Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Piese pt Niva

ampopa

Postări Recomandate

Re: Piese pt Niva

Dar ca fiabilitate cum ti se par piesele de la Cluj? Cit despre uleiul pentru motor, mai degraba merge fara decit cu orice. Am folosit anul trecut ulei T90 pentru transmisie, la sfatul unui prieten, si nu s-a comportat bine deloc. La temperaturi scazute devenea extrem de viscos, intra ceva mai greu in viteze, iar la temperaturi negative trebuia sa o turez mai mult in treapta intii si sa schimb rapid, altfel avea tendinta sa se oreasca. Dupa ce l-am inlocuit cu uleiul recomandat de producator au disparut toate aceste simptome. Poate vara ar merge, atunci cind este foarte cald afara, iarna insa nu prea.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 79
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Dar ca fiabilitate cum ti se par piesele de la Cluj? Cit despre uleiul pentru motor, mai degraba merge fara decit cu orice. Am folosit anul trecut ulei T90 pentru transmisie, la sfatul unui prieten, si nu s-a comportat bine deloc. La temperaturi scazute devenea extrem de viscos, intra ceva mai greu in viteze, iar la temperaturi negative trebuia sa o turez mai mult in treapta intii si sa schimb rapid, altfel avea tendinta sa se oreasca. Dupa ce l-am inlocuit cu uleiul recomandat de producator au disparut toate aceste simptome. Poate vara ar merge, atunci cind este foarte cald afara, iarna insa nu prea.

Referitor la ulei: ai fost un pic confuz, dar cred că T90 ai băgat la transmisie, nu la motor.

Ţineţi seama de prescripţiile producătorului (!), că ştie ce spune... indiferent de marca maşinii. La Niva la transmisii manualul de utilizare recomandă 75W90, 80W90, 85W90. Ştiu ei ce spun.

De regulă orice parametru/instrucţiune modificat de user poate eventual să îmbunătăţească un pic la vreo caracteristică, dar duce inevitabil la scăderea performanţelor la altele. Da, cine ce vrea... şi nu prea există free lunch. Ceva contra ceva... Însă nu prea e cazul la uleiuri.

73 de Zoli / YO5CRQ

http://www.yo5crq.ro

Link spre comentariu

In ceea ce priveste fiabilitatea pieselor, inca nu pot sa ma pronunt. Abia au fost puse pe masina. O sa vad in perioada urmatoare ce si cum.

Uleiu pt motor nu l-am luat de la ei. Am luat semisintetic 10W40. Doar filtru l-am comandat de la Cluj. In cutie am bagat Castrol dar, undeva pe la inceputu lu decembrie si pana acuma nu ma pot plange de el.

Recomandarea primita de la cei din Cluj a fost sa nu cumpar tot chitul de ambreiaj de la ei, deoarece e slab si nu ma va tine prea mult.

Link spre comentariu

Recomandarea primita de la cei din Cluj a fost sa nu cumpar tot chitul de ambreiaj de la ei, deoarece e slab si nu ma va tine prea mult.

Fuc#! Eu mi-am luat toate piesele de la Cluj.. absolut toate, inclusiv chit complet de ambreiaj (disc, rulment, placa, rulment priza, pompa ambreiaj, cilindru). MI-e nu mi-au zis sa nu imi iau chit complet de la ei ca e prost :T

Am luat printre altele diverse piese de suspensie, toti pivotii, toate amortizoarele, furtune, toti rulmentii, etc.. Deci daca e cineva in masura sa se pronunte asupra pieselor lor, acela voi fi eu, in timp.

Exceptind chestia asta cu ambreiajul, oamenii sunt foarte amabili si rapizi.

Link spre comentariu

In motor folosesc semisintetic 10w40 si in transmisie 80w90. In motor il schimb la fiecare 10000 km, odata cu el si filtrele de ulei, benzina si aer. Merg destul de mult cu GPL si ca masura de siguranta suplimentara schimb uleiul asa des. In transmisie am folosit o singura data T90 vreo doua luni pe timp de iarna si am renuntat.

Link spre comentariu

Pai, eu am intrebat daca imi recomanda sa iau kitul complet de la ei, si i-am povestit cu mi-am prajit ambreiajul . Atunci, nea Tibor mi-o spus ca nu mi-l recomanda deoarece o sa-l prajesc urgent si pe urmatorul pt ca nu e foarte fiabil. Oricum, am tinut discul vechi si o sa caut ferodouri sa le schimb pe cele prajite. Am un batranel care o spus ca se baga la creatie cu schimbul. Asta ca sa fie de rezerva la garaj. Nu se stie niciodata cand trebuie

Link spre comentariu

Da. despre el este vorba.

Am impresia ca aduc si ceva nemtesti sau frantuzesti, dar la alti bani. Dar, tr vorbit cu ei la telefon. Daca nu, drum de Ungaria si acolo se gasesc. Mie nu mi-or iesit apele ca sa merg pana in Ungaria, motiv pt care am luat de la cluj

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

eu am pus Sachs de la Brasov de la Cazacu la 400 ron avea si rusesti problema este cu instalatul ca trebuie date multe chestii jos si daca cei de la service stiu te tapeaza la bani .

cu uleiul eu am GPL si periodic trebuie sa complectez ca mananca mult deci in curand se il schimb pe tot complectand asa

Link spre comentariu

Am constatat si eu un consum ceva mai mare de ulei in situatia in care am rulat preponderent pe GPL. La 7000 km mi-a consumat diferenta dintre semnele de max si min pe joja de ulei. Asta in varianta in care folosesc uleiul recomandat de constructor iar viteza de croaziera este undeva in jur de 90 km/h in afara localitatilor iar motorul are putin peste 60000 km.

Link spre comentariu

eu de osaptamana am constatat un sunet ciudat la rotile din fata (cred) se aude un zgomot de rulment care nu mai are ulei asa e sunetul, si nu stiu in ce servis sa ma duc cu ea,

duminica cand am venit de la fundata intre campina si ploiesti aveam cam 110-120 km/h si am pus o farana mai brusca, in loc ca masina sa ramana dreapta ma tras in dreapta, noroc ca nuera nimeni pe prima banda, dar nustiu de la ce ar putea sa fie.

as vrea si eu un servis bun, nu neaparat de lada,servis sa fie dar bun ( fara ala din mogosoaia de la Enechescu !! )

Link spre comentariu

Avand in vedere ca una dintre bujii nu mai functioneaza(de 1 an de cand am luat masina nu am umblat la ele si nu stiu exact cand au fost schimbate ultima data) am facut o camanda azi la cei din Cluj pentru fise din alea siliconice de Niva si un set de bujii Bosh cu 4 poli. Sper sa fie bune. Nu am mai avut chef sa merg sa cumpar de pe la rusi din Obor :p Voi in general ce fel de bujii aveti?

@Antonio: bine ca nu mergeai iar cu 150 :hi ; e posibil sa fie rulmentul (din ce am vazut pe forum e de preferat sa ai un rulment de rezerva cu tine tot timpul-in special daca conduci o NIVA :ha: ). Bine ca nu a fost ceva grav :hi

Nu stiu ce service sa-ti recomand din pacate. Si eu sunt in cautare de unul serios, pentru orice eventualitate, sau cel putin un meserias care sa lucreze chiar si in curtea lui la chestiile mecanice da' sa fie k omu'

Link spre comentariu

Hai sa va spun ceva: in ceea ce inseamna service pe Niva, in Romania, e cam 00000000000000000000. Cica sunt undeva la cativa prin tara care se baga si se pricep evectiv pe masini rusesti si fara sa fie amatori sau mecanici de orice. (unu cica ar fi prin Turnu Severin)

Eu in deva, sincer, nu am mecanic pt rusoaica mea. E un mecanic mai batran, la care ducea si tata dacia prin anii 80 si dupa (si la care sincer am dus si eu alte masini), si tot la el ma duc si cu Niva. Omu o spus direct ca nu o mai desfacut asa ceva. Eu i-am spus ce mi se pare ca suna aiurea, si o incercat sa faca. O mai uitat si i-am adus aminte, drept urmare am mai stat cu masina pe elevator vreo 2 zile, sau mai mult. Chestia e ca mere acuma.

Problema mea e ca nu reusesc sa ma adun sa incerc sa inteleg mai multe din ceea ce inseamna "o masina". Pot sa fac multe dar, sa fiu coordont (pt inceput) de cineva care stie.

Oricum, e aiurea sa strici masina si sa te uiti la ea, mai ales cand sti caproximativ ce nu merge.

Apropo: spuneati undeva ca ceva nu suna bine. Verificati rulmentii la rotil,e din fata. Sau s-au spart, sau nu mai au ungere, si drept urmare se sparg. Sunt Slabi.

SI PENTRU NU A LE DA SATISFACTIE CELOR CARE NEAGA CAPACITATILE RUSOAICELO, NU SPUNETI TOTI ODATA CE PROBLEME ATI AVUT CU ELE.

Am scris cu caps pt a se vedea.l

Sunt masini bune, foarte bune, dar, nu le putem cere la nivelul la care cer altii de la masinile lor. Ele pot multee, dar tr folosite incetisor. Cu pasi marunti, Niva face multe. Poate mai multe decat alte acareturi.

Link spre comentariu

@cretu: Stai linistit ca rusoaicele nu sunt singurele cu probleme din ce am vazut pe aici :ha: :ha: Ba din contra(cel putin la noi sunt standardizate deja problemele :ha: :ha: )

Iar ca si capacitati de offroad nu se face de rusine. Cu cauciucurile alea ale ei din fabricatie si vechi am urcat asta vara pe unde am vrut si m-am tinut cu brio de prietenul Knut.

Link spre comentariu

Am constatat si eu un consum ceva mai mare de ulei in situatia in care am rulat preponderent pe GPL. La 7000 km mi-a consumat diferenta dintre semnele de max si min pe joja de ulei. Asta in varianta in care folosesc uleiul recomandat de constructor iar viteza de croaziera este undeva in jur de 90 km/h in afara localitatilor iar motorul are putin peste 60000 km.

Printre alte roluri in camera de ardere (de combustibil, racire, etc...) benzina are si rol de ungere. Practic, pe GPL motorul merge mai "uscat", este normal sa consume mai mult ulei. Asta nu inseamn sa folosim un ulei mai gros, 10w40 este "just fine".

Link spre comentariu

@Antonio: bine ca nu mergeai iar cu 150 :hi ; e posibil sa fie rulmentul (din ce am vazut pe forum e de preferat sa ai un rulment de rezerva cu tine tot timpul-in special daca conduci o NIVA :ha: ). Bine ca nu a fost ceva grav :hi

Nu stiu ce service sa-ti recomand din pacate. Si eu sunt in cautare de unul serios, pentru orice eventualitate, sau cel putin un meserias care sa lucreze chiar si in curtea lui la chestiile mecanice da' sa fie k omu'

nu mai merg cu 150 ptr ca papa la greu si zgomotul e infernal fara muzica. ala a fost un test, s daca as avea un rulment de schimb cum l-as schimba?? si de unde as sti care e ala defect? sa fie ala pe dreapta ca a cam inceput sa traga dreapta.

Link spre comentariu

Am schimbat bujiile si fisele si e altceva :ha: :ha: Parca ar zbura Niva acum. Cred ca fisele nu au fost schimbate niciodata deoarece aveau pe ele niste etichete pe care scria "Samara Niva"- din cate stiu asta e fabrica de Nive :ha:

@antonio-pot ridica masina pe cric si invarti de roata; din cate stiu daca e rulmentul defect ar trebui sa se auda un huruit; nu am schimbat nici un rulment pana acum dar nu cred ca e foarte greu; probabil niste suruburi de dat jos, si de tras rulmentul afara , eventual cu un extractor; am vazut ca sunt de cumparat prin magazine sau in targ in vitan; oricum e bine sa ai la tine in masina un set de scule, eventual cartea aia tehina a masinii care era pe aici pe undeva sa tragi cu ochiul cum poti scoate rulmentul :h5

Link spre comentariu

Mai bine mergi la mecanic. Se pare ca nu e chiar usor de scos si de pus inapi daca nu ai anumite cunostinte de mecanica (asa cum sunt eu).

Poate ai noroc si nu e spart rulmentul ci doar nu mai are ungere.

Link spre comentariu

Ca tot veni vorba de rulmenti, am patit-o si eu cu cei de pe fata. S-au facut tandari, cea mai mare bucata era cam cit o unghie si cu toate astea am reusit sa ajung de la Moeciu la Brasov pe roti fara probleme. Am gasit pe "nivamania.com" si "nivaventure.fr" niste solutii foarte simple de preintimpinare a griparii rulmentilor atit la rotile din fata cit si la cele din spate, prin montarea unor gresoare. Solutia este foarte simpla, ieftina si eficienta.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare