Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

LandCruiser HDJ 80

Georgenis

Postări Recomandate

Dupa multe asteptari am luat in sfarsit suspensia OME pentru HDJ. Am ales varianta +3" (7.5cm) Heavy Duty cu arcurile 850J in fata si 863J in spate si amortizoarele varianta lunga N73L si N74L. Din pacate nu am facut poze in timpul montajului (eram si singur si ma grabeam sa vad mai repede cum iese).
  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: LandCruiser HDJ 80

Am montat si 35-urile cu jante pe 15. Trebuie polizat putin din etrierii spate ca sa intre jantele pe 15, insa foarte putin in cazul acestor jante care aveau offsetul -38 si latimea 8.5J. Urmeaza troliu fata si bari ARB fata spate, insa nu stiu cand vor fi pentru ca sunt cam scumpe.

Mai trebuie sa montez sa montez caster-kitul in fata si sa lungesc tampoanele opritoare de pe sasiu pentru ca sunt mai lungi amortizoarele, mai trebuie lungiti suportii de la bara stabilizatoare spate si coborati putin suportii de la racordurile de frana dintre sasiu si punti (pana le schimb cu altele mai lungi).

Revin cu poze in zilele urmatoare si cu teste ale suspensiei.

Link spre comentariu

Intr-adevar, e alta masina.

Si a mea arata identic cu cea din prima poza, inclusiv bullbarul :grin:

Vazand ca ai pus roti de 35 ma intrebam daca nu o sa atinga de caroserie la hopuri sau la traversari laterale. Eu cam asa patesc, si am roti de numai 33, e drept ca nu mi-am dat seama ce kit de suspensii OME am (oare cum aflu asta? pe vreema cand le-am montat nu stiam prea multe..). Si nu am nici body lift.

Tocmai am montat o bara ARB spate vinerea trecuta si o sa pun niste poze cand o sa o termin. Observatia e ca s-a marit un pic consola spate (vreo 15 cm...)

T O Y O T A

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

superba masina

arata f bine, exact bine, ma intreb de ce dracu nu au facut-o asa di fabrica,,, cu siguranta ar fi vandut mult mai multe :grin:

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

O masina care merita toata admiratia noastra.Felicitari si spor la treaba in continuare.

Link spre comentariu

corect, era stantat destul de firav.. crezi ca ar fi util sa schimb amortizoarele cu unele mai lungi? asta ar insemna si schmbul arcurilor? ti-am spus ca la anumite denivelari pronuntate sa itraversari laterale freaca de caroserie, iar cand pun si lanturile (iarna) e jale... Iar dupa montajul barii spate, s-a micsorat semnificativ unghiul de trecere spate.

T O Y O T A

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

e o diferenta semnificativa de la 2� la 3�? ma gandeam la ceva mai lung, mai ales ca ma gandeam si la un rezervor suplimentar pe spate (asta pentru raiduri pe distante lungi) si o sa creasca sarcina.

T O Y O T A

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

Pai mai poti pune inaltatoare de 2.5 cm la kitul de 3" pentru ca sunt mai lungi amortizoarele. Ajungi astfel la un lift de 10cm. Mai exista kit-urile de competitie OME de 4" si 5", insa nu stiu daca aduce cineva la noi si transportul din America e cam scump. Cand o ridici foarte mult trebuie sa faci mult mai multe modificari pentru a fi totul cum trebuie.

Link spre comentariu

daca ai vreo poza cu cum arata inaltatoarele as fi recunoscator, sa inteleg si eu sistemul.

multam

Daca este vorba despre ce cred eu, e vorba de un set de distantiere din poliuretan care se pun intre arc si caroserie.

Link spre comentariu

Daca sunt cele de poliuretan, am gasit si la mine (poza mai jos), insa cred ca sunt de 10mm.

Am pus si o imagine cu profilul, comparativ cu a ta, si imi pare ca e sensibil mai lasata. e drept ca 2" de la roti si 1" de la suspensie inseamna 7-8cm. Sa imi spui te rog, dupa ce o mai testezi, daca sunt momente cand atinge roate de caroserie, sa nu schimb suspensia daca nu este cu adevarat necesar. Am un prieten la bucuresti cu roti de 35, dar are body lift si un kit mai inalt, si e o diferenta la nivelul oglinzii de cca 15cm fata de a mea. La el nu freaca roata de contraaripi... Insa nu vreau sa o inalt asa mult.

T O Y O T A

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

Am fost azi pe o rampa de la un service si a urcat pe rand si cu spatele sa vad cum se comporta. Suspensia lucreaza extraordinar de bine, din pacate nu am avut aparatul de fotografiat (poate mai merg maine). Rotile intra sub aripi si nu ating nici de overfendere. Poate tu ai jantele cu offset mai negativ si ies prea mult in afara.

Link spre comentariu

Pana la urma am facut si niste poze. Cand am urcat cu fata, roata fata era la 82cm inaltime iar cand am urcat cu spatele, roata era la 90cm inaltime. In spate trebuie sa mai cobor suportii care tin bieletele de la bara stabilizatoare ca sta cam sus acum.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am fost azi pe o rampa de la un service si a urcat pe rand si cu spatele sa vad cum se comporta. Suspensia lucreaza extraordinar de bine, din pacate nu am avut aparatul de fotografiat (poate mai merg maine). Rotile intra sub aripi si nu ating nici de overfendere. Poate tu ai jantele cu offset mai negativ si ies prea mult in afara.

Intr-adevar, sunt mai in afara, si poate de aceea ating. Nu am avut nevoie nici de flanse pentru rotile de 33.

Or fi obosit un pic si arcurile, plus incarcatura cu "un pic din toate"

Vad ca se "misca" tare bine suspensiile tale, ai umblat si pe la furtunele de frana sau nu a fost nevoie?

T O Y O T A

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare