Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Denumiri... diverse

Vizitator nr. 150

Postări Recomandate

Vizitator nr. 150

Ştiu că există multe denumiri ce în alte limbi înseamnă cu totul altceva. Propun să pună fiecare aici astfel de exemple ca să ni le reamintim pe cele uitate şi să aflăm altele noi. Încep eu cu o chestiune drăguţă găsită întâmplător pe net. Am aflat că în latină "coleus" ar însemna testicul, ceea ce face ca denumirea de Reno Koleos mai interesantă. Acuma am rugămintea ca cineva cu cunoştinţe de latină să dea un mic ajutor. Pe un dicţionar online am aflat că de fapt în latină "coleus" ar însemna de fapt "pungă, concediere, sac".

O altă denumire drăguţă ar fi cea a peştilor ce poartă denumirea de koi, cuvânt ce în japoneză mai înseamnă printre altele şi ... dragoste. Parcă-mi şi imaginez declaraţii de dragoste în româno-japoneză. :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Denumiri... diverse

Mai inseamna si urzica

http://www.121.ro/articole/art2359-cole ... ativa.html

Asta o stiam de pe vremea cand, "baiet fiind, paduri cutreieram....." si lucram la unul din magazinele "Coleus" al caror proprietar, la vedere, era Eugen Urzica....celebru om de afaceri al primilor ani de dupa Revolutie....Era f mandru de numele magazinelor si cand era intrebat, tendetios, ce inseamna coleus, raspundea ca denumirea vine de la : COL-colaborare, EU-Eugen Urzica si S de la .....Stefan cel Mare :P al carui mandru urmas se considera !!! :ha:

In anul ala a fost cat p-aci sa parolez anul II...M-am lecuit si nu mi-a trebuit de munca toata facultatea!

Aici, mai jos in link, este o relatare absolut reala, chiar am participat si eu....a fost de groaza lumii !

Varianta mea e cam asa :

Intr-o seara de noiembrie parca, `91 , cu vreo 2-3h inainte de inchidere suntem anuntati toti purtatorii de nadragi ca, dupa program vom merge sa descarcam un tir de marfa.

Ok. Nimic suspect, treaba fiind anuntata sa dureze max.2h.

Vine camionul, ne imbarca si hai !

Pe drum, evident, se pune intrebarea catre conducatorul grupului care ne luase : ce marfa vom descarca? Una e sa descarci camasi, toale si alta sa descarci electrocasnice mari, nu? Deci, eram interesati ca sa putem aprecia cat ne vom desala !

Raspunsul a venit, insotit de o expresie faciala care, pe cat a fost de candida, pe atat de perfida, cu un zambet ce n-o sa-l uit cate zile o-i avea : "He, he....parfumuri !" :grin:

Eee, ok, ne miscam cu talent, chiar daca-i un tir, scapam repede ! - am comentat noi relaxati...

Am ajuns undeva prin Bucuresti, pe o strada cu case, era deja noapte, n-am aflat niciodata cum se cheama strada...

Tir-ul cuminte, cu usile inchise, ne astepta....

Ni s-a recomandat, ca sa nu ne murdarim costumele, sa facem un fel de halate din niste saci mari de plastic verzi si sa ne suflecam bine manecile sa nu ne murdarim mansetele. Pana aici, iarasi nimic suspect.

Si s-au deschis usile tir-ului !!!! :P :P :P

Toata duhoarea celor mai imputite canale s-a pravalit peste noi !!! :bleah

"He, he....parfumuri !!!"

Intr-adevar era un tir aproape plin de piei crude de bovine pe care a trebuit sa le descarcam, sa le impachetam si la le bagam intr-un depozit.

A fost un cosmar....nu vreau sa-mi mai amintesc....

Ce spune tipul in articol, o fi fost alt capitol, probabil finalul...faza e ca stiu sigur ca "parfumurile" noastre erau de vaca, la el or fi fost de oi.....Al dracu` Urzica, ce naiba facea cu ele?!?

http://www.catavencu.ro/badigard_la_oil ... -7666.html

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: Denumiri... diverse

Ca tot vorbim de "denumiri... diverse"! :grin:

AUDI: Another Ugly Deutsche Invention

BMW: Brings Me Women

CADILLAC: Crazy And Demented Idiots Like Large American Cars

DACIA: Daca Ai Cap Ia-ti Alta

DODGE: Damn Old Dirty Gas Eater

DAEWOO: Damn Asian Engineering Works Only Occasionally

FIAT: Failure Italian Automotive Technology, Failed Italian Attempt Transportation

FORD: Fix Or Repair Daily, Find On Road Dead

HYUNDAI: Hope You Understand Nothing's Driveable And Inexpresive

JEEP: Just Empty Every Pocket

PORSCHE: Proof Of Rich Spoiled Children Having Everything

SAAB: Shape Appears Ass-Backwards, Stop Asking About Brakes

SUBARU: Screwed Up Beyond All Repair Usually

VOLVO: Very Odd Looking Vehicular Object

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare