Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce inseamna M10x1,25(suruburi)?

Maresalul

Postări Recomandate

Salutare!

Ma uitam azi pe manualul de reparatii de la Niva si la final sunt data toate suruburile pe care le contine masina si forta cu care acestea trebuie stranse(ce am facut pana acum la ea am strand cu cheia noramala neavand o cheie care sa indice forta).

Am vazut ca sunt trecute, ca si denumire, respectivele suruburi in forma asta : M10x1,25; M6;M8; M12x1,25 etc.

Poate sa ne explice cineva astora mai putin priceputi ca mine de pe aici ce reprezinta aceste denumiri si cum sunt calculate.(as vrea sa am un stoc de cateva suruburi pe acasa si in masina pt orice eventualitate).

Merci mult! :h5

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ce inseamna M10x1,25(suruburi)?

Salut,M inseamna metric si este fi-ul surubului 6,8,10 etc iar 1.25 su ce mai ai pe acolo inseamna pasul filetului,1.25 este filet fin care este folosit in locuri unde trebuie stransa suruburile mai bine de ex telescop

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Re: Ce inseamna M10x1,25(suruburi)?

fi-ul reprezinta diametrul surubului sau ce anume? taria materialului din care e facut surubului este reprezentata cumva?

Da "fi-ul" este diametrul filetului.

Duritatea (taria) materialului sta scrisa pe capul surubului. Este stantata, sau in reliefin in cifre. Ex.: 4.4 (surub ordinar, foarte moale si de obicei nici nu se marcheaza)), 8.8("tarisor"), 10.9 (tare), 12.9 ("beton") :grin:

PATROLATOR

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare