Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

turometru patrol 90

adryan

Postări Recomandate

Re: turometru patrol 90

Cam aceiasi problema o am si eu . Senzorul e pe pompa, nu stiu cum naiba se verifica sistemul. Este o mufa la senzor ,ca sa-l demontezi cred ca nu merge prin spatele scutului de la pompa , asa ca demonteaza, demonteaza.....poate mai stie si altcineva mai experimentat .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Spune ceva dspre verificarea parametrilor sistemului ?

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

am gasit ceva in spatele pinionului de la pompa de injectie. sa fie un senzor cu element Hall? ca sa-l schimb trebuie sa demontez distributia si pinionul de la pompa? :T

Din pacate, da. Am mers azi in beci la o sedinta foto. Senzorul e cel incercuit cu rosu. Cercul plin rosu e axul pompei de injectie. Cel vedre pompa de apa, iar cel albastru axul cu came. Ca sa scoti surubele alea doua, cu care este fixat senzorul, trebuie sa scoti pinionul de la pompa de injectie, asa ca trebuie data jos cureaua de distributie.

Evolution-KitL12.jpg.f7dd3991b9ccdfff79cb4515cc05fc2b.jpgDSC01808 (Small).JPG[/attachment:oaywfq9t]

Nu stiu ce inseamna senzor hall, dar uite-l cum arata in detaliu.

552166272_PATROL002.jpg.b8ccc4de0b6ec6309f7f906910376633.jpgDSC01814 (Small).JPG[/attachment:oaywfq9t]

IM000048.JPG.1f27346b542994f04533856f1f5dcc1f.JPGDSC01812 (Small).JPG[/attachment:oaywfq9t]

detaliu.JPG[/attachment:oaywfq9t]

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

este vorba de senzorul cu efectul Hall care este de fapt un senzor ce isi modifica tensiunea de iesire in raport cu schimbarile unui camp magnetic. Mai exact cand un magnet trece prin fata lui acesta transmite impulsuri. mai multe informatii se gasesc pe wikipedia

Patroll
Link spre comentariu

Mai degraba senzorul citeste fuctuatia cimpului produs de gaurile pinionului.Probleme majore apar de la murdarirea senzorului cu pulberi feromagnetice, pilitura , rugina.Asta cind totul e OK dpv electric , pentru ca incarcarea suplimentara modifica valorile cu care senzorul ar trebui sa functioneze . Din pacate nu am reusit pina acum sa dau de date de verificare. La cele de mai sus adaugati in fata lor "CRED CA..."

Link spre comentariu

stiintific e mult mai complicat, eu am spus acolo cum functioneaza "babeste", normal ca daca senzorul e murdar da cu virgula e valabil pentru orice senzor iar la datele de mai spus am mentionat clar ca sunt dintr-un manual al unui alt model de Nissan mai exact Y61

Patroll
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare