
leor Postat Mai 17, 2009 Autor Partajează Postat Mai 17, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD deci daca am inteles bine atunci ar fi asa: MK1 http://i669.photobucket.com/albums/vv52/clubsportivV4/mk1.jpg MK2 http://i669.photobucket.com/albums/vv52/clubsportivV4/mk2.jpg MK2,5 http://i669.photobucket.com/albums/vv52/clubsportivV4/mk25.jpg Am citit topicul lui Vali cu expeditia de achizitionare a masinii (ma refer la 2500 nu la MELC) si cred ca a lui avea 99 CP (nus sigur, poate ma insel) na, si atuncea intrebarea ar fi: este o diferenta majora si poti sa spui ca 2500/116 CP (Classic cum ii zic astia pe mobile) este mult mai puturos decat 2800/125CP? LE; posibil ca totusi sa nu fi inteles prea bine care este MK2 si MK2,5 HIRE ME! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Mai 17, 2009 Partajează Postat Mai 17, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD Spre exemplu, eu pe Pajero meu am motorul de 2.3 TD. Mai rarute de felul lor, nu prea am auzit multe vorbe despre el (eu il am de aproape 2 ani montat si pana acuma ca fiabilitate e foarte ok.). Am mers cu un 2.5 TD cam din aceeasi perioada ( `83-`86) si se simte ceva diferenta. 2.3 TD e de fapt mai degraba un 2.4 TD... motorul are 2346 cmc 2.5 TD are 24xx... cmc. Diferenta intre ele e cam de 100 cmc. Amandoua au aceeasi putere (62 kw) dar cel de 2.5 are 201 Nm, pe cand 2.3 are 188. Diferenta care am depasito intre timp cu raport in grupuri de 5.29 La o prima vedere nu-i mare diferenta dar la drum se simte ceva in plus la cel de 2.5. Consumul e la fel la ambele motoare. Impozitul la al meu a fost de 310 ron parca, asigurarea e la fel la toate ca trec peste 2000 cmc. Eu totusi raman la ideea ca daca vrei sa-ti iei o masina de teren, de strada, de tras remorca in spate, sau combinate toate la un loc, cauta-ti una cu motor de 2.8 ca-si face treaba super bine. P.S.: 2.5 TDI (4D56TI) = 73Kw 240Nm 2.8 TDI (4M40) = 92Kw 292Nm OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flash4x4 Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD @leor Da acum cu pozele astea ai nimerit-o destul de bine Aceasta este succesiunea corecta. Numai ca eu nu stiam ca modelul meu s-a fabricat mai mult de 2000! In cazul in care diferenta e asa de mica intre puterile motoarelor, cred ca merita si 2,5. Trebuie vazut mai departe, asa cum zicea Klez cuplul si alte alea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD In cazul in care diferenta e asa de mica intre puterile motoarelor, cred ca merita si 2,5. Trebuie vazut mai departe, asa cum zicea Klez cuplul si alte alea. Pai tocmai... Intre 2.5 si 2.8 diferenta e destul de frumusica pentru 300 cmc. 2.5 TDI (4D56TI) = 73Kw 240Nm 2.8 TDI (4M40) = 92Kw 292Nm Aceasta diferenta se resimte la impozitul anual cam cu 30-40 de ron in plus. Asigurarea costa la fel la ambele, la fel si ITP-ul. Consumul e cam la fel. 2.8-ul ia cu foarte putin mai mult/100 km decat 2.5-ul. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
leor Postat Mai 18, 2009 Autor Partajează Postat Mai 18, 2009 Re: Mitsu Classic 2,5 TD cred ca impozitul anual pe masini (in vigoare) este asta: - pana la 1.600 cmc: 8 lei/200 cmc - intre 1.601 si 2.000 cmc: 15 lei/ 200 cmc - intre 2.001 si 2.600 cmc: 30 lei/ 200 cmc - intre 2.601 si 3.000 cmc: 60 lei/200cmc - peste 3.001 cmc: 120 lei/ 200 cmc deci diferenta este semnificativa: 2.500: 375 lei 2.800: 840 lei HIRE ME! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate