Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cort montat pe plafonul masinii - CAUT detalii

Postări Recomandate

Salutare. Rog cunoscatorii sa imi dea si mie mai multe detalii/informatii despre corturile care se monteaza pe plafonul masinii; am vazut la o masina care se vindea pe forum la un moment dat alaturi de alte doua, de catre acelasi proprietar, si in pozele de pa forum de la cea mai mare expozitie de offroad din Europa, parca la rubrica POZE SI FILME.

As cumpara unul, dar de unde? ; o merge pus pe un Opel Astra? Multumesc anticipat.

"Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cort montat pe plafonul masinii - CAUT detalii

Vezi pe www.trekking.fr sunt cele marca Oasis.Personal detin unul (Oasis 2) cumparat de la un coleg de pe forum( :hi ). Sunt f. multumit de cort , nu e prea greu (parca 18 kg) , ceea ce cred ca nu e mult nici pentru o masina mica.

Daca mai ai intrebari, incerc sa te mai ajut. Succes.

LR Discovery 1 300TDi - actual

Opel Frontera Sport 2.0i - fost

Link spre comentariu

Va multumesc mult; nici nu stiam cum sunt denumite, ca sa incep io cautarile pe net. Acum am cateva puncte de plecare in documentare.

"Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon
Link spre comentariu

Am cercetat pe net si la ce "scoruri" am gasit ma gandesc poate pot eu sa fac un schelet de aluminiu montabil pe masina-opel astra, pe care sa pun un cort obisnuit pe care il am.

Link spre comentariu

cum pretul ustura-n <<CENZURAT>> pe aici eu mi-am facut unul si a facut ceva servici. poate imi fac timp si-l desfac sa-i fac vreo 2 poze. nu-i mare smecherie daca ai cit de cit simtul mesterelii

Link spre comentariu

cum pretul ustura-n <<CENZURAT>> pe aici eu mi-am facut unul si a facut ceva servici. poate imi fac timp si-l desfac sa-i fac vreo 2 poze. nu-i mare smecherie daca ai cit de cit simtul mesterelii

te rugam frumos

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

gustere... la cum a iesit al tau , eu nu ma mai apuc de al meu, pt ca ma umplu de rusine

felicitari si se vede treaba ca esti migalos de felul tau

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

aiurea, batrinul meu era migalos, vopsea masina pe bucati dupa ce o curata pina ajungea la tabla. eu l-am mostenit pe bunicu, mai o sirma ,mai un cui , mai o banda de scoci, sa se invirta roata.

acu pe bune, nu-i mare smecherie, scheletul mi-a luat vreo 4 ore, pinza am aruncat-o pe schelet, am lipit-o cu duct tape sa stea in pozitie si apoi am cusut-o. dupa ce am taiat surplusurile, am intins-o pe schelet si am capsat-o pe podeaua de lemn.

si ca sa-ti spun drept nu conteaza pentru mine cum arata daca functioneaza, si asta a functionat in toata europa si de citeva ori in africa. ma gindesc daca sa-l iau sau nu in islanda.

in plus daca e prea frumos s-ar putea sa-l suteasca careva. cine dracu sa vrea uritenia asta?fara marca pe el?

Link spre comentariu

:ha:

Io ma gandesc la ceva mai simplu, pt ca am deja un cort normal: sa fac doar un schelet din metal ca al gusterului care se articuleasa la mijloc (ori pe latime-ca gusteru, ori pe lungimea scheletului) cu o platforma ori de aluminiu pt durabilitate, ori din lemn-dar mi-e ca se poate uda si se umfla. in colturile platformei extinse fac niste orificii (d'aia platforma trebuie sa fie de aluminiu) unde prind capetele arcadelor cortului cu niste clame ca sa nu iasa/zboare de la vant.

o fi nevoie de niste "balustrade" de aluminiu montate pe margine, ca sa nu cad din "pat"? -ca la unele paturi supraetajate din caminele studentesti.. -ca poate ma gadila un urs cu degetul in talpa in vreo noapte si cad pe partea cealalta, tragand tot cortul dupa mine, si rasturnand si masina :ha:

Link spre comentariu

problema matale se rezolva simplu.

practic iti trebuie o platforma sa pui cortul, nu?

una bucata placaj impermeabil cam de 18mm ( pe la noi îi zice marine plywood, are pe fete un strat de fibra de sticla sau epoxi, pe care matale poti sa-l inlocuiesti cu o vopsea buna mai ales pe taieturi ca pe acolo intra apa) cu o balama la mijoc sa o poti face-n jumate si trei bare transverjale de pus pe acoperisul masinii, 2 pe care sta placajul strins (eventual cu chingi, nu neaparat cu high-tech incuietori) si o a3a ca sa se aseze partea care se basculeaza cind vrei sa pui cortul. in loc de gauri as folosi niste inele prinse prin intermediul bucati de banda textila, astfel sint mobile si e mai usor sa pui sforile de la cort in inele decit in gauri( eventual la ochiurile sforilor de la cort le pui un cirlig din electrozi de sudura de ex. sa le poti pune rapid). margine nu cred ca-ti trebuie, dar as monta placile pe bari vreo 5 mm mai sus in partea unde doarme de obicei cel mai usor. diferenta e nesesizabila cind dormi, dar cind ploua apa nu va balti pe placaj, orice ai face la mijloc tot se va lasa putin. si partea basculanta trebuie s-o prinzi cu ceva de bara nr. 3, altfel cind intinzi sforile cortului o s-o tragi in sus.

Link spre comentariu

Pai care ar fi diferentele fata de o tabla de aluminiu?

Link spre comentariu

pretul. si daca-l faci din tabla atunci trebuie sa-i faci si o rama, un sasiu ceva, pe cind placajul e destul de rezistent sa-si pastreze forma daca-i destul de gros. in plus il faci mult mai repede.

eu doar am dat o idee, matale tre' s-o dezvolti si sa il faci in functie de cerinte si posibilitati si sint sigur ca mesterind la el poti sa-i faci si alte imbunatatiri dupa trebuintele matale

Link spre comentariu

..hm..ma mai gandeam la alta varianta de "dormitor": io cum ziceam mai sus, am un opel astra clasic heachback-5 usi, si ma gandeam dak s-o putea sa scot ori spatarul banchetei spate, ori sezutul si sa rabatez spatarul, si apoi sa pun niste placi de lemn sau plastic cred in genul unor targi, ca sa fie mai drept...

O merge? s-or scoate/rabata spatarul bancheta spate ca sa pot pune placa asta? oi gasi placa/targa d'asta pe la bricostore, metro? oi gasi ceva pliabil pt economie de spatiu?

Stiu ca poate suna ca aia cu 'fundul' si cu raiul, dar asa poate provoc noi idei din partea voastra, care poate stiti mai multe decat mine in momentul asta. multam' anticipat

Link spre comentariu

pai eu asa am intr-un LR. am scos sacunele de tot- se rabateaza, dar asa am mai mult spatiu de bagaje - si pe 4 bari fixate pe lateral la nivelul geamurilor ( asta rezolva si dusul la wc noaptea, doar deschid geamul) am pus 2 placi de placaj pe care dormin 2 si bagajele intra dedesupt. de ce 2 placi si nu una, pentru ca le manevrezi mai usor si cea din spate poti s-o scoti si sa stai si cea ramasa s-o folosesti ca masa cind ploua afara. daca se opreste furtuna, dupa munca fac o poza si o postez

Link spre comentariu

cun spuneam, poze, da' matale tre' sa te uiti la scindura, nu la balamucul din tractor. cind o sta mizeria asta de ploaie oi face unele mai aratoase

Link spre comentariu

Vine bine intr-un LR, dar intr-un opel astra hachback e ceva mai complicat din cauza spatiului mai mic; totusi cam pe solutia asta o sa ma mai concentrez spre realizare, ca aia cu platforma pe plafon e mai complicata si mai costisitoare, si cam 'pierde teren'.

tot pt varianta asta cu placile in interior, as putea-o aplica si la un renault scenic pe care l-as imprumuta de la un prieten.

Daca nici asa nu merge, pun cortu' pe pamant ca pana acum, si asta e - faca ursu ce-o vrea cu mine..

Link spre comentariu

pai eu asa am intr-un LR. am scos sacunele de tot- se rabateaza, dar asa am mai mult spatiu de bagaje - si pe 4 bari fixate pe lateral la nivelul geamurilor ( asta rezolva si dusul la wc noaptea, doar deschid geamul) ....................

:ha:

Link spre comentariu

la varianta de la patrol. cred ca e folosit placaj o idee prea gros si ramene intrebarea unde pui placajele-cum se pliaza partea de deasupra scaunelor din fata...

in rest, arata bine si o gramada de spatiu e foarte destept utilizat

Link spre comentariu

Doamne da ce preturi au alea noi !!! 2000 Euro bucata? Pai ce am omorat-o eu pe Elodia sa dau banii astia pe-o bucata de panza, fie ea si de firma ?

Succes cu realizarea cortului si sa ne tii la curent...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare