lichter Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Salut, De aproape 2 ani incoace am senzatia ca masina nu prea trage ca in tinerete, incepe sa ma lase la miutse :ha: . Eu o suspectez ca e putin infundat catalizatorul, dar la ITP noxele au iesit bine, pe bune. Ma intreb daca schimbind catalizatorul as putea rezolva problema, si daca tot il schimb, exista ceva catalizatoare, trasee de evacuare pentru Grand Vitara care sa mai aduca un plus de putere (cit de mic, ca sunt pe cauciucuri mai mari, si nu strica ;) ) Desigur, upgrade sau nu, vreau sa ramin in normele de poluare, nu vrea doar sa scot catalizatorul :) Poate stiti cum as putea sa verific catalizatorul, sau mai stiu eu ce, inainte sa bag niste bani sub masina. Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Re: Upgrade evacuare Grand Vitara Hmmm, ma indoiesc sa fie catalizatorul infundat... eu l-am dat jos pe al meu si era ok si masina e din 91...dar daca vrei sa-l cureti da jos galeria (ori tai catalizatorul si il pui la loc ori cu tot cu tevi pe el) si il cureti... eu la masina mea (passat 96 tdi) am luat o conducta de frana am aplatizat-o la capat si am legat-o la un compresor, am bagat in catalizator si l-am curatat...a mers beton numai ca pe o raza de 50 metri era negru de fumul scos din el. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lichter Postat Iunie 23, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2009 Re: Upgrade evacuare Grand Vitara @adi200100 Nu-i o idee rea. Ai simtit ceva imbunatatire la motor dupa curatare? Singura treaba delicata e ca presiunea nu trebuie sa fie foarte mare, sa nu sparga fagurele ceramic. Pentru funingine, multumesc de pont, cred ca se poate rezolva cu un prosop ud pus la capatul de evacuare. Ar trebui sa capteze cam toata funinginea :) Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wld Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Re: Upgrade evacuare Grand Vitara exista catalizatoare sport. sau il poti da jos pe cel de pe masina, ii faci 2 flanse si il inlocuiesti cu teava. La ITP il pui la loc in 1/2h si gata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Re: Upgrade evacuare Grand Vitara Ai simtit ceva imbunatatire la motor dupa curatare? hmmm nu prea am simtit, atunci am umblat si la turbina si nu mai stiu sa fii simtit prea multe ( passat 1.9 tdi) Singura treaba delicata e ca presiunea nu trebuie sa fie foarte mare, sa nu sparga fagurele ceramic. Nu stiu cum e la Samurai ca eu l-am dat jos cu totul...dar la alta masina am spart eu unul cu ciocanul si o bucata de fier... nu parea ca ar ceda la aer comprimat :grin: Pentru funingine, multumesc de pont, cred ca se poate rezolva cu un prosop ud pus la capatul de evacuare. Ar trebui sa capteze cam toata funinginea Stiu dupa e simplu dar atunci eu nu ma asteptam sa iasa atat si fiind pe elevator si eu sub ea nu am bagat de seama decat cand era prea tarziu. :P P.S Daca vrei parerea mea da-l jos. :banana Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lichter Postat Iunie 23, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2009 Re: Upgrade evacuare Grand Vitara Multumesc de ponturi la toata lumea :h5 Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Re: Upgrade evacuare Grand Vitara Catalizatorul este montat doar pentru depoluare, doar descompune hidrocarburile (NH4),transformindu-le in apaH20 si CO 2. Daca benzina e buna, sondele de O2 sunt OK,zic ca motorul merge mai bine fara catalizator...., Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 Re: Upgrade evacuare Grand Vitara @lichter - Ia legatura cu baietii de la Borla - Fundeni ... sigur o sa ai o parere coerente despre ce se poate face! Off topic - ai cumva o schema electrica a masinii tale, in orice format ... am nevoie extrem de urgent si nu gasesc decat info incomplete. FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lichter Postat Iunie 24, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2009 Re: Upgrade evacuare Grand Vitara @ AdrianZUZ Am documentatia completa de service pentru masina mea. Da-mi un PM sa vad cum sa iti trimit materialele. Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate