Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Help mi cu demontarea contactului la Y60

marcel

Postări Recomandate

Azi m-am invirtit pe linga el, ca mita in jurul sobolanului cu cap de tigru. In afara de citeva poze si de faptul ca mi-am murdarit naframa scarpinindu-ma in freza nu am reusit. Pun niste poze si astept rezolvarea problemei. Pina nu aflu cum se face nu mai intru in garaj, asa ca help mi pliz.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Help mi cu demontarea contactului la Y60

Cred ca stii ca suruburile sunt cu ruperea capului de stringere la terminarea monrajului in fabrica , asa ca nu ai de unde sa le apuci pt desurubare(asta si era ideea cu antifurtul) .Baga burghiul de 5 , cu atentie sa recuperezi potcoava ....surubul din ol iar corpul din ....probabil dural ... zamac

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Poti incerca sa gauresti progresiv capurile autocasante cere probabil sunt ceva mai moi decit tijele filetului ,probabil rulat, ca aratau relativ curate la mine.Turatie mica si racire si vointa.Off-topic:ce mrl are rimatoarea ?

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cred ca stii ca suruburile sunt cu ruperea capului de stringere la terminarea monrajului in fabrica , asa ca nu ai de unde sa le apuci pt desurubare(asta si era ideea cu antifurtul) .Baga burghiul de 5 , cu atentie sa recuperezi potcoava ....surubul din ol iar corpul din ....probabil dural ... zamac.

Poti incerca sa gauresti progresiv capurile autocasante cere probabil sunt ceva mai moi decit tijele filetului ,probabil rulat, ca aratau relativ curate la mine.Turatie mica si racire si vointa.Off-topic:ce mrl are rimatoarea ?

Daca stiam nu saream in sus. Merci de informatie, la asta chiar nu m-am gindit. Practic, am ajuns la el dupa ce am scos cablul de kilometraj. Acolo am dat de alta "integrama" pina am observat ca doar dupa ce scot cele doua saibe cu sant pot sa-l trag prin gaura. Asa ca, eram cu mintea programata pt. deslusirea misterelor, la chestii asa simple nu imi statea capul :ha: O sa incerc o gaura mica si apoi cu tarod conic cu filet pe stinga. Cu putin noroc il dau jos intreg. Merci incaodata.

Later:

Raspuns la off-topic:

Manuale AVM-uri , dar i le-a promis lu' fratisu' si nu ma bag intre ei ...

Link spre comentariu

Ok , merci bc , stiu cum e cu fratii , am doua surori...!!

Link spre comentariu

Azi m-am invirtit pe linga el, ca mita in jurul sobolanului cu cap de tigru. In afara de citeva poze si de faptul ca mi-am murdarit naframa scarpinindu-ma in freza nu am reusit. Pun niste poze si astept rezolvarea problemei. Pina nu aflu cum se face nu mai intru in garaj, asa ca help mi pliz.

Pina sa le gauresti incearca cu dalta si ciocanul (nu sa le tai ci sa le desurubezi). Eu desfac destul de des la seviciu suruburi de genul asta si tot asa le "rezolv". Pui o dalta mica la marginea "capului", si dai cu ciocanul (in directia de desurubare)usor de doua-trei ori, apoi pui dalta diametral opus primului loc si iarasi de doua trei ori, apoi iarasi pe primul loc ... si ai sa vezi c-o ia din loc. Treaba e ca de obicei sint calite si daca n-ai burghiu HD "mori incet". Foarte mult ajuta sa le spray-ezi inainte filetul cu WD40, Caramba, deruginol sau cum s-or numi toate.

PATROLATOR

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Cred ca stii ca suruburile sunt cu ruperea capului de stringere la terminarea monrajului in fabrica , asa ca nu ai de unde sa le apuci pt desurubare(asta si era ideea cu antifurtul) .Baga burghiul de 5 , cu atentie sa recuperezi potcoava ....surubul din ol iar corpul din ....probabil dural ... zamac.

Daca stiam nu saream in sus. Merci de informatie, la asta chiar nu m-am gindit. Practic, am ajuns la el dupa ce am scos cablul de kilometraj. Acolo am dat de alta "integrama" pina am observat ca doar dupa ce scot cele doua saibe cu sant pot sa-l trag prin gaura. Asa ca, eram cu mintea programata pt. deslusirea misterelor, la chestii asa simple nu imi statea capul :ha: O sa incerc o gaura mica si apoi cu tarod conic cu filet pe stinga. Cu putin noroc il dau jos intreg. Merci incaodata.

Later:

Raspuns la off-topic:

Manuale AVM-uri , dar i le-a promis lu' fratisu' si nu ma bag intre ei ...

10 la 1 ca rupi tarodul

Link spre comentariu

10 la 1 ca rupi tarodul

Azi vroiam sa fac experimentul, dar a fost o vreme ca stateau norii pe acoperis ... nu am avut chef. Ok. Si daca inainte sa ma apuc de invirtit tarodul dau pe surub cu spray deala care-i coboara temperatura la -35 ca sa se contracte ar fi o sansa? Sau zi alta solutie daca este.

Link spre comentariu

Daca ai spray azot-ulei poti incerca,desi nu e cazul , pentru ca nu poti raci si astfel contracta numai surubul. Personal evit metoda dupa ce un inel de la un lagar s-a crapatde la racire ,dar ,iarasi , situatiile nu sunt comparabile.Se mai poate rezolva ruseste , taind un surub si eliberind o laterala dar sa degradeaza un pic piesa.Nici eu nu recomand folosirea extractorului ca se poate rupe si nu merita riscul,. Oricum ,suruburile sunt moi , netratate , necalite , etc . off-topic pt dl Nissan sau/si co : sor-mea si cu sor-mea devin indisponibile cam repede ca sa mai conteze , dar mai sunt pe raft in stand-by si doi frati....asta e viata , plina de riscuri.....inelul de care spuneam mai sus era din dural

Link spre comentariu

Citat: "Oricum ,suruburile sunt moi , netratate , necalite , etc ."

Daca sint netratate, ceea ce nu cred (toata chestia aia cu antifurtul, suruburi cu cap ce se rupe, etc. isi pierde rostul...), nu mai sta pe ginduri. Da-i in cap o gaura de 5, iar apoi cu un burgiu in trepte de la 5 la 10 si "ia-i capul". De ala ce-l folosesti cind vrei sa "ingropi" un surub cu cap IMBUS (gaura hexagonala interioara).

Daca-i tratat sau nu, iti dai seama incercind cu o pila. Daca "prinde" pila in material ai noroc-e netratat.

PATROLATOR

Link spre comentariu

10 la 1 ca rupi tarodul

Azi vroiam sa fac experimentul, dar a fost o vreme ca stateau norii pe acoperis ... nu am avut chef. Ok. Si daca inainte sa ma apuc de invirtit tarodul dau pe surub cu spray deala care-i coboara temperatura la -35 ca sa se contracte ar fi o sansa? Sau zi alta solutie daca este.

Eisspray-ul e bun cind vrei sa spargi ceva, pt. ca face metalul casant. Nu as recomanda in cazul tau pt. ca exista riscul sa se sparga piesa din aluminiu si atunci "ai pus-o". Mai de graba as incerca sa tai surubul cu flexul, INTRE cele doua piese (jumatati) de aluminiu. Sau taie cu flexul un "slitz" de surubelnita in capul surubului, depinde cum ai loc.

PATROLATOR

Link spre comentariu

Ok. Am luat la cunostinta sfaturile voastre, si am decis taierea unor canale pe care sa intre surubelnita dreapta. Cu dalta nu pot, ca sunt ingropate cca 5 mm si nu am acces. O sa revin cu rezultatul.

O zi cu spor si merci incaodata la toti :h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare