GMK Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 Am primit de curand un micro laptop ASUS EEE4G, si cum nu am inca nici un gps, as dori sa il adaptez pentru aceasta funtie. Asadar, am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Doresc sa aflu daca sunt persoane care utilizeaza aceasta combinatie,.. sau ceva asemanator. Vreau sa stiu ce softuri imi trebuiesc si ce harti... (si ma gandesc acum la harti standard pentru road,.. si pentru offroad). Mai vreau sfau si ce model de antena este mai buna - obligatoriu cu comunicatie pe cablu usb, nu Bluetooth sau Wireless. Vreau ajutor de la persoane care au utilizat sau utilizeaza,.. nu de la persoane care isi dau cu parerea sau imi dau sfaturi sa incerc !!! Cu multumiri anticipate, Dan! P.S.: Cu scuze daca cumva am deschis un topic identic cu vre-un altul mai vechi!!!! Eu cand o sa ma fac mare,... o sa fiu un OM MARE! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 Re: Am nevoie de ajutor! Sa-l folosesti (laptopu') sanatos! Ce sistem de operare rulezi pe el? In functie de asta esti pana la urma "limitat" putin si la softuri. As vrea in schimb sa te intreb ceva ... cat ti se pare de "solid" acest mini-laptop? Parerea mea este ca nu prea va face fata la vibratiile/zgaltaielile/scuturarile la care va fi supus in masina, pe un traseu off-road (chiar si usor, gen forestier pietruit). Poate ar fi bine sa investighezi si acest aspect, si eventual ii rog pe cei care folosesc laptopuri in masina sa-si spuna parerea. Toate cele bune! Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator FLORIN Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 Re: Am nevoie de ajutor! I-mi cer scuze ca intervin dar si eu sunt interesat de cea mai buna solutie.Sistemul de operare e linux,procesor de 900,si ”hardul”4G ,dar de tip SSD deci rezista la vibratii si socuri la fel cu un card sd Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ninja Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 Re: Am nevoie de ajutor! Cateva raspunsuri partiale pentru GMK: 1. Ca software GPS pentru navigatie in Romania iti recomand Garmin, adica RO A.D. 2008 . Am lucrat cu el si pe GPS-uri de trekking si pe GPS-uri auto, este mult peste orice ofera concurenta. RO.A.D 2008 poate fi folosit pe un calculator impreuna cu Mapsource. Personal nu am incercat combinatia de Mapsource cu GPS extern, am mers numai pe GPS-uri dedicate. Alt soft care mergea cum vrei tu era Microsoft Auto Route, dar pe Romania e ZERO si per ansamblu foarte slab pe partea de rutare si navigatie. 2. Ca hardware, ceea ce vrei tu e cam greu de gasit. Nu am vazut deloc in comert receptoare GPS pe USB, primele de care am auzit erau pe port serial, insa acum comunicarea prin bluetooth e generalizata. Si oricum nici unitatile independente bluetooth gen Holux nu prea se mai gasesc. 3.Trebuie sa te gandesti putin si ce cablarie vei avea in masina: unitatea GPS cu alimentarea ei si cu antena, netbook-ul cu alimentarea lui (sau fara) si cu cablul USB conectat la GPS, iti prinzi urechile in ele! Softurile de care ti-am spus merg exclusiv pe Windows. Nu vreu sa te dezamagesc dar ceea ce vrei tu sa faci nu e prea practic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GMK Postat Iunie 25, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2009 Re: Am nevoie de ajutor! Sa o luam pe rand: - pentru bigdaddy: dupa cum spunea si Florin, hardul este mai bine facut,... (adica din cate am inteles eu, nu este hard din discuri, ca la hardurile normale de calculator ci este facut din circuite integrate). cat despre limitarea de softuri,.. cum mi-o fii norocul! Dupa 2 zile de chinuri si stresuri am instalat pe el vindoze XP SP2!!! - Pentru Ninja: punctul 1: mersi de sfat,... probabil o sa va stresez cu alte detalii sau chiar ca sa iau softul de la dumneavoastra daca il mai aveti! Punctele 2 + 3: Am gasit si pe net si la cineva la vanzare cu comunicatie pe usb si mi se pare mai ok. Mai mi se pare ok si pentru faptul ca nu trebuie incarcat ca cel cu Bluetooth, cat despre cabluri o sa fie alimentarea la pc, de la care pleaca mufa usb pentru gps care face si alimentarea,.. deci nu prea ii trebuie alimentare separata. Multumesc de ajutor! Dan Eu cand o sa ma fac mare,... o sa fiu un OM MARE! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Re: Am nevoie de ajutor! salutare acum o luna am inceput sa faci si eu ce faci tu acum asa ca folosesc un ibm R51 pt ca sunt foarte fiabile caut acum un ssd dar ceva mai mare pt ca spatiul niciodata nu e suficient folosesc un receptor extern pe usb cu receptor venus 6 si nu un sirf 3 extern care era mai comod ca si fixare (era cu surub) dar care ii mai trebuia o adaptarre de usb si se pare ca nu e la fel de puternic ca si cel cu receptor venus 6 antena am lat-0 de pe net, din romania, 300ron si a ajuns acasa in 2 zile softuri pe care le utilizez si MERG TTQV4...merge beton, e simplu si fain Ozi explorer ...merge bine dar nu am harti calibrate si nu ma descurc cu calibrarea am incercat cu garmin map surce dar am probleme la soft am incercat si igo pt pc dar nu merge, probabil softul e prost pt ca merg daor anumite functii de pe el nu si navigarea mai citeste si alte postari la gps si vezi adrese de unde sa descarci soft si harti bafta forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Re: Am nevoie de ajutor! Ca softuri ce merg sau pot merge. "Road 66" versiunea 2003 parca Microsoft Autorute 2000 sau 2002.. doar astea aveau romania cat de cat detaliata, cele mai noi nu. Igo for PC, acum depinde si de varianta, pt ca sunt mai multe, gasesti pe siteurile de profil amanunte. Garmin..poti folosi mapsource, sau garmin mobile PC. Numai ca e un strop mai complicat, tot pe site-urile de profil gasesti amanunte. O varianta netestata de mine.. ar fi Google Earth "preincarcat" cu zonele de interes, numai ca trebuie sa ma lamuresc exact cum poate fi salvat cache-ul si sa functioneze si cand nu ai net. Si sa nu ocupe 50 Gb... Ai si PM ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Re: Am nevoie de ajutor! O problema de care m-am lovit eu: N-am putut sa navighez cu laptop-ul pentru ca displayul n-are stralucire suficienta cand bate soarele. A gasit cineva o solutie pentru asta? @ Dan.Iesi intai cu laptopul la soare si pe urma vezi ce gps si ce sistem. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator FLORIN Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Re: Am nevoie de ajutor! La partea cu stralucirea,nu cred sa fie probleme cu reglajul facut pentru performannte maxime(de obicei vin setate cu stralucire si contrast mai mic la alimentarea pe baterie)dar se va consuma repede bateria.S-ar putea sa fie o problema de spatiu pe hard cu xp-ul...Ceva in genul asta mi-am dorit eu fiindca am probleme cu vederea de aproape.Intre timp am luat un nuvi 250 si am constatat ca vad suficient.Sper sa pot face un up-grade la unul care sa permita si tracuri,250-ul nu stiu cat de util va fi pe coclauri.Oricum tinand cont ca si o antena costa ceva,cred ca e de luat in calcul si varianta de a lua mai bine ceva dedicat si ai mai putine complicatii,foarte stabil,mai usor de carat,etc... Am vazut mai jos precizarea cu tipurile de dispaiuri,eu nu ma pricep,dar al meu insemna ca e mat ...cel de care vorbesc e si imens 17inch :hi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Re: Am nevoie de ajutor! Sunt doua tipuri de displayuri de laptop... Glossy si non-glossy... Adica lucios si ne-lucios (mat). Daca e lucios, si la setarea maxima de luminozitate nu vezi absolut nimic afara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Re: Am nevoie de ajutor! @aztec. Am gasit un program rus de captura de Earth cu tot cu calibrare. N-am reusit sa-l fac sa mearga, probabil ca nu ma lasa memoria interna. http://www.gpspassion.com/forumsen/topi ... C_ID=80827 @vstef. laptopul e touch screen deci are si folia aia care e mata(cam zgariata).Folosesc pda. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Re: Am nevoie de ajutor! stane are dreptate, si eu am constatat ca pe soare se vede foarte rau pe ecran, care trebuia inors in anumite pozitii si sters perfect, dar cumva cumva mergea solutie f buna eu un monitor suplimentar pt bord...pe care sa il folosesti cu laptopul.... forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Re: Am nevoie de ajutor! nici GPS-ul cu PDA nu se vede foarte bine in soare puternic, asa ca ma straduiesc sa-l amplasez la umbra. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate