adryan Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 imi spune-ti si mie ce culoare are firul de la turometru si pe unde ar trebui sa-l caut. cititorul de turatii unde il caut? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei popescu Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 Re: turometru patrol 90 Ce tip de motor ? La ce fir te referi, de la senzorul de rotatii sau de la ceasul din bord ? :roll: Cititorul de rotatii cred ca este pe injector la pistonul unu de la distributie spre volanta. 2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adryan Postat Iunie 18, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2009 Re: turometru patrol 90 e un patrol din 90 cu 2,8TD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adryan Postat Iunie 21, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2009 Re: turometru patrol 90 am gasit ceva in spatele pinionului de la pompa de injectie. sa fie un senzor cu element Hall? ca sa-l schimb trebuie sa demontez distributia si pinionul de la pompa? :T Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 21, 2009 Partajează Postat Iunie 21, 2009 Re: turometru patrol 90 Cam aceiasi problema o am si eu . Senzorul e pe pompa, nu stiu cum naiba se verifica sistemul. Este o mufa la senzor ,ca sa-l demontezi cred ca nu merge prin spatele scutului de la pompa , asa ca demonteaza, demonteaza.....poate mai stie si altcineva mai experimentat . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boczarionut Postat Iunie 26, 2009 Partajează Postat Iunie 26, 2009 Re: turometru patrol 90 am gasit o schema electrica pentru masina care te intereseaza si firul cu pricina are culooare negru/galben este pe conectorul cu sapte terminale la pozitia 8 sper sa te ajute Patroll Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 26, 2009 Partajează Postat Iunie 26, 2009 Re: turometru patrol 90 Spune ceva dspre verificarea parametrilor sistemului ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boczarionut Postat Iunie 26, 2009 Partajează Postat Iunie 26, 2009 Re: turometru patrol 90 am gasit ceva pe un alt manual in care spune ca se conecteaza un voltmetru la terminalul + al conectorului si o masa si se verifica DC iar aceasta trebuie sa creasca o data cu turarea motorului :wink: Patroll Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 26, 2009 Partajează Postat Iunie 26, 2009 Re: turometru patrol 90 am gasit ceva in spatele pinionului de la pompa de injectie. sa fie un senzor cu element Hall? ca sa-l schimb trebuie sa demontez distributia si pinionul de la pompa? :T Din pacate, da. Am mers azi in beci la o sedinta foto. Senzorul e cel incercuit cu rosu. Cercul plin rosu e axul pompei de injectie. Cel vedre pompa de apa, iar cel albastru axul cu came. Ca sa scoti surubele alea doua, cu care este fixat senzorul, trebuie sa scoti pinionul de la pompa de injectie, asa ca trebuie data jos cureaua de distributie. DSC01808 (Small).JPG[/attachment:oaywfq9t] Nu stiu ce inseamna senzor hall, dar uite-l cum arata in detaliu. DSC01814 (Small).JPG[/attachment:oaywfq9t] DSC01812 (Small).JPG[/attachment:oaywfq9t] detaliu.JPG[/attachment:oaywfq9t] I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boczarionut Postat Iunie 27, 2009 Partajează Postat Iunie 27, 2009 Re: turometru patrol 90 este vorba de senzorul cu efectul Hall care este de fapt un senzor ce isi modifica tensiunea de iesire in raport cu schimbarile unui camp magnetic. Mai exact cand un magnet trece prin fata lui acesta transmite impulsuri. mai multe informatii se gasesc pe wikipedia Patroll Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 28, 2009 Partajează Postat Iunie 28, 2009 Re: turometru patrol 90 Mai degraba senzorul citeste fuctuatia cimpului produs de gaurile pinionului.Probleme majore apar de la murdarirea senzorului cu pulberi feromagnetice, pilitura , rugina.Asta cind totul e OK dpv electric , pentru ca incarcarea suplimentara modifica valorile cu care senzorul ar trebui sa functioneze . Din pacate nu am reusit pina acum sa dau de date de verificare. La cele de mai sus adaugati in fata lor "CRED CA..." ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boczarionut Postat Iunie 28, 2009 Partajează Postat Iunie 28, 2009 Re: turometru patrol 90 stiintific e mult mai complicat, eu am spus acolo cum functioneaza "babeste", normal ca daca senzorul e murdar da cu virgula e valabil pentru orice senzor iar la datele de mai spus am mentionat clar ca sunt dintr-un manual al unui alt model de Nissan mai exact Y61 Patroll Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate