Flow Posted June 25, 2009 Share Posted June 25, 2009 Ne aflam pe sectiune Mitsubishi N ar fi rau sa stim cate mai multe detalii despre semnul ce l purtam (mandrii unii dintre noi) pe grila , pe capota sau in alte locuri Pentru posesorii care nu stiua inca au 3 diamante intr unul singur si anume chiar masina care o poseda :h5 Mitsubishi are in spate o lunga istorie a familiei Isawaki. In 1868, Yataro Iwasaki a cumparat Tsukumo Shokai, pe care a denumit-o Mitsubishi in 1873. Grupul Mitsubishi cuprinde si Mitsubishi Motors. Mitsubishi vine de la mitsu=trei si bishi=romb. Cu toate acestea, fondatorii au vrut ca lumea sa stie de trei diamante si nu de trei romburi. In 1854 feudal Japan, a man named Yataro Iwasaki, son of a provincial farmer whose grandfather sold the family’s samurai status to settle some debt, began his career on the wrong foot: he was called home from school at the age of 19 when his father was injured in a dispute with the village leader. Iwasaki asked a local magistrate to hear his case, and when refused, accused the man of corruption. Iwasaki was promptly jailed for seven months. Fast forward to 1868: Iwasaki was working for the Tosa clan when the Meiji Restoration abolished Japan’s feudal clan system. He acquired Tsukumo Shokai, the Tosa clan’s shipping business and renamed it Mitsubishi in 1873. It was a fourth-generation Iwasaki, a man named Kayota Iwasaki, who turned Mitsubishi into a giant corporate group that included an automobile manufacturing company, Mitsubishi Motors. The name Mitsubishi was a combination of the words "mitsu" (three) and "hishi" (water chestnut, used in Japan to mean a rhombus or a diamond shape). The official translation of the name was "three diamonds." The Mitsubishi logo was a combination of the Iwasaki family crest, three stacked diamonds, and the three-leaf crest of the Tosa Clan. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted June 25, 2009 Share Posted June 25, 2009 Re: Mitsubishi LOGO Sar`mana :g OMU'e inainte de toate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRv1 Posted June 25, 2009 Share Posted June 25, 2009 Re: Mitsubishi LOGO Frumos, bun de stiut.. :1 :h5 Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepi3103 Posted June 25, 2009 Share Posted June 25, 2009 Re: Mitsubishi LOGO Is 3 diamante??? Io vad vreo 10 sau 12 !!! Un diamant mare i toata masina!!! Scrie istorie pe toate planurile,vezi dakar,vezi rally, Vrei fiabilitate,performanta si confort9in orice ordine) ia diamante! Pajero Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnok Posted June 26, 2009 Share Posted June 26, 2009 Re: Mitsubishi LOGO nu stiam istoria si provenienta denumirii , dar stiam ca reprezinta 3 diamante... p.s. si ce le mai place slefuite prin padure...(apropo de three leaf)... :h5 ...multumim de info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darius Posted June 26, 2009 Share Posted June 26, 2009 Re: Mitsubishi LOGO Uite inca o chestie pe care nu o stiam! Multumesc, e bine sa afli ceva nou despre istoria masinii tale! :g :1 :h5 "Umblati cu bine!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
dary_dan Posted June 27, 2009 Share Posted June 27, 2009 Re: Mitsubishi LOGO Interesant ! Deci azi am aflat ca sint mai bogat cu trei diamante ! :h5 Frontera 2.2i Mitshu 2.8 td Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 Re: Mitsubishi LOGO Poate va intrebati si ce era acel Tosa Clan.Tosa vine de la Tosa Inu care nu este altceva decat simbolul si mandria joponezilor si a fostilor samurai mai exact este un CAINE mare si puernic ( ca un Mithu) folosit in trecut la lupte (atentie nu lupte sangeroase in care caini se muscau si lupte in care caini erau imbracati in costume de bambus cu funde mari la gat.Se apucau de funde si cel mai puternic in dobora pe cel slab un fel de lupte de sumo.Numele cainele este dupa cum am spus TOSA INU sau cainele de lupta joponez.Sunt chiar si la noi in tara are un prieten de al meu unul. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Wolf Posted August 3, 2009 Share Posted August 3, 2009 Re: Mitsubishi LOGO SUper interesant.... :h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sop Posted August 3, 2009 Share Posted August 3, 2009 Re: Mitsubishi LOGO Poate va intrebati si ce era acel Tosa Clan.Tosa vine de la Tosa Inu care nu este altceva decat simbolul si mandria joponezilor si a fostilor samurai mai exact este un CAINE mare si puernic ( ca un Mithu) folosit in trecut la lupte (atentie nu lupte sangeroase in care caini se muscau si lupte in care caini erau imbracati in costume de bambus cu funde mari la gat.Se apucau de funde si cel mai puternic in dobora pe cel slab un fel de lupte de sumo.Numele cainele este dupa cum am spus TOSA INU sau cainele de lupta joponez.Sunt chiar si la noi in tara are un prieten de al meu unul. @Caphonne sa nu te superi pe mine dar e partial adevarat ce zici tu. Tosa e un district in Japonia (de unde vine si numele cainelui, de altfel...si nu invers) si probabil acel Tosa Clan era originar din districtul respectiv. Intradevar Tosa Inu este considerat echivalentul canin al luptatorilor de sumo dar...fundele alea erau puse la gatul lor doar la inceputul si sfarsitul luptelor, la fel ca si la luptatorii sumo, pentru ceremonii. In ring le dadeau jos. Am citit lucrurile astea acum multi ani cand, cautam sa-mi iau un caine. In rest ....cu Mitsubishi inaintee! Banzaaai! :grin: PS. Poate ne spune Off-Road Runner mai multe... :h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted August 3, 2009 Share Posted August 3, 2009 Re: Mitsubishi LOGO si ti-ai luat caine caine sau nu? Daca iti iei ia-ti Tosa :) Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOGANU24cm Posted August 3, 2009 Share Posted August 3, 2009 Re: Mitsubishi LOGO @flow..... :h5 ........mai pune ceva peste diamantele tale fratele meu si iatzi un PATROL stoc.. :ha: :ha: :h5 Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flow Posted August 4, 2009 Author Share Posted August 4, 2009 Re: Mitsubishi LOGO Cand o sa mearga patrolul tau cu tine la volan asa cum merge shogunul meu cu mine la volan promit ca mi iau doua :h5 Si acum nu vreau a zic ca "a mea e mai mare " :ha: pentru ca nu e :grin: Degeaba e mare , mai bine mica si jucausa :pt Hai ca sti cum e cu astea, nu ti mai spun :h5 Fiecare cu ce are frate gogane :h5 Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tractozaur Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Re: Mitsubishi LOGO Tosa este si un fost clan japonez, dar reprezinta si numele unui district din Japonia :grin: Inu in japoneza inseamna caine... :grin: Fiecare clan din Japonia avea un logo (MON in japoneza) al lui, pe care il purtau pe vesminte, armuri, etc Intradevar, mitsu in japoneza inseamna 3, este citirea autohtona japoneza (kuniyomi) a ceea ce banuiesc stiti cu totii, SAN (de la ichi=1, ni=2, san=3...), aceasta fiind citirea onyomi (adica un fel de citire "chinezeasca, inteleasa de japonezi :grin: ) a ideogramei (kanji) ce reprezinta cifra 3. :grin: Ideograma hishi in citirea kuniyomi (cealalta citire, onyomi fiind RIYOU, in combinatie cu alte kanji-uri inaintea ideogramei se pronunta bishi) se refera la orice are forma de diamant, romb sau poate sa se refere si la castanele de apa, acestea uscate luand o forma romboidala si erau folosite de luptatorii ninja, spre exemplu, cand erau descoperiti intr-o misiune si se retrageau, aruncandu-le pe jos, razboinicii samurai erau incaltati in general cu zori (un fel de sandale de paie care semanau cu slapii actuali), moment in care se intepau destul de rau :ha: (misiunile ninja de cele mai multe ori erau noaptea :grin: si fiind intuneric, hishi-urile nu se vedeau :ha: ). Cu timpul tehnica a avansat si au fost create aceste castane de apa din fier, in acest caz numindu-se tetsubishi (TETSU (kurogane) = fier, BISHI (riyou) = castane de apa, deci castane de apa facute din fier) Sper ca v-am lamurit cat de cat... :grin: si nu v-am incurcat chakrele :ha: :ha: :h5 Off-Road Runner Off-Road Runners Team TRACTOZAUR - Nissan Patrol Y60 d`aratura Allroad Runner - Audi allroad d`oras GAZROM - ARO M461 d`epoca Trompetica - Dacia Double Cab 4x4 da vanatoare Link to comment Share on other sites More sharing options...
SilenceDJ Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Re: Mitsubishi LOGO Cristi ne-ai #$%^% softu' cu japoneza asta :ha: :ha: :ha: Never stop exploring Link to comment Share on other sites More sharing options...
sop Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Re: Mitsubishi LOGO ......... (MON in japoneza) .... (kuniyomi) ..........SAN (de la ichi=1, ni=2, san=3...), ............. onyomi .........a ideogramei (kanji) Ideograma hishi in citirea kuniyomi (cealalta citire, onyomi fiind RIYOU, in combinatie cu alte kanji-uri ....tetsubishi (TETSU (kurogane) = fier, BISHI (riyou) = castane de apa, deci .................. Aoleuuuu.....acuma-mi pare rau c-am zis ceva..... :P :ha: :ha: :ha: @Caphonne: Mi-am luat un mioritic la vremea respectiva . Acuma a imbatranit saracu'.... Poate urmatorul o sa fie un Tosa Inu....Cine poate sti?... :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tractozaur Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Re: Mitsubishi LOGO Ma bucur ca v-au placut explicatiile :ha: :ha: Daca as fi avut posibilitatea tehnica aici pe forum, as fi exemplificat ceea ce am scris si cu kanji (ideograme) :happy :h5 Off-Road Runner Off-Road Runners Team TRACTOZAUR - Nissan Patrol Y60 d`aratura Allroad Runner - Audi allroad d`oras GAZROM - ARO M461 d`epoca Trompetica - Dacia Double Cab 4x4 da vanatoare Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Wolf Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Re: Mitsubishi LOGO @Cristi, vrei sa ne omori de tot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 Re: Mitsubishi LOGO un tosa :) Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Wolf Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 Re: Mitsubishi LOGO un tosa :) Caphonne, lasa pozele cu caini...pune-le p-alea cu masina la namol... Nu-i faci o proba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 Re: Mitsubishi LOGO Trebuie sa-i fac proba si la noroi momentan i-am facut sambata o proba la drum lung pana la Slanic.Vreau sa o ung bine pe dedesupt ca nu are pic de vaselina la crucea din spate si imi trebuie un decalimetru daca nu voi folosi degetele :)).Iar eu nu ies cu ea afara din Bucuresti decat in weekend.Sa vad sambata care vine ce fac daca ma duc la tzara am unde sa o testez. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PYZ Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 Re: Mitsubishi LOGO Caphone daca ai nevoie de decalimetru,ti-l imprumut eu.Il am de pe vremea cind aveam Trabant si gresam bucsile si pivotii.Acum il folosesc la Sami,sau mai bine zis SJ. :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted August 11, 2009 Share Posted August 11, 2009 Re: Mitsubishi LOGO Mersi am rezolvat am solicitat unul la firma cu motivul ca trebuie sa imi gresez stivuitorul :ha:. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts