marcel Postat Iunie 5, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2009 Re: Protectie anticoroziva Ar mai fi varianta clasica in care folosesti pistolul de tubulaturi.Unde nu sunt gauri de acces se fac(burghiu de 10).Astfel se si ventileaza radid. Din cite am observat eu intotdeauna rugina de interior(de tubulaturi) avanseaza mai repede decit cea exterioara. Ca varianta cu spuma sa fie ok ar trebui sa existe certitudinea ca adera si ajunge pe fiecare mm2 din interiorul sasiului.Nu am auzit pe nimeni sa incerce pina acum. :h5 Pt. interior, m-am hotarit sa iau de la englezi convertizorul lor, si cu pulverizatorul cu care stropesc cu insecticid trandafirii din curte sa-l pulverizez din belsug inauntru. Convertizorul asta isi face treaba doar daca este rugina. Daca o cureti inainte si dai cu el, e frectie la picior de lemn. Ii trebuie rugina sa intre in reactie cu ea. Apoi, probabil va ramine asa, inca nu m-am decis. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Re: Protectie anticoroziva Ar mai fi varianta clasica in care folosesti pistolul de tubulaturi.Unde nu sunt gauri de acces se fac(burghiu de 10).Astfel se si ventileaza radid. Din cite am observat eu intotdeauna rugina de interior(de tubulaturi) avanseaza mai repede decit cea exterioara. Ca varianta cu spuma sa fie ok ar trebui sa existe certitudinea ca adera si ajunge pe fiecare mm2 din interiorul sasiului.Nu am auzit pe nimeni sa incerce pina acum. :h5 Pt. interior, m-am hotarit sa iau de la englezi convertizorul lor, si cu pulverizatorul cu care stropesc cu insecticid trandafirii din curte sa-l pulverizez din belsug inauntru. Convertizorul asta isi face treaba doar daca este rugina. Daca o cureti inainte si dai cu el, e frectie la picior de lemn. Ii trebuie rugina sa intre in reactie cu ea. Apoi, probabil va ramine asa, inca nu m-am decis. Nu trebuie neaparat sa-l iei din anglia. Exista si mai aproape. FERTAN e numele lui si-i foarte bun (experimentat personal). Dar cu faza ca-i trebuie rugina, esti putin pe linga. Da, el transforma rugina, dar daca ai foarte multa, iti trebuie si solutie multa, de aceea e indicat ca ceea ce se cojeste s-o dai jos. Totul este o rectie chimica intre rugina si solutii sulfuroase. Acelasi lucru il face si cola, dar mult mai incet pt. ca nu-i asa concentrata. Cel mai bine e sa cureti metalul cu o perie de sirma (sau daca nu ajungi, baga jetul de apa, sa ia cit mai mult din ce se poate lua), aplici solutia prin pulverizare sau pensulare, dupa un timp stergi cu cirpa umeda, sau pulverizezi apa, pt.a-l "reactiva" (este pe baza de apa, iar cind apa se evapora, devine inactiv). Ai insa grija cind tratezi, ca face o mizerie groaznica. daca iti ajunge pe degete, nu mai scoti negreala cu nimic. Si culoarea aia neagra cu reflectii lila, de cite ori se umezeste, minjeste. Poti trata si metalul nou nout (e chiar recomandat), pt. ca atunci componentele care in contact cu apa s-ar transforma in rugina, reactioneaza cu Fertan-ul, si apa nu mai are cu ce sa faca rugina. Referitor la faptul ca rugina interioara, "avanseaza" mai repede decit cea ext. se datoreaza faptului ca in interioare (Sasiu, contraaripi, usi, etc.) nu poti spala temeinic ca si in ext. Adica jet de apa care sa spele totul jos. In interior se aduna praf, sare, etc. care o data umezite, pastreaza timp mult mai indelungat apa, care actioneaza agresiv asupra metalului. In exterior unde nu exista acel "mediu" care sa "inmagazineze" apa, asa ca "agresivitatea" tine numai pina la uscare. O sa-ti pun o poza cu FERTAN-ul meu. Ala l-am luat deja in pulverizator. Cel mai bine citeste pe sitele asta. Acolo explica mult mai bine ce e rugina, cum se formeaza (si de ce), cum se transforma, etc. http://www.fertan.de/ PATROLATOR Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Re: Protectie anticoroziva Daca vrei sa pulverizezi in interiorul sasiului cred ca este mult mai bine sa folosesti pistolul de tubulaturi care are un tub flexibil de 50-60 cm care intra in orificiile sasiului si pulverizeaza in toate directiile asigurind o dispersie uniforma a solutiei si eliminind riscul de a ramine spatii neacoperite :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Re: Protectie anticoroziva Nu 'cum ? ' e problema, ci 'cu ce ?' , dupa care 'cu ce ? '..... Cu un compresor , un rezervor etans (la mine dintr-un stingator de 10 L) si cu o duza de pulverizare insecticid pusa la capatul unui furtun de 6 m am bagat grund in ceva rectangulare la o terasa .Asa a vrut clientul, eu doar am vrut banii si am speculat momentul pt ca parerea generala era 'nu se poate'.A iesit bine si a fost simplu.Acum 'cu ce'?, 'cu ce'......? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Re: Protectie anticoroziva Sa-mi fie cu iertare dar intreb: In timp, acea spuma, nu poate fi la fel ca si buretele? adica sa adune apa? odata ce se imbiba aia cu apa nu cred ca face bine. Ma gandesc si eu ca o gaurica pe undeva trebe sa fie si p-acolo sa intre apa. odata intrata, spuma nu o tine acolo?? Repet, intreb...eu asa vad lucrurile. Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 6, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2009 Re: Protectie anticoroziva Cel mai bine citeste pe sitele asta. Acolo explica mult mai bine ce e rugina, cum se formeaza (si de ce), cum se transforma, etc. http://www.fertan.de/ PATROLATOR Am citit. Merci de link. Acuma ideea e urmatoarea. O sa incep cu un banc (ca am vazut ca-ti plac si tie :grin: ) in loc de preambul: Se intilnesc doua profesioniste (ca nu e frumos sa le zic curve). Una zgiriata toata, cu vinatai, desuurile rupte etc. Cealalta o intreaba ingrijorata ce a patit, a batut-o pestele, vreun client ... La care asta ii zice: tu stii gardul ala de beton de la gara pe care scrie plua??? - Da. - No sa stii ca dincolo-s numa schele si urzici ... Asa si eu. E frumos ce scrie, dar oare asa o fi? Intreb, pt. ca pe site oamenii zic: "FERTAN eliminates sanding, deep brushing, sandblasting" Daca e asa, e super. Scap de tras sasiul dupa mine la sablat, apoi adus inapoi, plus ca e incomparabil mai ieftin. Asa, dupa ce-l am golit, ii trag o spalare de noroi si il dau cu fertan, dupa care grund si vopsea. Toate operatiunile le pot face la mine in garaj, fara sa depind de nimeni sau de platforma lu' stiu eu cine. No, ce zici. Poate exclude tratamentul asta sablarea? Eu am citit versiunea in limba engleza, ca imi este mai familiara, si as vrea sa exclud o posibila eroare la traducere. Sti si tu ca limba germana are alt fel de a alcatui cuvintele si ca de multe ori nu ai variante de traducere in alte limbi. Sa-mi fie cu iertare dar intreb: In timp, acea spuma, nu poate fi la fel ca si buretele? adica sa adune apa? odata ce se imbiba aia cu apa nu cred ca face bine. Ma gandesc si eu ca o gaurica pe undeva trebe sa fie si p-acolo sa intre apa. odata intrata, spuma nu o tine acolo?? Repet, intreb...eu asa vad lucrurile. Nu se poate compara spuma intarita cu un burete. De curiozitate, cauta ceva reziduri de spuma intarita si incearca sa o folosesti pe post de burete, vezi ce se intimpla. Daca o pui in apa, pluteste si va pluti asa multa vreme. Nu absoarbe apa ca si buretele. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 6, 2009 Partajează Postat Iunie 6, 2009 Re: Protectie anticoroziva "Tare" bancul :ha: Eu sint si mai "necredincios" ca tine. Nici eu nu cred in "hocus-pocus". Eu a trebuit sa-l testez cu mina mea, ca sa ma conving. Am facut in felul urmator: am cautat ce-a mai ruginita chestie care o puteam gasi. S-a nimerit sa fie o teava, care statuse cu un capat atita timp in pamint, de s-a ruginit altan, ruginitura care se pierdea cu cit se apropia de zona de deasupra pamintului, pina se facea metal "sanatos" cu vopseaua intacta pe el. Cu bucata aia de teava (curatata de pamint si de rugina care se exfolia, cu jetul de apa) m-am dus la nenea de la pravalie si facind pe sfiosul l-am intrebat daca se poate si asa ceva trata. Cu un aer de mare senior si rinjind arogant, a zis: "na klar". Si atunci lasind sfiala, si redevenind EU-ul ala tupeist, ii zic OK, il iau....si-l incerc si daca face treaba, o sa vin sa-l platesc. Daca nu, vin si ti-l aduc inapoi. Si fara sa astept raspuns, am plecat din magazin. Dupa trei zile, am revenit si l-am platit. Am procedat litera cu litera (pina la folosirea manusilor) dupa instructiuni. Fertan, dupa 6 ore umezire, etc. De necrezut. Cu negreala din degete a fost alta poveste...a trebuit sa creasca piele noua...Iar tava (de portelan) in care am facut experimentul, a trebuit aruncata; mamaaaa ce-am putut auzi de la colega mea de camera. Dar atentie, fertanul doar transforma rugina in altceva si prin aceasta stopeaza procesul de ruginire si se si comporta ca un strat protector, vreo citeva luni (de aceea se recomanda grunduit si vopsit, sau pentru tine, IN sasiu mai degraba o ceara "sigilanta" de protectie), dar NU PUNE MATERIE IN LOCUL CELEI DISPARUTE PRIN RUGINIRE. Adica, daca o tabla de 2mm e ruginita pina la 1mm, fertanul nu o face iarasi de 2mm. MINUNI NU EXISTA. PATROLATOR Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 6, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2009 Re: Protectie anticoroziva ... NU PUNE MATERIE IN LOCUL CELEI DISPARUTE PRIN RUGINIRE. Adica, daca o tabla de 2mm e ruginita pina la 1mm, fertanul nu o face iarasi de 2mm. MINUNI NU EXISTA. PATROLATOR Pai nu mai cred in Mos Craciun (desi nu e lauda) asa ca nu mi-am imaginat asa ceva. Stiu ca e mai greu cu minunile. Eu as fi extrem de multumit, sa-l pot conserva in forma care este. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 7, 2009 Partajează Postat Iunie 7, 2009 Re: Protectie anticoroziva ... NU PUNE MATERIE IN LOCUL CELEI DISPARUTE PRIN RUGINIRE. Adica, daca o tabla de 2mm e ruginita pina la 1mm, fertanul nu o face iarasi de 2mm. MINUNI NU EXISTA. PATROLATOR Pai nu mai cred in Mos Craciun (desi nu e lauda) asa ca nu mi-am imaginat asa ceva. Stiu ca e mai greu cu minunile. Eu as fi extrem de multumit, sa-l pot conserva in forma care este. :hi OK. Atunci spor la treaba, egal pt. care metoda te hotarasti. Si tine-ne la curent, sa mai invatam cite un pic. PATROLATOR Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 7, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2009 Re: Protectie anticoroziva ... NU PUNE MATERIE IN LOCUL CELEI DISPARUTE PRIN RUGINIRE. Adica, daca o tabla de 2mm e ruginita pina la 1mm, fertanul nu o face iarasi de 2mm. MINUNI NU EXISTA. PATROLATOR Pai nu mai cred in Mos Craciun (desi nu e lauda) asa ca nu mi-am imaginat asa ceva. Stiu ca e mai greu cu minunile. Eu as fi extrem de multumit, sa-l pot conserva in forma care este. :hi OK. Atunci spor la treaba, egal pt. care metoda te hotarasti. Si tine-ne la curent, sa mai invatam cite un pic. PATROLATOR We viitor, vreau sa ridic caroseria de pe sasiu. A mai ramas ceva din motor si cutia de viteze. Dupa ce-l golesc ma apuc de treaba. O sa merg pe varianta fectan si daca nu-mi place ceva, o sa-l duc si la sablat. Ceara aia de bagat in sasiu de unde se cumpara??? I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Iunie 7, 2009 Partajează Postat Iunie 7, 2009 Re: Protectie anticoroziva Fertan se gaseste si in Romania? eu am trimis un mail la distribuitorul oficial listat pe site-ul Fertan.de si mi-a raspuns fosta sotie a patronului spunandu-mi: "Buna ziua, am avut legatura cu firma Yuco, care este propietatea fostului meu sot. Din cate stiu eu a avut doar un contract pe hartie, concret nu s-a concretizat niciodata intr-o actiune comerciala cu Fertan. Toate cele bune," :P Si nu in ultimul rand... cat costa? Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 7, 2009 Partajează Postat Iunie 7, 2009 Re: Protectie anticoroziva Fertan se gaseste si in Romania? eu am trimis un mail la distribuitorul oficial listat pe site-ul Fertan.de si mi-a raspuns fosta sotie a patronului spunandu-mi: "Buna ziua, am avut legatura cu firma Yuco, care este propietatea fostului meu sot. Din cate stiu eu a avut doar un contract pe hartie, concret nu s-a concretizat niciodata intr-o actiune comerciala cu Fertan. Toate cele bune," :P Si nu in ultimul rand... cat costa? :hi Eu am luat 250ml (in pulverizator) cu aproapr 12€. Cu cit mai mult, cu atit mai rentabil (estimez ca pentru un sasiu nu trebuie mai mult de 2 l). Un link (din pacate in germana) cu cele mai frecvente intrebari despre Fertan si raspunsurile: http://www.fertan.de/faq.html @srevni Cauta sa-ti traduca cineva de pe sitele asta ca explica foarte clar cum se pot trata si conserva diferite suprafete, printre care si sasiuri. PATROLATOR Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat Iunie 7, 2009 Partajează Postat Iunie 7, 2009 Re: Protectie anticoroziva Eu am gasit la praktiker tratament pt rugina si o solutie de indepartat rugina,ambele de la nigrin.Solutia de tratat rugina se aplica peste rugina si creaza un strat negru destul de rezistent (mai rezistent ca vopseaua) dar daca nu se curata bine rugina inainte de aplicare nu ofera rezultate bune deorece reactioneaza doar la suprafata. Cand se folosesc astfel de subtante e bine sa punem in alt recipient mai mic deoarece daca se baga pensula contaminata cu rugina in bidon se strica toata subtanta. Ideea cu spuma poliuretanica in sasiu imi surade si mie deoarece cu siguranta nu se imbiba cu apa, etanseaza foarte bine si impiedica intrarea apei si inclusiv a aerului care sa nu uitam ca produce si el rugina in contact cu fierul datorita oxigenului care se combina cu fierul.Singurul dezavantaj pe care-l vad e ca nu se poate curata foarte bine interiorul sasiului de rugina si nu cred ca-i bine sa o acoperi,cu toate ca fara oxigen nu are ce sa se intample.Parerea mea. Cate ceva despre rugina: In cazul Fe-ului oxidarea in atmosfera a acestuia cu formarea oxizilor de Fe (rugina) are loc in trepte. In prima treapta de oxidare a Fe-ului, se formeaza FeO, oxidul feros, care este stabil numai in absenta oxigenului. Cand apare oxigenul atmosferic, oxidul feros se transforma in hidroxid de fier (Fe2O3H2O) sau FeO(OH), dintre care se cunosc 2 faze: * Faza 1 care corespunde unui exces mare de oxigen; * Faza 2 caracterizata prin o cantitate de oxigen, insuficienta, din care cauza, oxidarea evolueaza incet. In functie de culoare se pot deosebi 3 feluri de rugina si anume: 1. Rugina alba Fe(OH)2 , care se formeaza dupa reactia: Fe+2H2O→Fe(OH)2+H2 Acest tip de rugina trece rapid, prin oxidare, in rugina bruna, de aceea se observa foarte rar. 2. Rugina bruna, apare in urma reactiei: 4Fe(OH)2+O2→4FeO*OH+2H2O 3. Rugina neagra, este formata din oxid feros si feric; fiind denumita si magnetita din cauza proprietatilor sale magnetice si este considerata ca fiind forma cea mai stabila a oxidului de fier. Ea formeaza pe suprafata metalului un strat protector, cu structura omogena si aderenta. Reactia decurge astfel: 2FeO*OH+Fe(OH)2→Fe3O4+2H2O My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Re: Protectie anticoroziva Sal. Lucrez de 3 luni la o sectie de zincare termica, si pot sa iti spun ca cea mai eficienta protectie anticoroziva dpv durata de viata, efort, intretinere si cost este ZINCAREA TERMICA. Documenteaza-te pe net de avantaje, sau intreaba-ma si pe mine (ce doar lucrez cu ele), si te vei convinge. Pt un cost aproximativ, imi trebuie dimensiunile barilor si a profilelor metalice care formeaza sasiul, precum si lung/latime/inaltimea intregului sasiu. "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 8, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2009 Re: Protectie anticoroziva Stiu ca asa e, dar ... :app Dupa ce-l golesc, il masor si iti trimit pe PM dimensiunile. Merci pt. oferta :h5 I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Re: Protectie anticoroziva ok "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate