marcel Postat Iunie 13, 2009 Partajează Postat Iunie 13, 2009 Pina acum nu am avut de a face grav cu suruburi intepenite, asa ca sunt interesat ce fel de degripant ati folosit si pe care il recomandati. Eu am mers la un prieten care vinde piese auto si l-am intrebat care este cel mai bine vindut produs. L-am luat, insa azi, dupa citeva pufuri i s-a terminat aerul comprimat. Asa ca, i-am scos doza, am luat o pensula pe care o muiam in solutie, dupa care tamponam suruburile. Nu sunt convins ca o sa cumpar tot deala, asa ca astept un sfat, o recomandare, ceva. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Iunie 13, 2009 Partajează Postat Iunie 13, 2009 Re: Penetrant, degripant ... de care? cind nu existau sprayuri se folosea lichid de frina....sau apa!! zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Iunie 13, 2009 Partajează Postat Iunie 13, 2009 Re: Penetrant, degripant ... de care? asta cu "cel mai vandut" nu mi se pare un criteriu dupa care sa cumperi ceva, ba din contra as putea spune. Oricum, am impresia ca formula este aceeasi la toti producatori, sau oricum difera destul de putin. Eu folosesc WD40. De ce? Nu stiu, poate pentru ca miroase frumos :P Tot pentru degripat am mai folosit un spray care racea. Incalzeai putin piesa cu pistolul cu aer cald si cind dadeai spray incepea sa trozneasca. Nu mi se pare ca era de mare efect, dar iaca inca o solutie. Cind nimic nu mai functioneaza, foloseste cu incredere dalta si un ciocan bazat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 14, 2009 Partajează Postat Iunie 14, 2009 Re: Penetrant, degripant ... de care? Parere pur personala : WD 40=mari sperante , rezultate-20-40 % ; ice spray de la loctite = numai pt blocari ruginite-60-80 % din prima . Pentru lubrifiere n-am vazut mari diferente intre WD si lubritall dar l-am folosit mereu in situatii diferite (am inceput cu WD si am ramas la WD pt ca e o cale de rulare de precizie si are citeva tampoane de pisla care sterg-ung si nu vreau sa risc niste geluri-cleiuri daca le amestec) .Despre penetrare , asta e doar o iluzie . la suruburi scurte cu putine filete angajate se poate incalzi si de lungeste surubul si se mai slabeste ajustajul, iar la cele lungi.....poate cu desurubare cu impact. Dar totusi , WD si putintica rabdare, stimabile... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Iunie 14, 2009 Partajează Postat Iunie 14, 2009 Re: Penetrant, degripant ... de care? Acum folosesc degripante de la Wurt,Kent.... functioneaza..dar in urma cu ceva ani nu stiam de asa ceva foloseam lichid de frina,sau otet- banalul otet care il avem in casa A fost situatie in care am pus o ranga pe o tubulara "tiganeasca" de 36 sa desfac niste buloane..erau foarte ruginite .. am tras sa se rupa ranga ,trageam 2 de ea :P dar nu am reusit sa desfacem ,un mosulica a zis sa pun otet, sa fumez o tigara si o sa desfaca dupa aceea, am incercat-o si pa asta si spre surprinderea mea a mers, scirtiiau filetele de se facea piele de gaina dar le-am desfacut !! Putin off topic... tot de la mosulica acela stiu un pont de curatare pile,le tinea in otet citeva ore si dupa aceea prindeau pe metal ca si noi! Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 14, 2009 Partajează Postat Iunie 14, 2009 Re: Penetrant, degripant ... de care? prin anii 86-90 foloseam apa din belsug sau lichid de frana....si culmea...functiona..... dupa 90....am folosit WD-40.....2+2....Wurth....cu rezultate mai mult sau mai putin spectaculoase.... mai le folosesc si in combinatie cu o lampa cu gaz.....acolo unde este posibil....90% se desfac....restul se rup :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iunie 14, 2009 Partajează Postat Iunie 14, 2009 Re: Penetrant, degripant ... de care? Eu am un produs Valvoline care l-am cumparat intr-un set pentru motocicleta, care e tare fain. Si eu stiu ca lichidul de frana e "panaceu universal" :). Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Iunie 14, 2009 Partajează Postat Iunie 14, 2009 Re: Penetrant, degripant ... de care? Eu folosesc 2+2 si sunt foarte multumit :h5 Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Iunie 14, 2009 Partajează Postat Iunie 14, 2009 Re: Penetrant, degripant ... de care? Am incercat diverse spray-uri, dar am revenit la lichidul de frana, pauza de un suc :x (nu fumez), apoi lovitura cu ciocanul in capul surubului (fara a strica hexagonul), o rugaciune :pl si tubulara pe el :dr3 . Daca se misca, nu desfiletez continuu, mai efectuez rotatii si in sens invers si mai tamponez cu lichid de frana. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Iunie 14, 2009 Partajează Postat Iunie 14, 2009 Re: Penetrant, degripant ... de care? O explicatie logica cu otetul exista..acid acetic care dizolva piatra, calcarele si alte depuneri de gen... Daca incercati cu otet intr-un filtru de cafea, centrala termica, fierbator sau alt "schimbator de caldura" o sa vedeti ce minuni face..Merge foarte bine si la radiatoarele si motoarele in care nu s-a pus apa distilata... ies depunerile bucatele, bucatele.. :grin: Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boczarionut Postat Iunie 14, 2009 Partajează Postat Iunie 14, 2009 Re: Penetrant, degripant ... de care? eu folosesc wd doar pentru ungere iar ca degripant merg pe wurth in combinate cu lampa de gaz cand sunt situatii mai grele Patroll Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BigDude Postat Iunie 15, 2009 Partajează Postat Iunie 15, 2009 Re: Penetrant, degripant ... de care? @suzuker - WD40 miroase a FLIT. :grin: Tot d'asta folosesc si eu pentru tot ce inseamna degripare. Inainte ocoleam gropile 10 km, acum ocolesc 10 km ca s-ajung la gropi. - EU ©Copyright 2007 :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Re: Penetrant, degripant ... de care? @suzuker - WD40 miroase a FLIT. :grin: Tot d'asta folosesc si eu pentru tot ce inseamna degripare. Off-topic: Ce-ai cu omul? Daca s-a saturat de Raid, Baygon si alte cele si ii plac mirosurile mai barabtsti... On-topic: WD-40 sau lichid de frana (ultimul in cazuri mai nasoale). Am incercat si 2+2 si face cam ce fce si WD-ul (adica nu face minuni). N-am incercat cu otet, insa cred ca e o idee buna (si mai ecologica, poate)? “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Re: Penetrant, degripant ... de care? La un moment dat citisem undeva pe net ca, Coca-cola face minuni cu suruburile intepenite. Pui pe surub, o carpa imbibata cu cola o lasi cateva minute ...si surubul se desface usor. Poate e un mit (ca multe altele.... :P ) Da merita macar sa-ncerci... Nu te costa decat o sticla de cola....din care pe jumatate o poti bea :ha: PS. scuzati cacofoniile... :p Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei.T Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Re: Penetrant, degripant ... de care? La mine nu a mers Coca-Cola la bara spate a unei nenorociri de dacie,am dat cu un spray nemtesc si a fost destul de bun.WD il folosesc si eu doar la uns.Cel mai greu am dat jos jantele de iarna de pe Vectra spate,am consumat tot spray-ul ala nemtesc + WD40 + baros cu o scandura. Nu mai semnez. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Re: Penetrant, degripant ... de care? pe discoveri"vinatori de mituri"desbateau,cine inlatura mai bine rugina din filete metalice si aveau 3 ingreniente: cola,mucii si urina nu mai retin ce sa ' ntamplat... Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Re: Penetrant, degripant ... de care? tare,si cola este destul de coroziv dar eu cred ca poti opta pentru wd-40,eu acela folosesc la vitara si ajuta in cele mai multe cazuri,cand nu atunci iau fratele lui mai mare FLEXU :ha: :ha: :ha: suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 24, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2009 Re: Penetrant, degripant ... de care? In urma sfaturilor de mai sus, am amestecat continutul 1:1 cu lichid de frina. In unele locuri a functionat (desi poate ca a contat si faptul ca a stat la muiat mai mult), in unele locuri e tot asa. O sa pun in functiune si lampa de gaz. Oricum, cu tot muitul, surubele de 10 s-au cam rupt toate. Asa ca distractia continua cu gaurirea lor (o sa caut burghie HSS) si iau in calcul sa dau gaurile pt. surube de 12 sau 14. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 Re: Penetrant, degripant ... de care? ....deci......deci.... cel mai bun degripant se dovedeste a fi burghiul cu acoperire Tin, cel aliat COBALT, de la Booosch. Tot buuusch are si un burghiu din carbura ,care cred ca e un bun degripant, nu stiu daca se vinde la spray sau cu pensula de prins in bormasina . O varianta de desfacere atunci cind te-ai saturat de rupt-tras la mina care PROBABIL functioneaza : cheia cu impact, electrica (daca nu este aer comprimat la indemina),la 12 V ,din practiker, la un pret mic-cam 100 ron- aspect al problemei >neverificat- nu trageti in pianist, , preferati biciu , mama....... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate