Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Reductor blocat

Vizitator Paulino

Postări Recomandate

Vizitator Paulino

Salutare,

1) Ati patit sa vi se blocheze reductorul (maneta) si sa nu mai puteti misca de maneta?

Mie mi s-a blocat astazi in N (neutru) si nu o mai pot misca. A trebuit sa remorchez masina.

2) Dupa ce se decupleaza 4x4, trebuie mers 2-3 mentri cu spatele?

Numai bine !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Reductor blocat

Salutare,

1) Ati patit sa vi se blocheze reductorul (maneta) si sa nu mai puteti misca de maneta?

Mie mi s-a blocat astazi in N (neutru) si nu o mai pot misca. A trebuit sa remorchez masina.

2) Dupa ce se decupleaza 4x4, trebuie mers 2-3 mentri cu spatele?

Numai bine !

Raspunsul e DA la ambele intrebari, dar cu anumite precizari:

1. Se poate bloca reductorul, dar de cele mei multe ori nu maneta e de vina, ci mecanismele din interior - majoritatea reductoarelor NU sunt sincronizate. La mine de obicei se rezolva impingand un pic masina fata/spate pana reuseam sa mut maneta in pozitie corecta.

2. Da, dar tehnica cu mersul inapoi in 4x2 (fata de directia de deplasare cu 4x4) se aplica numai daca ai MRL-uri automate la butucul rotilor din fata. Modul acesta de functionare duce si la problemele uzuale ale MRL-urilor automate. Mergi bine mersi in 4x4 in fata si la un moment tre' sa mergi in marsalier cativa metri - daca MRL-ul are uzura, decupleaza fata cand ti-e lumea mai draga.

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

se mai poate bloca reductorul si atunci cand schimbatorul de viteza este intr-o treapta

de viteza si tu scoti reductorul la neutru

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

Acelasi lucru l-am patit si eu ieri

rezultatul de "reductor blocat" a survenit in momentul in care am rupt un tampon de la reductor.

am incercat azi cu tampon de esapament de dacie

dar "el " tot nu vrea

maine vine "originalul" daca tot face pe durul tre sa il desfac sa vedem macar ce e inauntru

Link spre comentariu

Si noi am patit sa se blocheze maneta. Se repara destul de simplu. Maneta intra intre cele doua furci de forma asta [ ] si scapa intre ele si se blocheaza acolo. Trebuie sa desfaci maneta din interior, desfaci un fel de siguranta apasand cu un spit pe ea. Apoi vezi exact unde sta maneta blocata intre furci si tragi de ea pana iese. O pui in pozitia corecta si aduni totul.

Se mai intampla la samuraie ... nu e nimic grav...

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Salut, cam acum 2 saptamini mi sa intimplat si mie, reductor blocat in N. Solutia remorcat samurai, demontat si reparat de un nene, si remontat reductor. Sper sa nu se maiintimple curind!

Link spre comentariu

intr-adevar reparatia e simpla asa cum spune colegul Cristian 1

etapele parcurse de mine au fost:

1 demontat reductor de pe sasiu

2 desfacut siguranta ce tine burduful de cauciuc pe maneta

3 desfiletat "capacul" de metal (se apasa si in acelasi timp se roteste invers acelor de ceasornic) cursa e scurta iar arcul de dedesubt il va "arunca" in sus

4 scos maneta si repozitionat

5 remontat totul la loc

6 o scurta plimbare cu masina sa verificam "marea realizare"

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare