Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Concurs: De ce am ales LR?

Yonutz

Postări Recomandate

V-as propune sa ne spuneti aici povestea masinilor voastre si anume pe ce considerente ati ales LR, cum ati facut achizitia, unde ati dus proiectul in realitate, unde ati fi dorit sa duceti proiectul, ce v-a placut la masina aleasa, ce nu v-a placut, in ce aplicatii folositi masina, in ce aplicatii ati fi dorit sa folositi masina ...samd

Cea mai frumoasa poveste sau cel mai bun povestitor va primi un set de filtre (carburant-ulei-aer) + uleiul necesar ptr un schimb (Valvoline mineral) ptr masina sa! Castigatorul va fi ales prin vot in termen de 15 de zile de la terminarea concursului de catre membrii forumului! Nu au drept de participare la acest concurs pot participadecat posesorii de LR! Nu se accepta decat un singur post ptr povestea masinii! Se accepta si poze (maxim 5)! Premiul se va ridica de la Bucuresti!

Concursul incepe acum si se termina in data de 01.07.2009

Va doresc succes domnilor!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Concurs: De ce am ales LR?

@astral2000 Nu esti atent ...

Clar acea masina cat si propietarul se inscriu intr-o categorie aparte si merita tot respectul nostru!

Menirea acestui topic insa, este ca stimatii domni posesori de LR sa-si canalizeze energia pe ceva constructiv si de ce nu, chiar pe un combat cu miza! Este o miza simbilica ...dar poate fi a lor numai datorita voua celorlalti utilizatori! Nu cea mai frumoasa masina sau cea mai accesorizate va lua premiul! Ci acela care va prezenta cea mai frumoasa poveste cu/despre masina lui!

Chiar daca sunt posesor de Nissan, si vecinii mei au tot japoneze vreau sa subliniez faptul ca offroadul sau experienta 4x4 (cum vreti sa-i spuneti voi) se poate face bine si f bine si cu englezoaice, americance sau nemtesti ... Cel mai bun tunning ptr o masina de teren (si se aplica si in alte cazuri) este "tacanitul" dintre pedale si volan! :grin:

Link spre comentariu

@astral2000 Nu esti atent ...

Clar acea masina cat si propietarul se inscriu intr-o categorie aparte si merita tot respectul nostru!

Menirea acestui topic insa, este ca stimatii domni posesori de LR sa-si canalizeze energia pe ceva constructiv si de ce nu, chiar pe un combat cu miza! Este o miza simbilica ...dar poate fi a lor numai datorita voua celorlalti utilizatori! Nu cea mai frumoasa masina sau cea mai accesorizate va lua premiul! Ci acela care va prezenta cea mai frumoasa poveste cu/despre masina lui!

Chiar daca sunt posesor de Nissan, si vecinii mei au tot japoneze vreau sa subliniez faptul ca offroadul sau experienta 4x4 (cum vreti sa-i spuneti voi) se poate face bine si f bine si cu englezoaice, americance sau nemtesti ... Cel mai bun tunning ptr o masina de teren (si se aplica si in alte cazuri) este "tacanitul" dintre pedale si volan! :grin:

"tacanitul" este cumva coloana de directie???? :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: (poti sa stergi off -ul)

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Cred ca postul meu e nesemnificativ insa aici e o "cafenea" unde ne laudam agregatele , deci sa incep , Masina Un Land Rover Freelander mi-am luat-o dupa ce am citit multe review-uri. M-am documentat de la alti posesori , de la televizor ...care motor e cel mai bun , care e cel mai durabil , care mi s-ar potrivii mai bine la ceea ce vreau sa fac cu ea , adica pescuit la munte. Datorita si rotilor schimbate cu niste Cross Country-uri mie mai mult decat ce am nevoie , Si am mai pers pe o idee......englezii astia de 60 de ani numai agregate deastea de noroi fac deci ar trebui sa se priceapa cel mai bine nu ca X firma (nu dau nume ca sa nu creez discutii aiurea) care a produs de la masina pana la bicicleta , motoreta si trotineta. In fond sunt foarte multumit de ea. Sa ne auzim cu bine

Never stop exploring
Link spre comentariu

Salut la toata lumea de acasa.

De cind mi-am cumpara L.R. ..nu mai merg la biserica :grin: L.R. e o religie !!!

...De ce am ales L.R. ?

Probabil pentru tot ceea ce inseamna L.R. SPIRIT , CAMEL TROPHY, G4 CHALLENGE... setea de aventura...

Dupa multe cautari si proband diferite modele , am ales L.R.Discovery 3 din mai multe motive.

Estetica austera: Ai doar doua sanse : Il urasti de moarte ori...iti place la nebunie ! :grin:

Diversitate : Sintem 5 persoane in familie si aveam nevoie de o masina spatioasa ... ne plac calatoriile lungi , in masura posibilului ...Africa. :)

Calitati Off-Road exceptionale si confort maxim datorita suspensiei pneumatice variabila + Terrain Response

O imagine valoreaza mai mult decat o mie de cuvinte :

Aici nu prea avem terenuri nici peisaje ca "acasa" dar facem si noi ce putem :

Salutari din Madrid.

P.D: Va invit la http://www.discotr.es/viewtopic.php?f=10&t=198

L.R. Discovery 3 HSE , 2006

Aro M 461 C , 1972

Land Rover Defender 90

Link spre comentariu

Ca sa fiu sincer, am luat-o din ratiuni de buget: cat costa, cat era taxa de inmatriculare, cat asigurarile si impozitul. Ne trebuia o masina mare, sa consume putin si sa fie fiabila.

Ca sa zic asa a fost casatorie de interes...apoi a venit dragostea! :wink:

Acum nu as mai concepe alta masina in afara de LR.

Apoi am pregatit-o de drum, in masura in carte timpul si banii ne-au permis si am constatat ca nici intretinerea nu e prea scumpa.

Acum.... acum trebuie sa am grija de ea, ca vreau sa ma duca si a doua oara in Africa si sunt convins ca o va face!

Va pun o poza cu ea in actiune

Nicky

Land Rover Discovery 200 Tdi

http://www.calatorsauturist.ro/

Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea

Link spre comentariu

Pentru ca sint masochist, altfel nu se explica..

Simplicitate, intretinere usoara, capacitate de incarcare, nu numai ca greutate dar si ca volum, usurinta cu care poate fi transformat in functie de necesitati si destinatie, piesele si echipamentele auxiliare care se gasesc practic peste tot si preturile convenabile si ce-i mai important LAndrover brotherhood si spiritul de libertate care ti-l ofera.

Nu-mi cereti acu sa fac si lista cu minusurile ca mai trebuie sa si lucrez saptamina asta

restul povestii altadata

Link spre comentariu

De ce mi-am luat Land Rover?

Pentru ca am crescut vazand la televizor secvente de la Camel Trophy, si asa s-a nascut pasiunea pentru masina care parea "invincibila" (vorbim de Defender, nu restul gamei). Mai tarziu, acum vreun an si ceva mai exact, fiind intr-o delegatie in Germania, mai multe de jumatate de an, zi de zi, treceam printr-o parcare unde TRONA Defenderul din prima poza. (asta e cuvantul, TRONA. Nu statea, si nu era parcat. Avea parcarea. Toate masinile pareau mici si speriate langa el. Intr-un din zile, am vazu chiar si un G, ce e drept, "scos din cutie", care parea la fel de "mic" langa Defender. In oricare alta situatie, l-as fi observat. dar fata de Defenderul ala, parca nu iesea din liota de Golfuri, Astre, si altele asemenea).

Cand am ajuns acasa, mi-am cumparat unul. Oricum stiam dintotdeauna ca o sa am unul la un moment dat. "Cand ma fac mare, imi iau Defender", nu? Asa am aparut pe forumurile astea acum cativa ani, si afirmatia asta mi-a adus op gramada de mesaje private :tk

Din pacate, nu am o poza cu el, fiind momentan defect, mai precis are rupta puntea fata, roata din stanga fata fiind doar de decor.Oricum, in conformitate cu cerintele subiectului, pun o poza cu un defender identic cu al meu.

Dupa cum vedeti, mi-am indeplinit visul, si in acelasi timp am o masina de offroad. Care daca se va transforma in altceva, acel ceva va fi tot " ... land ...." : "LandCruiser" sau "Gelandewagen". Pana atunci, fac ca multi altii, majoritatea englezi: Suzuki in teren, Land Rover in inima.

Va rog frumos sa nu luati mesajul asta foarte in serios. Nu vreau sa ma cert cu nimeni. Defenderul e o masina care imi va place mereu iar nici o alta marca nu are acelasi "esprit du corps" , sau brotherhood cum bine zice gusteru. Citeam undeva ca atunci cand au testat Freelanderul in jungla, animalele erau foarte agitate: pentru ele se obisnuisera cu zgomotul prezenta Defenderului :h5 . Asta spune enorm.

Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"
Link spre comentariu

Nenea' Yonutz, povesti personale sint berechet, dar ce ne facem, daca, dupa ce noi, ca niste baieti sinceri ne spunem povestile ca intr-un adevarat club, sacoate unu' sau altul bata de baseball si ne f...e una in tastatura si peste deste ca sa ne arate ce masini slabe sint LR sau ca sa adune mai multe posturi...?

Ca si suport moral,veti tine acest gen departe de povestirile noastre de suflet, folosind tasta "delete" sau "ban" din panoul de control , in caz de abuzuri?

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Pai sa zica un "sabotor" ceva rau de LR ca pan' sa scoata bata i-am luat gatul!

Nicky

Link spre comentariu

Pai sa zica un "sabotor" ceva rau de LR ca pan' sa scoata bata i-am luat gatul!

...he,he... nu-i lua asa de tare pe "sabotori" ca-i bagi in sperietzi !!! :ha:

Las´sa zica fiecare ce vrea ca de aia sintem liberi, nu ? :uameni

Salutari din Madrid

L.R. Discovery 3 HSE , 2006

Aro M 461 C , 1972

Land Rover Defender 90

Link spre comentariu

@flay,

Asa cum am spus anterior ...nu exista masina slaba sau mai slaba decat (mai sunt situatii cand exista unele comparatii dar in ceea ce ma priveste am facut acele comparatii ONLY in spirit de gluma! :h5 )... Se poate face offroad cu orice 4x4 ...chiar si cu un 2x4 daca iti dai silinta! :grin:

Si apoi sabotori cum le zici matale sau carcotasi se vor gasi mereu ...Desi nu am dreptul sa moderez aceasta sectiune abia astept sa zica ceva aici (i-as ruga sa posteze luuung) ca printr-un singur clk sa le ruinez munca ... :ha: Vezi in felul asta si eu insumi sunt un sabotor, sabotor al sabotorilor! :ha:

Pe de alta parte fiecare dintre voi va avea ocazia sa saboteze sabotorii, intrucat castigatorul acestui concurs tot de membrii forumului va fi ales! :h5

Deci prin regula de trei simpla (chiar 4) toti suntem niste sabotori! Sabotori pasionati de fiare d'astea care invart din toate rotile, dragule! :h5 Acestea fiind spuse astept cu interes sa citesc povestile uimitoare despre masinile voastre si ceea ce v-au/va / va vor lega(t) de ele! ...Si nu numai eu... :h5

Link spre comentariu

Acum hai sa va spun povestea mea...

Tatal meu se ocupa de albine; acum 2 ani, dupa ce am vazut prin ce coclauri se baga cu remorca dupa el, trasa de un Sierra, care uneori se mai impotmolea in noroaie sau albii de rau,am decis sa-i ofer un cadou care sa-l scoata din belele.

Cum sint un admirator al Angliei si a tot ce tine de tara asta, alegerea n-a fost prea grea.

Mi-am amintit si de unele povesti cu LR donate de guvernul britanic prin anii 50-60 , astea fiind primele masini pe care tata a facut practica si pe care le-a demontat pina la ultimul surub cind era la scoala de profil.

Am studiat pe mobile.de oferta de preturi si am fost atras de preturile convenabile, intre 5-10000 de euro.

Pe lista mea erau Defender, Discovery si Range Rover,an in jur de 2000,km cit mai putini,cirlig de remorca,TUV-ul cit mai proaspat,etc.

Alegerea finala a fost Discovery deoarece poate face aproximativ ce face Defender-ul dar la un confort aproape de Range Rover.Plus masa remorcabila era maxima, de 3500 kg asa ca m-am hotarit asupra unui Discovery 2.

Am comandat si un manual Haynes pentru Discovery 2 pe care sa-l mai studiez si am inceput asaltul final(credit la banca,telefoane in Germania la dealeri,etc).

Cind totul a fost OK, am decolat cu tata cu tot, cu un low cost pina la Koln , am inchiriat o masina si am ajuns la Osnabrueck unde era masina(dupa ce vorbisem si schimbasem mailuri cu dealerul sa-mi pastreze masina). Am ajuns la destinatie duminica seara la ora 20(cind totul era inchis) si ne invirteam in jurul masinii de credeam ca vine politia sa ne salte.

Luni,am luat-o si da-i spre tara...cu speranta ca va pica taxa de inmatriculare, care era de 5800 de euro, la masina de 8000.

Am mai povestit pe aici cum am fost in Germania inca o data sa-i pun catalizator si sa o fac Euro 3 si pina la urma, din iulie 2008 am platit doar 1300 taxa.

Modificarile aduse pina acum sint:protectii la faruri,faruri model 2003- ca tot sparsesem unul din cele vechi, bull-bar cu proiectoare,praguri,arcuri HD,mai inalte cu 5-8 cm,frine EBC, am activat blocarea diferentialului central, am luat roti de iarna, roti de noroi(Kumho KL 71), si altele pe care nu le mai tin minte acum.

Daca am avut probleme de fiabilitate in cei 35.000 km...(la o masina de 185.000)?

Una din placutele de frina vechi s-a uzat si pina mi-au venit cele noi am uzat discul de frina si acum vre-o luna am schimbat crucile la cardanul fata ca una era ceva mai uzata.

Daca am ramas in noroi? Bineinteles, cu gumele General Grabber AT 2 care mai au 5 mm pe ele, am ramas intr-un sant de desecare, pe un cimp cind tocmai se topise zapada si noroiul i-mi transformase gumele in slick-uri.Abia dupa aceea am inceput demersurile pt. blocarea centralului si am comandat primele 2 MT-uri(ca sa vad daca intra in locasuri fara sa tai din aripi).

Mai urmeaza sa montez un blocant sau doua-Detroit Truetrack si poate un troliu ascuns sub bara de fata.

Masina o folosesc cam tot eu in 80% din timp si e pentru tot ce tine de viata de "fermier" -tractat remorcile, urcat si exploatat dealurile din zona pentru a gasi locuri de cules pt albine, mers in concediu iarna, la noi sau afara, plimbari prin padure cu familia si cainii, etc.

O sa pun si ceva poze, da nu mai gasesc programul de micsorare si daca se poate voi mai posta inca odata.

Daca as mai alege alta masina pentru acelasi lucru?

Doar un Defender 110 facut pentru British Army(l-am gasit deja,e nou si e Td5) sau un Discovery 3 +un Defender de maxim 3000 lire pentru lucrurile dure.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Ca sa completez povestea, am incercat sa atasez niste poze, sa vedem daca intra...

Rotile pe 18 care erau originale(AT) au fost schimbate cu altele pe 16, si am pus 245/75/16 profil MT(da,intra si nu ating nicaieri) .

Bineinteles ca la ultimele ploi, am plecat pe dealuri tot cu cele AT(aventura a fost semnificativa...), de aici decizia de a pastra MT-urile cit am sezonul deschis, tot timpul;merg bine si la 130 asa ca cele de asfalt se odihnesc pina spre toamna cind mai mergem pe afara,poate.

Am mai pus ventilator electric cu termocontact,am scos visco-cupla si am scos si toba intermediara pentru o respiratie mai proaspata(ca si inlocuirea si eliminarea EGR-ului).

Ca sa completez raspunsul la intrebarea din topic, sint foarte multumit de multitudinea de informatii de pe forumurile din UK si Australia cit si de oferta bogata de piese de schimb si accesorii, de la online-shopuri sau de pe Ebay(de unde cumpar cu incredere si la preturi ce fac Dacia sa para scumpa).

In probleme de fiabilitate, va doresc tuturor sa aveti doar problemele mele tehnice :p si comfortul dintr-un Discovery cind mergeti la drum sau pe coclauri :h5 .

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Foarte tare poveste, cam asa e si a mea, dar sti ceva, ceva forte important despre LA Disco (nu stiu cum e la alte masini, dar asta e ca un B17 - Fortareata Zburatoare!): Te aduce mereu acasa!

Nicky

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare