Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Alternativa la troliu pentru situatii non extreme?

omoroka

Postări Recomandate

Re: Alternativa la troliu pentru situatii non extreme?

Multam, flyer! :h5

Am mai gasit ceva interesant :

"Increase the Capacity of a Cable Puller

The lifting and pulling power of cable pulling machines can be greatly increased by the use of multiple sheave blocks. These can increase the nominal capacity of the Tirfor machine by 2, 3 or 4 times or more (see diagram). For most applications, an allowance must be made for friction in the sheaves. Ensure that the capacity of the blocks, fittings and anchor points are suitable for the load. When using the Tirfor for pulling purposes it should be remembered that the necessary pulling effort is not equal to the weight of the load to be moved."

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 174
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

astral .. vezi ca treaba cu scripeti este prezentata pe forum dar in alt topic despre trolieri

Hai sa n-o dam in off-topic....

era o recomandare sa il cauti si pe acele sa vezi ce avantaje sunt in folosirea scripetilor .... ca off-topic

ai gasit ceva extraordinar poate detaliezi mai mult .... ca on-topic

Link spre comentariu

Ce am postat eu aici este modul cum creste, si de cate ori, forta de tragere/ridicare a unui troliu manual/tirfor prin utilizarea scripetilor, lucru pe care nu l-am gasit pe celelalte topicuri despre trolii.

Link spre comentariu

Multam, flyer! :h5

Am mai gasit ceva interesant :

"Increase the Capacity of a Cable Puller

The lifting and pulling power of cable pulling machines can be greatly increased by the use of multiple sheave blocks. These can increase the nominal capacity of the Tirfor machine by 2, 3 or 4 times or more (see diagram). For most applications, an allowance must be made for friction in the sheaves. Ensure that the capacity of the blocks, fittings and anchor points are suitable for the load. When using the Tirfor for pulling purposes it should be remembered that the necessary pulling effort is not equal to the weight of the load to be moved."

Eu zic ca e destul de on-topic. Unu doi scripeti si o sufa ceva mai lunga n-ar strica sa ai in masina atunci cand esti dotat doar cu troliu manual. E adevarat ca imaginea se complica putin dar chiar si asa, daca stii ce ai de facut te poate scoate din rahat.

Eu as fi dispus sa o incerc cat de curand in niste teste. Va tin la curent si va voi prezenta concluziile mele :wink:

Va salut !

Link spre comentariu

o poza cu tirforul

si un film cu englezoi (ii interesant numai dupa jumatate)

De unde se vede ca un tirfor este o scula OK (desigur, cu dezavantajele deja discutate). Defapt, tirfoarele sunt scule profesionale, industriale, utilizate pe larg in sectorul constructiilor si nu numai, asa ca nu are cum sa nu fca treaba. Si un pic off-topic (sau poate nu): tot din filmul asta se vede ca ancora nu a fost de mare ajutor.

“E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Am urmarit tot topicul asta si cel despre electric vs manual. Acum intrebarea mea: ce parere aveti despre un troliu manual http://www.bushranger.com.au/emergency_hand_winch.php Bushmaster (1500 kg) + scripete + ocheti + sufa de copac, etc. ?

Masina e cea din semnatura, situatiile sint non-extreme.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Am urmarit tot topicul asta si cel despre electric vs manual. Acum intrebarea mea: ce parere aveti despre un troliu manual http://www.bushranger.com.au/emergency_hand_winch.php Bushmaster (1500 kg) + scripete + ocheti + sufa de copac, etc. ?

Parerea mea personala, fara a fi avut exact acest model, dar vazind ce a cumparat astral2000 la un moment dat (similar, dar no-name) este NU.

Argumente:

- cablu scurt (daca vrei sa pui si scripete distanta de troliere cred ca e destul de mica

- pirghie scurta (daca e cu adevarat sarcina e aproape imposoibil sa misti pirghia)

- daca esti in situatii non-extreme Jimny ar trebui sa iasa singur :wink:

Daca vrei un troliu manual, recomand un model gen tfor de 1.6 tone cu factor de siguranta 5. Cablu 12m, grosime 12mm, 24 kg (cablu + troliu + pirghie), pirghie lunga (cam 1.5 m extinsa). E mai greu, mai mare, mai incomod, dar am si pot garanta ca functioneaza :). Cu asa ceva scoti masina din majoritatea situatiilor non-extreme :)

Oliver

Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless

Toyota LandCruiser HDJ 80

Link spre comentariu

Daca vrei un troliu manual, recomand un model gen tfor de 1.6 tone cu factor de siguranta 5. Cablu 12m, grosime 12mm, 24 kg (cablu + troliu + pirghie), pirghie lunga (cam 1.5 m extinsa). E mai greu, mai mare, mai incomod, dar am si pot garanta ca functioneaza :). Cu asa ceva scoti masina din majoritatea situatiilor non-extreme :)

Hau maci si de unde?

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Asta e absolut identic cu cel din Hornbach despre care am povestit mai devreme......doar firma difera....

Si ca sa ramanem on-topic : singura alternativa ar fi TIRFORUL, eventual HI-LIFT-ul, dar si astea utilizate cu mult discernamant......

Link spre comentariu

Cel de la Hornbach l-am analizat si eu si am ajuns la concluzia ca e o mica arma letala.

In plus pare destul de firav avand in vedere ca rotile dintate si clichetul sunt multistrat din tabla stantata de 2mm parca, ca sa nu mai vorbesc de levier. Apoi, chiar si pt Samurai sau Jimny, 1500kg e insuficient. Cand e sa ramana intepenita in namol e nevoie de minim 2T forta sa scoti masina de acolo. Lungimea firului n-ar fi o problema pentru a scoate masina dintr-o groapa sau dintr-un sleau. Troliul manual tirfor e mult mai bun, ofera o forta de tractiune mai mare (in functie si de modelul ales), mult mai safe, insa mai greu si mai scump. Avantajul fata de un troliu electric este ca poti agata masina de orice parte si in plus faci si sport :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

vreau sa stiu daca un troliu electric cu putere de 4,5kw, care are sarcina de circa 5900kg , deci daca acest troliu merita 230 euro....

am atasat o poza cu el...

e de pe ebay si acolo scrie ca e nou.

EWR13000.jpg.9795aba34c87d48c5f20e68b9a82594c.jpg

Suzuki Vitara 1990

Toyota Prius Hybrid 2006

Citroen C25 Autorulota 1990

Link spre comentariu

La pretul asta este clar China made.

Cu chinezii este un pic loterie , este posibil sa fie foarte bine , bine sau prost facut

A si mai este o chestie cu e-bayul poate omu da garantie dar la garantii cind vei plati transportul dus intors la un volet de 50kg nu o sa-ti fie bine

Parerea mea si este doar o parere ia din romania ,unde poti sa-l iei pe pe vinzator ulterior .

Sint vinzatorii de trolii atit originale cit si china si in ro iar o economie de 50 eu nu prea se justifica

Editat de gepetto
Link spre comentariu

nu stiu daca e "china made"...stiu ca e pe un site german, si se vinde la licitatie...

mie mi l-ar cumpara cineva din germania...

uite link:

http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trksid=p3907.m38.l1313&_nkw=12+Volt+Elektrische+Seilwinde+13000lb+5909kg+Winde+Neu&_sacat=See-All-Categories

astept si alte pareri...

in Romanica, un troliu din asta se gaseste de la 390 euro in sus...cel mai des pe la 500 euro.

pe mine ma intereseaza unul ptr. mine, si daca merita 230...250 euro...

multumesc!

Suzuki Vitara 1990

Toyota Prius Hybrid 2006

Link spre comentariu

suzuker, postul tau nu ma ajuta cu nimic...

deci merita sau nu merita 230 euro? asta-i intrebarea!

multumesc!

Suzuki Vitara 1990

Toyota Prius Hybrid 2006

Link spre comentariu

NU! ia-ti unul care mai au si altii si iti pot spune ca e bun. Sint situatii cind chiar viata iti atarna de firul ala de la troliu, nu doar masina. Plus ca pe un troliu pe care nu te bazezi 100% nu merita sa dai bani, s-ar putea sa te incurce mai mult decat sa te ajute, adica in loc sa ramai suspendat pe undeva pe linga civilizatie, o sa ramai pe munte pt ca te bazai ca ai troliu.

Link spre comentariu

asa da, asta e o parere care ma poate ajuta...

eu nu merg cu masina pe munti, nu fac offroad (adica ceea ce intelegeti voi prin offroad)..

dar iarna asta as fi avut nevoie de un troliu sa ies dintr-un sant inzapezit, si nu am avut...

si am stat aproape o ora, pana au trecut 2 oameni , si care impingandu-ma un metru, am iesit....

deci am nevoie de un troliu ptr. situatii neextreme...

asta ar fi bun?

http://www.okazii.ro/catalog/37473996/Troliu-offroad-PrimaTech-provenienta-si-garantie-germania.html

sau cel putin e mai bun decat precedentul?

multumesc!

Suzuki Vitara 1990

Toyota Prius Hybrid 2006

Link spre comentariu

asa da, asta e o parere care ma poate ajuta...

eu nu merg cu masina pe munti, nu fac offroad (adica ceea ce intelegeti voi prin offroad)..

dar iarna asta as fi avut nevoie de un troliu sa ies dintr-un sant inzapezit, si nu am avut...

si am stat aproape o ora, pana au trecut 2 oameni , si care impingandu-ma un metru, am iesit....

deci am nevoie de un troliu ptr. situatii neextreme...

asta ar fi bun?

http://www.okazii.ro/catalog/37473996/Troliu-offroad-PrimaTech-provenienta-si-garantie-germania.html

sau cel putin e mai bun decat precedentul?

multumesc!

Salut BandiT si La multi ani pe 2010 :c1

parerea mea este ca doar pentru atata, ce ti s-a intamplat tie, nu merita sa-ti pui troliu. Eu am facut destule trasee offroad anu trecut, unele mai grele altele mai usoare si doar o singura data am ramas intepenit cat sa zic ca un troliu mi-ar fi fost de ajutor.

Dupa parerea mea troliu merita sa ti-l iei atunci cand faci offroad si ai de gand sa mergi singur pe trasee izolate sau extreme.

Pot sa-ti mai spun ca exista varianta sa ramai intepenit si sa nu ai de ce te trolia, lungimea sufei sa fie prea scurta si cate si mai cate, sa ai troliu si sa constati ca tot intepenit ramai. Te-ai gandit daca nu cumva niste cauciucuri adecvate te-ar fi ajutat mai mult in situatia ta?

Va salut !

Link spre comentariu

suzuker, postul tau nu ma ajuta cu nimic...

deci merita sau nu merita 230 euro? asta-i intrebarea!

multumesc!

In principiu, ai nevoie de troliu cand esti in kk... si pentru asta iti trebuie un troliu in care poti sa ai incredere, care sa te scoata din ce ai intrat, fara sa-ti tremure prea mult morcovul, adica un troliu cat de cat "de marca" (adica un troliu cunoscut si recunoscut ca brand, de ex Warn, Superwinch, Mile Marker, T Max, Ramsey etc). Asta doar daca nu ti-l iei de fite, ca arata mai bine masina cu ceva in fata, caz in care poti sa-ti iei orice (chiar si numai o carcasa goala, cu un tambur cu cablu pe el).

De notat ca daca se vinde in Germania, pe e-bay (sau in magazin), nu inseamna ca este nemtesc. Nici daca scrie pe el Germany sau "designed in Germany" sau mai stiu eu ce.

Iarasi, de notat ca daca este "Made in China" nu este neaparat prost (sunt multe trolii "de marca" facute in china). Diferenta intre unul de 230 de euro si unul de 500 de euro (brand), ambele facute in China este cam aceeasi, de exemplu, dintre o masina de gaurit Makita (brand Japonez cu fabrici in Japonia, UK, China, Germania si Romania) facuta in China si una no brand din piata, facuta tot in China. La Makita ai o intreaga organizatie in spate (design, control de calitate, service etc), iar la aia no brand ai numai piese de plastic inautru. Si atat. Si tine (in 80% din cazuri) intre 20 si 200 de gauri.

“E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein
Link spre comentariu

vorbind strict de situatia in care am fost, un troliu ma ajuta deoarece aveam de ce sa ma leg....

despre trolii made sau nu in china....de asta v-am cerut parerea...

daca merita sau nu merita acel troliu suma de 230 euro...

deci nu discut daca imi trebuie sau nu, eu m-am hotarat deja ca vrea troliu, ramane doar chestia cumpararii.

adica daca merita sa dau banii pe ala, tinand cont ca nu am 500 euro (sau mai mult) ptr. un troliu de firma.

multumesc de raspunsurile de pana acum, si speram sa dau aici de cineva care sa fi vazut troliu din ala in actiune...

mai astept..si astept si parerile voastre in continuare!

LA MULTI ANI!

Suzuki Vitara 1990

Toyota Prius Hybrid 2006

Link spre comentariu

Daca totusi vrei sa achizitionezi un troliu, ceea ce nu este neaparat cea mai buna alternativa, decat daca te duci la concursuri pt ca in rest nu pleci singur pe coclauri si te scoate vreunul din cacat, parerea mea este sa-ti iei unul foarte jmeker. Troliul este ultima solutie, de aceea TREBUIE sa functioneze! Daca esti genul de om care pleaca singur pe coclauri cu sotia si copilul, este imperios necesar sa te bazezi pe ceva de calitate. Daca nu faci asta, poti merge singur, pe jos, pana la primul tractor. Oricum, nu uita regula de baza in offroad: cu cat ai o masina de teren mai jmekera, cu atat va merge mai mult tractorul dupa tine sa te scoata!

Referitor la topic, alternativa la troliu pt situatii non extreme este un coleg!

Link spre comentariu

Referitor la topic, alternativa la troliu pt situatii non extreme este un coleg!

Foarte bine zis, asta-i si concluzia la care am ajuns eu :h5

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare