Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Proiect M461

Johanna_vonR

Postări Recomandate

• Răspunsuri 94
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

Re: Proiect M461

pentru ca sa aratam ca stim sa purtam respect si masinilor bine conservate (si sa justific faptul ca bagam flexul numai in masini care din punctul meu de vedere erau saracele aduse de altii inaintea mea la stadiul de 'epave' ) indraznesc sa va arat finalul unor lucrari incepute prin decembrie 2009 ; masina este un m461c din 65' cu 80% piesele lui din fabrica...masina este prima din seria 'haiducii muscelului' si se afla de vreo 5 ani in garajul nostru avind toate actele si taxele la zi...

lampi,faruri,semnalizari,relee,bord,geam...rusesti...

( scuze nu am spalat-o pentru ca evitam...voi reveni cu imagini ale masinii spre vara cind vom merge cu ea la nucsoara in muscel )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Masina din poze are cam toate caracteristicile unui M59 sau...dat fiind anul, UMM59, varianta de tranzit de la M59 la M461. Cel putin din documentatia la care am avut eu acces. Am si eu modelul respectiv in restaurare si....mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca ai zis ca-i M461 C... Si in actele celui care-l am scrie la fel dar........nu cred ca-i cu ”C” la sfarsit! Felicitari ptr pastrarea ei cat mai aproape de original si...asteptam poze cu continuarea!!!

Link spre comentariu

Vizitator nelutzu

Felicitari Johanna_vonR, ati facut o masina deosebita(Proiect M461) din toate punctele de vedere... Super treaba si succes in contibuare....http://images.forum-auto.com/images/perso/bully%20one.gif

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

asa cum v-am obisnuit din cind in cind ne mai laudam cite putin...

intre timp incercam sa mai imbunatatim palmaresul masinii noastre de suflet care a mai participat la AGNITA LADY'S RIDE unde s-a descurcat onorabil pilotata de mama ioanei cu mine un fel de copilot...a mai participat la CUPA SIGHISOARA unde din pacate am abandonat dupa ce am parcurs cca. 35% din traseu pe motiv de exploatare proasta si excesiva a discului de ambreiaj ;

am schimbat kit ambreiaj , curelele de la cele 2 alternatoare, ulei motor, placute frina...o minima revizie, am mai iesit putin duminica in teren cu johanna piloata pe ims...!!! ( mai rupe, mai loveste totusi incepe sa invete...)

zicem noi ca toate sunt in regula asa ca...miine plecam din nou spre Ardeal unde din nou participam la CUPA CRISTURU SECUIESC ;

m-as bucura sincer sa ne mai intilnim pe ici pe colo prin competitii si cu alte m-uri sau aro...asa pentru schimb de experienta sau intrajutorare...

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

cu permisiunea voastra mai e un pic de povestit...

- la prieteneasca de la Cristur intr-o urcare de cca. 200 m la 35 grade cu denivelari care provocau spatele sa 'sara' cardanul spate al imeseului a cedat...a mai cedat si un deget al pilotului prins in volan...(fractura) am abandonat cu mare regret pentru ca a fost un traseu 'extrem' de frumos...am reparat repede imeseu' degetul in schimb mai sufera si acum...

- la Bucovina la campionat pe un traseu de open care a devenit extrem datorita ploii cazute aproape in permanenta imeseul a iesit nevatamat si onorabil ; s-a simtit cum se simte pestele-n apa sau cum se simte haiducul in padure...( locul 10 datorita unor penalzari specifice incepatorilor...) in fata multor masini mult mai scumpe si de renume...

- a urmat intre timp ' intilnirea prieteneasca' de la Odorheiu Secuiesc unde traseul a fost dupa spusele celor care au participat anul trecut la etapa de camionat 2009 acelasi cu cel de extrem de atunci doar ca s-a parcurs in sens invers( urcarile lor au fost coboriri si viceversa...)...imeseu' a reusit locul 7 terminind traseul dupa 2,5 ore de intuneric la 23.30 intreg gata de noi provocari...

- am continuat cu etapa Tg. Mures de campionat dupa care ne-am intors in seara asta acasa...cred ca imeseu' a iesit undeva pe locul 10-12...am rupt un telesop si cred ca am afectat cilindrul de ambreiaj...de miine reparatii...

vrem sa continuam sa purtam imeseu' la cit mai multe iesiri si competitii...ACEASTA MASINA MERITA...va vom tine la curent...

Link spre comentariu

bravo pt Tg. Mures....

ai renuntat la aripi, sau le-ai reparat ? ...mai pune si tu niste poze :wink:

cu Jeep-ul in ce stadiu sunteti ?

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

multumim tuturor pentru incurajari...speram undeva intr-un timp nu prea indepartat sa ne ridicam si noi ca oameni la nivelul de performanta al acestei minunate masini...

da Laurentiu, i-am facut o noua fata prin indepartarea partiala a aripilor...am schimbat scaune, volan, am mai coborit un pic toata masina, am mai inmultit putin caii de sub capota (sa fie acum in jur de 110 ) ...inainte de bucovina am cintarit masina echipata total si cu plin facut si am constatat ca are cca. 1700 kg...

despre jeep-uri numai de bine...speram in curind sa scoatem din garaj un fel de HARD AND HEAVY DUTY JEEP ( proiect NOU facut de la 0 surub cu surub ) cu motor japonez si punti de cimpulung...

promit poze la amindoua masinile...

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

REA-Buzau a fost cel mai dur test de anduranta pentru m-ul nostru...

s-a batut imeseul cu floarea masinilor offroad din clasa open...am iesit dupa o saptamina grea de noroaie, urcari si coboriri complicate pe locul 3...

stricaciuni : radiator fisurat in zona busonului de umplere; electroventilator de racire gripat; bara de directie principala rupta; planetara spate rupta; cablu comanda blocant fata rupt; prag stinga rupt;pompa hidraulica de directie afectata 80%; far + proiector stinga sparte; aripi stinga/dreapta usor indoite...in rest noroi, noroi prin toate cotloanele...

am remediat o parte din defecte la fata locului...de restul ne ocupam zilele astea si ne pregatim temeinic pentru noi si noi provocari...

( p.s. se pare ca 'antrenamentele' facute in zona secuiasca au prins bine m-uli )

Link spre comentariu

Felicitari Gabi pt locul 3 obtinut la Buzau... e o realizare frumosa.... damage-urile se rezolva, mai ales ca sti despre ce este vorba :wink: ... tine-o bine ca acuma ai reale sanse sa urci pe podium la sf anului.... punctajul de la Buzau se ia la dublu !

Interesanta ideea cu YJ-ul cu punti de aro ( ca de asta banuiesc ca o sa puneti ) si motor de japonez :wink: ... fa si tu un topic cu asta ca o sa fie interesant.

P.S.: ma cheama LAUR, fara ENTIU ... :grin:

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Felicitari pentru frumoasa reusita de la Buzau!!! ...ma lasa nervii cand ma gandesc ca am renuntat la M-ul meu...

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

am recitit cu drag toate postarile de pe acest topic ; multumim tuturor prietenilor si oamenilor amabili care ne-au transmis vorbe frumoase...

:tk

am incercat, ' folosindu-ma ' de COPILUL meu, pe care l-am rugat sa initieze TOPICUL pe forum.:cl in anul 2009, ( la fix 50 de ani de cind s-a format ceata haiducilor....), sa transmit un mesaj TUTURORA...este adevarat cu mare tilc...si mult prea greu de priceput pentru lumea obisnuita..., dorind desigur cu aceasta ocazie sa-i mai intaresc fetei mele IOANA, o lectie de ISTORIE, DE NEAM, si VIATA...

asa ca, tipic NEAMURILOR din care ma trag, ambitiei si intelepciunii LOR, am avut si am la rindul meu, o rabdare incomensurabila...intocmai ca EI....,( CEI care au 'vizitat' puscariile comunismului, au murit sau au rabdat...), ca un jucator de sah care joaca un singur JOC intr-o INTREAGA viata...vreau sa fiu TIRZIU, TIRZIU...poate inteles...

in loc de explicatie va dau mutarea (=intrebarea ) urmatoare :

daca am primit sah la " HAIDUCII MUSCELULUI 1949 " din partea unui

' pleava oarecare'

din arges din deversare

eu fiind de la IZVOARE...

cu ce voi raspunde oare ???

rog pentru indrumare, sa consultati ISTORIA CELOR 10 ANI de REZISTENTA...( chiar si pe internet...)

felicitari analistilor care au 'remarcat' numarul masinii...probe...si nu au bagat in seama...STEAGUL...si inscriptionarea...

CONSIDERATIE SI RESPECT TUTUROR !!!

Link spre comentariu

sper cu permisiunea lui MAX si a moderatorilor sa-mi fie ingaduit pe acest topic sa va spun povestea intreaga...care are legatura cu masina asta care apare aici pe si se numeste :

" VOM LUPTA, asteptind...AMERICANII "

tocma' se daduse decretul de demobilizare...ca se intoarsera-n sat dupa ultimele lupte din Ungaria,Cehoslovacia si Germania,...si opinca si boierii;...copilasii nascuti in fometea razboiului si crescuti in suferinta si frica, si-au vazut in sfirsit fiecare TATAL...pentru ca cei mai multi dintre ei, au fost conceputi intre permisiile din timpul ' concentrarii ' sau in ' concediile ' din timpul razboiului...

in comuna NUCSOARA ( ARGES ) , in anii de dupa razboi parea ca in sfirsit s-a asternut linistea...MOCANII ( cum le spune si acum lumea de la cimpie ) crezind in soarta lor de ciobani si de vinatori ( pentru ca era locul unde fiecare obisnuia sa aiba o pusca ramasa de prin razboaie ) incercau sa-si incherbeze in credinta, la loc gospodariile.

stiau nucsorenii ca MIHAI-REGELE, a fost fortat de sovietici sa plece cu trenul...in vest...si in felul acesta tara intrase sub influenta bolsevismului...da' tot nu le venea sa creada cum COPILUL leganat de MAMA lui la BAHNA RUSULUI, la ei in sat si cu care au jucat hore si au cintat cintece poate sa lase in urma si la intimplare TARA si NEAMUL...

(***pentru cunostinta tuturor, in poienile de pe RAUL DOAMNEI, denumire luata dupa DOAMNA lui NEAGOE BASARAB I..., aflate in comuna nucsoara, familia regala a avut inca de pe vremea M.S. CAROL I , si apoi FERDINAND...samd, o cabana de vacanta...unde au copilarit pe timpul verii...PRUNCII REGALI )

a venit acasa si invatatotul MARINESCU, au venit si FRATII ARNAUTOIU...

Link spre comentariu

unul din fratii Arnautoiu a fost aviator...celalalt a fost ofiter de cavalerie cu scoala facuta la Chisinau...prieteni fiind prin ordin si credinta cu colonelul Arsenescu, perecum si cu generalul Sanatescu refugiat in SUA, acestia se hotarasc sa infiinteze " haiducii muscelului 1949 " o organizatie paraMILITARA de rezistenta ANTICOMUNISTA...

astfel in anul 1949, sub juramint, inchinat REGELUI , TARII si NEAMULUI, au reusit sa infiinteze CEA MAI PUTERNICA ORGANIZATIE DE REZISTENTA ANTICOMUNISTA DIN ISTORIE...aceasta organizatie a rezistat PRIN LUPTA...10 ANI !!!

despre bunicul meu, patitu ion - fastoc, simplu membru, al " grupului de la nucsoara " caruia i-am dedicat SREAGUL si MASINA pot sa va mai povastesc multe...despre CANAL...JILAVA...medgidia...cotul Donului...

despre relatia cu americanii...

I TRUST THE AMERICAN DREAM , BECAUSE OF MY GRANDFATHER ...I 'M LIVING IT !!!

Link spre comentariu

simplii pioni intr-o lume plina de interese

imi pare rau sa spun asta, dar erau idealisti intr-o lume pragmatica... drept pentru care nu au avut decat de pierdut

si bunicul a fost in "Fratii de cruce", organizatie de lupta anticomunista in Arad... si a incasat 3,5 ani de puscarie...care de fapt a fost 4 ani, 4 luni si 16 zile de canal....

asta dupa ce a fost ranit de 2 ori (odata a calcat pe o mina calul pe care era si a 2 a oara la cotul Donului)....

e frumos sa ai amintiri, dar nu e totul, trebuie sa incerci sa vezi ce a insemnat, la ce a ajutat si pe cine, sacrificiile unor oameni apropiati, sa nu cumva sa faci si tu o gresala identica

toti am vazut colantul, dar eu personal am crezut ca e de club...

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

soimule, ai dreptate...lumea lor s-a dus...si totusi astazi pentru cei care au ales odata...DEMNITATEA in loc de PLECACIUNE, si prin prisma faptului ca sunt inaintasii nostri, eu unul propun,

UN SALUT DE RESPECT SI ONOARE...O LACRIMA...

parca am vazut cu totii un film american cu robert retford, fost colonel in U.S. army intitulat ceva de genul '' NU TRAGE IN PURTATORUL DE STEAG !!! "

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

salut,din cate am citit de topicul tau am inteles k masinuta a intrat la garaj si nu mai participa la niciun concurs? este adevarat? superb lucrat la ea,dak mai manaca noroc la anul sper k imi termin si eu proiectul si vor fi 2 M-uri la concursuri,multa bafta!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare