ampopa Postat August 29, 2007 Partajează Postat August 29, 2007 Dupa cum spuneam mai devreme, sunt fericit posesor de YJ de 2,5 din '89. Masina merge binisor, dar e cam puturoasa, consuma multut si "zguduie", mai ales pe derumuri de munte, cu piatra, grohotis etc. Ma gandeam (pentru la anul, de-abia :( ) sa bag ceva bani in el sa-l inalt un pic (vreo 5 cm, numai, ca sa se tina bine si pe strada), sa-i pun un troliu, un filtru mai sport si sa-i mai fac ce-o mai fi de schimbat pe la el (vreo cruce-doua, are un pic de joc in caseta etc), sau sa-mi iau un TJ, tot de 2,5 (pe care, ulterior sa-l modific un pic - inaltat, troliu si ce-o mai fi, in limitele unui buget mai redus). Ce parere aveti? Poate cineva sa-mi dea sfaturi/idei? “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat August 29, 2007 Partajează Postat August 29, 2007 Eu zic ca motorul de 4L e rege la Wrangler-uri. 2,5-ul tot puturos o sa fie mai ales daca o sa ii pui roti mai mari. La consum am inteles ca oricum nu e departe de cel de 4L. Ramane doar problema impozitului care e substantial mai mare la 4L. GabiC are un kit de inaltare ca lumea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat August 29, 2007 Autor Partajează Postat August 29, 2007 Stiu de kitul lui Gabi, dar, deocamdata n-am bani si, in principiu, ce bag in masina tre' sa bag cu factura. Chestia cu motorul de 4 o stiu si eu si salivez de fiecare data cand vad un motor de 4l, dar, cum spuneai si tu, impozitul..... :ce De asta ma gandeam ca un motor de 2,5 mai nou, ar trebui sa fie un pic mai destept decat al meu (deja are vreo 20 de :Hr in plus). “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat August 29, 2007 Autor Partajează Postat August 29, 2007 Apropos, are cineva idee cam ce presupune adusul unei masini din state (formalitati, taxe, shipping)? Presupun ca, in ceea ce priveste omologare si alte alea, n-ar trebui sa fie probleme: TJ'ul de state, ar rebui sa fie, in mare, acelasi lucru cu cel din Europa.Ca taxe ar trebui sa fie, taxe vamale 10% din valoarea in vama (masina + transport), TVA-ul 19% din valoarea cu taxe vamale si taxa de prima inmatriculare care, poate o mai scadea pana la anul. Mai e ceva de adaugat, oare? “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AT 5.9 Postat August 29, 2007 Partajează Postat August 29, 2007 ''ce bag in masina tre' sa bag cu factura.'' ...eu am cumparat/montat cu factura la traco! am si un catalog pt jeep, cand mai treci pe''aici'' pot sa ti-l dau! :D Johnson. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat August 29, 2007 Partajează Postat August 29, 2007 Apropos, are cineva idee cam ce presupune adusul unei masini din state (formalitati, taxe, shipping)? Presupun ca, in ceea ce priveste omologare si alte alea, n-ar trebui sa fie probleme: TJ'ul de state, ar rebui sa fie, in mare, acelasi lucru cu cel din Europa.Ca taxe ar trebui sa fie, taxe vamale 10% din valoarea in vama (masina + transport), TVA-ul 19% din valoarea cu taxe vamale si taxa de prima inmatriculare care, poate o mai scadea pana la anul. Mai e ceva de adaugat, oare? Taxa vamala de 10% se calculeaza la valoarea de factura daca o aduci pe firma sau la valoarea in vama daca o aduci pe pers fizica (O LABAREALA ROMANEASCA). Deasemenea daca lu' pulica vamesu' i se pare ca e prea mica valoarea facturata te fute ca e marfa sub evaluata si ca tb sa se intrunesca o comisie ...... O JAPCA TOTALA .... daca e firma care nu a avut importuri pana acum te mai pun sa mai platesti si TVA-ul in avans, adica la intocmirea actelor si nu la 25 ale lunii urmatoare cand faci decontul (poate unii au de recuperat) Mai ai de adaugat ....... : Omologare: 1800 ron, daca ai noroc si nu iti trebuie si test dinamic si recunosc idiotii ca ai EURO cat ai, daca nu, alti 1750 ron. La rar mai dai si alte taxe da minore, max. 100 ron Transport: incearca se te combini cu inca 1-2 masini la un sg container, asa iti iese cam 1200 - 1400 eur / masina Transport intern: in Ct. NU SE MAI FACE TRANZIT ca urmare aduci containerul pe platforma - 2600 ron Traduceri legalizate: 300 ron Mai tb si ceva corespondenta cu DHL ...... Cam asta dat cand am adus mazda .... daca imi mai aduc amite iti mai zic. PS Financiar oricum merita, dar din pacate/fericire nu se pot quantifica neuronii pe care tii omoara organele statului. :bleah FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat August 29, 2007 Autor Partajează Postat August 29, 2007 Chiar merita, oare? Incep sa ma mai linistesc un pic. daca iau, sa zicem, un TJ in 2000, cu cca 100k km, la 10-12000 de dulai (8400 de iepuroi), plus 1400 - 1800 transportul, asta inseamna 10200, plus 10% 11220, plus TVA 13350, plus omologare, transport din C-ta in Buc, etc, cel putin 15000, la final. La banii astia-mi iau unul din Germania cu 50k km, la care, nu mai am de platit nimica (din cate stiu eu), mai bag 2000 sa-l inalt si sa-i pun un troliulet si gata. Plus taxa de prima inmatriculare. Chiar ma intreb daca intr'adevar mai merita. Probabil ca merita pt masini mai mici, sau daca gasesc o super-oferta pe-acolo. Oricum, acuma vand (sau cumpar) pielea ursului din padure :D “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabic Postat August 29, 2007 Partajează Postat August 29, 2007 Clar ca o masina mai noua e si mai sanatoasa.Mai bine cauti una in tara gata imatriculata si zic ca iesi mai ieftin dupa care o modifici treptat. GHITZA PRESEDINTE! www.ocb.ro www.gafa.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabic Postat August 30, 2007 Partajează Postat August 30, 2007 Legat de Kit pot sa zic cu mana pe inima ca in teren se comporta mai bine. GHITZA PRESEDINTE! www.ocb.ro www.gafa.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat August 30, 2007 Autor Partajează Postat August 30, 2007 Multzam de sfaturi. Da' pe sosea (un asfalt mai prost, curbe etc) cum se comporta? “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabic Postat August 30, 2007 Partajează Postat August 30, 2007 Multzam de sfaturi. Da' pe sosea (un asfalt mai prost, curbe etc) cum se comporta? Cu placere Lejer cu 80-100 km pe drept iar in curbe nu se inclina exagerat de tare poti lua curbele mai largi cu 70km fara probleme , atentie nu am bara stabilizatoare pe fata.E doar o chestiune de timp pana ce te obisnuiesti .Alta chestie o sa ai impresia ca fuge volanul in stanga si dreapta din cauza ca nu e asa rigida suspensia ca pe foi. Gabi GHITZA PRESEDINTE! www.ocb.ro www.gafa.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Zimbrul Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: YJ sau TJ Masina merge binisor, dar e cam puturoasa, consuma multut si "zguduie" ........ sau sa-mi iau un TJ, tot de 2,5 ...... Ce parere aveti? Poate cineva sa-mi dea sfaturi/idei? Intrebare: cat iti consuma? pt ca TJ-ul meu a luat cam 11 pe autostrada (si asta in regim de 70mph) iar in oras ... cred ca ia 18 - 20... In privinta "zgaltzaitului", fiind incaltat momentan cu 33-urile pe care le are, cand merg pe drumurile noastre nationale perfect drepte, juri ca-s beat, vreau sa schimb rotile si sa pun al doilea set cu care am luat masinutza si anume BF-uri de 215x75 si sa vdm care e diferenta daca vrei dda-mi un PM si poate ne vdm in oras sa te dau o tura cu el si asa o sa faci mai usor diferenta dan Jeep - there is only one ... Si daca nu iti plac principiile mele, nu e problema ... mai am si altele SALVAMONT Predeal Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: YJ sau TJ Intrebare: cat iti consuma? pt ca TJ-ul meu a luat cam 11 pe autostrada (si asta in regim de 70mph) iar in oras ... cred ca ia 18 - 20... In privinta "zgaltzaitului", fiind incaltat momentan cu 33-urile pe care le are, cand merg pe drumurile noastre nationale perfect drepte, juri ca-s beat, vreau sa schimb rotile si sa pun al doilea set cu care am luat masinutza si anume BF-uri de 215x75 si sa vdm care e diferenta daca vrei dda-mi un PM si poate ne vdm in oras sa te dau o tura cu el si asa o sa faci mai usor diferenta dan e normal sa-ti consume mult cu gume de 33 la un motor de 2.5..... i-a schimba-i gumele si va trebui sa scada consumul urban la un 14-15 % max... Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MaE Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: YJ sau TJ La jeep de 4.0 nu ii mai calculez consumul la 100 de km ci la ora de functionare ca e mai simplu. Personal ptr 2.5 as recomanda o modificare de rapoarte in punti asta in cazul in care nu vrei sa il folosesti prea tare pe autostrada. Roti de 33 sau 35 si raporte de 4.88 ar trebui sa fie ok ca si putere, sprint sau ce vrei tu si poate scade si consumul ca nu se mai chinuie motorul atat de tare sa invarta "dihaniile". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: YJ sau TJ La jeep de 4.0 nu ii mai calculez consumul la 100 de km ci la ora de functionare ca e mai simplu. Personal ptr 2.5 as recomanda o modificare de rapoarte in punti asta in cazul in care nu vrei sa il folosesti prea tare pe autostrada. Roti de 33 sau 35 si raporte de 4.88 ar trebui sa fie ok ca si putere, sprint sau ce vrei tu si poate scade si consumul ca nu se mai chinuie motorul atat de tare sa invarta "dihaniile". Nu e chiar asa. Am avut Yj de 4 l si la sosea , doar cu spatele consuma 11-12 l/100. In oras nu sarea de 16-17. Conteaza si cum e pusa masina la punct d.p.d.v. tehnic, dar si stilul de a conduce. Ai cuplat fata mai pui cativa litri, iar in teren nu se pune. 2,5 -ul are aceleasi performante la consum. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rotiger Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 Re: YJ sau TJ Eu prefer TJ..pt ca pe asta il am :br..si cred eu ca putina tehnologie nu strica :banana...plecand de la aer..si pana la alte maruntisuri...:j Bfata offroad --- Jeep Wrangeler Tj, 06...2,5l Moto --- Suzuki Intruder C800 Street --- Mercedes ML270cdi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 Re: YJ sau TJ Eu prefer TJ..pt ca pe asta il am :br..si cred eu ca putina tehnologie nu strica :banana...plecand de la aer..si pana la alte maruntisuri...:j Bfata Si uite asa,..., s-a ajuns la JK ! Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vdfbg Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Re: YJ sau TJ cum mai merge treaba? ceva noutati la masina? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 Re: YJ sau TJ in vremurile actuale se discuta TJ versus JK diesel sau JK benzinar 3.8 :grin: ...de' lumea evolueaza.... YJ-ul incet incet devine masina de colectie :grin: ... cum a devenit si CJ -urile. Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate