Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme TJ REDUCTOR

mad

Postări Recomandate

Buna ziua(seara) la toti,poate ma ajutati si pe mine cu un sfat...am un TJ Sahara 4L in service.Problema e ca in momentul cuplarii tractiunii pe fata,masina tremura de se rupe-n doua(asta cand las ambreiajul) si face foarte tare cand virez stanga spre maxim si dreapta spre maxim :-)..am schimbat crucile de la roti,pivotii..gumele sunt noi :-) toate la indrumarea mecanicului.Acuma am ajuns la reductor,l-am dat jos.In interior este un lant,mecanicul spune ca trebuie sa schimb lantul(sa-l intind daca e posibil)Zice ca sare de pe pinioane si din cauza asta planetarele de pe fata nu trag constant.. ajutor..ca pana la urma ma pune sa cumpar o masina de rezerva :-).

Mentionez ca face chestia asta pe elevator,asfalt si uneori pe drumuri de munte :-)

Va multumesc

Numai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme TJ REDUCTOR

Buna ziua(seara) la toti,poate ma ajutati si pe mine cu un sfat...am un TJ Sahara 4L in service.Problema e ca in momentul cuplarii tractiunii pe fata,masina tremura de se rupe-n doua(asta cand las ambreiajul) si face foarte tare cand virez stanga spre maxim si dreapta spre maxim :-)..am schimbat crucile de la roti,pivotii..gumele sunt noi :-) toate la indrumarea mecanicului.Acuma am ajuns la reductor,l-am dat jos.In interior este un lant,mecanicul spune ca trebuie sa schimb lantul(sa-l intind daca e posibil)Zice ca sare de pe pinioane si din cauza asta planetarele de pe fata nu trag constant.. ajutor..ca pana la urma ma pune sa cumpar o masina de rezerva :-).

Mentionez ca face chestia asta pe elevator,asfalt si uneori pe drumuri de munte :-)

Va multumesc

Numai bine

Daca intradevar e intins lantul, nu ai ce face decat sa cumperi unul nou. Atentie insa si la pinioane.

Link spre comentariu

Multumesc,acuma masina e bucati :-) maine am sa vad de ea.Mecanicul spune ca lantul NU este intins,motiv pentru care scapa de pe pinioane,iar eu cand virez rotile..raportul de transmisie nu este la fel..din cauza ca sare lantul (ca la bicicleta:-))

Eu nu ma pricep,problema e ca daca cuplez fata si virez rotile,las ambreiajul si vreu sa virez.masina trepideaza de parca se rupe-n doua.Asta face si pe elevator si jos pe pamant :-) asfalt.Daca cineva a mai patit asa ceva..ajutor cu un sfat.

Multam :-)

Link spre comentariu

Multumesc,acuma masina e bucati :-) maine am sa vad de ea.Mecanicul spune ca lantul NU este intins,motiv pentru care scapa de pe pinioane,iar eu cand virez rotile..raportul de transmisie nu este la fel..din cauza ca sare lantul (ca la bicicleta:-))

Eu nu ma pricep,problema e ca daca cuplez fata si virez rotile,las ambreiajul si vreu sa virez.masina trepideaza de parca se rupe-n doua.Asta face si pe elevator si jos pe pamant :-) asfalt.Daca cineva a mai patit asa ceva..ajutor cu un sfat.

Multam :-)

i-a misca de cardane.... sa nu ai cumva spart vre-un pinion..... sau sa fie distrus vre-unul din diferentiale...

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Acuma am venit de la mecanic,am studiat lantul si este ok,adica cu cutia data jos e putin mai slabit,dar in momentul in care se monteaza pe masina e ok..deci vibratiile nu vin de la ea:-) :P oare de unde vin?Urmeaza sa desfacem fata la grupul de pe fata,l-am mai verificat si era ok..nu avea nimic rupt in el.Totusi cred ca de acolo e problema..daca e de la reductor,trebuie sa faca galagie si cand e fara cardan pe fata,adica in gol..

Vibratiile puternice apar cand virez rotile numai..sugestii??

Multumesc

Link spre comentariu

Deci..am verificat planetarele,sunt ok.crucile de la planetare (care le-am cumparat noi noute)nu trebuie schimbate ca nu au jocuri si sunt ok.Am demontat gerupul de pe fata si in prezent se examineaza :-) :sr ..eu ca si nepriceput m-am uitat la el si nu are urme vizibile de uzura,are ce-i drep cava jocuri mici intr-e dinti :-).Ce trebuie sa verific?asta ca sa vad cum sta treaba,la diferential gasesc setul de pinioane din interior..cele patru??cam cat costa,nu vreu sa cumpar grup nou ce e peste 500 eur:-) si poate nu e de acolo defectul.. :) ..astept sugestiile voastre

Multumesc

Link spre comentariu

Parerea mea este sa schimbi in primul rand mesterul, mai apoi incearca sa te deplasezi cu ea in alt oras daca pe plan local nu gasesti nici un alt mester. Cred ca ai schimbat deja prea multe in mod inutil...

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

Azi am primit verdictul.. :-) dupa trei zile de demontari,mecanicul(mecanicii)au spus ca NU STIU CE ARE MASINA,dar am platit inca 200 lei..asta pentru investigatii.Este un mic joc ,2 zecimi maxim la pinioanele din grupul de pe fata.Adica este un mic joc pe axul pe care se afla cele 4 roti dintate din interiorul grupului fata.

Am dat jos TOT.. si nu stiu de unde vine vibratia asta asa de mare.Am cuplat si mersul in spate,face la fel.Planetarele si crucile sunt ok,se misca usor si nu au nici o problema(verificate centimetru cu centimetru)in Alba nu stiu nici un meserias de jeep.

A mai venit si un inginer care lucra odata pentru un service renumit :-) el a spus ca e defect un senzor electronic..cica nu merg rotile in sincron..ala chiar ca era paralel..pai pe un jeep wrangler nu este asa ceva..cand i-am spu ca este mecanica pura..adica e ff simpla mecanica..a plecat si a spus ca nu stie ce este:-)

Daca as avea un grup sa-l schimb si sa vad daca e acolo defectiunea...ar fi super.Poate are cine de inchiriat unul,cineva care a schimbat pe masina si nu-l mai vrea.Daca e ok poate ne intelegem.Nu vreau sa mai dau banii de pomana si sa nu rezol NIMIC.Am cumparat,cruci,pivoti..si degeaba ca nu era de acolo.

Ajutor!!!!

Respect

Link spre comentariu

@mad vino cu ea la buc si te rezolv..... macar mai am una desfacuta pe rampa exactca a ta.

Link spre comentariu

La bucuresti nu pot sa vin cu ea,e prea departe de mine.As avea macar nevoie de un grup fata sa probez daca de acolo e problema.Sunt jocuri mici pe pinioanele din interiorul grupului fata.Daca ma poate ajuta cineva cu un grup fata,sa probez cu un altul,daca problema vine de acolo..atunci sa-l si cumpar.

Nu vreau sa dau banii de pomana,mecanicii care au vazut masina s-au lasat pagubasi...nu si de meserie :-) ...au spus ca daca rezolv eu problema sa-i anunt si pe ei care e cauza :-)

Cine ma ajuta cu un grup fata de TJ WRANGLER SAHARA 4l an 2000?Platesc curieratul,si dau si ceva daca e cazul..nu degeaba.Daca merge si e de vanzare ne intelegem poate si la pret.

Multumesc

Link spre comentariu

cred ca ti-am descoperit problemuta...

ce rapoarte ai pe fata ? le-ai schimbat sau scos si pus la loc ? ... exista o piesa care vine la rapoartele stock si care nu se mai puna la rapoartele custom.... daca acea piesa ai pus-o pe rapoartele custom, face ca dracu cand cuplezi fata....

suna-ma sau suna-l pe Andi.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare