Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema trasnsmisie fata- Jimny

Gelu4x4

Postări Recomandate

M-am impotmolit in zapada si cand incercam sa ies s-a auzit un zgomot metalic scurt. Am observat mai tarziu ca dupa ce cuplez 4x4 pe fata nu am tractiune deloc.

Am ridicat o roata pe spate si am cuplat 4x4. Roata din spate ridicata se rotea insa rotile din fata nu se miscau. Cadranul fata se rotea si exclud un defect la cutia de transfer.

Cam care ar fii defectul si cum as putea observa mai rapid unde este problema?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Problema trasnsmisie fata- Jimny

M-am impotmolit in zapada si cand incercam sa ies s-a auzit un zgomot metalic scurt. Am observat mai tarziu ca dupa ce cuplez 4x4 pe fata nu am tractiune deloc.

Am ridicat o roata pe spate si am cuplat 4x4. Roata din spate ridicata se rotea insa rotile din fata nu se miscau. Cadranul fata se rotea si exclud un defect la cutia de transfer.

Cam care ar fii defectul si cum as putea observa mai rapid unde este problema?

daca ai MRL-uri posibil sa nu se fi cuplat bine unul din MRL-uri sa sa rupt o planetara

Link spre comentariu

E un model 2005. MRL-urile se cupleaza pneumatic.

E posibil sa fie o planetara sau un MRL nu cupleaza. O sa verific prin gaura unde se umple uleiul ptr. diferential daca diferentialul se misca, dupa ce cuplez 4x4 si rotesc una din roti. In cazul in care nu se misca nimic presupun ca planetara sau MRL-ul de la roata respectiva e cu probleme.

Alte sugestii cum sa detectez defectul?

Link spre comentariu

E un model 2005. MRL-urile se cupleaza pneumatic.

E posibil sa fie o planetara sau un MRL nu cupleaza. O sa verific prin gaura unde se umple uleiul ptr. diferential daca diferentialul se misca, dupa ce cuplez 4x4 si rotesc una din roti. In cazul in care nu se misca nimic presupun ca planetara sau MRL-ul de la roata respectiva e cu probleme.

Alte sugestii cum sa detectez defectul?

daca cuplezi 4x4 si mrl-urile si ridici una din rotile din fata nu poti sa invarti roata duar daca e rupta planetara sau nu e cuplat mrl-ul

Link spre comentariu

Am verificat MRL-urie si sunt Ok. Dupa ce am cuplat 4x4, am ridicat roata din dreapta si am invartit de ea. Am observat prin gaura de umplere al differentialului ca nu se misca nimic in differential. Planetara dreapta e rupta, presupun din articulatie.

De unde pot cumpara o planetara?

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

eu am patit tot ca tine,si...mi-a iesit un furtunas care era prins undeva pe sasiu pe dedesubt,l-am bagat la loc,si totul a fost o.k.mi-a cuplat din nou fata...la mine a fost simplu....sa ne scri care a fost problema la tine pana la urma...

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare