Nicu N Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Scuze daca s-a mai postat pe aceasata tema( am dat cu search ....dar nu mi-a afisat rezultate!) In fine ,tata intentioneaza sa populeze o balta cu peste,balta e undeva la munte,puietul cica s-ar gasi bun si ieftin pe undeva pe la Fagaras, initial am zis ca nu se merita, dar vezi ca sunt amator de pastrav si am zis ca de ce nu .... Am Googalit un pic, deocamdata nu am nimic concret cum se transporta,cum cresc in captivitate,ce conditii trebuie respectate, cum se hranesc,.....ca de spalat cred ca se spala singuri :ha: Daca ati impartasit experiente de genul,sau cunoasteti mai bine decit mine acest subiect va rog ajutati si voi un novice!! Multam !! :x :x Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Re: Crestera Pastravilor Din cate stiu eu de la un prieten care s/a ocupat cu asa ceva, lucrurile stau in felul urmator....iti trebuie o sursa de apa, sa fie cat mai rece si mai curata, De fapt daca nu e de munte...nu cred ca ai mari sanse. Daca ai sursa de apa....iti trebuie bazinul, iazul etc. Aici intervine un factor important. Debitul sursei de apa trebuie sa fie cat mai mare, adica in 24 de ore sa inlocuiasca cel putin odata volumul iazului. Adica, daca iazul are 100m cubi de apa......debitul sursei de apa trebuie sa fie de cel putin 100m3 la 24 ore. in rest , mancare gasesti in comert, iar daca vrei sa faci piscicultura, atunci lucrurile se complica muuult mai mult. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 Re: Crestera Pastravilor daca vrei sa faci ''cresterea'' pastravului atunci asa cum spune nello ai nevoie de bazine betonate cu debit de apa constant apa rece pt o oxigenare buna sau poti sa ii cresti si in mijlocul bucurestiului in bazine insa cu tuburi de oxigen (mai nou asa se cresc) din cauza incalzirii globale peste tot au scazut temperaturile si chiar pastravariile cu state vechi se comfrunta cu problema scaderii oxigenului din apa pe timp de vara daca vrei pur hobby sa ai pastravi poti sa iti populezi si balta pe care o ai daca e in zona de munte vor trai insa no sa ai cresterile sistemului intensiv vezi ca dupa ce populezi daca esti pe un curs de apa te viziteaza inspectorii de la mediu si te trimit la cursuri sa nu cumva sa poluezi sau sa imbolnavesti firul de apa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 Re: Crestera Pastravilor si eu am luat un teren la deal cu parau pe el... ma gandesc sa fac un baraj mic si sa pun peste in lacul format datorita altitudinii reduse, nici nu poate fi vorba de pastrav, cred ca ideal a r fi sa populez cu clean, un peste destul de adaptabil, omnivor si care se descurca minunat in ape de munte, dar si in ape de campie, din familia cipiride (inrudite cu crapul) din pacate nu e un peste cu valoare economica mare, pt ca are multe oase bifurcate, dar de cat s apun pastrav si sa moara tot, mai bine pun clean si am un iaz cu peste... eu asa o vad scuze daca e offtopic, eu cred ca e destul de apropiat forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator liviugolf Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 Re: Crestera Pastravilor Daca am un parau care trece pe langa casa si vreu sal populez , pot sa fac cumva sa nu plece pastravi la deal ??? sa raman in zona aia , ma gandeam la ceva cascade de ex? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 Re: Crestera Pastravilor si eu am luat un teren la deal cu parau pe el... ma gandesc sa fac un baraj mic si sa pun peste in lacul format Ai grija ca iti trebuie omieunu aprobari ca sa faci un baraj sau ca sa deviezi o jumate de metru cursul unei ape din matca. Vin astia de la apele romane cum prind de veste ca au o gramada de inspectori fara obiectul muncii. Intereseaza-te inainte sa incepi de sapat, sa nu trebuiasca sa refaci locul cum era inainte tot pe banutii tai + amenda. Ar fi pacat. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 Re: Crestera Pastravilor le dau eu coordon atele gps si nu or sa ajunga acolo e suficient de izolat cat sa nu aibe cu ce sa vina si cum sa gaseasca zona in plus, eu nu deviez cursul, vreau sa adancesc albia si sa o largesc cu vreo 4 metrii si sa fac un baraj de pietre de codru, care sa nu blocheze apa ci sa o incetineasca, apa curgand printre pietre despre aprobari...nici poveste sa ma apuc sa fac acte, las asa cum e si daca vine cineva... tre sa dovedeasca ca eu am facut, altfel asa era de cand lumea stai calm, nu e asa de usor pe cum pare nici pentru ei o sa fac poze sa vedeti cum si ce...dar tot ce e de lucru e manual, ca nu intra nici un utilaj pana acolo forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 Re: Crestera Pastravilor Daca am un parau care trece pe langa casa si vreu sal populez , pot sa fac cumva sa nu plece pastravi la deal ??? sa raman in zona aia , ma gandeam la ceva cascade de ex? Nu imi dau seama cum ai scapat pana acum fara sa se dezactiveze. Completeaza-ti locatia daca mai doresti sa il ai. :rules Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Iunie 9, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2009 Re: Crestera Pastravilor Balta e facuta in paralel cu cursul riului, in acel loc mai sunt si izvoare, balta s-a umplut imediat dupa ce s-a escavat, in partea inferioara e un fel de roca albastrie ce tine apa.Sursa de apa e captata de pe un deal din apropiere,nu are un debit ff mare dar ma gindesc la un sistem de introducere a aerului in acel tub fiindca are o presiune importanta data de diferenta de nivel de la balta la izvorul captat. Nu cred ca sunt probleme cu mediul zona e destul de retrasa....O problema mai serioasa vad sa fie daunatorii cu 2 picioare si vidrele! Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate